В МАРТенската ни дружина пълзящи вече има !

• 23 535
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Само да вметна за ясленчетата и градинарчетата( много ме изкефи това veroniki Grinning), че зора с реването е само първата седмица, максимум две, и аз наистина съм ревала повече от дечко, но учителките бяха мнооого готини, буквално "откачаха" ревящото дете от мен и го гушкаха, аз не бях на себе си, но те ми казваха, че след няма и пет минути децата се успокояват, заиграват се и като НЕ виждат мама забравят Peace. Дори съм се крила и надничала през прозореца скришом и щом влезе в групата и види децата и играчките и започва да играе. Кураж мили майчета и дано бързо се адаптират дечицата Hug

# 136
Да се обадя пак и да си пУФаля Инката.
Днес като вzех кухнята на Яни и едното бурканче (тиквички с ориz) го пасирах и Калина го иzяде с такъв кеф, че накрая примрънка като свърши. Аууу, много съм доволна.  Mr. GreenА и манджичката беше вкусна_ лук, доматки, тиквички и ориz. И копър. Супичката беше телешко варено, но то беше иzядено от Яни. Май свършва робството на купешките пюрета, че много скъпо ми иzлиzат

# 137
Ехо, здравейте мацки!

И аз вече лудвам!
 Теди изобщо не ще да се занимава сам. Все някой трябва да му се тресе пред погледа. Не иска  в стола за кола , нито в този за хранене , нито в люлката , нито в количката ,нито в кревата , абе изобщо  и той не знае какво иска. Аз се изнервям доста, а и баткото ме нерви допълнително , плюс това имам да слагам 30 кг чушки във фризера , но някой хора са на друго мнение и непрекъснато мрънкат. Накрая вече го оставям и да си пореве , както в момента. Laughing

И за спането същата работа - 30 мин. по 2 или 3 пъти на ден. Е кво да свърша по напред. Вече се изморих  и ми е смотано и нямам настроение. Все съм като пиян морков по цял ден , е как да ми е весело.

Дез- благодаря за рецептата !  Hug Аз не съм специалист по тез чийзкейкове , но ще изпълня предписанията точно  и дано се получи!

За градината , кво да ви кажа , баткото ревеше до 6 години всеки ден.  Е накрая тръгна на у-ще и вече не ревеше!  Peace

В събота ходих до Даяна и Ники! Има всичко  #Crazy и ние направихме голям пазар , много съм щастлива!

Гледах снимки на бебчетата , направо са страхотни нашите сладурчета.  Hug

Ей  , а тея лиговници направо ми напълниха душата. Аз съм изпуснала момента с поръчката , но многооооооо бих искала да си поръчам и аз.   Моля ви, ако поръчвате да ни включите и нас!  Hug

Мънки,  вече правя и аз от тези сладките картофи ,  е много му харесват - слагам и тиква и тиквичка или там друго каквото имам и става супер.

Nagaina и на мен  ми липсваше душко!  Hug А Мери къде се скатава и тя?  Thinking

Честито на всички бебета които имат днес месечинка!   Heart Eyes

Честито и на Мария , която е християнче вече!  Heart Eyes

# 138
  • София
 Когато човек си пренебрегне интуицията, така става. Днес отидох и взех новото, по-тънко дюшече на Илийката, но не можах да го сваля от колата, че бях сама. После маймунето се разрева, аз го носих, носих, ама е миряса и реших, че ще го оставя в леглото. И още докато го оставях нещо ме глождеше, че не трябва, ама като не си слушам вътрешния глас... Е, как се изтресе през решетките, та долу, не е истина. Сега заспа, ама вече не смея ни врата да затворя, нито нищо. Ще седя и ще го дебна кога ще се събуди. Взех и каската, ама тя е направена за по-големки дечица. Не е предвидено, че такива пръжки ще искат да си трошат главата, та му се върти около главата и той иска да я сваля. Иначе е готина- лека и проветрива, но...

# 139
И нашата кака вече е "градинарка"  Laughing И тя нямаше търпение. При нас пък въобще нямаше организирано нещ за 15-и септ. Така, че не сме и били с тази нагласа.
Н тя определено вече свикна  Mr. Green Щом вече започнаха да ми ес оплакват, че е ошамаросала две деца  ooooh!

Гледам не сме единствените кърмачета, които не искам да си дояждат с АМ  Laughing Макар, че ние сега покрай запушения нос, си откарахме два дни основно на кърма. И тя сега й стига  Mr. Green Тъкмо я излъгах да свикне с вкуса на АМ и сега няма за какво да й го давам  Mr. Green Но и без това две седмици да й кусам сутрин 150мл АМ с лъжичка ми дойдоха в повечко  Crazy
Така, че няколко дни, като наблегнете на кърменето и готово  Peace Аз сега си имам, както преди да се захраним.
Аз за сега си кротнах мераците да я отбивам  Mr. Green И без това и тя не иска още. Но да вземем да си махнем нощното хранене и да започне да се буди в по-нормални часове. Че сега не виждам как ще ставам в 6ч да бъркам АМ  Laughing Сега поне си спя до 9ч с кърменето  Flutter
Но да ви кажа, с тези нейните зъби, съвсем ме върна в първи клас  ooooh! Днес вече опрях до Гармастан пак  Tired Така ми е нахапала едното зърно, че пак ми се появи раничка, като тези в първите седмици на кърменето  ooooh!

Дума, похвали се какво си купихте  Grinning Аз с трепет качам края на другата седмица и ще се зенесем до там на пазар  Peace

Забравих да кажа за стоенето в къщи. Моята щерка най-обича да си стои на гърнето  Joy Навсякъде другаде може да изтрая към 20мин сума без да я забавлявам. Но ан гърнето, като си седне и поже да си откара там и 30-40 мин  Mr. Green Много ми е смешна - като седне и като започне да си пеее  hahaha

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 17:05 от veselina_s_p

# 140
Честито на Тео и на всиюки други, които започват нов месец днес! Tada

За забавлението самичка- една стара клавиатура- и зъби й минаха и всичко- омотава се с кабела, чопли буксичката и главно щрака на копчетата, по- скоро ги удря.
За сокчетата- кои са най- щадящи стомахчето? Четох за ябълката, че не е много добре да се дава на сок... А трябва ли детето да е захранено  с този плод?

Да са ви много здрави малките градинарчета и ясленчета! Да ходят с желание и усмивка! Hug

СЗА, в  комбинацията с чайчета, за които ми напомни Тедсън, че и аз ги позабравям през лятото, есента е просто очарователна!

# 141
  • Стара Загора
Здравейте. Първо да честитя на всички поводите  Hug зъбки, християнчета, ясли, градини, месечинки и т.н
Моята настинка я излекувах много бързо без лекарства - в неделя вечерта изядох една малка люта чушка, от тези които се отглеждат в саксия, а те парят 13 конски сили. Мозъка ми игоря, но на другия ден бях пушка.
Ние от преди малко сме с прическа 0 номер. Преди да я изкъпя Симона я обръснах с машинката. Ми тя така ми е по хубава, отколкото с косата.
За My Toys  и аз искам да се включа ако може!
Искам да питам - коя мама ще прави колажа?
Nagaina никъде из "учебниците" не е казано, че бебе на 7 м. трябва да казва чао или как прави кравичката. Всяко дете си е индивидуално за себе си.
Ние от известно време правим "браво" със ръцете, но само това. Всяко нещо с времето си.
За спането - при нас също е ад но през деня. Муха да бръмне и се събужда. Много се стряска насън и спи много неспокойно. Спи по 2 или 3 пъти по 30-40 мин. и до там. През останалото време е супер кисела, мрънкаща и т.н
На някоя от вас помага ли ви Дентокинд? Аз само дето го давам, май  newsm78 никакъв ефект няма.

# 142
Да взема да попиша малко, не че има нещо интересно или ново при нас, а напротив-всеки ден все едно и също, чак взима да ми писва. ooooh! Ама така е, майчинството е скучна работа, дет се вика. Laughing
Бях ви писала за третото зъбче на Радослав, ама се оказа че си е точно горен резец. LaughingНяколко по-опитни майки го погледнаха и казаха така.Ама така е, който не знае. Crazy
За забавленията Радослав си умира да си играе с бутилка(от тези малките)Ееее, голямо чесане и разглеждане и друсане пада, чак  се сърди и реве със сълзи ако му я взема. Laughing
Ами това е, засега, отиваме да се къпим. Wink

# 143
За забавленията Радослав си умира да си играе с бутилка(от тези малките)Ееее, голямо чесане и разглеждане и друсане пада, чак  се сърди и реве със сълзи ако му я взема. Laughing
Ооо, и Мария така- аз забравих да кажа. Слагам й вътре в бутилката ориз или леща, за да дрънчи и просто става голям кеф.

Слънце, браво! Мислех, че съм само аз, лудата, дето я гонят такива мераци Embarassed

# 144
Къде сте всички  днес ? Thinking

Дума, похвали се какво си купихте  Grinning Аз с трепет качам края на другата седмица и ще се зенесем до там на пазар  Peace

Ами 2 бели бодита, 1 рипсано на Сонома , 1 цветно, 3 ританки, 1 боди на Карамел, елеча от полар - вече го носим няколко дни  и е страхотно ... много яко, 2 панталона  (като долнища на анцунг- ватирани с картинки  по тях),1 пуловер и 1 жилетка, 1 плюшено костюмче с мечо пух, 2 чифта чорапи и 1 чорапогащник . Май това беше  newsm78  , е може и още някое боди , но сега не се сещам , но всичкото това за 92 лв.

Мале Мънки, много ми е жал за Илийчо, но пък и за теб ми е жал. Напълно те разбирам , че лудваш с всички около теб, дето ти се друсат  на главата.Нали му няма нищо на детето , споко. Hug

# 145
Искам да питам - коя мама ще прави колажа?

АЗ Hug ако има още желаещи,добре са дошли  Peace

# 146
Нагаина, аз също давам на Ники да пие от чашка чт.е. от капачката на шишетата Авент). Не мисля да давам мляко или кърма с чашка, тъй като не смятам да отбивам, а и честно - не виждам връзката. Сокове не давам, не виждам нищо полезно в тях, само вода. Той пие напоследък по малко или от чашката, или от шише с накрайник на Авент (мекият накрайник от магическата чаша).

Галина, ние също почнахме пуйката от вчера и Ники я харесва Simple Smile

Бухта, извинявай, ама не си се отчитала няколко дни за захранването и не се сетих за вас. Но, все пак, Ники е един месец напред от Ния със захранването - като мине един месец ми кажи колко ядете Simple Smile

Окич, Тедсън, аз също съм фен на чая през есента и зимата - с лъжица мед и малко лимон Simple Smile

Окич, ако даваш сокчета от плодове, с които не си захранила, започваш както с храната - първо 2-3 лъжички, после 7-8 и така...

Вероники, мерси за линка. А походът в събота ли беше? Ако мъжът ми е на работа, няма начин да дойда, защото ще съм с двете деца (в детската в събота ще са сборни). Както казах май вече, в моята кола нямам столче за Гого, а това в на мъжа ми колата е вградено и не смея да излизам сама с децата с моята кола. Но дано не е, та да се присъединим.

# 147
  • София
Къде сте всички  днес ? Thinking
Мале Мънки, много ми е жал за Илийчо, но пък и за теб ми е жал. Напълно те разбирам , че лудваш с всички около теб, дето ти се друсат  на главата.Нали му няма нищо на детето , споко. Hug
Абе, нищо му няма, ама този път наистина се уплаших, щото падна отвисоко и го видях по гръб. Какви ли не мисли ми минаха през главата. Добре, че бързо се успокои душинката. Сега му смених дюшечето, ама пак си ме е страх. Много е див просто.
 Забравих днес покрай случката да честитя на детскоградинчетата. Моята щерка рева през цялата ясла. Учителката от яслата години след това и викаше като я види: "Дени, я да ти видя сливиците!" Обаче пък после с такъв мерак ходеше на градина...
 Хайде, че днес разпускам с биричка след емоциите... Двете деца ходеха в една градина. Обаче има предисловие. През лятото ги пращахме при баба им и дядо им в Хасковско. И колкото пъти малката ревне, дядото викал на бабата: "Зьеми га, ма Миче, туй дитье!". Та, като тръгна малката на ясла, учителките, за да я успокоят, я водели при батко и, за да види, че и той е там и няма страшно. А тя почвала жално да плаче и да вика: "Зьеми га батье дитьету-у-у-у!" Laughing Laughing Хем ми е смешно, хем ми се реве като си спомня.

# 148
Здравейте, чак сега смогвам да отделя малко време за нет  Confused ама пак добре като се има в предвид , че съм абсолютно сама с бебето .....все се справям някак. Много сте изписали едва ли ще имам време да го изчета, за това поздрави на всички с повод, а и без повод Heart Eyes
Гледам темата сте кръстили за пълзенето, моята Билянка не пълзи, ама се набира на лакти и така се довлачва до където иска - много е смешна, ето едно клипче правено тези дни да я видите как "пълзи" http://www.youtube.com/user/barangelova#play/uploads/2/VdZDZ4QCfl8
А за падането и Биляна пада от спалнята вече 2 пъти, най интересното е, че все към ръба на леглото иска да ходи да гледа отдолу какво става и вероятността да падне е много голяма - няма да си вземе поука от паданията не го осъзнава още  Cry
Ние имаме голям проблем с повръщането който не отшумява - поне веднъж на ден повръща цялото ядене, какво ли не опитвах ама без ефект. Тя е така от съвсем малка, няма изгледи да се оправи скоро а педиатърката ми вика че ще го израсте този проблем; ама аз вече до такава степен ми е втърнало от тези повръщания че днес не издържах и се развиках на детето, а после си поревах в банята къпейки стола за хранене и оповръщаните дрехи. Някоя мама има ли такъв проблем, знаете ли някакви методи да намаля повръщането. Тя не стига че е толкова злояда ами и това....все е слабичка, другите деца на нейната възраст до нея ми изглеждат някакви яки а тя слабунка...

# 149
  • Ловеч
Влизам само да подканя желаещите мами за Люлинска среща утре на кафето при чичо Емо. Стандартно от типа: който 'гат' дойде, засега заявените присъстващи са Росикв, Зелено човече, Дума и Аз.

Общи условия

Активация на акаунт