Какво бих и какво не бих направила сега!

• 35 524
  • 299
  •   1
Отговори
# 210
За мен неотваряемите крила са супер, но само защото до всички прозорци имам достъп от тераса, та нямам никакъв проблем да мина отвън, за да ги измия.  Rolling Eyes

Винаги:
  - дивани със сваляща се дамаска в по-тъмен цвят /откакто си взехме дамаска джинс с цвят нещо като мляко с какао, се родих с двете фукли у дома/
  - пердета от естествени материи – памук, лен...
  - естествен паркет
  - повдигащи се легла /побират невъобразимо количество багаж/
  - леко меланжови сини плочки със светло сини фуги за баня/няма по-добро „прикритие” за следите от сапун и варовитата ни вода/
  - стъклен параван, вместо душ-кабина
  - тъмно кафява теракота и фуги за коридор и кухня

Никога: 
  - хоризонтални алуминиеви щори. Външни – също.
  - килим в спалнята
  - тапети, на които при купуването не съм разгънала ролката ooooh!
  - мебели „на парче”
  - евтин абсорбатор

Чудесна тема!  bouquet

# 211
  • София
Партизанка, и аз съм така с грапавия теракот. С какво все пак го чистиш? Аз установих, че е най-добре с парцал и на ръка, но.... ако има друга технология или някакъв чудодеен препарат, казвай. Пък нека и други споделят, ако знаят.  Heart Eyes

# 212
Бих сменила мястото на осветлението в банята, вместо да оставам както е било преди. Сега стои накриво от мивката, а не ни се дупчат наново плочките.
Бих направила плочите на банята и на тоалетната еднакви. Сега навсякъде е с различни плочки и ми се струва малко шарено.
Бих почистила силикона веднага след майстора (сега засъхна и не се чисти).
Предварително бих помислила повечко за местата за контактите.

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 16:47 от buborana

# 213
Още не сме се нанесли в новия апартамент и предполагам тепърва ще откривам недостатъците на разпределението на стаите и обзавеждането.

Но твърдо заявявам какво бих направила - дизайнер, дизайнер, дизайнер!!!! Толкова мислих и се блъсках за всичко, че ми дойде до гуша... Мъжа ми е толко спокойна и ларж душа, общо взето само дивана си избра сам... Всичко останало сама съм мислила и естествено не добре, или поне не възможно най-добре. Повечето хора предпочитат сами да си обзаведат, за да чувстват къщата като собствен дом, обаче при мен не е така. ЧОвек, който цял живот се занимава с това, определено би се справил по-добре от мен.
Но нищо, за следващия апартамент, скъпо - не скъпо, ще се консултирам!!!

Иначе конкретно:
1. При проектирането на кухнята, никой не се сети къде са изводите на газта и съответно котлоните  ooooh!
2. Една от дръжките на кухненските шкафове не е в линия с останалите и ми вади очите
3. Искахме по-голям диван, който сега заема половината стая, никаква пропорция
4. При лепенето на плочките не бяхме решили какъв плот или шкаф под мивката ще слагаме. В резултат страхотно красивия, специално купен сифон е загрозен с пластмасова мека връзка  Sick

По-нататък сигурно ще има и още...

# 214
  • София
До момента имам опит с ремонта на 2 жилища, вероятно на третото ще съм перфекциозна вече Simple Smile
1. Никога повече различни нива на настилките в жилището.
2. Не бих повторила грешката да правя апартамента "на части" поради липсата на пари. По-скоро бих спестявала, за да направя всичко накуп. Така се избягва разностилието в стаите.
3. Задължително бих обмислила внимателно окабеляването, за да не ми се налага после да пробиваме малки дууууупчици за какво ли не.
4. Не бих сложила повече тъмни големи мебели. Не бих слагала и нещо, което за момента е супер актуално, както венгето преди 3-4 години.
5. Без неотваряеми крила на дограмата.
6. Не бих правила повече компромиси с качеството на ламинирания паркет (или естествен, или висококачествен ламиниран).
7. Ако ремонтирам старо жилище, задължително бих сменила вратите с основния ремонт, а не бих си ги оставила "за после", когато ще съм лимитирана във възможностите за смяна. 
8. Повече не бих си купила столове от бяла кожа. Вече изхвърлих едни, защото се изцапаха и не можах да ги изчистя.
9. Бих правила такъв ремонт, че да не ми е жал след 7-8 години да подменя всичко, когато ми омръзне.

# 215
никога:
1)тъмни врати никога не са чисти
2)ламиниран паркет,целия се надраска от проходилката на дъщеря ми
3)няма да бързам с каквато и да била покупка,гардероба в спалнята ми е наполовина със стъклени врати(матирано стъкло)и всичко се вижда
ако някой ми даде идея с какво да го прикрия ще бъда много благодарна
4)неотваряеми прозорци
винаги:
1)душ кабина спестявами търкането на цялата баня
2)
светли пастелни цветове за плочките в банята
3)вертикални щори(почиствам ги както по горе са писали момичетата на ролки навити)
Ами за сега е това предстои ни обзавеждане на кухня така че щеследя с интерес тема ,много е полезна

# 216
  • София
3)няма да бързам с каквато и да била покупка,гардероба в спалнята ми е наполовина със стъклени врати(матирано стъкло)и всичко се вижда
ако някой ми даде идея с какво да го прикрия ще бъда много благодарна

Фолио за стъкло, залепено на задната страна на матираното стъкло. Ще го направи по-непрозрачно.

# 217
Партизанка, и аз съм така с грапавия теракот. С какво все пак го чистиш? Аз установих, че е най-добре с парцал и на ръка, но.... ако има друга технология или някакъв чудодеен препарат, казвай. Пък нека и други споделят, ако знаят.  Heart Eyes

Мия го с по-мокър моп, като един вид го "накисвам", и после минавам отново... Истината е, че при по-гадните петна клякам, и човъркам с нокътче  smile3514

# 218
  • София
На средата сме с ремонт и обзавеждане, та до тук:

- бих слушала повече мъжа ми  Mr. Green каквото предложи той, все добре стана, моите приложени идеи, няма да коментирам  Mr. Green
- не бих разчитала на поговорката "скъпото е качествено", сега имам за пример един меко казано ужасен диван, за който се изръсихме с бая пари и се надявахме, че като е скъп ще е качествен - трънки! В този контекст не бих купила повече диван без да го видя на живо с всичките му механизми.

Това до тук. Ще допълвам  Laughing

# 219
така и не можах да свикна с хоризонталните и вертикални щори..СТОЯТ ми като в офис ooooh! Crossing Arms
АБсолютно  съм  ЗА  пердета!!!!!!

# 220
Да - за гранитогреса в кухнята и трапезарията. Стил "рустика"- зелено-кафяво с тъмно зелена фуга. Разкош! Grinning нищо не личи и се чистят перфектно, без да се притеснявам какво ще падне отгоре им.
не - за вертикални и хоризонтални алуминиеви щори
не- за килимите- прахосъбирачи, еле пък пухкавите

# 221
  • Русе
Голямо НЕ и на новото строителство, строено от роднини на които и майна не можеш да теглиш  #Cussing out

# 222
Голямо НЕ и на новото строителство, строено от роднини на които и майна не можеш да теглиш  #Cussing out

Тук мога да добавя и въобще познати Stop.

# 223
Не бих си направила отделна стая за хол. Не го ползваме, понеже имаме хубава трапезария и там стоим вечер, там каним гости, там гледаме телевизия ...
Не бих оставила най-малката стая за детска! Трябваше да я направя спалня, защото сега едва ще поберем двете деца вътре, а камо ли трето... Crazy

Май това са ми грешките. Всичко останало е дребно и лесно поправимо! Simple Smile

# 224
  • Варна
Не бих оставила най-малката стая за детска! Трябваше да я направя спалня, защото сега едва ще поберем двете деца вътре, а камо ли трето... Crazy
По този повод на пролет ще сменяме стаите, спалнята ще става детска и обратно. Не ми се мисли каква какфония ще настъпи  Twisted Evil, но никой не ми е виновен. Говориха ми навремето, ама аз НЕ искам да ми е широко в спалнята. Та сега да ми е яко д... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт