В МАРТенската ни дружина пълзящи вече има !

• 23 104
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета!

Честито християнче на Оки4  - да е все така усмихната и чаровна малката Мария  :bouquet:

Честита годишнина на Елле  bouquet

Честит национален празник на всички - черпя ви виртуално, преди две години с  моят съпруг казахме най -официално "да"  на нашата любов, както пред длъжностното лице по гражданското състояние, така и пред Бога Mr. Green

а защо няма бебета, родени на 22??? Thinking

Светлето, заешко има в различни комбинации на Бебевита, аз от тях съм купувала, че започнах с него Peace

Мерси на всички за отговорите за нощното кърмене - явно няма да го спирам, що се оказа трудно.  Сигурно  наистина му е жизнено необходимо.п Просто помислих, че е дошъл моментът, тъй като от седмица Борис започна с апетит да приема друга храна, освен кърма и помислих, че вече е пораснал, но уви. Няма да се спи спокойно още.... Crazy

Тедсън и ние гледаме телевизия, но за кратко, предимно рекламите.

От вчера забелязвам, че Борис плаче за мен, даже плаче е слаба дума, за малко да изляза от стаята и се започна ужасно силен плач, много се надявам да е период, който да мине бързо Praynig Че от вчера се гушкаме и се носим постоянно Thinking

Мечо Пух, не се притеснявай за храната - моят Боби първоначално  и то в продължение на месец и половина хапваше само зеленчуково пюре и то по няколко лъжички, но от седмица проявява активен интерес към храната, вчера даже за първи път плачеше за кашата, докато я приготвя. Явно вече се усеща, че и това е храна, така че не се притеснявай.Макар че все още не може да изяжда цяло пюре от 125 грама, а от кашата следобяд хапва 50 грама, само бананово- млечната на Хумана я пие на един дъх - 150 мл, вечер към 11 часа. Явно олкова му събира стомахчето, не я насилвай Peace

# 91
Добро утро и от нас  Hug

bg ЧЕСТИТ ВИ ДЕН НА НЕЗАВИСИМОСТТА!!!  bg

Аз не мога да смогна да изчета всичко от няколко дни.

Имате по една почерпка и от нас, защто и ние сме християнчета от събота

То ес оказа, че ние сме си избрали една от специалните дати с много 9-ки - 19,09,2009. Само дето го видях, като прочетох една от картичките  Laughing Малката малко се разрев, като я потопиха във водата. Но пък иначе слушаше пеенето на попа с утворена уста  Laughing Имаме си страхотни дрешки от кръсницата и много колиенца, като станем голями  Flutter

Много теми сте минали тези дни.
Гледам края на миналата тема е била музикална. Аз също не си спомням коя ни беше песента от сватбата  Embarassed Ще трябва ад пусна да си изгледам диска  Blush

Алекс мама, имате и двамата едно голямо гуш  Hug И наистина да не ти пука за другите. Сега си гледай дечко, пък не се тормози д се разправяш и с непознатите  Wink

Нощното хранене и аз имам мераци да го махаме вече. Въпреки, че Мира от две седмици някъде си го поразреди доста, пу-пу. Ако яде последно към 9,30ч, после се буди за ядене към 5ч. Понякога се буди за ядене пак в 12ч и тогава следващото е към 6,30ч. Но все още си имаме и нощи, в които се буди и в 2-3ч  Rolling Eyes
От две нощи спи много неспокойно. Като по часовник се буди с рев в 1ч и с нищо не мога да я успокоя  Rolling Eyes Не иска да суче, не иска да я люшкам, нищо не иска. Давам я на баща й и до 10мин е заспала  Crazy И сега той я успокоява и ми е мног добре да ви кажа  Mr. Green Казах му тази нощ да се пробваме да си спим тримцата в стаята. Дано да стане вече  Rolling Eyes

За поръчка от Май Тойс и аз ще поразгледам. Доставката беше към 15Е мисля. А за пускането, няма проблем. Ако се включа, може аз да я пусна  Peace

Вероники, радвам се, че ви върши работа смукачката  Mr. Green И ние я ползваме в момента, че сме сополиви. Такива сополи вади, че с друго не бих могла да й изчистя носа  ooooh!

Svetleto_, много хубаво заешко пюре има на Хипп с картофи и копър 190гр  Peace На Бебивита също има заек, но не помня с какво беше  Rolling Eyes

И Мира зяпа ТВ. Особено, като започнат рекламите и е като хипнотизирана  Laughing

Май имаше да пиша още нещо, но забравих сега  Crazy

# 92
Веселина, честито ви християнче, да е много добро, умно и щастливо дете Любомира!!!
А това за събуждането посред нощ - и ние го правим няколко дни вече, а снощи само панадола успя да го успокои Tired
Виж за даването на бащата не се бях сетила Mr. Green, ще го пробвам

# 93
  • София
Честити християнчета на Веси и на Окич!

И честит ден на независимостта!

За поръчката в MyToys, може ли и аз да се включа?

# 94
  • София
Честити малки християнчета - Мария на Оки4 и Мира на veselina_s_p!!!   bouquet
ЧЕСТИТ ДЕН НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!!!
 За поръчката от  My Toys  писах на Окич миналата седмица, но да пиша и тук, че също съм желаеща:)
 За пълзенето - Влади пълзи като гъсеница - вдига дупето нагоре и спуска торса напред Laughing
 Нещо е много нервен тези дни, зъби ли започват, урочаса ли го някой, ако изобщо би могло newsm78 Ели и Влади рева тази нощ..

# 95
Честит празник и от нас, честити християнчета на Окич и Веселина!

Нещо му изпуснах края за тази поръчка в MyToys, колко станахме и кой ще поръчва? Някой проследи ли?

# 96
Край. Иzбиха ми чивиите.  Crazy

От вчера моите щерки са във вихъра си и ме правят дива и щастлива. Вчера дадох на Ина каша, тя си я хапна, после се напъна и я повърна обратно в паничката. Мани. Теглих една молитва zа нерви и zанесох паничката в кухнята и се върнах да чистя бебата. Преz това време каката си прибутала една табуретка, качила се на плота и я хващам как гребе от въпросната паничка и лапа ли лапа.  Sick ooooh! Добре, че поне в началото я хванах... Докато се zавъртя и Яна се качила на преварzа в хола, кръстосала си краката и подвиква на гълъбите. Подкосиха ми се краката, сърцето ми прехлопа веднъж в единия ми крачол, после в другия и щях да колабирам на място. Свалих я и на второто й качване й опухах памперса. От тогава не се е качвала...
Днес Ина пак цъфна в 5 сутринта. Песни, танци, в 7 zаспа, но в 7 и половина се събуди Яна и Калина да не иzпусне какво става се надигна и тя. Наакана. Мноооого наакана. А топла вода толкова рано на най си.  Close Раzревах се от умора, яд и нерви. После почна денят_ готвене, подреждане, акан памперс. Калина си обърна кашата върху новия си тоалет и с удоволствие пляскаше с ръце, а Яна облиzваше стола zа хранене, крещейки АМ_АМ.  ooooh! Сега Яни спи, но Ина се кокори и пее с пълно гърло. Така скърца, че се пукат стъклата. Много голяма минавка. ще zаспи, когато Яна стане. А аz как ще иzкарам тоzи ден... Помислих си чай zа нерви. Ама от него така се успивам, че не смея. Ако откъртя кой zнае какви ще ги сътворят съкровищата. Искам вече да е утре, когато Яни тръгва на ясла... Божеее, дано й хареса и zапочне с кеф да ходи.  Praynig
Та това е в общи линии. Накратко и беz да споменавам рисунките с химикал по стената в спалнята, намаzаните zъби на Яна със zелен молив, кестенът, който иzвадих от устата на Калина, счупените чинии и буркани...

# 97
 Joy hahaha rotfImbo rotfImaoТедсън. Joy Много изнервящо звучи,ама тъй смешно го пишеш,че все едно сериал по Фокс лайф гледам. Mr. Green

Честити християнчета,честити годишнини,честити нови зъбчета!!!Мале,дано не изпусна някой повод,че мнооого!Да сте живи и здрави и много да ви обичкат мъже и дечица! Hug

# 98
Честит празник на всички  Hug
Честито на новите ни християнчета Мира и Мария   bouquet  bouquet  bouquet
Тедсън, ама хич не ти е лесно с две малки деца. Поне е весело у вас и нямаш време да скучаеш  Hug

# 99
  • София
 Ще карам по спомен с честитките, пък дано не забравя някой

Честито на празнувалите месечинки през изминалите дни

Честита първа годишнина на *Elle* - с всяка година да се обичате все по-силно Two Hearts

Честити моми християнки на veselina и oki4 - да растат здрави, послушни и вечно засмени Мария и Любомира

SZA, ето работещ линк към темата за приказките.
 Със спящо бебе в слинга наистина са малко нещата, които мога да свърша, но все още успявам да гладя например, да измия зъбите на баткото или да си играя с него. Случвало се е и да чистя и простирам, но го правя само в краен случай.

Ние в неделя така и не отидохме в Зоопарка, защото Ники реши да кара колело (откакто се научи да кара без помощни е голям кеф!) и ходихме в парка Заимов. Поигра си и на новата площадка - една от малкото, отговарящи на изискванията за безопасност.

Относно поръчката от MyToys аз просто попитах как става, а все още нищо не съм избирала. Мислех си евентуално Коледните подаръци да са оттам, защото има готини неща, които тук не мога да открия.
 Доставката и аз четох, че е около 15-16 евро, но има някакви кодове за 10% отстъпка за нови клиенти и можем да се възползваме от тях. С немския и аз съм на Вие, но те основните неща ги има преведени в първия пост от темата, та все някак ще се оправим.
Нещо му изпуснах края за тази поръчка в MyToys, колко станахме и кой ще поръчва? Някой проследи ли?
Ами аз помня oki4, vasida, baby_moni и jivotinche, но може и да пропускам някой. Аз ще мога да поръчам чак след като си направя карта. А понеже споменахте намаления по Коледа - някой знае ли кога започват?

Galina, Ивчо и така ще порастне голям мъж - не се притеснявай, а се радвай, че поне си му дала добър старт  Hug

Леле, tedsan,  ooooh! хич не ти е лесно мила. Дано се адаптира бързо в яслата "голямата кака"

Ох, и друго щях да пиша, ама докато се боря с Тео и забравих

# 100
Хелоу!

Честити ви християнчета, окич и Веселина-да са ви здрави и много послушни!

Тедсън душо,понякога се чудя как успяваш да виждаш ежедневните "неволи" така цветно и забавно! ooooh! В някои случки разпознавам Ади и кака(напоследък все едно се наговярят да спят на смени и никога по едно и също време  Twisted Evil) и като ми дойде нанагорно някак си блокирам,и да не се развикам ходя та дръпна една цигаретка,оставям Ади да си помрънка малко,Дарина да се натръшка хубаво(като не си е доспала или ако изобщо не е спала е УЖАСНА) и послве всички сме хепи-мир и хармония! Whistling Ми така де,напоследък докато ги нахряня(първо Ади,но и затова вече получих упрек от каката-защо на Ади давам първо,като и тя била много гладна  ooooh!)после много гладната и кака забравя че и се яде и все зяпа в ТВ,та накрая го изключа и кой ял-ял!Тя не дава да я храня"като бебетата",ама и сама нещо се подмотва и почесва... и когато дойде време аз да хапна два залъка,вече ми е толкова утрепано,че изпивам една чаша кола(с още една цигарка) и се трупясвам ако случайно и двете са заспали.. Tired И тЕ тАкА...

Nagaina  Sunglasses А  тези майки-състезателки,като ги нарече Дез са ми любима'порода" Това почти винаги е "синдром" на млади мами,наскоро родили първото си дете.После като имат второ и трето,нещата не са чак толкова зле,а и започват да сравняват собствените си деца едно с друго. Wink Всяка мама иска да се похвали,че гарджето и седи,пълзи,ака в гърне,яде с нож и вилица и т.н.. Mr. Green но често действителността е друга,та нека това не те плаши и не ти е показател,че видиш ли "ние изоставаме.." Wink

dessiss
добре сте се позабавлявали на РД-то,верно трябва по-често да ходите на такива масови бебешки срещи.То малко не е за предпочитане сега,че идва грипен сезон ама ако са здрави децата и мамите-що пък не.
За Вики съм се сетила да те питам,давала ли си и нещо хомеопатично за съня..? Thinking Имаше такова сиропче(от серията на Дормокинд,на същата фирма) ама сега ми убягва името..

Малко за нас сега..

Адриана продължава да връща АМ(сменихме го с 2-ка от как стана на 6м.).Имах някакви съмнения,че е от незрялото стомахче все още,но те се изпариха след като въведох твърда храна(и каша от грис),ми изхожда се чудесно,стомаха добре ги преработва но връщането остана!Не мога да насмогна на чаршафи,а тези непромокаемите постелки отдавна ги събира на топка и ги дъвче. ooooh!Та реших да взема Фризовом(нали е точно за тази цел,и по-гъстичко) и се зачетох и за други млека за деца с рефлукс(не съм убедена че това е нашата диагноза,но все пак връща).Има доста такива млека вече,ама викам ще се обадя на педито да и обясня и да чуя какво ще каже,и ме посъветва и тя да пробвам с Фризовом,ако го хареса си оставаме на него,ако не ще прочета за другите АМ.
По спомен Nefertiti беше писала,че са пробвали почти всички млека докато открият "тяхното" та може и да ми помогне при нужда,че аз до сега не съм давала такова на децата.. Rolling Eyes
Пише на Фризовома,че е за бебета с хабитуално  Rolling Eyes повръщане,с клей от рожкови(естеств.влакно),пребиотици,нуклеотиди(туй не знам к'во значи).Ще пробвам с него,пък да видим-дано спре да връща че е вечно мокра иначе,а и незнам от тези 210 мл.,които изпива с охота,колко остават в стомаха. Crazy

О чудо,заспали са дивачките-отивам и аз! Twisted Evil

# 101
  • София
Ето ни най-после и нас, едвам ви изчетох, че не бях сядала на компа тези дни....
Бързам да честитя на християнчетата, новите зъбки, годишнини от сватби и т.н - на всички, да сте живи и здрави и много щастливи! Бая поводи съм изтървала и затова няма да изброявам пак поименно.
Да си кажа и нашата сватбена песен - From Sarah with love на Sarah Connor, той текстът не е много за сватбен, ама си ни е много любима и ни напомня на времето, когато бях в Щатите и бяхме разделени и ни е много емоционална... Ето я, поздрав:
http://www.youtube.com/watch?v=Y7RKM32CvIc
Сега малко за нас - вече седим седнали, бая сме стабилни, не се клатим, нито падаме напред и забелязвам, че и е много кеф да си стои. Иначе, още не се обръщаме от корем по гръб и обратно, зъбки нямаме, и май Елвинг питаше и ние не пружинираме... От няколко дни обаче май иска да ни имитира като говорим и отваря уста на сухо, много е смешна... Започнах да се вълнувам от предстоящото захранване - впрочем, според мен детето е абсолютно готово - показва огромен интерес вече към храната ни, посяга към нея и се сърди, че не и я даваме... когато ядем, ни гледа и почва и тя да отваря устата... любопитна ми се струва и се надявам, че няма да имаме проблеми със захранването... Между другото, май ние ще сме последно захранилите се, като чета май всички вече сте захранили...надявам се, че няма да ме анатемосвате, като почна и аз с моите въпроси по темата (от сега се извинявам и си давам сметка, че на повечето от вас вече ви е писнало и надали на някой ще му се занимава да ми отговаря, ох.. много се вълнувам).
Иначе, още спим много неспокойно нощем и се кърмим поне по 3 пъти (когато са 2, направо сияя от щастие).... От днес, обаче, имам цикъл Sad
Тедсън,  Hug
Ох, исках и още да пиша, но ви целувам и ви оставям, че някой се събуди и е много гладен.

# 102
  • София
 Ей, каква съм патка! Забравих да честитя християнчето на Окич, пък те вече са две.
 Живи и здрави да са обездяволените Мария и Мира и да слушат мамите си! Simple Smile
 А-а-а, и забравих да кажа на Тедсъна, че искрено и съчувствам. На мен днес ми бръмчи главата от един следобед рев на дребния, пък ако трябва и двама да вардя...

Последна редакция: вт, 22 сеп 2009, 21:31 от Дърта маймуна

# 103
 smile3511 А полудех. Направо не знам как издържате като бебоците мрънкат.
Ние изкарахме безумна нощ и сега пак се почна така. Плаче, завира си ръцете в устата и знам, че я боли ама нищо не действа. Давах дентокитд, мазах и сега дадох малко панадол. Уж заспа, та не знам до кога и аз ще лягам. Дано ни избият бързо, че да си усмири.

Хайде лека и мека от нас

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 08:46 от Elg

# 104
Elg, и ние сме така. Онзи ден Панадола свърши работа, щото в чудо се видяхме. То почнаха едни кризи, все едно коликите са се завърнали... ooooh! Обаче искам да споделя, че тези дни понеже сме навън по 8ч ( и днес я откарахме така) няма и помен от рев.

А, пардон - днес ревна, ама така жално милото, и то за какво? Еми возихме се за първи път в метрото. Поне аз и бебо де  Mr. Green "Влязохме" от Университета до Западен парк и после обратно до Стадиона. Ама на връщане нещо много зловещо му се сори тъмното и клатещо се нещо, в което сме го вкарали (нали през прозорците е мрак) и като нададе един ми ти вой.. Леле-мамале, всички се обърнаха нас да гледат, чудеха се к'во му стана на това бебе.. newsm78. Та направихме "почивка" на Сердика.  Mr. Green Ама т'ва метрото си е цивилизация бе! Айде да пускат и до Дружба и след година и половина и ние да се възползваме. То си е друго, не е като да висиш в задръстването на Орлов мост от алея Яворов...

Гледам за мляко против повръщане сте зачекнали - аз забравих вчера да споделя, че от 2 дни сме на Фризолак и няма никакво връщане на мат'рял. Иначе с НАН-а, като се нахрани, обърне се по корем и хоп-излива обратно 10-20мл. Но с Фризото засега няма никакъв проблем. И ака по-нормално вече. Днес е имало "течен шоколад" ми каза татито. (Сутринта се опитвах да спя за час, та го дадох на тати, ама нейсе.. То не бе рев, не бе врява, после и един хеликоптер ми мина над блока и станах. Няма мира.) Та и аз знам за Фризовома, че го дават по такива показания.

Честито на всички християнчета, месечинки и други празнуващи зъби и т.н.!

Честито и на всички българи!

За пълзенето: ние вирим яко дупето нагоре, чак прави нещо като триъгълник. Забива си пръстите като балерина в пода и се дупи яко. Обаче не се сеща да мръдне ръцете и забива в крайна сметка и главата. И се почва един рев ако нацели нос или венци..  #Crazy

Айде лека и мека от нас!

Общи условия

Активация на акаунт