В МАРТенската ни дружина пълзящи вече има !

• 23 534
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Добро утро мами!

Хайде на лека закусчица, Mr. Green за силно начало на деня!

Радвам се че са ви харесали снимките,и благодаря за хубавите думи. Hug

dessiss мила,защо не почнеш да даваш на Вики хамомила 15 или 30 потенция,питай в аптеката но мисля че по 1 гранулка след обяд се даваше, разтворена във водичка-и за съня и за зъбките е добре.Дано помогне. Hug

зелено човече,CЗА текнкю за разяснението,знам кога превеждат и "плащат",но си мислех че идват в края на месеца парите,а мен ме мотаят..Значи всичко е наред, не че не очаквам изненади от работодателя.. Twisted Evil Моята счети наистина не е наясно,и това щеше да и коства работата и вероятно солидна глоба,когато беше решила да ме уволнява току-що забременяла. Twisted Evil От тогава не ме обича та'з жена,що така? Mr. Green

CЗА да пратя моя при твоя,белким приФане малко от малко,че хич не е по подаръците.. "Любимо" ми е като изтърси ъъъ,ето ти пари-купи си каквото ти хареса,че после да не кажеш туй-онуй и да го връщам.. Никаква романтика,никаква изненада-полицай до мозъка на костите.. Crossing Arms Е,имах торта за РД с лично послание-то пък и баща ми поръчал торта,та пак не му се получи.. Mr. Green

Вероники чудна е тази блузка,супер ти седи. Sunglasses

veselina_s_p аз онзи ден въведох ударно глутена с готова каша на Сънвал(пшеничен грис и ванилия)..Уж четох ама..та изяде си я цялата(190гр) и не е имала рядко ако,то добре че нямаше въобще реакция де.. Rolling Eyes

ЧРД на половинката на КаЯна!

Окич честито ви зъбе,не разбрах първо ли е или поредно,но да излезе безпроблемно. Hug

Бодливка, супер са снимките, а ти си смъкнала килца вече, поне така ми се струва в лице.

Смъкнах 8кг.до сега,а колко още в см.. Whistling Много съм доволна и продължавам смело!:flutter:

Еlg няма ли да пуснеш снимчица с новата визия? Flutter Аз се сдобих с боя за коса,но кога ще намеря време да се вапцам,кой знае..
Направих АМ-то,слизам-Ади пак заспала.А от 6ч.се беше разпяла.. Crossing Arms Ама свърши вече да лягам,каката си иска млякото с топчета та за мен остава да си изпия кафето,преди да почне въртележката. Crazy А какво ще правим днес в това време ей,ще изкукам.

# 556
Е, не успях да см първа, но ето и от мен едно каЙВе (аз съм по латето, макар че в момента пия чай).

Бодливке, той моя мъж също не е много по подаръците, обикновено ги избираме заедно, но пък много умее да ми избира дрехи и аксесоари (с мен, де). Обикновено като си пазарувам го взимам да не направя някой гаф (че се е случвало Simple Smile). Но все пак от време на време прави изненади, за поддържане на духа... Мале, 6 кг, бравос н атеб! Аз ще си влача телесата още кой знае колк одокато кърмя, ама кво да правя.

Айде бягам, че баткото пази малкия и така веднъж падна от леглото...

# 557
Добро утро!
Ей много ранобудници днес - Бодливка, SZA -  Hug

А аз пък днес съм на мляко с нес - много го обичам... Sunglasses

Като гледам времето, Зеленко да направим срещата направо в МОЛ-а, а?

Бодливка, поздравления за свалените килограми! И аз като SZA, поне още 3-4 месеца ще си нося килограмите, пък после дано бързичко се свалят, че как ми тежат вече...не е за разправяне. ooooh!

Айде, отивам да правя оризовата каша за Рая, че вика в люлката в хола и ще събуди съседите. ooooh!

# 558
Добро утро и от нас!
Аз вечер гледам да прекарам малкото време,когато си е вкъщи с любимия,та не влизам тук.Но сега като прочетох постовете ви,много тъпо ми стана.Явно има такъв някакъв каръшки период,в който на много от нас ни е зле.Било то болнички,било ревливички бебенцата... Sad Дай Боже,скоро да свърши! Praynig
Деси,Роси,знаете,че и ние сме от ревливите.Много от нещата,които си описала,Деси (за характера) важат и за Алекс.Супер бързо се сърди,а с обличането е ужас,цирк пълен.Като сме заедно с моя единия го облича,другия се прави на маймуна и дрънчи с дрънкалки,пуска музики н телефона и така.
Много избухлива по природа съм и аз и много често се карам на малкия и после се обвинявам.Ревала съм,защото бременността ми беше много тежка за мен и съм копняла за бебчо само да се роди жив и здрав,а сега съм такава.... Cry
И въпреки всичко,той пак само мен иска-за тях сме най-добрите майки,пък макар и да не се чувстваме такива-аз не се чувствам също.
Да сме живи и здрави само,ще минат и тези дни.
Като чета тук как някои от вас не искат бебоците да порастват толкова бързо,а аз искам,че да се поосъзнае малко дребния и да се пооправят нещата... Praynig
А за баенето,ще заведа и аз Алекс,ей така просто,ако ще да помага,няма да навреди.Все си мисля,че е такъв заради непрекъснатата паника,в която бях последните месеци от бременността си... Whistling
Айде стига вече с лошите мисли.
Има си такива периоди,и този ще мине.
Като ни кажат "мамо" и ни гушнат с мекичките си ръчички някой ден,всичко ще забравим!
 Hug

# 559
Добро утро.
Аз пък пия 3в1 .
Тони ти кашата сутрин ли я даваш? Мислех,че следобед се дава.Ние другата седмица сме при педи и ще питам ние няма ли да го въвеждаме вече тоя глутен .
Иве ,поздравления за килограмите.Щом действа -не се отказвай!

# 560
Ха здравейте,

Аз се наспах. Дребната е при майка ми и снощи си легнахме рано и се наспахме.
Елия се е стряскала през нощта и мама я взела при нея. Тя и тук ми прави така и сутрин спи при нас.

Бодливка- аз хич не обичам да се снимам " хоп Марийка на портрет", но ще се щракна с детИто и ще ви покажа. Иначе на бая коса остригах, и аз съм с бретонче. А вчера водих и Елия с мен и едно странно ме гледаше.

Деска- ако бяхте в София ще дойда да я видя аз тази Вики  Hug Всичка ще мине. Стискам палци да е скоро.

Аз ще се захващам с  newsm79 wash hang  food002 и накрая ако остане време ще си  knit рокличката на Елия.

Хайде приятен ден и  Hug

# 561
Добро утро  Hug
благодаря за кафенцата   bouquet
Ние снощи спахме,но ми се случи нещо много странно  Rolling Eyes,Крис заспа към 11 в кошарата си,по едно време се събуждам и какво да видя, спинка си детето блажено с вдигнати ръце,но при мен на спалнята  #Crazy,а лаптопа,с който заспивам до главата е в кошарата  ooooh!,как се е получил тоя номер   33uu,седя и се пуля и не мога да си обясня,беше към 4 сутринта и тъкмо се прибра мъжлето от работа и не може да спре да се смее  hahaha,а аз се пуля и не мога да си спомня кога съм ставала да го взимам при мен и да слагам лаптопа в кошарата  ooooh!.Хептен откачихме вече с тая умора  Joy
отивам да се преспиваме,като дойде това време и ме заболява гавата  Crazy

# 562
Светле, ми новите продукти обикновено се предлагат преди обяд, та ако има алергична реакция до вечерта да се види. Аз реших кашата да я дам непосредствено преди първото спане за деня, защото като стане от сън Рая и давам месо+зеленчук.Та при нас това е около 9:30-10 ч. след това заспива за кратко и после към 12 яде зеленчуците. Все още давам безглутенова и безмлечна оризова каша но и слагам плодово пюре, или печена тиква, че е много блудкава на вкус и Рая не иска да я яде. Peace
За сега я приема добре и от следващата седмица ще я мина следобяд с плодовете. Peace

# 563
  • Варна
Добро утро! И аз съм фенка на 3 в 1 (уж по-слабичко). Мъжът ми пак има служебни ангажименти и ни заряза в събота, но за компенсация сутринта донесе едни горещи мекици и ме омилостиви (поне няма да правя закуска).
Десис, и ние имаме такива периоди (които слава богу се редуват с по-спокойни и весели дни). Знам, че е ужасно, особено недоспиването и смятам, че е напълно нормално да се ядосваш и изнервяш (моите в къщи знаят, че сутрин не трябва да ме закачат, докато не изпия едно кафе). Но най-важното е едно - детенце да е здраво! Казвам ти го не като клише, а на база на горчивия ми опит. Щом детето ти е здраво - майната му и на яденето, и на спането, и на мрънкането. Аз така си давам сили, защото знам какво е да го гледаш болно и да ревеш денонощно с него. Не се става лесно майка, но всички трудности ще минат. Сега с Кристина въобще не се сещам за лошите моменти....Айде, че се отплеснах. Мисълта ми е да се радваш, че ти е жива и здрава, да не се самообвиняваш и да вярваш, че всичко ще отмине.
Роси, кураж Hug
Сега с Криси четем една детска енциклопедия за човешкото тяло и в раздела за бебетата е описано как се създават и как се раждат от "дупка между краката на майката"... Чудя се дали да не и го спестя newsm78 Тя знае, че дядо Господ праща вълшебно семенце, а после лекарите вадят бебето от корема...
Хубав (макар и дъждовен) уикенд!

# 564
  • София
Деси, той и Илийката е малко серт поначало. Дори когато се роди не заспа, ами разглеждаше залата. И това, дето го описваш абсолютно важеше и за него допреди 2 месеца някъде. Обаче напоследък взе да се освества и да разбира повече и усещам, че вече има някаква комуникация. Обича да му говорим, да му пея... Като му пея песнички е най-кротък и щастлив. То, сигурно и ти го правиш, ама стрелям напосоки, щото знаеш ли от коя трънка ще изскочи заек. Освен това установих, че когато е такъв гърчещ се в ръцете ми, понякога е по-добре да го оставя и да му измисля нещо друго за игра, за да не влиза в цикъл, а да се разсее- местя го в друга стая, изкарвам го на балкона, такива неща. Та, май основното е да им се отвлече вниманието от това, че им е скучно. Laughing Laughing Вярно е кофти това със захласването, че не можеш да приложиш други дисциплиниращи мерки, ами трябва да им ходиш по гайдата. И пак опит за идея- щом иска да си играе по нощите, що не се редувате с таткото и да си играете, вместо да я приспивате. Все пак поне през ден всеки от вас ще спи. Laughing
Я виж и това, ако искаш. http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=550

За пюретата, аз зеленчуците ги варя на пара, ама и във вода може. Меките плодове като Тони не ги варя, ами ги пасирам направо, а твърдите също ги минавам през парата, че да се разбиват по-лесно. А за попарата не съм съгласна, че не е вкусна. Аз с нея съм израсла и много си я обичам точно със сиренце, масло и вода, НО и захар. Wink

За Дормокинда ще взема да питам педито и аз да му дам на Илийката, че пак почна да става по два пъти на нощ и взе да ми писва. Аз съм възрастен човек и имам нужда от сън.

Гери Мур, защо трябва да спестяваш на детето истината? По-добре да знае как стават нещата, а и в тези книги всичко е описано така, че да се приеме нормално от децата. Какво лошо или срамно има, че да се крие?

Последна редакция: сб, 03 окт 2009, 10:54 от Дърта маймуна

# 565
  • София
 Gery Moore, разчисти си пощата Peace

# 566
Здравейте и от мен!
Много тъпо време! Хич не обичам да е така мрачно.
За тази среща- май ще е несполучлива- то хич не е за парк! А и сезонът си  е дъждовен и ще става все по- студено и ветровито- къде ще правим тогава срещите- в някакво клубче или зала- дали има подобно подходящо нещо? Това- за в бъдеще- но през седмицата гледах , че го дават слънчево Sunglasses
И да продължа този мрачен дух- оказа се, че пасаторът не става за детски пюрета- пуска нещо черно, явно полепнало вътре... Намачках варените круши с вилица и като се събуди, ще видим как ще се приеме тази консистенция- то направо си е на парчета...
Бодливка суупер-8кила!!!Пу-пу-пу!!! И аз съм на 5-ти ден от диетуване , ама съм разделно хранене- поне мога от всичко да си хапвам. Не знам дали ще има някакъв голям ефект, но много се надявам.
А на Марията й е първи зъб- да. Аз малко смотолевих и не се разбира. Ще пукам пуканки като израсте зъб- сега е само черта.  Joy
Между другото това мрачно време може да се погледне и от романтичната му страна- седим си вкъщи- топличко, ТВ, чайчета- само и детето да можеше да спи цял ден че да му се насладя.
Вие какви пасатори имате? А блендер дали ще свърши работа за пюретата?

# 567
  • Варна
Здравейте, мами  Hug
Още веднъж благодаря за загрижеността и съветите  Hug

Гери, миличка,  Hug Абсолютно съм благодарна че Вики е жива и здрава и знам че това са бели кахъри, затова и не съм се оплаквала, а и винаги като се изнервя и с това се оспокоявам - че най важното е че е здрава..... а като стане въпрос за майки героини се сещам за теб - през колко болести минахте за този кратък период, направо ти се възхищавам  Hug

Мънки, значи и при нас може скоро да се подобри положението, а?  Praynig През нощта съм сама и затова няма как да се редуваме с таткото. Когато почива става той за да спя аз. Иначе през деня само на покрива дето не я качвам  Mr. Green изваждам почти всичко което може да и е  интересно, местим се от стая в стая от място на място, пея, скачам, плезя се, пуля се, танцувам и т.н. и на всичко се кефи точно по 2-3 мин  ooooh! Умира си от кеф в коритото, еми да ама вече е по хладно и неможе да се къпем по цял ден, а и докато я сложа и после в момента в който я извадя е....  ooooh! Ама, до сега оцеляхме и натам ще издържим, няма как..... поне ми олекна като се оплаках и на вас  Hug
А за този Дормокинд или там какво беше и аз ще питам педи, макар че хич не съм фен да се пие каквото и да било без да е крайно наложително  Peace
Лек ден на всички и голямо  Hug на всички с ревливи бебета

# 568
Светле, ми новите продукти обикновено се предлагат преди обяд, та ако има алергична реакция до вечерта да се види. Аз реших кашата да я дам непосредствено преди първото спане за деня, защото като стане от сън Рая и давам месо+зеленчук.Та при нас това е около 9:30-10 ч. след това заспива за кратко и после към 12 яде зеленчуците. Все още давам безглутенова и безмлечна оризова каша но и слагам плодово пюре, или печена тиква, че е много блудкава на вкус и Рая не иска да я яде. Peace
За сега я приема добре и от следващата седмица ще я мина следобяд с плодовете. Peace

А Тони аз незнаех,че сега я опитвате кашата та затова се учудих.Пак нещо съм чела м/у редовете-извинявай.Чудя се дали днес да не пробвам и аз да направя домашно зел. пюренце. Става ли с картоф,морков и тиквички и малко лук ли да добавя? Всичко варя  на кубчета и после пасирам,нали така?

# 569
И аз ще пробвам днес да измайсторя домашни пюренца (по тенденция със Светлето hahaha).
Ама искам да направя няколко,примерно за седмицата да има,а нали казвате,че капачките от купешките не стават. Thinking
Как точно да го съхраня пюрето? newsm78
(сигурна съм,че сте го обсъждали вече,ама нали сега ми е до главата... Blush)
Кикоикрис smile3532 Joy

Общи условия

Активация на акаунт