Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 4

• 111 197
  • 765
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас
Здравейте, аз да се включа по дискусията и шевовете с малко закъснение. Моята операция е около 5 см и най-странното никакви шевове. Доктора който ме оперира използвал някакъв интра.... незнам си какъв шев. т.е. само вътрешно е шито и отвън няма никакви шевове. Белега ми е една черта.

Бубе, много сериозни са оплакванията ти. Дексоматазона може и да сърши работа, ама направи поне 5-6 в рамките на 5-6 дена. В Св. Иван Рилски където аз се оперирах не използват гел. След операцията в рамките на 3-4 дена те натъпкват яко (ама много конски дози newsm12) с дексометазон.  и после те изписват и ти казват освен милгама нищо друго да не пиеш.
Така, че дексометазона, ако е само възпаление би трябвало да помогне. Ще се радвам, ако се оправиш скоро.  newsm10

# 721
Добро утро!  Hug

Romi62 всичко опитах ,само 100килограмов любовник не си хванах . Той можел понакога да помогне за освобождаване на нерва.Аха ,аха да съгреша и да се подлъжа.Предпочетох да ме приспят и тогава каквото искат да правят.
А на тези лични ставате подозрителни.Абе по дискретно.

Ебaси, как се прекарах  Banghead,  бях 97кг а сега съм само 81кг  Cry

Няма да те светна Тишо! Не си си платил тока  smile3534 newsm48 Пък и услуги по пренос/превоз искаш  newsm48

щом не те боли, ще ме носиш  smile3533

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 08:41 от tishoo

# 722
Честит Рожден Ден! 'dessi

Пожелавам ти много здраве,щастие,късмет и най-вече любов!Нека всяка твоя съкровена мечта стане реалност!!!Помни,че живота е като огледалото и ако ти му се усмихнеш и той ще ти отвърне със същото!Така че винаги бъди все същото усмихнато момиче!

# 723
  • София
Добро утро!
Как сте днес??? В това сльн4ево утро - поне тук в София е сльнце! newsm53
Тишо, 6то не ми отговаряш - да не ми се сьрди6 нещо или в отговор на Aha  smile3521

# 724
Тишо,трябваше да е над 100кг-97кг нямаше да помогнат.Претеглих един ,двама и като не минаха 100те -се отказах.
И аз горката с един шев и дексаметазон не ми се полагаше.Само едно аналгинче и един деган.javascript:void(0);
Гледам ,че Тишо честите рожден ден.И аз се присъединявам ЧРД-Деси.Да си здрава и да не попадаш на калпави доктори като моите!javascript:void(0);

# 725
Благодаря за пожеланята  Hug

# 726
  • София
Честит рожден ден, `dessi!
Много здраве, късмет, щастие, настроение!

# 727

ОК, да не се окаже и бременностат заразна  smile3508  newsm47 Аз искам и червена връзка като за пионерски секретар за партията! И по-голям склад за резервните части  Joy Пък може и за договаряне на отстъпките да помисля, Лили  Mr. Green Не съм ли злато, А?

Булче, страшно злато си, от това с многото карати  Hug Само дето връзката трябва да е синя-ще ядосаме Бате Бойко и тогава лошо ни се пише А за резервните части си е твой проблем, само повечко дискове и прешлени трябва да доставиш, и на докторите (без нашите, разбира се) по тройна цена да ги даваш. Да видят хубаво ли ние  smile3532

Деси, честит рожден ден! Да си жива и здрава и много, много щастлива!

# 728
Тишо,трябваше да е над 100кг-97кг нямаше да помогнат.Претеглих един ,двама и като не минаха 100те -се отказах.
Как става, открехнете ме - моя е 120, ама май работа няма да ми свърши  Joy.
Минавам да се отчета. Минах на ЯМР- днес сутринта. Резултатът, (непонятен за мен) преписвам дословно - Гръбначният стълб е с променена форма. Вижда се умерено изглаждане на физиологичната лордоза в поясния отдел. Интраспонгиозна протузия на диск по дискалните повърхности на телата на прешлени на нива Тн12-Л1,Л2-Л3 и горната повърхност на Л4 /Шморлови телца/. Дискът на ниво Л5-Ес1 е дегенеративно променен. Този диск е снишен и с намален сигнален интезитет, както при загуба на водното му съдържимо. Такива промени се наблюдават при диска на ниво Л4-Л5. На ниво Л5-Ес1 се намери десцендираща дискова херния. Находката се разполага медианно и води до стесняване на епидуралната мастна тъкан и оказва компресия върху дуралния сак................. Последния да затвори вратата hahaha. Та това е, сега някой от вас ако ми каже какво точно е всичко това ще съм много благодарна  Hug.
Иначе тези дни ще се запътя към някое професорско тяло да си каже компетентното мнение.
Да не забравя, въпреки, че не се познаваме да честитя на рожденничката  bouquet  bouquet  bouquet.
Здраве, здраве и пак здраве - с другото ще се справим и сами.

# 729
Добро утро на всички newsm74  love001

И аз горката с един шев и дексаметазон не ми се полагаше.Само едно аналгинче и един деган.javascript:void(0);
Гледам ,че Тишо честите рожден ден.И аз се присъединявам ЧРД-Деси.Да си здрава и да не попадаш на калпави доктори като моите!javascript:void(0);

newsm47  newsm62 моя е над 100кг. и капацитет много има, ама за хернията нямаше ефект, така че не съжалявай newsm03

# 730
Добро утро!
Как сте днес??? В това сльн4ево утро - поне тук в София е сльнце! newsm53
Тишо, 6то не ми отговаряш - да не ми се сьрди6 нещо или в отговор на Aha  smile3521
Много съжалявам, вчера ти писах ама съм го изпратил на друг  Crazy.
Главата не ме суша нещо на последък  ooooh!
Сега пак ще ти пиша, дано да е на теб  Mr. Green

Добро утро на всички newsm74  love001

newsm47  newsm62 моя е над 100кг. и капацитет много има, ама за хернията нямаше ефект, така че не съжалявай newsm03

аha видя ли сега, че ако е над 100 не върши работа, я по хубаво си вземи някой около 80-те bowuu  поне ще е по пъргав  Mr. Green

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 10:47 от tishoo

# 731
Как става, открехнете ме - моя е 120, ама май работа няма да ми свърши  Joy.
Минавам да се отчета. Минах на ЯМР- днес сутринта. Резултатът, (непонятен за мен) преписвам дословно - Гръбначният стълб е с променена форма. Вижда се умерено изглаждане на физиологичната лордоза в поясния отдел. Интраспонгиозна протузия на диск по дискалните повърхности на телата на прешлени на нива Тн12-Л1,Л2-Л3 и горната повърхност на Л4 /Шморлови телца/. Дискът на ниво Л5-Ес1 е дегенеративно променен. Този диск е снишен и с намален сигнален интезитет, както при загуба на водното му съдържимо. Такива промени се наблюдават при диска на ниво Л4-Л5. На ниво Л5-Ес1 се намери десцендираща дискова херния. Находката се разполага медианно и води до стесняване на епидуралната мастна тъкан и оказва компресия върху дуралния сак................. Последния да затвори вратата hahaha. Та това е, сега някой от вас ако ми каже какво точно е всичко това ще съм много благодарна  Hug.
Иначе тези дни ще се запътя към някое професорско тяло да си каже компетентното мнение.
Да не забравя, въпреки, че не се познаваме да честитя на рожденничката  bouquet  bouquet  bouquet.
Здраве, здраве и пак здраве - с другото ще се справим и сами.

ами по просто казано  newsm78,
- имаш ДХ на Л5-С1 която ти притиска нерв,
- на Тн12-Л1,Л2-Л3 имаш протрузя, което е състоянието преди ДХ, взимай мерки на време  Naughty
- имаш и изправяне на чупката в кръста Wink което допълнително натоварва дисковете
- Л4-Л5 и Л5-Ес1 дисковете са с променена форма, което също не е добре, н оне е итолкова опасно Wink
Според мен имаш нужда от, добавки за хрущялите и костите, глюкозамин, минерали ит.н.

# 732
Деси Честит Рожден Ден и от мен!  bouquet
С пожелание за много споделени мигове на щастие и любов!

# 733
Здравейте, болници Simple Smile дълго време не съм влизал, но ето ме с чисто нова операция на мизерната херния и куп въпроси към хората минали по тоя път.
Малко предистория: от юли пробвах с рехабилитация да трупна малко мускулна маса, която да крепи гръбнака но не се получи, рехабилитаторката препоръча да се консултирам с неврохируг. Отидох при д-р Кондов в Токуда. В момента в който видя снимките от резонанса каза "ооооо млади човече вие сте за операция" аз като типичен Тома Неверни реших да потърся още едно мнение и отидох при д-р Мирчев (мисля че е от екипа на проф. Брусарски) в Св. Иван Рилски и той каза абсолютно същото което и Кондов преди това, така че нямаше измъкване и легнах под ножа. Оперира ме Кондов в Токуда преди точно един месец.
И сега имам въпросчета към оперираните "братя и сестри" относно възстановителния процес. В момента още усещам тъпа но доста постоянна болка високо горе при таза (хернията беше на L5 S-1) не се влияе от медикамените които вземах преди нито от целебрекса, който ми изписаха, а и като цяло е по-различно усещането, не е като при прищипания нерв (поне така го усещам). Освен това се появиха едни болки в сгъвката на коляното, отзад жилите, при изпънат крак става непоносимо, а преди операцията не съм имал такъв проблем. Ако изъпна крака ми е трудно да го повдигна нагоре, успявам да го повдигна 10-15 см за разлика от здравия който се вдига на поне 50. И другото което е, целия ляв крак (хенията беше в ляво) е много слаб, просто усещам че е изтръпнал, няма сила в него и от време на време се появява една болка в прасеца все едно го дупчат.
Та въпросчето ми към миналите по тая пътека е нормални ли са тези неща, какво да направя да ги преодолея или ако не е в рамките на нормалното да висна пак на доктора на главата да видим защо е така.
Успешен ден и много здраве на всички

# 734
benzy , добре дошъл в екипа на Кондов! И аз така бях при него. Всеки неврохирург би ти казал едно и също - че си за операция. Но както и да е, вече си я направил. Трябва да поизчакаш известно време и да правиш непременно гимнастика и рехабилитация и новопоявилите се симптоми постепенно ще се оправят. Това, което чувстваш сега е нормално. Аз съм вече 9 месеца след операцията и чак сега мога да кажа, че се успокояват нещата. Но и честно да си призная - попаднах на добър кинезитерапевт и тя ми помогна много повече за един месец, отколкото лекарите преди това. Само ме тъпчеха с лекарства, а никакъв ефект.
Още си много рано за рехабилитация, но се опитвай доколкото можеш да си правиш гимнастика. Не се залежавай. Може да взимаш Милгама, Мидокалм. Ако имаш понякога болки - Фламексин.
Пожелавам ти добро възстановяванв!

Общи условия

Активация на акаунт