В МАРТенската ни дружина пълзящи вече има !

• 23 534
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря на всички за съветите за запека. Аз откакто я захраних почнах да й давам вода или чайче с лъжичка (че нали от шише не пие) именно заради трудното изхождане, но пак няма кой знае какъв ефект. Може би трябва да увелича количеството , знам ли  newsm78 Сега пробвах и с вода от овесени ядки, пък ще видим...

# 586
Да се запишем и ние.Че скоро не сме.Честито на всички с поводи макар и с закъснение.  bouquet Срещата за утре остава ли да знам дали да се подготвяме и последно къде ще бъде.

# 587
Здрасти, банда! Grinning
Пак съм на линия. Много бях изморена тази седмица, а следващата ме чакат задачи и промени и от сега се стресирам. Дупе да ми е яко.
КаЯна, да си жива и здрава, че сподели за франзелата! newsm20.  Честит рожден ден на мъжа ти!
Страх ме беше да въведа глутен, но се родих! Тоби мрънкаше нон стоп, ядеше си блузите, гризалките... ясно, че са зъби. Много се беше изнервил.
Той не че много изяжда. Гризка я и я плюнчи, голяма свинщина става, но е усмихнат до уши! Grinning
Разстройство няма, обрив няма, всичко е в норма.
Съжалявам, че така са се измъчили Билянка и Рая. Не е лесно да си бебе.
Еля, честита прическа! И аз съм с нова глава от вчера.
Деси, мила, стискай зъби! Hug Hug Hug Не си позволявай такива чрни мисли. Разбира се, че си прекрасна мама. Безсънието е ад. Знам от опит. Tired Няма ли кой да изведе Вики на разходка, а ти да спиш в това време? Нищо друго не ми и два на ум.
Бодливка, страхотен резултат! Поздравления! Дерзай все така!
СЗА, на теб честит телефон! Да ти кажа, и аз бих плакала, и то с глас ако ми паднеше телефона в тоалетната. Много обичам електроника и джаджи.
Кикоикрис, много го глезиш тоз лаптоп. Mr. Green Моят спи на дивана. Joy
Роси, злато, не се коси.  Hug Тъжно е когато се разболеят мъниците, но това е част от живота. Изграждат си имунитет.Не е твоя вината в никой случай.
За захранването... и Тоби един ден яде повече, друг по-малко, и винаги си и ска млякото. След 4-5 зеленчука ( картоф, морков, пащърнак,тиквичка и т. н. въведох пуешко по съвет на педиатърката. Тук не правят изследвания на 6м, чак на годинката, та незнам какъв му е хемоглобина.
Вечер му давам малко плодово пюре, но на своя глава. Струва ми се гладен, нервничи, не спи, аз полудявам... Crazy
Според педиатърката само едно храненене на ден различно от мляко трябва да давам през седмия месец, а аз тук се поизложих. Той не изяжда повече от половин бурканче, но все пак...На консултацията ще си призная.
Тоби се изрина от 2 каши (млечни), та ще пробвам по-късно.
Риша на 6 месеца вечеряше каша и спеше цяла нощ, но той е различен характер. Спи си сам в леглото и никога не е могъл да спи с нас. Колко пъти съм го взимала в нашето легло когато са му растяли зъби, а той ни пълзеше по главите и докато не го сложех в кошарата не мирясваше.
Тоби си иска мляко в 01.00 и в 5.00 Tired
Та към темата за захранването, според Спок няма значение дали кашата е сутрин или вечер, плодовете също. Аз му вярвам. Та така.
Зеленко, гледаш ли новия сезон на Big Bang? Няма равен!

Пасатор- Браун, за протокола.
Олях се с писанията, ще ме прощавате. Изчезвам.
Hug

# 588
  • Стара Загора
Да се разпиша и аз, че скоро не съм писала.
За всички поводи - честито!!!
БОДЛИВКЕ браво само така. Аз ти казах, че най добре бавно но славно  Mr. Green
Деси и при нас е почти същото положение като при вас. Но аз въпреки всичко я закарах при една баба да и бае. Закарай я и ти Викито или дрешка занеси. Дори и да не й помогне това - няма да й навреди.  Hug
Искам да питам някоя от вас наясно ли е със поръчките от e-bay. Ако има такава мама да ми помага, че се омотах яката!  Praynig
Иначе при нас нищо ново. Баткото ни цяла седмица не беше на градина. И за капак в четвъртък бяхме на един детски кът и го охапа през чорапа една пчела по ходилото на крака отдолу. Едва днес спря да го боли, а все още е надуто мястото. Голям рев беше. Утре съм решила да мързелувам цял ден, а татито ни да ме замести за всичко. Ще поспа до към 9-10 и после по гръб цял ден, да не ме закачат за нищо. И аз съм човек в крайна сметка и аз искам да си почина малко  Crossing Arms

# 589
Малееее, само аз ли купувам готови пюрета? ooooh! То ще се окажете че всички готвите.На мен ми се струва голяма хамалогия, ама може и да не е така, я обяснете в стъпки какво правите? Flutter

# 590
  • Стара Загора
Нинка на мем ми отнема 10 мин за кисел или грис и 15-20 мин за зеленч. пюре.
Слагам зеленчуците да се варят нарязани. Те за 10-15 мин. са готови, после изливам водата в друг съд оставям на дъното малко само, слагам малко масло и пасирам. Ако стане гъсто добавям от водата. После слагам и АМ на око бъркам и пълня бурканчетата.
Кисела го правя АМ+захар слагам да заври, отделно съм разтворила кисел или нишесте пак със АМ във малко вода и добавям на слаб огън. Бъркам около 1,5-2 мин. и като се сгъсти сипвам в бурканче. Много бързо и лесно става!

# 591
Изкъпахме се,и вече сме заспали..

Напоследък си измести банята към 20ч.(вместо лятото да беше така,ама..) И вече реве голям рев като свърши процедурата-като една истинска рибка. Grinning Преди ревеше че я къпем. Crazy

Да споделя за млечната бисквитена каша на Нестле(Алете),че МНОГО я харесва,вече няколко дни давам и е голям рев като свърши,ама тя много вкусна наистина-като я приготвям и се разнася аромат на току-що опечен кекс! Heart Eyes Иначе днес въведох банан, първия плод досега всъщност В комбинация с ябълка(Хип).Купила съм и спанак на Сънвал,но другата седм.нали сме на консулт./ваксина и евент.изследвания и искам да видя колко и е хемоглобина без желязосъдържащи храни,та след това ще го въведа..

Мерси ви за окуражителните думи за кг!Това е първата диета(за мен вече начин на хранене),която спазвам и за която съм толкова мотивирана!Де да беше толко'з лесно и за цигарите.. Blush Евала на все още кърмещите от вас- за това също се изисква доста воля и ограничения! Сигурна съм,че и вие ще си възвърнете формата,още повече че скоро ще прохождат децата и тогава няма да има спирка за всички нас! Wink

Светле,аз споделих за пюретата как ги правя-то мисля начина е един. Wink До сега нямам оплюти опити,така беше и с Дарина. Peace Чакам с нетърпение домашните тикви да узреят,и ще давам до дупка докато ги яде,че и каката уж много ги хапваше,ама като наближи възрастта на осъзнатото"АЗ" рече и отсече"тиква-не!" Crazy
За протокола-пасатора ми е Браун и на мен,чудна машинка!

Нинчето нарязвам всичко на кубчета,вода колкото да ги покрие и на котлона на 2(че моя е силен).Ако поизври водата добавям малко,но като направиш няколко пюрета ще си знаеш кое-как и по колко време. Peace После пасирам всичко(заедно с водата),ако дойде по-гъсто,добавям преварена гореща вода.Когато пасирам докато е горещо,пюрето става по-пухкаво.За мен това е най-лесното "готвене"-няма подправки и всичко се сварява почти едновременно,обикновенно голям картоф с няколко зеленчука(1 чушка,1 малка тиквичка,1 малка глава лук,1 морков) ми стига за 3 дни(яде по 190-200гр.) на обяд. Peace

Слънце и ти си ми стимул за Дюкана,сигурно вече съвсем си се стопила,ама 'ща настигна,да знаИш! Sunglasses

Хайде лека,отивам че ми изстина рибката на скара.Саворин-уникално вкусна риба,пристрастена съм вече и през ден си пека,който обича я препоръчвам! В Кауфланд килото е 5.99 Peace Така изглежда: http://bodlivata.snimka.bg/cooking/dyukan-produkti.415141

# 592
Малееее, само аз ли купувам готови пюрета? ooooh! То ще се окажете че всички готвите.На мен ми се струва голяма хамалогия, ама може и да не е така, я обяснете в стъпки какво правите? Flutter

Слагам да заври малко вода, сипвам вътре нарязани и обелени зеленчуци/ каквито има вкъщи/, като се сварят хубаво, пасирам и това е.Обикновено остава малко вода и пасирам заедно с нея, добавям и 30мл. АМ, че повече го яде с него/ като при нас повече е относително, днес изяде около 60-70 гр./ Става много бързо  Peace Можеш да добавиш и сирене, масло, каквото там си въвела.

А, то вече ме изпреварили, ама нищо  Grinning

И все забравям да се похваля, че имаме 2-ро зъбчеее!!!...А София вече спи  Sunglasses

Някой скоро отварял ли е сайта на Снимкитеви.ком /ама как го написах  Crazy /.?!? Нещо го няма, бял лист ми се отваря.Зеленко, ти кога ги прати твоите?

Последна редакция: сб, 03 окт 2009, 20:51 от *Nikita*

# 593
Мерси момичета! Hug Иначе и аз кисела или гриса ги правя за 5 мин, а пък какво с едни зеленчуци ли няма да се справя? Laughing А после(то някой беше писал, ама... Embarassed)като пасирам сместта и сипя в бурканчета и ги обърна надолу с капачките къде ги слагам-в хладилника или в камерата?И колко време могат да престоят там?
А някой да е правил пюрета със замразени зеленчуци?По същия начин ли се варят и те или си имат друга технология? newsm78

# 594
с две думи за нас,вече сме на кухня,хапваме смело,на кисела нещо се мръщи,но го залъгвам някак си Rolling Eyes
последно време на пасирам пюрето,просто го сварявам малко повече и го намачквам и без това Тео обича по-гъсти твърди храни,ами това е за сега,хайде отиваме към банята,че вече е много кисел ooooh!

от вчера сме със сополки Tired не знам дали е от зъбите или е настинал,обаждах се на доки,препоръча ми да купя 2-3 неща и сега сме по-добре,поне вече не се усещат сополите,може и от зъбите да е,защото когато спи няма такива симптоми като сополи Thinking

хайде лека за сега

# 595
  • Стара Загора
Нинка моята тиква и тиквичките ми са замразени. Варя ги по същия начин заедно със всичко друго. Оставям ги за 20-30 мин. обърнати с капачките надолу и след като изстинат ги прибирам в хладилника. Обикновенно правя по 3 бр. зеленч. пюре като първото или го ядем същия ден или ако вечерта съм ги направила пюретата на другия ден на обяд ядем първото и така 3 дни. Мисля, че 3 дни е абсолютно новмално време за съхранение в хладилника!

# 596
Аха, разбрах, мерси Злати! Hug С риск да стана банална, така не е ли им еднообразно менюто-само картоф, морков и пр.Не правите ли и с нещо друго-примерно домат, ориз и т.н. или в такъв случай давате готово пюре?

# 597
  • Стара Загора
Айде пак аз ще ти отговоря  Mr. Green
Значи веднъж слагам картоф, тиква, ориз и АМ. Много го яде Симона така пюрето.
Друг път слагам картоф, морков, лук, тиквичка,цвекло, ориз/фиде редувам ги и след като съм пасирала всичко в едното бурканче добавям различно месо. В едното слагам риба, но нея в деня на храненето я слагам, че иначе ако престои пюрето в хладилника с рибата се кашва. Другото което слагам е сварено телешко или пилешко. Само заешкото пюре го купувам засега. Но съм решила да купя един заек и пак ще и слагам и заешко.

# 598
зелено човече, за срещата утре нас ни отпиши Sad - сега като приспивах Ники и нослето му захърка и го чувам докато спи, че хърка. Батко му беше цяла седимца с хрема и ме е страх да не е прихванал - не ми се ще да го водя хремав при здрави бебоци. Ама много ме е яд, да знаете. Иначе МОЛ-а ми беше супер удобно. Ами следващата среща да я направим направо в някой МОЛ - може и този на Стамболийски?

vili_st, къде бяхте на Велинград, в кой хотел де? Ние през Август изкарахме една седмица във Велина и сме супер доволни, догодина пак ще отидем. Що се отнася до глутена - нормално е да се въведе след месото и жълтъка, виж по-горе пуснах пост за цьолиакията и защо не се дава глутен преди 10-ти месец на бебето.

Нинче, и аз карам само на готови пюрета, спомням си, че Elwing също, та не си сама Simple Smile Купувам основно Гербер, Сънвал, Семпер и Хип. Пюретата със замразени зеленчуци се правят по същия начин, като с пресните Simple Smile

rossykv, ето моята схема накратко:
седмица 1 и 2 от началото на захранването - оризова каша
седмица 3, 4 и 5 - зеленчуци (давам нов зеленчук на всеки 3-4 дни, т.е. за 3 седмици съм въвела 6-7 зеленчука). В седмица 5 въведох и царевицата, но от пюре, не на каша, сега вече я давам и във вид на каша (без да я въвеждам допълнително).
седмица 6-7 - месо
седмица 8 - започнах да въвеждам и плодове
През 9-та седмица ще въвеждам плодове и зеленчуци, в 10-та мисля още една каша да въведа (елда ,безглутенова) а от 11-та ще въведа ново месо. После

Така, вие сте започнали с картоф, после морков. Можеш да избереш един от следните три варианта:
Вариант 1 - продължаваш с въвеждането на нови зеленчуци като въвеждаш ориза с някое зеленчуково пюре (т.е. към вече въведени зеленчуци прибавяш добре сварен ориз, ако правиш домашни пюрета или даваш готово пюре, в което има вече въведени зеленчуци и ориз). После, като започнеш да го даваш на каша, ще ти трябват по-малко дни за да свикне стомахчето на бебето (т.е. вместо 10-14, ще въведеш кашата за 5 примерно).
Вариант 2 -  въвеждаш ориза под формата на каша, за което са ти нужни поне 7-10 дни (т.е. ден първи - даваш преди пюрето, което обикновено даваш, 3-4 лъжички ориз, после пюрето както обикновено, ден 2 - даваш 7-8 лъж каша и после пюрето както обикновено, ден 3 - пак така като увеличаваш постепенно количеството и така докато достигнеш пълна доза, ако искаш да заместваш хранене).
Вариант 3 - въвеждаш още няколко зеленчука за да кажем 10-тина дни, после въвеждаш кашата по описания начин.
Според мен варианти 1 и 3 са най-подходящи, защото поддържат разнообразие в храненето. Не е нужно да въвеждаш ново хранене за нито един от вариантите.

Ето как се въвеждат нови хранения:
месец 1 от захранването - 1 път на ден твърда храна
месец 2 от захранването - въвежда се второ за деня хранене
месец 3 от захранването - въвежда се 3-то за деня хранене

Ако искаш да заместиш хранене - първо даваш твърдата храна, после кърмиш. Ако не искаш да заместваш - обратното. А най-добре, ако се кърмите на поискване, да даваш между кърменията твърдата храна. Новата храна - преди обяд и наблюдаваш за реакции! Що се отнася до апетита на детето - ами не е чудно всеки ден да е различен, както е и при възрастните, освен това няма разнообразие все още, а също така не е нужно да се гонят количества в началота. В края на първата година на детето то все още има нужда от много повече кърма (АМ), отколкото твърда храна - мисля, че беше около 70% от храната му трябва да е мляко.

Ей, ама много дълго стана! Извинявам се, олях се този път!

# 599
Добър вечер...ама за мен не е от най-добрите....

И аз минах в отбора на лошите майки. Cry Рая тази вечер през ръката ми падна от дивана на пода... и така се изплаших и извиках, че тя се разрева ужасно... иначе така се извъртя и през ръката ми падна по коремче, та не си удари главата, щото я държеше вирната. Cry Плака милата с хълцане и цялата се изпоти. Много се изплаших... звъняхме на педи, каза само да я наблюдаване за повръщане.За сега не повръща и бързо се успокои, изкъпахме я и си заспа милата без проблеми. Сега ми е гузно и ходя да я проверявам през 3 минути, а тя си спи блажено... дори не премрънква като друга вечер, та ме хвърля в ужас. Sad Дали не си повредих детето нещо с това падане... като лудите ходих да меря дивана да видя от какво разстояние е паднала. Изперквам.

Роси, тя Зеленкото ти е написала за темата в кърмаческия, а и SZA ти е отговорила на дълго и широко. Hug И аз от там се консултирам. Иначе до сега по препоръка на педиатърката първия месец бяхме само на зеленчуци - различни и всеки го въвеждах по 5 дни, само първия /картоф/ 7 дни. От втория месец започнах да давам месо, а почти 2 седмици след това и плодовете следобед. Оризова безмлечна каша давам от 4 дни и то в периода 9:30-10:30, защото след това Рая заспива. Зеленчуците с месо давам в периода 12-13:30 ч., а плодовете към 15:30 като се събуди след второто спане. До сега заместено хранене нямаме. Peace

Зеленко, за срещата в Западния парк - може да не се отменя, но да е направим пак в събота, или неделя, защото петъка е много натоварено движението и лично на нас ще ни е трудно да дойдем до там. Друг е въпроса, че и е работен ден и ще го използваме за ходене по институции пак. Tired

Никита, аз като си направя папка със снимките, които искам да откопирам в snimkitevi.com ги качвам всичките на един път. През сайта си отварям папката и с shift засветвам всички снимки и им казвам open, или каквото там беше. Снощи пусках поръчка - 358 снимки... на един път... после преглеждах 20 страници с тях, защото имах и допълнителни копия. Та така, утре ще са готови. Peace

Нинчето, вече са ти отговорили, аз няма да повтарям... Hug

Отивам да си видя падналото бебе... Cry

Общи условия

Активация на акаунт