В МАРТенската ни дружина пълзящи вече има !

• 23 070
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Добро утро и от нас!

Сколасах най-накрая да седна и аз пред компа.

Първо да честитя на всички с повод и без повод Simple Smile   bouquet

Галя, Алекс-мама -  Hug

Нинче, благодарности за темата!   bouquet

Ние иначе сме добре. Преместихме се вече в новия апартамент. Имате една виртуална почерпка по този повод. Wine Glass (няма да слагам картинки, че съм на мобилен нет, а картинките правят много трафик). Още не сме пренесли всичко, ама има още 1 почивен ден и половина. Хората ходят на почивка, ние се бъхтим здраво. Мъжа ми пренесе почти всичко сам (не мога да се оплача въобще от него  Hug), а аз хич не мога да му помогна, че бабата ни се разболя и не можа да дойде и някой трябва да наглежда звяра все пак.
Като стана дума за звяра - той вече си има собствена стая (тя повече на склад прилича в момента, ама...). Спи си сам в нея вече 2 нощи и за сега не се е оплакал  Heart Eyes Аз също спя по-добре така. Преди се будех на всяко негово завъртане, сега се будя само ако промрънка нещо. Но пак не ставам, а се ослушвам първо дали не е в просъница.

Хайде ставам, че ме чака лудницата.  #Crazy
Лек ден на всички и приятна почивка  Hug

# 61
Ех ама сте...цяла тема от 40 страници сте изписали, аз пък я прочетох Peace

Нинче, останах много приятно изненадана от снимката на първа страница  bouquet

Започвам с поздравите за Elle  по случай хубавия празник, макар и на патерици  Hug

Честито и на всички месечинковци, които съм пропуснала и да не забравя да похваля бебетата / макар че според мен вече не са и бебета/ - много са мили и много сладки, всичките, да са живи и здрави и много послушни!!!!

Животинче, честито ви ново жилище!!!

За поръчка от Мy Toys, аз със сигурност ще се включа. И моят немски не е много добър, та ползвам преводача на гугъл, макар че много от нещата , преведени буквално звучат абсурдно. Но не съм пускала поръчка и не знам точно как трябва да се направи, та за съжаление, аз няма да мога да помогна Rolling Eyes
А сега да разкажа за нашата одисея - как неуспешно приключиха опитите ни да спрем нощното хранене /кърмене/. Изкарахме почти цяла седмица, разбира се с помощта на майка ми , без да се кърмим нощем и се зарадвах че сме успели, но тази нощ/ когато останах сама/ и Боби започна да се буди през половин час с рев, издържах само до 3 часа, след което си го гушнах на спалнята и дадох да суче, та така поспахме до към 7.30 Shocked Не знам как и защо, може би мен ме усеща и си иска да суче. Да не говорим, че откакто се опитваме да спрем нощното кърмене, той иска постоянно да суче, та се чудя дали е защото го ограничавам или иска да си увеличи дозата мляко, ако някой може да помогне със съвет. Имам чувството, че цял ден да му предлагам, цял ден ще си суче по малко, а никога не е бил такъв, винаги се наяжда набързо и се започват другите занимания/ че нали много много не седи на едно място/. Другият вариант е да са зъби - преди 3-4 дни избиха и двете долни зъбчета Thinking

# 62
  • София
 Ние днес празнуваме първата годишнина от сватбата:)
 Почерпете се, виртуално!

# 63
Добро утро  Hug
като сме тръгнали с почерпките и аз да почерпя, че днес юнака стана на 7 месеца

Елле, честита първа годишнина! Все така да се обичате и да се разбирате!   :bouquet:
Честити половин годинки и на двете госпожици от 21.03.  Heart Eyes

Галя, Алекс - мама -  Hug кураж милички, всичко ще се оправи  Hug

Аз ще бягам, че чакам гости, а и халите да се приберат от разходка  Heart Eyes

# 64
Честити месечинки на Борката, Ангела и Теодора! Да слушкат много и да плачкат малко  Hug
Ел, честита ви годишнина! Бъдете все така влюбени още дълги години   bouquet
Животинче, честито преместване!
Мънки, да ви е жива и здрава каката!
Честити зъбчета! Ние нямаме още.
Вили, и аз съм била с ноктопластика и с гел, преди да забременея. Иска си поддръжка, средства, а и време. Ходех на 2 седмици, а процедурата ми отнемаше 2часа и половина. После е неприятно като я свалиш, ноктите са ти тънки и се цепят зверски. С една дума и аз като Елг не те съветвам за ноктопластика.

# 65
Здравейте.
Все още не съм ви чела назад,но пиша,за да кажа за прегледа.Заведох го на педиатърката,каза,че,слава Богу,за нея няма нищо обезпокоително,това е тъй наречения афектно-респираторен синдром. Cry Просто е много чувствителен и активен и така.Каза,че единственото нещо,което малко по-я притеснява,е че по принцип се случва към годинка,а Алекс е по-малък.Но аз пък навсякъде четох,че е от 6 месеца.До 4 годинки отшумявало. Cry Пита ме дали искам да ми даде направление за невролог,за мое успокоение и аз приех.Но малко се чудя,защото се притеснявам как ще го приеме Алекс.Сега рева на през цялото време,защото му се доспа,педи пак закъсня,имаше едно дете,дето му биха инжекция и се разкрещя зловещо направо и моя много се уплаши,едва го успокоих. CryНе знам дали да му го причиня отново,още повече,че в нашия град няма къде и трябва да го водя в Плевен.
Та така.
Страшно зле ми беше и все още е,ръцете ми не са спряли да треперят от вчера.А другите майки,които бяха вътре с нас така гадно  ме гледаха,все едно детето ми е .....
 smile3518
Извинявайте за лошия пост.

# 66
Здравейте милички.

АлЕкС-мама спокойно миличка и това ще премине. Както казах вчера аз бях такова дете и я ме виж сега Crazy Куку и половина Hug Ще видиш че и невролога ще каже че всичко е наред. М/у другото аз също съм се засинявала още като бебенце.

Сега моята драма с кърменето. Снощи ни беше първата вечер без кърмене. В 3 часа се събуди с рев да яде както си е свикнал. Направих му половин доза. Смукна я като стой та гледай и пак заспа. В 6 часа се събуди с истеричен рев пак от глад. Напраих му цяла доза и я изяде. Дремна половин час и вече стана. Та в таз връзка имам въпрос :
 Тези които сте на АМ. Вашите бебоци като се събудят посред нощ храните ли ги и с колко. Пълна или половин доза. И дали ако с пълна доза в 3 ч в 6 ч дават пак пълна доза или по друг начин.

М.му колко си беше лесно. Слагам го на спалнята мятам ц.ц.ата и спим до сутринта.

Както и да е няма да се ядосвам повече, особено сега след като втори ден си взимам лекарствата и се чуствам все по добре.

И ПАК ДА КАЖА БЛАГОДАРЯ ЗА ПОДКРЕПАТА МОМИЧЕТА !

# 67
GalinaG24,благодаря ти много за подрепата в този труден момент и имаш и ти моята! HugАз на Алекс винаги си му правя пълната доза АМ,която пие,пък той колкото иска. Peace По-малко не правя,защото гладен не искам да си го оставям никога,пък и ако писне после за още,много изнервящо иде и за двамата докато му направя.
Благодаря на всички за подкрепата,майчета! cry  bouquet
Честити ви месечинковци големи и честито на всички с повод да почерпят! Hug

# 68
Здравейте,момичета!
Честити месечинки !Стискам палци на мамите със здравословни проблеми-дано болестите отшумят бързо!
Някой питаше за лек против подсичане(не ми се сърдете ,че не уточнявам,ама минавам като вятър през новия-стар дом).Та ,най-доброто средство е мазило,което се приготвя на място в аптеката,би трябвало всеки педиатър да може да напише рецепта,а ако ли не-аз мога да я изпратя по някакъв начин.
Весел и усмихнат ден!

# 69
Честити месечинки на отбора от 21!!!!

Ел, Честита ви годишнина!!! Да те обича още 1000 х толкова.

Алекс- мама- ма кво те интересуват другите какво ще кажат?! Всеки да си гледа в неговата паничка. Иди на невролог за твое успокоение.  Hug
Галина-  Hug аз незнам какво да ти отговоря, защото ние още от 1м си махнахме ношното хранена. Ти сама ще видиш как е бебо и ще прецениш какво да правиш.

Нещо ме е хванала творческата муза. Мъжо не даде да го пострижа и сега ме сърбят ръцете да направя нещо.

# 70
Ха привет

Алекс, дано нищо обеzпокоително кажат докитата. Някои деца са си по_чувствителни.
ЧЕстито на рожденници и именяци.
Бебе Мони, страхотно бънджи си имате. Със zдраве и много смях да си го полzвате. И аz исках такова, ама в хола няма място zа всички играчки вече. Играчките на Яна, играчките на Ина, играчките на половинката....  ooooh!

Калина вече вършее с проходилката навсякъде. Има особен афинитет към покривката на масата и днес една чиния се иzтряска на теракота. Как не се счупи още ми е пълен хикс. Подбира си с кои играчки да си играе и вече zапочна да се сърди ако й вzемеш zанимавката. Малиииии, дупе да ми е яко. Ина с претенции, Яна с претенции... (Каката днес zа първи път иzяви желание да е ТОЧНО с определен чифт обувки.  ooooh!)
Днес купих първата каша на Калина. Ами много вzе да си хапва детенце, явно не му стига. На ден си отиват по 3 пюренца. От големите по 190 грама. Преz нощта иzпива още около 260 мл АМ. Но всяко zаспиване е на фона на доволно и блажено цоцкане на млекце. Не иска биберон, не иска да се мъчи да смуче, а то да не пуска манджа.  hahaha

Какви са теzи албуми от Джъмбо? Аz открих вариант как може да се ходи от Люлин до Джъмбото и с градския транспорт и при първо опаричване може и да се метна на финансово раzтоварване  Mr. Green

Елг, аz се каня да правя кекс със сливи. Може да ти дойде таква муzа...  Whistling

# 71
Ехоо и ние сме тук wavey
Нинче  bouquet     А Илийката и Борката са  newsm74
Алекс- мама spoko и Илко до преди месец се засиняваше,много е гадно вярно.Сега скоро не ми е правил такива номерца.Дано и Алекс не прави вече така Praynig
GalinaG24 имаш и моите стиснати палци Praynig.Незная какво ти е,но ти желая бързо оздравяване Hug.На Илко първото хранене е вече към 5-6ч сутринта,и си хапва цялата доза.
Слънце оздравявай и ти вечеее Hug
vasida,според мен не си лишавай детенцето от нощното хранене Peace.На мен какво ли не ми говориха,с чай и с вода да го лъжа детето.Да ама не StopВ началото се будеше по два пъти на нощ,после по един път и сега си се събужда сутрин/за мен 5-6ч си е сутрин Mr. Green/,а през ноща и вода не иска дори WinkМисълта ми е,че Борката сам ще си изтегли първото храненето по-нататък Peace

Аааа да не забравя да кажа,че моя мъж спада към графата на помагащите Mr. Green.Изобщо не мога да се оплача WinkЕ и ние спорим по някога,ама карай,нали и малко екшън трябва да има Wink Twisted Evil

Темата за Ганчев и аз  я прочетох : Shocked.Взимала съм няколко пъти,но вече няма да взимам Stop.Аз пък веднъж реших да взема пюре на Овко и беше развалено/не пукна капачката/ и го хвърлих.И от тях няма да взимам.Илия най си харесва Хипп и Гербер,малко са Money ,ама здравето на детето е по-важно Wink

Честито на днешните месечинковци!!!
Ел, Честита годишнина!
Аз ви пожелавам да сте преди всичко живи и здрави,
да откриете истинското щастие заедно,
да може винаги да разчитате един на друг,
да се подкрепяте, уважавате и обичате винаги.

Животинче,браво на звяра,че си спи сам в стаята Hug

Ами за сега това е от нас newsm78.....още не лазим,зъб нямаме,а да стои седнал,това е голяяямото ни постижение Mr. Green

# 72
Момичета,за коя тема на Ганчев става въпрос?Че покрай проблемите съм изпуснала нишката... newsm78
Бих искала и аз да почета.

# 73
АлЕкС-мама ето я темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=427444.75 .Аз се  Shocked като я четох. Шуши13 я показа,за което съм и благодарна Hug

# 74
Привет мацки!

Ние днес бяхме цял следобед в зоологическата градина и си прекарахме страхотно. Ето, вижте ни:

vasida, бебетата имат нужда от нощно кърмене, тъй като тогава се стимулира лактацията най-много. Това може и да е причината през деня да иска да цока често. Освен това, имат нужда и от прегръдката на мама, а за кърменото бебе това е неминуемо свързано с цокане (независимо дали се храни или просто се успокоява). Ако нямаш някаква причина да искаш да махнеш нощното кърмене, не виждам смисъл да го правиш. Да не те плаша, но Гого се будеше нощно време докато не спряхме кърменето, което стана когато той беше на 3 години  Mr. Green

За поръчка в MyToys ще се оправим, само да решим какво да поръчваме. Аз мисля някои от коледните подаръци за Гого да са оттам.

Общи условия

Активация на акаунт