Малкото врачанче е голямо калпазанче (Враца-32)

• 35 518
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
Скорпионка, и аз забравих да се изкажа по въпроса с очилата.
Много са жестоки децата за съжаление.
Аз лично бих поговорила с учителките, все пак са там, за да ги възпитават и учат на някакви новми на поведение. А такова поведенеие от страна на децата не е за толериране.
Поговори и с Василена, обясни й, че децата ги е яд за това, че те нямат очила и т.н. Тони, вече ти е дала идеята.

Тони, никой не те разбира погрешно относно пушенето. Peace И като цяло гледането на деца.
Аз също не харесвам някои неща...Когато родих Ема, Тогава млада и зелена, в резултат много палеща се на тема здравословно хранене на децата, кърмене и т.н. Та доста нерви похабих по градинките, за да обясня, че всъщност АМ не е по-полезно от кърмата.
В един момент си казвах м....та им на всички. Никой не е дошъл да бутне шише с АМ на моето дете, или да му даде шоколад, зрънчо и т.н. Имало е опити за последните, но аз съм там, за да ги предотвратя.
В резултат ме смятаха за сектантка едва ли не. Наричаха детето ми интернет бебе и т.н. Проблем техен, аз знам, че давам най-доброто за моето чаве и го правя така както сърце ме учи.
Пушенето в затворени пространства в присъствието на деца не одобравям. Случвало се е обаче Ема да попадне в така обстановка.

# 61
Ле, ле, T o n i , мислех, че само аз съм такава върла антипушачка, но в твое лице срещам истински съмишленик  Hug

Рони, честит ви нов дом, а на Нинори честита годишнина!

Зузи, къде зачезна?

# 62
Скорпионка и аз ще те подкрепя с двете ръце да говориш с учителките,а ако засечеш и родителите на децата може и с тях да поговориш.
Зузи я видях вчера,но само се разминахме и си казахме здрасти.Не мога да ви кажа нищо за нея.
За пушенето моя мъж пуши вън в двора от както съм дошла да живея тук.Иначе намерихме едно място където да си оставям Димана да играе в пясъчник,да сме на кафе и вътре в заведението има играчки да играе.Пясъчника всичко има и за жалост не давам  на Димана да играе там.То не са фасове,то не са мокри кърпички.Е това не мога да го разбера.Как може мокрите кърпички вътре да хвърлиш при положение че деца играят.Ама хора всякакви,за фасовете там няма какво да коментирам.
Къде се изгубиха другите които някога пишеха тук baby_ , metko, кои бяха още?Да не сме ги обидили с нещо?

# 63
Slyn4o , днес пак слушах за бебе Мелита Simple Smile
Лещарска ме присъедини към твоята група - отказващи ранно захранване  Mr. Green

# 64
Ехоо, здравейте и от мен!
На всички празнуващи поздравления/Рони,Нинори/  bouquet
На тези с болни дечица: бьрзо оздравяване.

Днес не сьм на кеф, ядосвам се,защото имам пусната темичка в дом и семейство казва се "Какво сте преживяли"/в момента е на 4стр./и от една седмица никои не е писал нищо.
Явно в тази криза нищо не се случва, а аз няма какво да чета, затова ако имате време за губене влезте, прочетете,ако искате споделете...а и така ще се поопознаем повечко,нали.

Приятно четене... целувки от мен lovekiss

# 65
  • в полите на.... Балкана
Айде и аз да се разпиша  Simple Smile
djona, не се ядосвай за такова нещо,бе,душа Wink. Видях ти темичката, не е лоша, но не е за всеки-не всеки се осмелява да пише толкова съкровенни неща пред толкова непознати хора. Поне аз не бих,честно да си кажа. Предпочитам да си споделя на живо пред близък човек. Пък лошите моменти не искам да си спомням, камо ли да пиша за тях. Това е мое мнение. Има хора всякакви. А и един съвет: ако можеш малко промени заглавието на темата, да е по-ясно, че инак доста хора подминават /поне аз съм така,де/. например, "какво сте преживяли-щастие и мъка" или "Споделете за най-щастливите и най-тъжните си моменти" или нещо от сорта, да привлече внимание.... Знай че не искам да те засегна по никакъв начин, казвам ти го най-доброжелателно, просто си изказвам мнението, пък ти си знаеш най-добре. Hug
По темата за пушещите майки: и аз съм на мнение всеки да прави каквото сметне за добре, стига ДА НЕ ПРЕЧИ НА ОКОЛНИТЕ Peace. Възмущавам се като видя майка-пушачка с бебе в количка, която дими като комин до/пред сами количката Shocked. Ами, да мръдне поне малко встрани,де. И аз съм била пушачка /дано не стана отново/ и колкото и да съм толерантна подобни гледки ме натъжават и това не го разбирам. Винаги ще има 2 страни-пушачи и непушачи, винаги ще има спорове м/у тях, но когато се отнася да здравето и възпинатието на децата би трябвало и двете да се обединят. За фасовете в детски градини, ясли, площадки и т.н.  ако сме една нормална държава би трябвало да има най-малкото яки глоби. Ама наистина да се глобяват нарушителите, не само да ги има тия закони на хартия. Сигурно сега ще си навлеча гнева на някои от вас.....затова спирам до тук. Stop Надявам се да бъда правилно разбрана.
Скорпи, за василена относно очилата, другите ни съфорумки са ти дали добри идеи какво да правиш. децата понякога наистина са жестоки, макар че не го съзнават. Затова тук трябва да се намесят и родители и учители /все пак и учителите възпитават/. Преодолей неудобството си и поговори с госпожата, тя може да въздейства на децата. Това са важни неща, детето може да се комплексира, ако продължи дълго време този "тормоз"...И дано детето се оправя по-бързо,че е много неприятно по тия докторя.
Ронка, пък ти даваш много полезно инфо. За Умкалор не бях чувала  Embarassed. То скоро не ми се и налагало да купувам лекарства,де /Слава Богу/. Иначе преди съм давала Саностол на Тими, но доколкото си спомням на опаковката пишеше само ,че е за деца,без да се уточнява точно възрастта, и аз тогава не смеех да дам на малкия че беше само на 4 мес. А при хрема /без кашлица,температура и др./ капвам само физиол. разтвор и вит.С и минава.... Учудвам се че си спорила кое по -полезно:АМ или кърмата. Нима има средно интелигентна, съвременна жена която да твърди че АМ е по-полезно, че даже и да спори? Rolling Eyes Направо ме срази. А ти,доколкото разбирам,си от дългокърмещите. Браво smile3501, поздравления. Да бяха повечето като теб. Направо шапка ти свалям
Тони, би ли споделила по-подробно за меда и лука /как и по-колко даваш/. Щото и аз предпочитам народните рецепти пред разните химии по аптеките.
Бубе_85, аз като гледам на 1-ва стр. са се записали доста жени, но защо не пишат вече....незнам  newsm78. Може би да са им пораснали децата вече или нямат време, или са се откъснали, отвикнали от форума.....нямам идея. Но не вярвам да са обидени.

Лелеее, кво напраих аз,бе  smile3538. Трябва да си взема детето от градина. кой пък ще чете тия мой щуротии. Благодаря за вниманието

# 66
Джона, и аз ти погледнах темичката. Честно казано в ДиС пиша мнооого, ама много рядко. Там са все едни драми и сапунки и избягвам да влизам там дори. Надявам се не се сърдиш, но и сега няма да се разпиша...гледам да се разведрявам с нещо по-позитивно. Wink
Нищо лично. Я кажи какво стана с пердето? Пасна ли в кухнята на сестра ти?

Янчик, забравих да ти кажа, че сте много сладки с Тими(пуска снимки преди няколко дни), а двете братчета сгушени заедно са невероятна гледка. Heart Eyes

Колкото до кърменето и АМ. Ами да, има жени които смятат, че АМ по-добро от кърмата. Както има и такива които смятат, че секциото  е по-добро от нормалното/натурално раждане. Но хора всякакви, аз не съм съдник на никого...просто споделих за какво си хабих нервите преди 3г.
Иначе съм дългокърмеща. Ема се отби сама на 2г. Беше ми малко тъжно, въпреки, че всичко стана много плавно и естествено. Сега се надявам юнака да е цицоман и да не бърза с отбиването. Това са прекрасни и незаменими моменти. Heart Eyes

А по темата за пушенето..Мисля, че всички сме на едно мнение. Нека всеки се трови с каквото му душа иска, само да не пречи на околните. Това го казах още в първият си пост.
А пък майки, които димят на децата си...проблема си е техен. Rolling Eyes
Глоби...не знам доколко ще помогнат. То няма глоби за къде по-сериозни неща,еле пък за пушачите. Thinking

# 67
Ронка, одеве исках да ти кажа още нещо, ама не остана време-отплеснах се и край. Относно шубето преди раждане. Няма да ти казвам да не го мислиш, щото няма да е нормално да не мислиш за това. Естествено, че сега това ти е най-важното и то ти е в главата /и в корема Wink/ непрекъснато така че притесненията и страховете ти са напълно нормални. Аз накрая преди раждането също не можех да спя -едно от мислене, друго и от това,че не можех да си намеря подходящата поза, въртях се като пумпал цяла нощ и заспивах чааак рано сутрин. Пък аз и наддадох много кила втория път /незнам ти как си/ ок. 25 кг. Embarassed Имам сега още доста да смъквам. Та и това ми тежеше.....Като ти настъпи момента на раждане всичките ти тези притеснения ще се изпарят, ще искаш единствено да си гушнеш бебчо колкото може по-скоро. Ама кво ти давам и аз акъл, сякаш незнаеш как е Simple Smile Просто се върнах как ми беше и на мен миналата година и затова. И понеже никой незнае кога ще дойде великия ден, искам още от сега да ти пожелая леко и безпроблемно раждане /и пустия хем...д хич да не те тревожи/, да родиш здраво и хубаво бебоче   ylinfant А, и да кърмиш успешно колкото се може по-дълго newsm10

# 68
Янчик,  как да сменя заглавието на темата защото не сьм много веща в нещата?

Не се сърдя на никои всеки има право на избор дали да пише или не.

Ронка, пердето пасна перфекно все едно беше измерено за нейните прозорци.

# 69
djona, мила, прости, но незнам как да го промениш.  И аз не съм много веща в тия неща  Embarassed. Да кажат другите мами, по-компетентните .

# 70
 Уха,колко много сте изписали-чак свят ми се зави Crazy и признавам си не ви изчетох докрай...
 Гледам за цигарите се възмущавате ThinkingДа споделя и аз какво ми прави впечатление.Градината срещу нас се заключва от известно време вече и познайте кой се възползва от двора й-е,не и аз.Прескачат тинейджъри и фасовете ми се струват по-малкото зло пред игли и спринцовки Sick
 А отдавана престанах да се ядосвам на майки пушачки ,тъй като се нагледах на жени бременни жени с цигара в ръка-говоря ви за напреднала бременност при това ooooh!,а и знам за много случай на кърмещи и едновременно с това пушещи майчета SickТака ,че всеки луд с неговия номер,апропо съвест. Whistling
 Аз съм дала необходимия старт на децата си- и съм кърмила,и цигарите съм отказвала.(ДАНО И ДА НЕ ПРОПУШВАМ) Flutter
 Единствено ,на което ме е яд ,че и в сладкарниците се пуши ,за бога #Cussing outПочти няма къде да отидем с децата през зимата ...Но нали гоним европейските порядки -дано престанем скоро да се опушваме по барове и ресторанти вече.
  Аз влязох само да честитя ,пък  как ми се развърза езика Laughing
Ронка,казах ли ти аз ,че това жилище ще ти е късмета WhistlingХайде,да го напълните с много деца и незабравими спомени Crazy
  Остава и за 27септември да позная и ще се преквалифицирам във врачка Mr. Green
Нинори,честита годишнина  bouquetЕй,цели 15 г. съвместен стаж LaughingДа знаеш ,че ни водите с 2 години май.Ние с мъжлето се познаваме от далееечната 1996г Mr. Green
 хайде,лека  Heart Eyes
 П.С.Янчик ,djiona,и аз се присъединявам към некомпетентните Embarassed

# 71
ЧЕСТИТА РОЖДЕННИЧКА НА ЗУЗИ!!! ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА- ВСЕ ТАКА ДОБРИЧКА И УЧЕНОЛЮБИВА, ДА ВИ ДАВА БЕЗБРОЙ ПОВОДИ ЗА ГОРДОСТ   bouquet

# 72
Мисля че този който е пуснал темата може да променя заглавието и да прави редакции по темата.Следващата теми който я пусне той прави редакциите и така.
Ти какво заглавие си намислила djona
Честита Рожденничка на Зузи и от мен   bouquet

# 73
Зузка ,честит рожден ден на Миранда!Да ти е жива и здрава дъщеричката и мноого да се радвате една на друга  bouquet[/color]

Добре ,че е Бубето * да ни склати да си отбележим рождениците ooooh! Embarassed

# 74
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МИРАНДА !   bigdance2

С най-сърдечни пожелания за радост, здраве и безгрижно детство  smile3525

newsm59

Общи условия

Активация на акаунт