Бебе и котка, не "дали", а "как"?

• 43 449
  • 276
  •   1
Отговори
# 210
  • София
И ние си имаме котка. Засега /да чукам на дърво/ нямам проблеми. Не сме ги срещали докато бебето беше малко. Стига да се обезпаразитява, ваксинира и стои далеч от малкото бебе, според мен няма проблеми в подобно съжителство.

# 211
Ние до сега не сме имали никакви проблеми.Гледахме да не събираме малката и котето в една стая,но вече денем стоим всички в хола и малката много му се радва Grinning
Косми има много и няма оправия,но това е единствения проблем.А нашия е много лош.Единствено мисля да не я пускам живот и здраве по земята заради космите,а да си седи в кошара.

# 212
  • София
Пухич, не мож детето да стои затворено в кошарката, за да се разхожда котето свободно. Измисли нещо за космите по добре. Сама ще се обедиш, че така не става.

# 213
И ние си имаме котка,която след появата на бебето стана много по-добра и по-малко мяукаща Mr. GreenИ при нас проблем са проклетите косми,просто няма оправия,като започне да пълзи ще се чисти всеки ден и пак ще има,но всеки си прави избора,аз си държа на котката и само алергия може да ни раздели.

# 214
  • София
Ние нашата я пратихме на спа център при свеки. Живее в по-нов и голям апартамент сега  Mr. Green Не издържах на космите, а и котето е доста агресивно и ме беше страх.
Ако може да помоля за съвет. Котето ни е там от 5 месеца. Приспособи се още на същият ден бе никакъв проблем, при все, че е на 10-тина години. Обаче от три седмици насам отказва да си използва тоалетната. Пишка и ака на всевъзможни места. Казах на свеки да я заведе на лекар, но тя не мисли, че е такъв проблема. Вие смятате ли, че може да има здравословен проблем или изобщо идея защо не иска да влиза в банята... Има ли някакви препарати, които да ги отблъскват например?

# 215
Geraldine, възможно е да има здравословен проблем, животното. Друга промяна в поведението има ли? Според мен, най-добре се консултирай с ветеринар. Peace

За препарати не знам, дано от там да е проблема и да му няма нищо на котето.

# 216
  • София
живеем с котак от 11 години. решихме, че искаме бебе, но и дума не е ставала да махнем дзвера. направи си изследване, оказа се че съм изкарала токсиплазмоза - най добрия възможен вариант при бременност Peace забременях и не съм се пазила от котката, като дявол от тамян, а дори се гушкахме и ми лежеше по корема - много обичаше. те усещат всичко Peace когато малкия се роди му занесохме негова дрешка още от родилния и когато се прибрахме ги срещнахме Rolling Eyes любопитството на котката беше потушено и той не прояви никакъв интерес да се вре при бебето - дори бягаше като плаче. като поотрасна бебока се сприятелиха и котарака идваше да му се милва. и ако бебето се разплачеше ние си отнасяхме по някой шамар Crazy сега когато детето вече търчи с проходилката из къщи, котката пак спазва дистанция, но са си приятели. никога не бих махнала котката тя е не само приятел а част от семейството - ако детето не дай си Боже развие алергия е друго, но ... с добра хигиена и правилно отношение и към двете ''дзверчета'' създавате незаменими приятели Peace

# 217
Geraldine, относно пишкането, според мен писаната на инат не си използва тоалетната. Котките са много своенравни и горди животни. А съм чувала (не съм го пробвала, защото сме нямали порблеми с 00), че когато се сипе някъде белина и котките тичат да пишкат върху нея, явно ги привлича по някакъв начин. И съм склонна да вярвам на това твърдение, защото знам какво ставаше вкъщи, когато съм ползвала белина - няма отърване от котака, един път се наложи да забърша с малко белина ..... едвам съм го изкарала от помещението, докато изветрее миризмата, то не бе търкане, лизане, мирисане.... Моят съвет е да пробваш с малко белина в 00 на котката, дори и да не помогне, няма да навреди.

Последна редакция: сб, 24 юли 2010, 18:17 от dolly_holly

# 218
  • София
Доли холи, то точно това е странното. Свеки казва, че е мила ваната с белина, а котето хич не му е направило впечатление. И аз съм чувала това за белината и затова никога не използвах преди в къщи. Даже се бях замислила наскоро да не би аз да не съм разбрала нещо и да ги отблъсква, ама не...

# 219
Здравейте.
Аз също бебеправя и живея с котка. Обичам котката, но причините поради които живея с нея са съвсем различни. Няма да я махаме, нито  да я пращаме на СПА  Rolling Eyes освен ако не се появят някакви проблеми на по късен етап.
Не съм си правила изследвания обаче, което честно казано малко ме притеснява. Котката е ваксинирана и обезпаразитена и не излиза. И все пак...
Токсиоплазата я прави ветеринар нали? А аз къде трябва да си пусна изследване?
Друг проблем са космите. Доста се скуби, а е късокосместа обикновенна котка. Все пак смятам като стане бебчето в нашата спалня, където ще спи и то да направя ремонт и да сменя килима и да не пускам котката там (тя и сега рядко влиза). И все пак интересувам се от всякакви идеи и съвети за съвместен живот  на коте и бебе или коте и бременна жена

# 220
  • София
Пробата на моя котарак я занесох на ветеринаря. Той от своя страна я е пратил в лаборатория.
Изследване на човек се прави в лаборатория, мисля, че беше с венозна кръв.

Моя котарак много рядко влиза в детската стая. По принцип от малкия бяга, едва преди около месец започна да се отпуска и да дава да го хваща за опашката Simple Smile
За космите... добра хигиена. На котаракът съм купила четка и го реша от време на време Simple Smile

# 221
И все пак интересувам се от всякакви идеи и съвети за съвместен живот  на коте и бебе или коте и бременна жена

Живейте си както досега Wink.
Имам прекрасен 5-годишен котарак, изкарах бременността си с него.
И следящия ме гинеколог и ветеринаря на Роналд се смееха на опасенията ми от токсоплазмоза.
Когато родих и педиатъра на сина ми ме успокои, че при добра хигиена няма никакъв проблем за бебето.

Казусът бременна жена/котка е раздухван прекалено, а няма никакво, абсолютно никакво място за притеснение!

# 222
  • София
Sourcherry, аз имах известни търкания с частната ми гинеколожка. Леко загърбих казаното от нея. Т.е. да махна котарака.
Ще идва педиатърката на сина ми на 2рия ден от изписването. Рекох си "Харитон е страхлив, няма да се покаже". Той пък ме изненада и дойде да види коя е гостенката. И педиатърката ме изненада, зарадва му се. На вратата после рече "семейство радвате ме" Simple Smile

# 223
AnMary, случили сте на педиатър Peace.
Браво, радват ме такива лекари!

# 224
Страхотна тема и за мен. И ние сме в начален етап на плануване на бебче, и още от сега слушам от близки и познати (включително лекари), че първо трябва да махнем двете котета от вкъщи. Напълно немислимо, те са част от семейството вече.
Радвам се да прочета, че голяма част от Вас нямат проблеми с животинчета вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт