Малкото врачанче е голямо калпазанче (Враца-32)

• 35 518
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Лорка хич не се оплаквам, даже ми е приятно, а и помощничка си имам. Що да не им спретнем срещищка, те и двамата са оправни, сигурна съм че по- добре и от нас ще се оправят с дечурлигата. А иначе той хубаво си е тук, ама още от понеделник си тръгна на работа, само където в неделята ни видя да се размотаваме- това му беше почивката  Simple Smile
Роникак си?  Hug Като не пишеш един ден и ми липсваш Simple Smile
А да именните дни- аз съм Благовеста, празнувам на 25 март- Благовещение, мъжът ми е Калин- би трябвало да празнува на Цветница, но не празнува, дребното и то е на Цветница
Лека вечер Hug

# 691
бубееее, като те слушам що сладости си намислила за коледа, кой знае и колко гозби ще наготвиш, направо идвам да празнувам у вас  Mr. Green
аз още съм много далеч от всякакви приготовления, я почна да украсявам скоро, я не Sad
декември очаквам да ми е по-спокойно откъм работа и тогава ще мисля

аз съм се замислила дали да не слагам теди да спи при кака му в другата стая, вече 5 години спим с деца покрай нас и малко повече лично пространство хич няма да откажа  Blush

иначе тедко ходи много спокойно на ясла и аз съм супер щастлива и доволна, остава да започне да боледува по-рядко и цена няма да има Wink

лорич, съчувствам ти за съня, аз май наспиването вече тотално го отписах като опция  Tired

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 18:34 от T o n i

# 692
  • Бургас
Лоритка, браво на тебе, точно така- на Цветница( Връбница) и на 10.08.- на свети Лаврентий. Hug
Поручик Янчик Joy, благодаря, че рапортува;)))) Hugлеле, купон ли е по тия срещи родителски? Много ми е интересно. Май ще потъвам в земята от срам така като я гледам отсега нашата и ще я слагам на орехови черупки Laughing Sunglasses
Именни дни: аз- на 18.01- Атанасов ден и 9.10- св. Атанасия, той- Александър- вчера беше единият му празник- св. Ал. Невски и на 30.08- друг св. Александър, малката- 1.05- св. Тамара

Да ви питам, на някой да му е останала някаква счупена клавиатура( да ми я продаде), че Тамара само ме бута на компа и иска тя да натиска по бутоните, та белким се захласва по клавиатура, на играчки нещо се не радва много-много... bowuu Heart Eyes

# 693
  • в полите на.... Балкана
Муци, купона е на 6  newsm10, беше много интересно, щото това не беше традиционната среща - кой слушал, кой не слушал и т.н. Беше тренинг за нас родителите, играхме на игри, анкети и др. Говорихме си за агресията при децата, за възпитанието, и за много други неща, опознахме се и ние родителите......Не искам да досаждам сега. Wink
А за клавиатурата....и да намериш някоя бракма, бъди сигурна че щерка ти ще иска тази на компа, не са глупави децата. Същата работа е и с GSM-те, давам на Криско истински, само че счупен, но той...не, та не - иска точно моя, с който говоря....Иди ги излъжи Thinking

Айде лека и мека, че пак ме дърпат Simple Smile

# 694
Да напиша и аз за именните дни.
Аз,Димана,майка ми,дядо ми и свекър ми сме на Димитров ден.
Мъжа ми е Данаил и е на 17.12.
Свекърва ми,брат ми и баба ми са на Цветница.

# 695
Ооо Тони добре си ми дошла  Hug
Утре ще пусна дребното за 1 ден на ясла, че много време не е ходила и ще трябва да правим всички изследвания отново. Мисля да я пускам за постоянно след Нова година. Ще използвам хубавото време да си измия прозорците за последен път тази година.
Лека нощ момичета smile3524

# 696
янчик, много съм заинтригувана с вашата родителска среща, за коя градина говориш (може да си казвала, но съм изпуснала, извинявай  Embarassed )
направо похвално, че правят такива неща, а не само кой на кого играчката взел
ако имаш време някой ден, сподели по-подробно, ще ми е интересно  Hug

бубе, внимавай какво си пожелаваш, че може да се сбъдне, нали знаеш  Mr. Green
а това с прозорците много забавно ми стана, великденско почистване по коледа  Flutter

# 697
Абе на теб ти е забавно, ама на мене хич Cry Какво да се прави на първият етаж сме и комшийката над мен голяма чистница го раздава- тупа та се къса. Човек ако не си тупне килима отгоре то все едно не е чистил, нали така  Mr. Green Оф тази тема ми е много болна, ама какво да се прави, нито от дума разбира нито от нищо, предала съм се и когато мога мия  Crazy

# 698
[
Роникак си?  Hug Като не пишеш един ден и ми липсваш Simple Smile

Е това ме размаза, Бубе! Heart Eyes Направо се разтекох под масата. Crazy

Добре съм аз. Нещо не ми стига времето, деня трябва да е по-дълъг. Whistling Сутрин водя и взимам Ема на градина. Докато тя е там/3часа/, аз се връщам вкъщи, дооправям малкото, после чистя, пускам пералня, миялна и то станало време да я взимам. Следобедите сме навън в хубавото време.
 Чета ви, но не мога да пиша....забравила съм как става с 1 ръка. А и обичам като седна и да ви отделя подобаващо време. Wink

Утре имам среща с една дружка да обиколим магазините докато децата са на градина. Но дават че ще вали, а хич не ми се иска. Crossing Arms Това обаче няма да ни откаже да се шмугнем в някой търговски център и да зяпаме... Mr. Green

Тони, утре ще ти отделя време. Извинявай, че днес не ти отговорих,..ама поне те прочетох. Hug

Лорич, ти какво си мислиш...да минаваш с 1 пост за цяла седмица ли?! Naughty Да си имаме уважението...липсваш като те нема.

Янчик, ти къде ходиш когато те нема?! Темата не е същата без теб.
Я разкажи по-подробно за срещата. На мен ми е интересно. Peace

Бубето, като заговори за комший.... Е нема оправия с тях. ooooh! Тези у Враца са невменяеми! Tired Тази над свекърва ми....е нема такова второ, ей. Тупа навсякъде по всяко време и всичко. От чорап до килим.
Като стана въпрос за килими. Такова животно у дома няма. Само усложнява живота на домакинята...колкото и да се чисти все събира прахоляк. Пък и тук не всеки се събува като ходят по гостита...Нали пък са Европейци. Ама то пък като има несъобразителни хора да влизат с обувки при бебе... Аз затова си каня тези които ми уважават труда. Laughing
Много се уласнах в размисли и страсти.

Нямам меню ни за Коледа, нито за Нова година. Не ми е празнично, ама като завали дъжд утре дане дойде. То тук сняг вали веднъж на 10 години. Мисля др. седмица да украсим вкъщи. Пъвро ще подменя украсата...реших да е в люлаво.

Сега спирам, че ще кътурваме децата едно по едно в леглата. То малкото си лежи вече час и си кука...що не спи недоумявам.

Лека вечер! Simple Smile

# 699
Като стана въпрос за килими. Такова животно у дома няма. Само усложнява живота на домакинята...колкото и да се чисти все събира прахоляк.

Peace Абсолютно на същото мнение съм-вкъщи също няма  Simple Smile

Мале, само аз ли не правя таквиз чудесии за Коледа  newsm78  Embarassed Никакви менюта не съм измисляла, а и да измисля, знам че няма да ги направя  Embarassed Embarassed Embarassed

# 700
Като стана въпрос за килими. Такова животно у дома няма. Само усложнява живота на домакинята...колкото и да се чисти все събира прахоляк.

Peace Абсолютно на същото мнение съм-вкъщи също няма  Simple Smile

Мале, само аз ли не правя таквиз чудесии за Коледа  newsm78  Embarassed Никакви менюта не съм измисляла, а и да измисля, знам че няма да ги направя  Embarassed Embarassed Embarassed
Ot една порода сме, значи! Mr. Green

И аз не измислям нищо за коледа, какво остава да се захвана да го правя месец, седмица или дни преди това. Абсурд! Naughty Правя в самият ден, да има да се манджори нещо и толкоз. Е, естествено, че няма да къпя зеленчуците, демек да сложа супа на масата. Старая се, разбира се. Пък и в търговската мрежа вече има всичко и си купувам каквото ми трябва-сладки, козунаци/ имам горчив опит от миналият Великден/...

Ако направя сега сладки, то няма да остане нищо до уикенда, какво остава до празниците... Моите хуни ще ометат всичко.
Само ме преследват и ми мрънкат за торти да им правя. Ема идва и ми казва" хайде мамо, моля прави 2 торти"! Joy Една не им стига.

Вечер ляга късно, сутрин не може да стане рано..Мъкааа...

Хайде отивам да я будя, че пак в последният момент ще пристигнем в градината.

Хубав ден, после ще намина да ви видя.

# 701
бубе, в пловдив над нашите живее едно такова безподобно същество, което вечно нещо тупа отгоре, или си бели лук на терасата и белките така надолу хвърля  Crazy
колко сме се карали, колко сме се обяснявали, още докато аз живеех там и не и не  ooooh!
докато товя лято не взе да тупа някаква пътечка, а долу съхнат дрехи на децата и направо ми прекипя
за секунди се метнах на тераста, хванах й пътеката както висеше и й я дръпнах  Mr. Green ама дай ми пътеката! няма  Mr. Green обяснявахме се 15 мин и упорито отказвах да й я дам Simple Smile накрая само дето писмено не ми обеща, че няма да тупа и да хвърля нищо и лятото докато бяхме там не го правеше
сега мама по цял ден не е вкъщи, няма кой да я види, кой я знае пак какви ги твори
ама това е, който си няма възпитание си няма, без значение къде живее  Confused

а пък аз ужасно уважавам килими
първо че събират праха, а не на всяко отваряне на вратата да се вейка във въздуха и да го дишаме и второ страхотен уют ми създава  Blush обожавам да ходя по мек килим по чорапи  Blush или да си седя на земята
вече 3 години сме само с паркети и се чувствам като в офис, вече нямам търпение да си купуваме  Rolling Eyes

рони, споко душа, нямам тетрадка за черни и червени точки  Hug когато имаш време, тогава Simple Smile

# 702
  • в полите на.... Балкана
ха Здрасти и от мен  Laughing
Айде по едно кафе и после ви почвам

Така. Виждам, че проявяте интерес към срещата и ще разкажа малко, няма ми стигне време за всичко, пък и кой ще ме чете..... Simple Smile
Значи градината е "Българчета". Госпожите казаха,че всеки месец по веднъж смятат да правят подобни нетрадиционни срещи, ние -майките естествено одобрихме идеята Peace Всяка група си беше отделно и разискваше някаква тема, отговаряща на възрастта на децата. При нас /най-малките/ беше "Агресията".....Жалко, че бяхме много малко - ок. 10 майки...Почерпиха ни  и чай. Разделихме се на 3 отбора - първо ни дадоха по една мисъл  на велик човек, като пъзел и ние трябваше да наредим думите, да подредим изречението. На нашия отбор от 3 майки се падна "По-добре да не обичаш детето си, отколкото да го обичаш с деспотична любов" - А. Чехов......Всеки отбор коментираше изречението си....Сами разбирате какъв може да е коментара - не бива на детето да се налагат болните амбиции на родителите, трябва да му се даде право на избор......не може да караш детето ти да свири на пиано, след като него го влече примерно футбола или примерно постоянно да повтаряш "не тичай, ще се изпотиш, ще се разболееш, не се цапай, не прави това, не прави онова"....и ред други примери....И така с всеки отбор....После ни раздадоха едни постери, пак написани разни неща, свързани с причините за агресията у децата - недостатъчен сън,храна, лоши взаимоотношения в семейството, ревност м/у децата, раздразнителност у родителите, деспотизъм, повече забрани и наказания,отколкото поощрения и мн.др.......И пак по същия начин всеки отбор коментираше задачата си.....Накрая ни раздадоха 3 въпроса:
1.Какво научих ?
2. В какво вярвам?
3. Какво ми е нужно да се усъвършенствам?
Всеки си прочете отговорите....
После госпожата ни чете разни ситуации и как бихме реагирали. Например Иванчо тръгнал за чорапки в детския магазин с майка си и си харесал играчка, почнал да се тръшка, да крещи, да блъска.....Как бихме реагирали? Една майка разказа от личен опит как при подобна ситуация извлякла насила влачейки щерка си за якето от Била....Не помагали добрите думи и тя се видяла в чудо. Изпотих се, вика, от напрежение.....Аз, Слава Богу, подобно нещо не ми се е случвало. Мога да се похваля,че Тими на обществени места ми е много послушен. Като си хараса нещо,казвам, че е скъпо,нямам пари и бързо отминаваме обекта  Mr. Green Е, има малко мрън-мрън, но не сме правили зрелища.....
В обще линии това беше. Иначе имаше много примери от живота на нашите деца, смяхме се, госпожите разказваха и те забавни случки и не толкова забавни...В крайна сметка се оказва,че дори да направят беля,децата в повечето случаи са имали добри намерения и трябва първо да ги попитаме "Защо го направи" преди да предриемем следващи действия.
Добре е от време на време /макар и веднъж в месеца/ да се замислим дали правим необходимото за децата си. Аз се замислих. Като се прибрах и прегърнах Тими, реших - тази вечер ще бъда на негово разположение.Признавам си-не винаги обръщам достатъчно внимание, не винаги съм търпелива, не винаги изслушвам докрай....Ще се старая.....
Всичките тези неща и аз и вие ги знаем, въпроса е колко често го правим. Дали успяваме да се спрем от забързаното ежеднение и да погледнем простичките,но най-важни неща.......

Благодаря за вниманието bowuu
По-късно ще се включа с по-ведри неща  Simple Smile
Лек, стремителен и прекрасен ден  Heart Eyes

# 703
янчик, направо е страхотно това, което се правили... страшно искам да стане масова тази практика, а не всеки път едно и също - да купим перденца, да сложим килимче, мартин много се бие, иванчо се напишква, лили се лигави
аман от първични потребности, искам да се мисли едно ниво нагоре

# 704
Янче, беше ми много интересно да прочета, и аз бях на подобна лекция петък и събота, наистина и като родители има много да учим. Супер е където ще се организират такива срещи, сигурна съм, че ще бъдат много ползотворни.
Аз ще бягам да си взема кухнята и после да си взема гарджето от яслата. Ох аз пак да се оплача  Tired Сутринта оставих малката и като си тръгвах засякох директорката, тя ни поздрави и каза че ще имат празненство, аз и казах, че я водя само за днес и няма да ходи поне до Нова година, на нея и стана криво ( нямам идея защо) и каза, че празненството е за деца които посещават яслата и едва ли не знаят какво да правят като ги заведат някъде ( не помня думите точно които тя употреби, празненството щяло да бъде в партийният дом или нещо подобно). Стана ми много криво, не че щях да я заведа, но тя можеше да си спести думите, защото много ме засегна. После се замислих- за какви педагози говорим след като една директорка на детско заведение може да си позволи да говори така, дали въобще си спомня нещо от Психология на общуване или нещо от сорта  ooooh! Другата есен така или иначе ще тръгваме на детска градина и ще "ходи" само няколко месеца на ясла.
Е оплаках се  Simple Smile
И аз като Тони съм почитател на килими, пердета и всякакви прахосъбиратели  Mr. Green Много ми е уютно така...колкото до праха според мен е едно и също чистенето.
А колкото до комшииката е точно такава каквато Тони е описала онази хубосница, а между другото това с пътеката съм била на косъм да го направя няколко пъти  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт