Какво бих и какво не бих направила сега!

• 35 554
  • 299
  •   1
Отговори
# 135
*sve*  , а защо кухнята ти е на 95см  Thinking

# 136
   След като Све спомена за шкафчетата на кухнята (долните са ни на 87см., но и аз съм нисичка), пак бих направила горните шкафчета на 60см., а не до тавана, както ме убеждаваха всички че трябва и, че няма да ми стига мястото.

# 137
Zazolinka разгледах и другите снимки - smile3521,

adi_rz би ли разказала нещо повече за тези мелачки за отпадъци,

ако искаш може и на лични да не оспамваме тук темата,

или ако вече е говорено за това, да ми покажете темата.

bouquet

# 138
  • Варна
НЕ бих:
  -направила долния ред шкафове в кухнята на височина 95 см /бих ги направила 90 см/
Моята кухня е на 1м от пода и ми е страшно удобна. Въпреки че мебелния проектант ме убеждаваше, как стандарта е друг, и че така кухни не се правят, аз си настоявах на моето. Освен, че височината не ме кара да седя в леко приведена позиция, колкото по-високо са вдигнати котлоните, толкова по-късно биват стигнати от малки палави ръчички  Wink. Горният ред шкафове са почти до тавана - побират повече неща и няма да чистиш прах отгоре.

# 139
  • Русе
За долните редове, зависи колко сте високи, аз определено ще си направя по-високи долни шкафове от сегашните, така че това специално е много субективно.

# 140
това е моята мелница, а ето и част от упътването

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОРЕБА:
1. Махнете запушалката на отводнителния канал на мивката.
2. Пуснете студена вода със средно силен поток и включете мелницата
за отпадъци (фиг. I-L).
3. Сложете всички хранителни отпадъци в мелницата докато работи и
водата тече (фиг. М-N).
4. Оставете мелницата да работи за около половин минута след като
смилането е свършило.
5. Изключете мелницата за отпадъци и оставете водата да теч е още
половин минута (фиг. O-P).

До сега 2 или 3 пъти се е повреждала , при положение че я ползвам веднъж на 3 дни горе-долу - храним се навън.Момчетата от сервиза са много точни, винаги я отремонтираха в рамките на 2-3 дни, на място. Те ме посъветваха да оставям да тече по 1-2 мин водата преди и след пускането на мелницата. Та общо взето се обзаведох с един хич не евтин паметник (общо с бутона ни излезе над 500 лв), а и шкафа под мивката остана неизползваем заради нея. Освен това - ШУМИ - при нас кухнята е заедно с трапезна и дневна, и ако я пусна, гледащите ТВ ме  #2gunfire
И не на последно място :
- според упътването - не трябва да се мелят значителни количества лук, праз-лук, ябълки, целина и др. имащи лико - поради опасност от затлачване
- не трябва да попада целулоза - салфетки, домакинска хартия (пак заради това)
- никакви кокали, дори хрущяли
- никакви кости и люспи от риба
- никакви жили от сурово месо и пилешка кожа
- никакви семки (от диня например), ядки, костилки, черупки
- никакви големи парчета (например цял зелев кочан - трябва да се нарежи на парченца)
-ако не се ползва често (като моята) започва да мирише - според упътването се почиства със  "студен коктейл от натрошен лед и едро нарязан лимон в отвора"  - да бе, да

Всичко това налага да се бърка по чиниите и да се сортира отпадъка (особено неприятно за мен след гости). И вместо удобство, си става слугуване

дълго стана, но дано пък да е полезно за някой
 Peace

# 141
Странно, моята мелница е също от Лекс груп, вече не помня каква мощност, средната ( 3 вида предлагаха). 2 години работи безотказно ( миналата седмица се развали дистанционното, но самата мелница работи). Меля всичко- костилки от сливи, праскови и т.н., пилешки кокали, салфетки, цялата сурова кожа на пилето, корите и семките от диня, пъпеш, тиква. Направо не мога да повярвам, че за един и същи  уред говорим. Не мирише.
Шуми ако има костилки вътре, ако се мелят обикновени хранителни остатъци не е шумно.
Освен това два пъти съм пъхала вътре лъжица по невнимание и я вадя след като чуя че трака на умряло  Embarassed, а веднъж хлапето беше пуснало монета вътре, няма да ви кажа след колко време и в какъв вид я извадихме, сигурно 5 пъти пускахме ис пирахме докато разберем какво има вътре и защо аджеба трака така.

# 142
Странно, моята мелница е също от Лекс груп, вече не помня каква мощност, средната ( 3 вида предлагаха). 2 години работи безотказно ( миналата седмица се развали дистанционното, но самата мелница работи). Меля всичко- костилки от сливи, праскови и т.н., пилешки кокали, салфетки, цялата сурова кожа на пилето, корите и семките от диня, пъпеш, тиква. Направо не мога да повярвам, че за един и същи  уред говорим. Не мирише.
Шуми ако има костилки вътре, ако се мелят обикновени хранителни остатъци не е шумно.
Освен това два пъти съм пъхала вътре лъжица по невнимание и я вадя след като чуя че трака на умряло  Embarassed, а веднъж хлапето беше пуснало монета вътре, няма да ви кажа след колко време и в какъв вид я извадихме, сигурно 5 пъти пускахме ис пирахме докато разберем какво има вътре и защо аджеба трака така.

Като изключим хартията, на моята мелница и се случват същите неща. Нямам никакви проблеми с нея. Изненадана съм от негативното мнение.
Единственото, което не бих направила отново е да включа съдомиялната към мелницата. Понякога, когато има много за мелене, връща вода в съдомиялната. Вече знам и внимавам да не я товаря наведнъж по много.

# 143
  • Русе
Не знам защо се оставих да ме убедят за тази височина.Знам,че стандарта е 90 см,но все пак всеки има правото да си реши колко ще му е удобно.За съжаление нямаше как да се намали при готови шкафове и я оставих така.В интерес на истината свикнах и използването на мивката ми е много удобно.
Забравих да споделя за мелницата си.От нея съм изключително доволна и винаги БИХ сложила отново. Peace Виждам ,че _Nat_ е писала преди мен - моята съдомиялна не е включена към мелницата.

# 144
  • София
Не знам защо се оставих да ме убедят за тази височина.Знам,че стандарта е 90 см,но все пак всеки има правото да си реши колко ще му е удобно.
ние пък едва убедихме майсторите да ни я направят с 10 см по-висока  Laughing
Това ми е едно от любимите въведения, кухнята ни е супер малка, а така вкарахме в 10-те см втори изтеглящ се плот.

# 145
Може ли да помоля за снимка в изтеглено състояние на плота?Това е нещо,което обмислям отдавна за бъдещия ни ремонт.Е кой знае кога ще е,но.........

# 146
Еее .... много полезна и интересна тема! Поздравления!  Hug

Да добавя и аз нещо: майка ми никога повече не би допуснала да вдигнат кухненските шкафове толкова високо. Никога не би си купила толкова голяма холова гарнитура! Ние сме по-дребнички ... 160 см и едва стигаме кухненския шкаф, а на дивана, ако майка ми се облегне - краката не й опират земята, а ако не се облегне - се изморява ....  Mr. Green

# 147
Чудя се, дали има някой, който си е слагал барплот или е махал преградната стеничка под прозореца в отделна кухня (балкон-лоджия е приобщен)?
В момента стеничката стои и мъжа ми иска барплот, а аз мисля че кухнята доста ще се разшири, ако махнем тази тази чупка. Бих се радвала на мнения, че сме в дилема   bouquet
Балкона е 1,20 м, а кухнята 3Х3,50 - без балкона.

Последна редакция: чт, 01 окт 2009, 12:55 от M_Nik

# 148
  • София
M_Nik, в старото ни жилище беше така - лоджията приобщена към кухнята, без тази стеничка. Смятам, че това е правилното решение. Бар-плотовете са за големи помещения, с много пространство, а във вашия случай не е така. Опитай се да убедиш мъжа си, че е по-добре да махнете стената и да няма бар-плот, ще видите как ще се отвори пространство така. Успех!  Peace

# 149
M_Nik, и аз бих махнала бар-плота. За малки помещения тази конструкция е абсолютно излишна.

Общи условия

Активация на акаунт