Предстои ми инвитро, да поговорим...

• 182 774
  • 1 092
  •   1
Отговори
# 120
предстои ми ин-витро в ОЛИМЕД-д-р Манастирска във Варна.започвам на 25,02,06-живот и здраве.нищо не съм прочела за този екип във форума.доста се притеснявам.

Не съм чувала добри отзиви за тях, както и незнам една бременност след ин витро там /от тукашните моми4ета де/, може и да пропускам нещо. Питай в Зачатие!

http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums

# 121
незнам какво да правя- но кадето ми е писано,омръзна ми да се съмнявам във всичко и във всеки.Доно вс. да мине добре, че сили не са ми останали.Отслабнах с 8-10кг. за 2г. ходене по мъките, пък и гастрита не ме оставя.

slonchetka и аз не съм казала на родители-мисля,че така спестявам мн отрицателни емоции и на тях и на мен.Дори и сестра ми не знае,а на шефа днес трябва да се изповядам-свързано е с мн отпуски и болнични.Споделям с 2-3 приятелки,иначе ще експлоадирам.

# 122
Здравей Tinita. И аз като теб съм от Бургас и съм се преглеждала при др Савова в клиниката на Щерев. Казаха ми че съм за ИКСИ. Притеснява ме времето което трябва да се отдели за самите процедури, тъй като ми е трудно отсъствието от работа. Пък и това разкарване постоянно до София и обратно - много е сложно, а нямам друга алтернатива, защото както знаеш в Бургас все още не се извършват такива процедури. Ти как се справяш с този проблем. И ако вече си минала през някой от етапите, би ли ме запознала колко време ти отнема. Успех в това хубаво начинание   bouquet

# 123
 Zdraveite Kak ste? Na men sqsto mi preporqchvat invitro i se chudia kakvo da pravia.V momenta sqm mnogo obqrkana

# 124
 Аsinela,аз вчера бях при др.Савова за да оформим документите за кандидатстване по ЗК.Мисля да ги подам в понеделник.В момента не работя,защото се занимавам с това.Първия път като отидох при нея имах някои изследвания и тя ми даде останалите които трябва да направим с мъжа ми.Всъщност почти всичко правих в Бургас,там бях за един ден.Сега носих всичко,тя ме прегледа и ми ги оформи.Отне ни пак един ден.Колкото до самите процедури наистина ще трябва да отделиш повече време.Аз лично не знам колко,но поне 2-3 седмици.Явно зависи какво ще ти правят,аз имам някякви инжекции.Вие правили ли сте нещо досега?Ако мога да ти помогна с някяква информация,с удоволствие ще го направя. 

# 125
Здравейте отново от мен. Радвам се, че мога да споделям с вас проблемите си, защото и ние като Slonchetka не сме казали на родителите си и не мисля да го правя поне засега. Струва ми се, че притесненията които ще настъпят от тяхна страна ще усложнят нещата. Но лошото е, че с майка ми работим на една и съща работа и всяко мое отсъствие се забелязва и следват куп въпроси.
Здравей и на теб Тинита. Благодаря ти за отговора. Да правили сме 3 инсета във Варна, но за съжаление не както трябва, и 1 инсе в клиниката на Тодоров в София. И от двете места останахме доста разочаровани. А що се отнася за др Савова тя искаше да правим Икси, а аз исках да пробваме първо с инсеминация и за това все още не сме  стигнали до нея. Но сега пък смятам да посетя др Стаменов от "Малинов", тъй като чувам доста добри отзиви за тях във форума. успех на всички отново  Hug

# 126
Здравейте,имам един въпрос.Не можах да разбера какво означава ехография на малък таз,не знам дали го имам а знам че го искат.Ако може някой да ми каже ще съм благодарна!Страхувам се да не пропусна нещо,нали съм новобранка!    newsm78

# 127
Здравейте Асинела и Тинита.Откривам че имаме много общи неща.Първо борбата за наше бебче.После и трите сме от Бургас и по стечение на обстоятелствата или поради посещение първо при д-р Калчева и трите сме възложили надеждите си на д-р Савова.Всъщност не знаех че работи и другаде освен при Щерев.Доколкото разбирам на другото място могат да се правят изследвания и по ЗК,а на нас не ни е предложила.Плащаме всичко "на частно".Радвам се че се включих във форума и вече има с кой да споделям, а с вас двете дори можем и да се видим-ако искате разбира се.След като т.н. ми най-добра приятелка,майка на 3 деца нарече борбата ми фиксидея която преследвам и заради която съм потъпквала всички /в случая тя настояваше че трябва да осиновя дете без дори да ме попита как съм,какво правя по този проблем и аз й казах че така не ми помага а ме дразни и тя се засегна/.Тъй като съм много чувствителна на тази тема мисля че думата фиксидея и тона й /макар и по интернет/сложиха край на приятелството ни.При нас инвитрото започва да се отдалечава заради киста която вместо да изчезне расте.Трябваше на 01.01 да съм при Савова за да ми каже какви изследвания да правя,но каза че като има киста нищо не можем да правим и аз се чувствам безсилна и отчаяна.След 3 месеца ставам на 34г. и тиктакането на биологичния ми часовник допълнително ме притиска.На вас желая успех в това което ви предстои

# 128
Здравей Dji-djo ,аз също се радвам че ви има защото моите дружки са като твоите.Много им е лесно защото не са на нашето място,имат си дечица и не могат да разберат как се чувстваме.Няма смисъл да ти казвам как минават дните ми и за какво мисля.Колкото и да е силен психически човек има моменти в които е безсилен и има нужда от някой който да го разбира и подкрепя.За др.Савова не съм сигурна дъли работи другаде.А за кистата,аз имах 2003г. тогава незнаех че нимам проблем със забременяването.Нашите лекари в ОРБ видяха 4-5 кисти,двукамерни и т.н.В последствие се оказа че това са пълни глупости.Те са гледали фоликулите и са виждали кисти.Още ми е трудно да повярвам,това са генеколози все пак.Казаха ми да заповядам септември 2003г. за операция"АКО СЪМ ОМЪЖЕНА И ИМАМ НАМЕРЕНИЯ ДА ИМАМ ДЕЦА"   #Cussing out Тогава отидох при др.Калчева,имах киста приблизително 30мм.Пих лекарства  известно време и изчезна.Ти казваш че расте,пиеш сигурно лекарства но кой те лекува в момента и какво казва за това?Аз пак имам въпрос към всички,подадох документите в ЗК,не съм с прекъснати права,но имам неплатени здр. осигуровки за 2000,2001,2002 могат ли да ме отрежат за това?

# 129
аз съм пепи от пловдив и на мен май ми предстои инвитро но ако го правя със сигурност ще е  в софия  аколкото до осигуровките мисля че няма да ти направят проблем за тези 3 години аз също тези години не съм осигурявана и като ми се наложи да си взема декапептила от ЗК тъй като аз съм с доказана ендометриоза ,не ми направиха никакъв проблем за осигуровките .Знам много добре как се чувствате и че никой който не го е преминал този труден етап не може да ви влезне в положение д асе надяваме че и на нас ще ни се усмихне някой ден късметът ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ В ТОЗИ ФОРУМ ТОВА

# 130
ЗДРАВЕЙТЕ, МОМИЧЕТА.аЗ СЪМ НА 34 НАВЪРШЕНИ ГОДИНИ, ПРЕДСТОИ МИ ИНВИТРО ЗА ПРЪВ ПЪТ-ВЪВ ВАРНА, МАЙЧИН ДОМ.ИМА ЛИ НЯКОЙ, МИНАЛ ВЕЧЕ ПО ТОИ ПЪТ,ЗА ДА МИ РАЗКАЖЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ НАПИСАНОТО В СТАТИИТЕ?ИНТЕРЕСУВАМ СЕ ОТ ПЪРВАТА КРАЧКА-КАК ПОНЕСОХТЕ СТИМУЛАЦИЯТА НА ЯЙЧНИЦИТЕ, НЕ Е ЛИ МАЛКО СТРАШНО И БОЛЕЗНЕНО?

# 131
Здравейте Тинита и Dji-djo.  Grinning Аз не мога да се оплача от проблема, който имате с приятелките, по простата причина, че не съм казала на никой. Е трудно е, но нали си имам вас. Hug
А що се отнася за среща с вас, нямам нищо против, даже ще ми е много приятно. Ако искате можем да се срещнем, като предварително се уговорим, чрез лично съобщение. В София, разбрах, че това е много често явление между участничките във форума и много им помага.
На всички останали успех и много целувки от мен

# 132
Това е тема само за ин-витро.
Моля ви, общите приказки в седмичната тема.

# 133
Тинита и аз ходя при Калчева тук в Б-с,но противозачатъчните ми ги изписа Савова.На 01.03. трябваше да съм при нея за да ми даде какви изследвания да правим за да подготвим документите за здравната каса,но сега ми каза че щом кистата не се е пукнала да не ходя.Не разбирам защо кистата пречи да си направя изследванията които доколкото разбирам са чрез взимане на кръв.Страх ме е че много ще се проточат нещата във времето и ще изтървем възможността да кандидатстваме по програмата на НЗОК.През май ставам на 34 и дори лекарите казват че до 35 трябва да решим проблема защото след това съвсем намаляват шансовете.Някое от момичетата беше писало че и с киста може да се пробва инвитро стига да не е голяма.Моята в понеделник беше 40-50мм-голяма ли е?.Някой знае ли какво мога да направя освен противозачатъчните за да се пукне по-бързо и да можем да започнем с подготовката за инвитро.

# 134
  • София
ЗДРАВЕЙТЕ, МОМИЧЕТА.аЗ СЪМ НА 34 НАВЪРШЕНИ ГОДИНИ, ПРЕДСТОИ МИ ИНВИТРО ЗА ПРЪВ ПЪТ-ВЪВ ВАРНА, МАЙЧИН ДОМ.ИМА ЛИ НЯКОЙ, МИНАЛ ВЕЧЕ ПО ТОИ ПЪТ,ЗА ДА МИ РАЗКАЖЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ НАПИСАНОТО В СТАТИИТЕ?ИНТЕРЕСУВАМ СЕ ОТ ПЪРВАТА КРАЧКА-КАК ПОНЕСОХТЕ СТИМУЛАЦИЯТА НА ЯЙЧНИЦИТЕ, НЕ Е ЛИ МАЛКО СТРАШНО И БОЛЕЗНЕНО?

разгледай този форум:
http://www.zachatie.com/modules.php?name=Forums&file=viewfor … 85569d363ad64ac8c

там пишат доста жени, минали през тази и други клиники, има много теми, посветени на въпросите, които те вълнуват.

Общи условия

Активация на акаунт