Какво бих и какво не бих направила сега!

• 35 559
  • 299
  •   1
Отговори
# 120
мечтая си и аз - за нещо такова  - http://www.ikea.com/us/en/catalog/categories/departments/laundry
в едното ъгълче бих сложила и шевната машина

иначе, НЕ бих:
- избрала светла фугираща смес за теракота в коридора - кошмар!!! - всичко се събира там, а как се вижда само
- МДФ первази на ламината - вече имат няколко следи от прахосмукачката  Sad
- прехвалените (и много красиви, и скъпи) релефни тапети Esprit - нямат и 1 година и вече плачат за смяна - оръфани тук-таме, а нямаме дори все още деца и по цял ден сме на работа Rolling Eyes

БИХ:
-сложила пак параван в банята - има повече чистене, но пък не ми е мокро цялото помещение
- опасявах, се че кухненските ми шкафове ще станат като огромни долапи, и за това всеки го разделих на 2 - сега имам едни малки кутийки, в които се чуда как да събера големи съдове
- никога повече мелница за отпадъци - 400 лв на вятъра!!!! - за да я пусна, източвам сигурно 40-50 л вода (нали се пуска 1 мин преди да се включи мелницата, и се оставя да тече водата 1 мин след като е изключена), за това време ще отида и ще се върна до кофата на терасата, и то без пари

# 121
За какво й е на мелницата вода преди да почне да работи, че и цяла минута? Пускам си каквото имам вътре, пускам водата, работи колкото работи и спирам водата секунди след като я спра, достатъчно е количество от порядъка на една голяма чаша- 200-300 мл вода след спирането на меленето.
Най често използвам и докато тече водата слагам чиниите една по една под струята, каквото има си пада в мелницата, и така с един куршум два заека.

# 122
ами така пише в книжката с упътването на моята, и след като вече 2 пъти се разваля, техника изрично ме предупреди да спазвам стриктно инструкциите. водата служела за смазка и ако е недостатъчно, може да изгори двигателчето

# 123
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Темата е много интересна.Това ,за което се сещам аз:
1.Не бих си сложила отново стъклена маса в хола.С малко дете е мисия невъзможна да се изчисти,винаги е на пръстчета ,да не говорим,че я беше изрисувала с пастели отдолу.
2.не бих сложила шкафове венге в кухнята,всеки отпечатук си личи.
3.Бих си направила всички крила на прозорците отваряеми,а не сега да се правя на алпинист при миене на средното от тях. Mr. Green
4.Бих си поръчала диван със сваляема дамаска.
Засега толкова,като приключим с ремонта и започнем да използваме спалнята и новата баня,може да имам още материал от необмислени действия  Joy

# 124
  • у дома
Не бих поръчала нищо, без да е налично в магагазина. Транспрогрес врата - чакаме, матраци - чакаме, передета - чакаме...Никой за нищо ги няма тия срокове.  ooooh! Всички изброени пресрочват с по 2-3 седмици.

# 125
Не бих сложила светли плочки в кухнята, както и много тъмни ламинат или плочки в което и да е помещение - всеки боклук се вижда...
Средните на цвят (м/у светло и тъмно) настилки мисля, че са най-добри. Ние успяхме да сгрешим с избора на светли (бели на кафяви чертички) плочки в кухнята. Иначе коридора, който се предполага, че се мърси най-много е с оранжеви плочки и си изглежда супер чист  Laughing.  Не че това значи, че не го чистя, просто когато за 1 ден се появят безброй петна, това дразни.
Тъмни плочки в банята и тоалетната също не ми допадат много - колкото и добре да е осветено помещението, изглежда тъмно. Това поне на мен не ми допада. Банята ни е с червени+малко светложълти плочки, а тоалетната с тъмносини+малко светлосини почти бели.
Не е зле, но сега бих избрала светли цветове за банята и тоалетната.
Както пишеше по-напред в темата общо помещение кухня+хол, не е много добре - абсорбатора шуми, и да отвориш прозорец и да не отваряш става течение и захладнява. Не е приятно. И пак си мирише на манджа Simple Smile. Миялната шуми също. При възможност бих искала да отделим двете помещения.
Иначе добрите попадения при нас са: миялна (мъжа ми настоя и сега съм му мнооого благодарна); пералня и сушилня в отделно помещение; високи до тавана кухненски шкафове и гардероби (не се налага да чистиш прах, а побират много неща); пердета във всички стаи - мисля, че създават уют, а поддръжката е лесна; барплот в кухнята - не е истински барплот, защото служи и за шкаф - побира доста неща в себе си; душ кабина - страхотно е банята да е суха!
Изобщо... доволна съм като цяло... Свекърва ми казва, че човек трябва да обзаведе поне 3 къщи, за да е доволен от резултата  Laughing... Само, че... Къде са тия 3 къщи да ги почвам  Laughing

# 126
И аз също се ядосвам, че се оставих няколко /некомпетентни/ мъже да ме убедят, че не е нужно всички крила на дограмата да са отваряеми. Голяма грешка. Много голяма.
Яд ме е, че обединих хола с кухнята. Още по-голяма грешка. Голяма глупост направих.
А най-много се ядосвам на това, че не купих съседния апартамент до нас, когато го продаваха и хем ги имах по-голямата част от парите.  Докато се начудя, съседите се отказаха да го продават. Ако го бях купила навреме, сега щях да ги обединя двата апартаменти в един и щяхме да живеем  в нормално по големина жилище. Ама ум патки пасе.

И аз съжалявам, че не купих съседния апартамент до нас, за да разширя нашия с още 15 кв. м. и да имам едно студио за даване под наем. И парите даже имахме, беше по времето на 320 долара за квадрат.
Съжалявам, че се оставих да ме убедят да сложа ламинат, който се надра и скапа за отрицателно време. Бил нов блокът, щяло да съхне и прочие глупости... А слагането на дървен паркет сега би било голяма играчка - трябва да се копае замазка на пода.
Съжалявам, че много бързахме и нямах време да избирам... абе, за много неща съжалявам.

# 127
Засега съм завършила само банята, но:

1. Никога вече майстор роднина. Да обяснявам ли - като кажа, че нещо не е свършено както трябва и майка ми се сърди, защото той е от нейната рода.

2. Бих планирала по-внимателно изхода за захранване на тоалетното казанче с вода.

Моето сега: изход нависоко, долно захранване на казанчето, по-видимата страна = грозна щръкнала 70 см. тръба  ooooh!

А можеше да е: изход нависоко, горно захранване, по-скритата страна = 10-15 см. невидима тръбичка

# 128
  • София
radost24= Много си права. и аз направих грешката със стъклена маса , ама в кухнята, При три деца, чиста не мога да я видя. А като пекне слънцето- кошмар. Другото, което вече няма никога да повторя е да си купя диван с механизъм. Този поне  е такъв, че имам чувството, че ако легне по-тежък човек, ще се счупи.

# 129
Винаги ще купувам по малко от интериорната боя за проба. Едно е в магазина, а съвсем друго у  вас на стената.

# 130
  • София
Относно диваните - понеже мога да направя сравнение с предишния ни, който беше с механизъм, и сегашния (без механизъм) - ами наистина има голямо значение. Сегашният ни диван е много по-мек и на него може да се спи супер удобно. Той си е достатъчно голям и без да се разпъва, могат да спят двама човека, само че не един до друг, а на буквата "Г".
Тапетите в спалнята са купени от Декор Център, но на коя фирма бяха.... не се сещам, за жалост. Аз доста дълго избирах тапетите и бях разгледала всички каталози, които имат там. Със сигурност са на една от италианските фирми, чаках повече от месец за доставката, но си заслужаваше.
Качила съм още снимки в моя албум - на банята и на ламината. Бих помолила и други да направят албуми и да ни ги покажат.

# 131
   Бих си направила кухнята (говоря за самото помещение, не за кухненското обзавеждане) по-голяма. Не бих направила шпакловка на хола. Всички помещения са с мазилка, само хола решихме да е шпакловка (по-скъпо се заплаща и нямахме финансовата възможност за цялата къща), но за мен лично това са пари хвърлени на вятъра. Бих направила верандата по-широка поне с метър. Мисля, че е това.    Rolling Eyes

# 132
  • Където е сърцето
Зазолинка всичко е станало супер,а този бял ламинат не съм виждала никъде такъв с шарка.

# 133
  • София
Изчетох цялата тема и с ужас се записвам /засега само това/. Кухнята ще ми е черно и бяло - гланц. Влязох да поогледам какво пишете за кухненските плочки.Че трябва да имам 60 см линия от тях пред кухнята. Но май няма подходящ цвят, като гледам постовете....

П.С. След 2 месеца, като се нанесем, обещавам да се оплача и...надявам се да се похваля.
  bouquet

# 134
  • Русе
Отново БИХ:
  -настоявала,че имам място за съдомиялна в кухнята,въпреки,че всички ме разубеждаваха,че нямам такова
  -избрала същия шоколадово кафяв теракот с тъмни фуги в коридора и шарен ламинат с дървесен фладер в кухнята-лесно се поддържат
  -сложила параван в банята,колкото и да е малка...както са казали преди мен-трябва си чистене,но не ти е мокро всичко наоколо
НЕ бих:
  -направила долния ред шкафове в кухнята на височина 95 см /бих ги направила 90 см/
  -сложила тъмно кафеви плочки в душ кабината/добре,че послушах майстора и са само на една колона/
  -едва ли бих сложила отново мраморно прагче под паравана в банята,защото ми е проблем с какви препарати да чистя
За друго не се сещам,но ми предстои ремонт на хол и спалня и сигурно и от други неща ще има да се оплаквам в последствие.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт