Какво бих и какво не бих направила сега!

• 35 547
  • 299
  •   1
Отговори
# 150
  • София
М-ник, у нас е така. Махнали сме стеничката, приобщили сме лоджията, радиатора е преместен на бившата тераса. Кухнята наистина много се разшири. Там, където беше стеничката в момента ни е масата за хранене, отгоре на гредата сме монтирали спот луни и е достатъчно светло и в тази част на кухнята.
Двете колони отстрани не могат да се бутат без консултация с инжинер. Съседите отдолу викнаха такъв, той категорично им забрани и ние също не сме бутали. Гредата отгоре също трябва да си остане, носеща е.

# 151
Много съм доволна от ремонта, който направихме.Може би стана толкова хубаво, защото бях бременна, много пртенциозна и безкрайно ужасна и постоянно варвях зад майстора (горкият човек-добре че е познат)...та...така - всичко много ми хареса- и ние сме с вертикални щори, но намен са ми много удобни.Някой попита как се почистват- аз лично ги почиствам с вода, препарат и гъба. newsm47

# 152

Единственото, което не бих направила отново е да включа съдомиялната към мелницата. Понякога, когато има много за мелене, връща вода в съдомиялната. Вече знам и внимавам да не я товаря наведнъж по много.

Предварително се извинявам за въпроса, ама като не разбирам нищо от техника... Nat, кажи моля те какво означава да включиш или да не включиш съдомиялната към мелницата. Ако не се включи към мелницата, значи ли че трябва да има два отделни извода към мръсния канал? (Ама как го зададох тоя въпрос... дано ме разбереш...)

# 153
  • София
МамаМира, ние имаме един мръсен канал, от който излиза едно Y разклонение и в единият разклон изтича водата от мивката, а в другия от съдомиялната.
Така ни посъветваха да направим монтажниците на кухнята, въпреки, че на самата мивка отдолу на сифона си има второ разклонение, което е именно за съдомиялна.
Това Y разклонение си го купихме от магазин ВиК и си го направихме сами с мъжа ми в процеса на монтирането на кухнята. Залепихме го с някакво лепило за ПВЦ тръби и вече 5 години не е мръднало.
Иначе мелница за отпадъци нямам, но и да имах пак бих си направила такова разклонение с два отовора.

# 154

Единственото, което не бих направила отново е да включа съдомиялната към мелницата. Понякога, когато има много за мелене, връща вода в съдомиялната. Вече знам и внимавам да не я товаря наведнъж по много.

Предварително се извинявам за въпроса, ама като не разбирам нищо от техника... Nat, кажи моля те какво означава да включиш или да не включиш съдомиялната към мелницата. Ако не се включи към мелницата, значи ли че трябва да има два отделни извода към мръсния канал? (Ама как го зададох тоя въпрос... дано ме разбереш...)

Изводът за мръсната вода на миялната е монтиран към мелницата, т. е. мръсната вода от миялната минава през мелницата и от там в канала. Ако не беше така, трябваше да имам У-образно разширение, в което да се тикне мръсния маркуч на миялната, на мелницата и от там всичко да замине в канала. Уж да спестим място използвахме извода на мелницата, който е предвиден за миялна, но както казах, като види зор машинката част от водата се връща в миялната. Не, че е болка за умиране, но го казвам, за да си прецени всеки сам как да постъпи.

# 155
Много благодаря Ника и Нат  Hug  Ако имаме място и ние ще сложим Y-образно разклонение.

# 156
Зазолинка и още една от вас споменаха,че нямат или че не е удачно да имат прагче под паравана.Защо?Аз искам така-без прагме.Мъжът ми настоява за такова.Да го оборя!

# 157
  • София
Зазолинка и още една от вас споменаха,че нямат или че не е удачно да имат прагче под паравана.Защо?Аз искам така-без прагме.Мъжът ми настоява за такова.Да го оборя!
И ние сме без праг, паравана е монтиран директно на пода. Нямаме други съображения, освен чисто естетически - така много повече ми харесва. И двата варианта са удачни, според мен е въпрос на личен избор.

# 158
Благодаря ви, момичета! Hug Вдъхнахте ми сили да отстоявам позицията си, все си мисля, че съм права, но като нямам никой до себе си... Радвам се, че ми споделихте мнението си и то е като моето. И аз така си го представях, Ника, с маса на мястото на барплота и без да се бутат колоните отстрани и отгоре. Че иначе не можем да седнем 4-мата спокойно на масата...

# 159
  • София
Нашата маса е кръгла, май метър е диаметъра /или 110 см./, и спокойно си сядаме четирима души без да сме притеснени.

# 160
Чудя се, дали има някой, който си е слагал барплот или е махал преградната стеничка под прозореца в отделна кухня (балкон-лоджия е приобщен)?
В момента стеничката стои и мъжа ми иска барплот, а аз мисля че кухнята доста ще се разшири, ако махнем тази тази чупка. Бих се радвала на мнения, че сме в дилема   bouquet
Балкона е 1,20 м, а кухнята 3Х3,50 - без балкона.
Махнахме стеничката след много колебания. Идеята за бар- плот не ме е блазнила, но спрягахме евентуална сгъваена маса с цел повече свободно пространство. Сега ми харесва, понеже в чупката ще е хладилника и кухнята изглежда доста по- голяма.Не препоръчвам врати в цвят венге- всяка прашинка се вижда. Доволна съм от вертикалните щори. Засега. Казаха ми, че се свалят лентите и се перат, но нямам представа как точно става, а и нашите са доста плътни.

# 161
  • София
Айви, аз знам за вертикалните щори - свалят с лентите, навиват се на руло и се редят в торба за пране. Така се перат в пералната. Ако не са навити по този начин много се мачкат.
Иначе може и във вана например.

# 162
Айви, аз знам за вертикалните щори - свалят с лентите, навиват се на руло и се редят в торба за пране. Така се перат в пералната. Ако не са навити по този начин много се мачкат.
Иначе може и във вана например.

И аз го четох това тук по темите, но така и не го пробвах. Имало вариант да се пуснат конци отстрани от прането. Но ако са добре увити с ластичета, може би няма. Ама пък дали ще се изперат толкова добре, ако са стегнати, пак не съм убедена. Това им е проблема на вертикалните. Иначе си ги харесвам и аз определено.

# 163
  • София
Аз мисля, че във вана е най-сигурно. Тук една от мамите не е знаела как и просто така ги е сложила в пералната. Така са се измачкали, че се наложи да поръчва нови ленти, оказа се, че не са чак толкова скъпи, най-скъпото било механизмите.

# 164
момичета да споделя и моят опит с прането на вертикалните щори.за в пералнята и аз бях чула, но ми се стори много рисковано.затова опитах да ги накисна в съд с прах(пробвах с две ленти)оставих ги така вечерта и след това изплакнах обилно с вода. изпраха се, обаче въпреки че не съм ги търкала(видимо не бяха мръсни,колкото да падне прахуляка)и много внимавах пак се изнищиха на места по края и виснаха едни конци.така че в никакъв случай не пробвайте в пералня, резултата ще е плачевен

Общи условия

Активация на акаунт