Правен въпрос

• 2 743
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Хайде не нападайте, никъде не написах, че оспорвам делът на майка си искам да си изясня казуса и по точно, възможностите за претенции към наследствените дялове, относно съпрузите на брата и сестрата. Защото този казус се тълкува различно .

# 16
А не е ли вярно, че полученото по наследство е лична собственост и не влиза в семейната.
СЕМЕЕН КОДЕКС
Чл. 20. (1) Вещите, правата върху вещи и паричните влогове, придобити преди брака, както и вещите, правата върху вещи и паричните влогове, придобити през време на брака по наследство и по дарение, принадлежат на съпруга, който ги е придобил.

Да, вярно е, но преживе. След като придобитият по наследство от наследодателя Ви имот влезе в наследствената маса, наследници са преживелия съпруг и децата с равни части.

Къде сте срещали "различно тълкуване на този въпрос", както пишете в първия си пост. Всъщност друго тълкуване не може да има.

# 17
  • Бургас
Няма какво да му се тълкува различно на казуса - това е положението. Съпрузите на брата и сестрата ще ги наследят след тяхната смърт.

# 18
искам да си изясня казуса и по точно, възможностите за претенции към наследствените дялове, относно съпрузите на брата и сестрата. Защото този казус се тълкува различно .

Не разбирам какви претенции може да имате Вие към наследствените дялове на съпрузите на брата и сестрата на наследодателя? Пояснете какво имате предвид.

# 19
Marid, объркала съм емотикона, просто потвърждавам, че съм съгласна с теб   bouquet

# 20
  • Бургас
Marid, объркала съм емотикона, просто потвърждавам, че съм съгласна с теб   bouquet
Да, разбрах те - интернетски неразбории Laughing

# 21
galinel е абсолютно права! Ще наследят по 1/3 и тримата.

Общи условия

Активация на акаунт