Бебе и котка, не "дали", а "как"?

• 43 978
  • 276
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Magdalene, ако котето е болно трябва да се посъветваш с ветеринар непременно. Аз го направих и без да има проблеми котето. Иначе начина, по който се чувстваш е нормален за бременна жена в третия месец, включително и страховете, които имаш  Peace
Има доста теми във фоума. Незнам дали знаеш, че е добре да  направиш изследване за токсоплазмоза на теб и на котето. Ако котето си стои само в къщи и не яде сурово месо почти няма вероятност да е положителен резултата, но е хубаво да си направиш изследването.
siska79, не му е лесно на твоето коте...То и моето същото го чака де..

# 151
  • sofia
Имаме куче и две морски свинчета.Не бих се разделила с тях!Дори не бих си го помислила,защото и те са мои деца.Много безотговорно и коравосърдечно и немайчинско е третирането им като вещи!Ето така се появяват бездомните животни!Трябва да са обезпаразитени и здрави,но това поначало си ви е задължение,като стопани!За децата е хубаво да растат с животни!Не случайно всяко дете иска да има животинче! Peace

# 152
  • Стара Загора
   Отглеждането на животинче в къщи по време на бременност  крие рискове . Всеки преценява плюсовете и минусите и сам решава . Както и сам си носи последиците от взетите решения.

# 153
  • София
Темата има потенциал за скандал  Peace
Докато бях бременна гледахме куче, папагал и игуана. Сега, когато бебето се роди, сме дали папагала за няколко месеца при бабите, смятам че той алергезира най-силно, а и малко тишина ще ми е от полза първите седмици. Другите са при нас с цената на засилена хигиена на дома. Независимо че педиатърката беше ок с всички животни, може би само от игуаната се притесни повече, защото първоначално разбра че я гледаме извън терариум.

# 154
Незнам дали е болно или не котето. Незнам дали е добре съвместимо с бременност или не. Но самия факт, че ти си в стрес от тази ситуация знам със сигурност, че не е добре за теб и за детето ти. Ако това коте те притеснява, дай го времено някъде докато се успокоиш.

Лично аз гледах максимално да съм спокойна по-време на бременността си и елиминирах доколкото можех стресови ситуации.  Peace

# 155
   Отглеждането на животинче в къщи по време на бременност  крие рискове .
Какви по-точно??? Единственото което съм чула е, че ще се роди космато бебето.  #Crazy Става дума за бременна и котка!

Magdalene
, най - добре се консултирай с ветеринар. Има значение какво точно му е на котето. Важно е също, да е обезпаразитено /вътрешно и външно/  и да е имунизирано.

Симптомите ти, са съвсем обичайни, не се тревожи излишно. Peace

# 156
Мерси момичета, днес по обед ще я водя да я види чичо доктор, нека да е живо и здраво животното... просто на мен все не ми върви на животни, това ми е третата котка за половин година... та си  мисля, че и с тази няма да ми провърви, макар че давам всичко от себе си да се грижа добре и здравословно за нея по цял ден... Което също ме тормози много, защото след като и с другите две котки нямах късмет (едната- скочи от прозореца, другата почина понеже беше съвсеем малка,улична и болна), може би и с третата няма да имам, което пък логично ме навежда на мисълта КАК ЩЕ СЕ СПРАВЯ ТОГАВА С ЕДНО БЕБЕЕЕЕЕ  #Shocked  .... УФ!

# 157
Magdalene, съзнавам, че е извън темата, но да попитам Embarassed.
Колко е голямо котето (на възраст)?
Повръщането и давенето често е провокирано от космите в стомахчето, които се натрупват при тоалета, който си правят.
Помага да се дава трева, засадена, до която котката има постоянен достъп или малцова паста (по-добрият вариант), която се слага в храната и спомага за естественото отделяне на космените топки.
Разбира се, ветеринарят е задължителен.
Пиши как е животното след консултацията.

# 158
  • София
Моето коте  трева не иска хич. Само един чичко тревуичко подстригваше като малко ама и водата му пиеше таа...не изкара дълго той...
При нас хич не е успешно използването на затворена тоалетна Sad Една седмица беше без вратичката и си я ползва, но като има врата не иска да влиза и пишка пред нея, а за другата работа е мяукане един час и после паническо влизане и излизане странна работа... Сега пак сме махнали вратичката. Ако ви хрумва как да я науча кажете?

# 159
Geraldine, аз купувам семена за трева Трикси, която е специално за котки. Хубавото е, че се слага в някаква съдинка и само се полива като цвете. След няколко дни избуява чудна и сочна трева, която Роналд опосква за ден/два.
Ако не се научи да пишка с врата какъв е проблема? Явно, че нещо я плаши...

# 160
  • София
Аз  знам защо се плаши...защото коша или както там се казва, с който я водим на ваксина, а и на операция преди, много наподобява. Аз затова я сложих първо без врата. Иначе все едно е открита тоалетна.
Аз тревичка съм купувала от зоомагазин ама не я влече. Имам и много цветя и тях никога не е поглеждала.

# 161
В такъв случай аз бих постъпила така - изваждаш касетата, която използвате за ветеринаря и я слагаш на място, което е закътано. Хем да не ви пречи, хем тя да се престраши и сама да влезе, ако желае. Идеята ми е да разбере, че клетката си е просто клетка, която не винаги е задължително да се използва, когато трябва да се ходи при ветеринаря.
Бъди сигурна, че би могла да си надрасне страха, котките са любопитни, и са господари и няма току-така да се оставят.
Но пък твоята е и умница - влиза да пишка/ака в затворената тоалетна, но без врата Laughing, разбрала е, че вратата е страшната и прекъсва свободата Wink.

# 162
На нашия котарак пък лятото му късаме трева от вън,а зимата му сеем жито в една сакция и той много си го обича и си хапва.
Момичета,сложихме детското легло вече в нашата спалня и пробвах да го покрия с фолио за да не влиза вътре,но него хич не го бърка и си се разходжа.дайте идея как да го одуча?!

# 163
дайте идея как да го одуча?!
Котките обичат нещо да им шумурка, фолиото не е вариант.
Докато бях бременна четох за следния вариант (една майка тук го беше изпробвала) - голямо парче картон се облепва със скоч (тиксо), но така че лепкащото да е нагоре.
Щом котката се опита да се настани кошарата на бебето, лапичките ще залепнат от скоча и тя ще се махне. Помагало, защото не обичат да им лепне по лапите.
Като се опита 2 пъти и залепне, ще се откаже най-вероятно Wink.

# 164
Благодаря!Ще пробваме и този вариант Wink

Общи условия

Активация на акаунт