Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 4

• 111 190
  • 765
  •   1
Отговори
# 735
denzy,и мен ме оперираха в Токуда на 28.09.Днес и аз правя един месец от операцията.И аз получих подобни на твоите оплаквания след операцията.Все още не са отшумели напълно ,но вече се чувствам по добре.

# 736
benzy,катоза начало висни на главата на доктора.Това муе работата.Кажи му къде теболи.Той ще ти каже,че е нормално ,ама ти все пак отиди.Попитайго за физ.терапия,милгама или нивалин.Месец след операцията правих физ,терапия и почнах гимнастиката.Сега спокойно могат да ми дадат званието"майстор на спорта"
Знаех си,че са ме будалкали за 100те кг?Мъжът ми беше над 100те и сега е 80кг.Явно тези килограми не са за мен,ще мина в друга категория.
Дона,дегенеративните проблеми няма да ги оправиш с операция.Така ,че Професора ,ако ти даде малко надежда.Почвай рехабилитация.Ако някоя от  дх е по сериозна,може да я махне,ама като цяло основен ремонт надали ще ти направят.Тази на л5 с1 по скоро е към гръбначния мозък,отколкото към нерва|според менТишо|дура май е обвивка ,най- вероятно компресира обвивката на мозъка.Ама нивото е ниско,че да прави проблеми.

# 737
benzy, честит ти "основен ремонт" smile3503  Не се притеснявай за болките, много е рано още да спре да ти се обажда отвсякъде. Имай в предвид, че са обработвали нерва и няма начин да не получиш някакви неразположения. Пък този нерв  е бил възпален и му трябва време за да се нормализира. Някой тук беше писал, че нервът се възтановява със сантиметър на денонощие. Направи си сметка колко време ще се обажда. Но пък болките не трябва да са същите. При мен и след двете операции нямаше абсолютно никакви болки, но пък имаше засилено изтръпване на крайника, което даже все още не е минало 100%. Нормално е да и те боли оперираното място, пък и ти уцели точно променливото време-от няколко дни всички се оплакват, докато през лятото се веселяхме и нямаше оплаквания. Пък що бира се изпи, и що наздравици се даваха...
И отново съвет от мен на всички с пресни операции-пазенето първите месеци предотвратява сраствания и е много важно за сполучливата оперативна намеса.

# 738
Тази на л5 с1 по скоро е към гръбначния мозък,отколкото към нерва|според менТишо|дура май е обвивка ,най- вероятно компресира обвивката на мозъка.
Права си како, aha  omm точно така беше  Blush

Аз обаче пак не те разбрах, да отслабвам ли още, или да качвам  newsm78

benzy , добре дошъл в екипа на Кондов! И аз така бях при него. Всеки неврохирург би ти казал едно и също - че си за операция. Но както и да е, вече си я направил. Трябва да поизчакаш известно време и да правиш непременно гимнастика и рехабилитация и новопоявилите се симптоми постепенно ще се оправят. Това, което чувстваш сега е нормално. Аз съм вече 9 месеца след операцията и чак сега мога да кажа, че се успокояват нещата. Но и честно да си призная - попаднах на добър кинезитерапевт и тя ми помогна много повече за един месец, отколкото лекарите преди това. Само ме тъпчеха с лекарства, а никакъв ефект.
Още си много рано за рехабилитация, но се опитвай доколкото можеш да си правиш гимнастика. Не се залежавай. Може да взимаш Милгама, Мидокалм. Ако имаш понякога болки - Фламексин.
Пожелавам ти добро възстановяванв!

newsm10

# 739
Тъй тъй ама сте бързи Simple Smile
Джоко недей така с тези 9 месеца да ме отчайваш аз се бях настроил на края на втория да тичам вече Simple Smile За неврохирурзите си прав но аз за това правих втора консултация при Мирчев - за него ми казаха че ако не е за рязане си казва и търси други начини.
Апропо коя е кинезитерапевтката ти? В отговор и на Аха - като ходих на контролен ги казах оплакванията и отговора наистина беше че е нормално Simple Smile
Относно натоварването казал ми е да правя коремни преси само и сутрин обед и вечер ги правя ако има още някое упражнение което да включа казвайте. Препоръча и велоерометър, имам в къщи кростренажор каза че може и на него и му се казвам по веднъж два пъти на ден, но изтрайвам по две минутки. правя си разходки по около половин километър старая се да не лежа много. Идиотското е че и от лежане ме боли спя по 5-6 часа после се будя от болежки и трябва да се разходя да го раздвижа и пак лягам за малко Sad
Рони с теб трябва да сме се засекли мен ме рязаха на 30ти всъщностт официалния ми месец е след 2 дни Simple Smile

П.С. ОК какво визираш под пазене? В момента не вдигам нищо, не се навеждам, не правя резки движения старая се само да разтягам крака по малко и правя гореупоменатите упражнения.

# 740
Тъй тъй ама сте бързи Simple Smile
Джоко недей така с тези 9 месеца да ме отчайваш аз се бях настроил на края на втория да тичам вече Simple Smile За неврохирурзите си прав но аз за това правих втора консултация при Мирчев - за него ми казаха че ако не е за рязане си казва и търси други начини.
Апропо коя е кинезитерапевтката ти? В отговор и на Аха - като ходих на контролен ги казах оплакванията и отговора наистина беше че е нормално Simple Smile
Относно натоварването казал ми е да правя коремни преси само и сутрин обед и вечер ги правя ако има още някое упражнение което да включа казвайте. Препоръча и велоерометър, имам в къщи кростренажор каза че може и на него и му се казвам по веднъж два пъти на ден, но изтрайвам по две минутки. правя си разходки по около половин километър старая се да не лежа много. Идиотското е че и от лежане ме боли спя по 5-6 часа после се будя от болежки и трябва да се разходя да го раздвижа и пак лягам за малко Sad
Рони с теб трябва да сме се засекли мен ме рязаха на 30ти всъщностт официалния ми месец е след 2 дни Simple Smile

П.С. ОК какво визираш под пазене? В момента не вдигам нищо, не се навеждам, не правя резки движения старая се само да разтягам крака по малко и правя гореупоменатите упражнения.

как коремни преси  newsm78, това е много натоварващо  #Crazy

# 741

Ами така ми казаха - то не са точно преси, защото не вдирам тялото до изправено положение а по-скоро само раменте отделям само. Самия кръст и въобше долната част на гръбнакв си остава прилепен към пода а и аз ги правя както преди ми казваше рехабилитаторката със свити колене и просто плъзгам ръцете по тях. Незнам как точно да обясня Simple Smile  Но наистина единственото натоварване което усещам е в областта на коремните мускили. Само първото едно или две повдигания усещам леко опъване но е съвсем нищожно и после явно се радвижва и си правя две серии от по 25 без проблем.

# 742

Ами така ми казаха - то не са точно преси, защото не вдирам тялото до изправено положение а по-скоро само раменте отделям само. Самия кръст и въобше долната част на гръбнакв си остава прилепен към пода а и аз ги правя както преди ми казваше рехабилитаторката със свити колене и просто плъзгам ръцете по тях. Незнам как точно да обясня Simple Smile  Но наистина единственото натоварване което усещам е в областта на коремните мускили. Само първото едно или две повдигания усещам леко опъване но е съвсем нищожно и после явно се радвижва и си правя две серии от по 25 без проблем.

Аха, това са коремни преси за горната част на коремните мускули, да при тях не се натоварва кръста, но все пак внимавай  Naughty
Аз си помислих че говориш за стандартните  #Crazy

# 743
Благодарности на tishoo и aha за всички разяснения Hug.
Сега съм доста по-наясно с нещата.
Исках да попитам, като сме се разприказвали за килограми - имат ли значение те и свързани ли са по някакъв начин с този тип заболявания? Където и да ида всички ме гледат много странно и все започват с това, че съм 45 кг. с мокри дрехи, а страдам от такив вид болести.

# 744
Благодарности на tishoo и aha за всички разяснения Hug.
Сега съм доста по-наясно с нещата.
Исках да попитам, като сме се разприказвали за килограми - имат ли значение те и свързани ли са по някакъв начин с този тип заболявания? Където и да ида всички ме гледат много странно и все започват с това, че съм 45 кг. с мокри дрехи, а страдам от такив вид болести.
Ами имат, определено  Wink
Ако си много пълен тежеста натоварва дисковете, аз веднага отслабнах така ми каза лекарката.
Обаче има я и другата крайност, много слабите хора нямат мускулатура на гръбнака което също предразполага към ДХ

# 745
Предварително се извинявам , ако въпроса ми не е за тук , но не смятам че трябва да правя нова тема.
Някой знае ли нещо за този метод - озонотерапия? Свекърва ми е с дископатия и от три седмици не може да стане от леглото. Поне за сега не иска да се подлага на операции , чула е за този метод и иска да пробва. Ако знаете къде в София се извършва(болница , доктори)и долу горе каква е цената? Рових из нета , но не открих много информация. За София видях само три болници , дали са само това? А и не знаем към кой доктор да се обърнем.
Извинявам се още веднъж , ако въпроса ми не е за тук.

# 746
Предварително се извинявам , ако въпроса ми не е за тук , но не смятам че трябва да правя нова тема.
Някой знае ли нещо за този метод - озонотерапия? Свекърва ми е с дископатия и от три седмици не може да стане от леглото. Поне за сега не иска да се подлага на операции , чула е за този метод и иска да пробва. Ако знаете къде в София се извършва(болница , доктори)и долу горе каква е цената? Рових из нета , но не открих много информация. За София видях само три болници , дали са само това? А и не знаем към кой доктор да се обърнем.
Извинявам се още веднъж , ако въпроса ми не е за тук.
върни се малко по назад в темата, може би 5-10 страници имаше доста инфо за тая работа Wink
точно за тук ти е въпросът, но май не е много удачен тоя вариант, прегледай назад  Peace

# 747

Не трябва да се правят въртеливи движения около оста на грънака, не трябва да се става както нормално ставаш от леглото, а първо се обръщаш на една страна, пускаш краката и странично се изправяш, на мен ми казаха само разходки, и то постепенно нарастващи, никакви други упражнения(при мен беше 6 мес, но при теб примерно 3) да не говориме за пресите-според мен са ужасно противопоказни първите три месеца, велоергометъра го отлагаш за по-късно защото противопоставянето на мускулатурата е голямо а още нервът не е заздравял. Идеята на пазенето е да не се създават условия за сраствания, които са рецидивите след операцията.
Това е моето мнение, ти ако искаш си ги прави нещата.

# 748
И на мен ми казаха коремни преси и с тях започнах.Нека някой да пусне оня лик с картинките на упражненията|ако му е под ръка|че не ми се рови.Обещавам,да ти го пратя ,ако го срещна някъде.Тишо,аз още не съм разбрала,кое е идеалното тегло за мен.Ще трябва да се пробвам в доста категории още.Ама при мен вече не се очаква някакъв резултат ,защото съм ремонтирана.Така,че тези без операциите да кажат на колко кг са се повлияли.
Има дисколиза и инжекции с озон.Какво всъщност искате да пробвате като вариант?Дисколизата е с упойка,а инжекциите с озона ти ги слагат паравертебрално в кръста.

# 749
До колкото разбрах иска да пробва инжекции с озон.
Прочетох почти цялата ви тема , но точно за тази метод с озона няма това което ме интересува. Я поне кажете къде да заведа свеки , при кой доктор. Лошото е ,че незнам и как ще си я приберем от Гърция.(тя работи там)

Общи условия

Активация на акаунт