Какво бих и какво не бих направила сега!

• 35 543
  • 299
  •   1
Отговори
# 165
Ооо, в никакъв случей не слагайте вертикални щори в пералня.Е, естествено ако не искате да си купите нови де  newsm62

# 166
Ооо, в никакъв случей не слагайте вертикални щори в пералня.Е, естествено ако не искате да си купите нови де  newsm62

Пробвала ли си и как точно? Ако са в плик, не мисля, че е толкова страшно.

# 167
Не бих направила:
- тъмни вертикални щори на слънчеви прозорци-през лятото са като радиатори ooooh!
- светъл диван
- неотваряеми крила на дограмата.

Относно вертикалните щори,не са ми любими,но на един прозорец имам.
Изпрах ги като накиснах лентите в голям леген с Вениш и малко прах за пране.Оставих ги докато миех прозорците.Бяха пуснали невероятна мръсотия SickИзплакнах ги обилно и ги изцентруфугирах.Нищо не се разнищи,няма нищо скъсано.От пералнята направо ги закачих.Като Нови са Peace

# 168
polin_a не съм пробвала.Ти имаш ли опит?

# 169
polin_a не съм пробвала.Ти имаш ли опит?

Не, нямам. Но отдавна се каня да пробвам да направя нещо с щорите в кухнята ми. Там са слагани най-отдавна и са доста позамазани, понеже са и светли. Иначе в другите стаи са чистички засега.

# 170
Няма да гледам хубост, а функционалност.
Исках красива батерия в банята, а сега даже не я забелязвам, само искам да не пръска като я ползвам, да не капе и да ми е удобно да си пъхам ръцете под нея.
Така е с всички покупки- щом ги имам хич и не ги гледам, искам само да не ми губят времето с излишно обслужване и поправки по тях.

# 171
  • София
мнооооооого полезна тема!!! Мисля че преди да сме се нанесли още в новия апартамент вече имам какво да кажа Laughing

# 172
Бих си разширила хола с балкона към него, защото сега е и кухня и стана тясно.
Кухненските шкафове бих разположила под ъгъл, пак да спестя място.
Бих сложила сифони, които задържат вода, а не от най-обикновените, защото мирише и минават хлебарки.
Половината мебели, които поръчах от някакви некадърници, бих си купила от Икеа на 2 пъти по-ниски цени.

# 173
  • София
Не бих си сложила скъп, естествен, екзотичен паркет в хола. Красив е - това добре. Но малката постоянно хвърля играчки отгоре и го нарани и надраска. Освен това изисква постоянно чистене - всяка прашинка личи.

Не бих си купила толкова скъпа кухня - МДФ + лак. Напълно ненужно.  Naughty

Не бих си сложила отново римски щори.

Не бих си купила парна баня - почти не използваме функциите. Една обикновена душ кабина щеше да свърши перфектна работа.  Peace

С две думи, не бих купувала прекалено скъпи неща в обзавеждането, особено с малко дете, което руши.  Laughing

# 174
Ивон, защо не си доволна от римските щори?

# 175
  • София
- Красиви са, но пердетата стоят по-уютно.
- Проблемът с прането - пердетата се перат много по-лесно. Скоро ще трябва да пера римските щори и въобще не ми се мисли - дали въобще ще мога да махна пръчиците или ще трябва да викам Гершман, за да им направят ултразвуково почистване (то представям си и на каква цена е  ooooh!).
- Също така съм сложила плътни и тънки римски щори. Когато се налага да излизам на балкона трябва да ги вдигам и двете, много по-лесно ще е да дръпна пердето настрани.
-Също и ситуация през лятото - ако  си отворя/открехна прозорец или балконска врата, за да се проветри трябва да вдигна плътно нагоре щорите и вечер всичко в къщи да се вижда (това ме дразни). Ако имахме пердета те може да застанат пак пред отворената врата/прозорец.
- Дъщеря ми си играе много с въженцата и се оплита в тях. Не един и два пъти са и се оплитали около вратлето.

Това са моите доводи и вече наистина много ме дразнят тези римски щори.  Rolling Eyes

# 176
Аз не бих си направила пак кухнята венге.

Бих си бутнала комините.

Бих си купила по-скъпи и качествени плочки в банята.

Това се сещам в момента  newsm78

# 177
Как ще бутнеш комините?  Rolling Eyes Няма ли хора под теб, над теб?

# 178
  • София
на 1-ви понякога и на 2-ри етаж могат да се бутнат

# 179
В процес на ремонт сме:

Доволна съм от:
-бутнахме комините,на втори етаж сме,под нас няма да го ползват,
така си разширихме пространството.
-усвоихме едната тераса и така разширихме хола,остана ми още една
голяма тераса и една по-малка в кухнята.
-сложихме плъзгаща врата между кухня и трапезария,така хем мога
са го затварям,когато искам,хем мога бързо да си прибирам нещата.

Не бих:
-купила светъл гранитогрес

Ремонтът продължава и ще се включа пак по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт