В МАРТенската ни дружина пълзящи вече има !

• 23 536
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте! Hug
И аз като Sia не съм доволна от Magic cup на Avent , дори я кръстих "Magic Leaky" (вълшебната течаща). Имам 3 и всичките течат. По-добре е когато не ползваш дръжка. И в упътването пишеше че е за вода. Аз я чистя след сок с четчицата на сокоизстисквачката и с четчица за биберон, съвсем миниатюрна.
Ще взема на Фишър Прайс този път. До гуша ми дойдоха вече.
Слънце, честита ти печалба!
Риша ме събуди в 2.30, гладен бил. ooooh! Омете едно сладко кисело млекце и един банан. Аз седях и гледах, как не паднах от стола не знам.
Нашето космонавтче е 74, лекичко и беличко от батко му, почти не носено. Имам и 2 якета, та сме лесни. Чувалче за количката ще му взема само, Риша  е малък да му задигам неговото.
Тука е над 20 сега, до зимата има много време.

В неделя/понеделник ще сме в Мюнхен на Октоберфест и много се радвам. Никога не съм била там.

Зъбната фея много я уважавам! Живее в дворец направен от зъби и затова и трябват.
Падналото зъбче се слага под възглавницата, тя проверява докато децата спят и оставя пари. Номера е, че ако не са ти здрави зъбите им пада стойността, та малчуганите да се стараят при миенето. Grinning
Другият плюс е, че хлапетата сами си ги доразклащат и вадят от амбиция, иначе се хранят лошо и ги е страх от твърди храни.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2009, 13:47 от Deziderata

# 211
Зъбната фея много я уважавам! Живее в дворец направен от зъби и затова и трябват.
Падналото зъбче се слага под възглавницата, тя проверява докато децата спят и оставя пари. Номера е, че ако не са ти здрави зъбите им пада стойността, та малчуганите да се стараят при миенето. Grinning
Другият плюс е, че хлапетата сами си ги доразклащат и вадят от амбиция, иначе се хранят лошо и ги е страх от твърди храни.

този пост много ме заинтригува,ще го запомня Hug че ще имам нужда от него newsm74

# 212
За чашите на Авент и аз не съм доволна нещо.Уж пишат че са неразливащи, ама не е така-на няколко пъти цялата чанта беше мокра. Confused А и Радослав нещо не я уважава много.
Аз след малко излизам, ще съм без детето(баба му ще го гледа), а с една приятелка ще обикаляме магазините! Mr. Green
Ето малко снимки, на който му се гледа
http://nincheto.multiply.com/photos/album/14/14#photo=16
Аааа, забравих да се похваля че и ние сме с прическа.Много си го харесвам така детето, ама зора беше голям-сълзи, сополи...ужас ooooh! Crazy

# 213
Dez, много ти багодаря за бързото инфо.  Hug
Весело изкарване на феста и да пишеш после впечатления

# 214
  • София
Здравейте и от нас. Явно мой Калин ще е от по-кекавите, ходихме на лекар вчера - ще има зъб скоро, това е диагнозата  ooooh! ooooh! ooooh! Но положението е отврат, защото започна и да кашля, освен хремата, а не може да си издуха нослето и плаче и мрънка жално. Гласчето му днес е вече прегракнало... За нощите да не говоря. Само се гушкаме, че поне тати малко да поспи. Е**ти и зъбите, и чудото... Да, и ни предписаха 2 сиропа и някакви капки за капане в носа, които обаче се бъркат в аптеката на място. Тъмно кафеви са, отврат  Sick С две думи: няма да идваме на срещата - така се надявах да е нещо по-леко, ама...

Май само аз съм доволна от магичната чаша на АВЕНТ с мек накрайник... предлагам само вода с нея, и то от скоро (започнах със захранването) - Калин пийва съвсем малко, но много я харесва. Тези дни си чеше и венците с нея, чува се "скръц-скръц"  Joy

Шестнадесета Софийска среща с начало - включване към Поход на бебетата срещу изоставянето на деца в българските домове! http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=427852.0;topicseen
Поход на бебетата срещу изоставянето на деца в българските домове!
Всяка година между 1000 и 1500 бебета се разделят със своите майки и постъпват в специализирани институции за деца!
Всеки ден 6 майки изоставят бебетата си!
Ние от Фондация „За Нашите Деца” и Движението на българските майки организираме „Поход на бебетата”.
Като излезнем с нашите деца по улиците на големи градове в България, искаме ясно да заявим нашата гражданска позиция в подкрепа на тези деца. Децата на България не бива да растат в среда извън семейната, защото това води до тежки последствия не само за децата, които израстват в институции, но и за цялото общество.
Каним всички майки, които имат бебета, деца до 3 години или пораснали малчугани да се присъединят към нас в градовете: София, Русе, Пловдив, Бургас, Видин
на  26 септември 2009 г. /събота/ в 11 часа (тръгване от стартовите точки във всички градове)
Идеята – колкото се може повече майки със своите деца да изминем 1095 метра. Това е броя на дните, които прекарват новородените и децата до 3 години в социалните домове. На количките си символично ще закачим балони, а няколко от нас, които водят колоната, ще държат трансперант с надпис: Днес 6 майки ще изоставят бебетата си. Нека да предотвратим това!
Ето и маршрутите:
София: НДК (Пилоните) – бул. Витоша – ул. Алабин и обратно
Напомням, за всички които ще ни подкрепят: Събираме се на началните точки в 10:30 часа, за да можем да сложим балоните по количките и да оправим трансперанта.

# 215
Elle, няма проблем, не съм се обидила, ти пък. Просто уточнявам. Дано с моркова потръгне повече, той е сладичък и се харесва на повечето бебчета, Пиши как напредвате.

Sia, да, на баткото му падна зъбчето Simple Smile Ами Феята на зъбките е от една приказка за Франклин и така явно стана популярна и в България. Слага зъбчето под възглавничката и на сутринта Феята го е взела и е оставила подарък чможе и с бележка към него - пожелания например). Гого беше много щастлив на подаръка и реакцията му беше: "Значи наистина се случват чудеса!" Аз бях много щастлива. А Лора ни изпревари със зъбките Simple Smile - на Ники вече му се белеят и резците, почти пробиха венеца, но още не са съвсем.

За магическата чаша на Авент - аз я ползвам сега само з авода, наистина е много трудна за почистване. Но се продават само накрайници и аз с Гого купувах просто по-често и ги изварявах от време на време. Но не съм имала проблем с течове - може би слагата наобратно силикона под накрайника, той си има едно положение. Но аз също съм взела и друга, де.

# 216

Това звучи малко зловещо  Laughing
Иначе и аз я знам тази история за Феята на зъбките  Peace В много детски филмчета се говори за нея. Пък аз нали си падам по тях и за това я знам без време  Mr. Green

Зеленко, тези бърканите капки вършат чудеса  Peace С Маги, като закъсам много с носа, само това ни оправя. Но все им забравям името  ooooh! Много е смотано.

Аз от утре мисля да започна да слагам по малко сирене в обедното пюре. Днес отделих от нашето да го обезсоля съвсем.
И от другата седмица мисля да въведа глутена и да започна да давам закуска  Peace Да видим, като въведа закуска, дали ще й се отрази на обедното хранене. Че сега си караме само на едно бързо сукане  Laughing

Последна редакция: пт, 25 сеп 2009, 15:31 от veselina_s_p

# 217
Кафявите капки се казват Коларгол и много помагат поне при нас,има сребро в тях и трябва да се дозират много точно.На вас трябва да са ви преедписали еднопроцентов разтвор.

И на нас ни е много криво,особенно нощем,вчера ходихме на консултация,резултата е ,вече сме 8,900кг и 71 см.
За неспането и на нас ни казаха че е от зъби.Чакам я и аз тая фея на зъбките да дойте,даже вече и боб хвърлям за нея.

Днес ходих малко на работа и оставих Борис на баба му,много добре се бяха справили с положението,нямам никакви забележки.
А аз на връщане се отбих до НДК има някакъв базар,купих страхотни пантофообувки за боби от овча кожа,едни такива мекички и топлички с тях няма да му измръзнат крачетата,а аз се обзаведох със страхотно кожено яке(пролет,есен) .
Имаше и други хубави неща,но паричките ми свършиха и неуспях да си направя пълна шопинг терапия,но и на това съм доволна.

Deziderata,бирфеста ми е мечта от няколко години,искренно ти завиждам, че ще хотиш,да си изкарате страхотно и да изпиеш една пенлива биричка за мен.После ще чакаме снимки и разкази.

хубав ден от нас

# 218
Добър ден и от нас!Тази сутрин ходихме на изледваниа взехани кръв,но с урината не се справих.Слагах колектор и нищо.Казаха ми че на 6 месеца се правели такива не съм знаела.Радостина имаше температура от зъбките,но сега вече е добре.Ние за зимата имаме един космонафт и още едно долно с горно.Незнам кое ще ми е по удобно.Честита печалба на Сланцето и честита ви прическа.Честито на всички,който имат повод  bouquetСестра ми тази тази вечер отива в Софиа там ще учи smile3518

# 219
Имам питанка към мамите кърмачки. Сега, като сука следобяда и видях, че раничката на едното ми зърно е прокървила  Rolling Eyes Мога ли да й давам да суче от него? Мен не ме боли осбено. Тези дни ме болеше много повече. Дори се учудих, като пусна кръв  newsm78
Егати и венците. Тя в началото не ми правеше такива ранички  Tired А най-интереснот е, че раничката е от горната страна, където още няма зъби  Thinking

# 220
Успях, въпреки истеричния на моменти рев на Алек. Бая време ми отне, но скоро толкова подредено тук не е било.
Обаче явно и на Алек съвсем скоро ще му избие зъб защото така не беше плакало горкото откакто му бяха коликите. Гушкам, пея, давам цица, нищо не помага, накрая и Панадол му дадох. Сега се поуспокои, играе си с татко си на голямото си легло, а аз почивам до следващото хранене.

Зеленко дано Калинчо скоро да се оправи Hug

този пост много ме заинтригува,ще го запомня Hug че ще имам нужда от него newsm74
И аз ще го запомня Hug

# 221
veselina_s_p :  Когато има опастност в кърмата да попадне кръв, дори и мъничко, в никакъв случай не я давай! Това го знам още от болницата, защото имах същия проблем още на 2рия ден. Имаше много силен сукателен рефлекс и ме насини за 3 мин, а на 2рия ден потече и кръв. Цеди се от разранената гърда, за да поддържаш лактацията, а кърмата изхвърляй, колкото и да ти е жал. Аз цедих много мъчно по 15тина милилитра за половин час и после ме болеше сърцето, че трябва да я хвърлям, ама няма как..  ooooh!

А, и за зърната - на мен много ми помогна "намазването" със самата кърма. Слагаш по една-две капки и като засъхне на въздух слагаш още няколко. За 2 дни ми бяха зарастнали. А с гармастана беше много мъчно. Това при мене де, при теб може да действа по-бързо. Simple Smile Ако не - дадох ти алтернатива.

Успех!  Hug

# 222
Имам питанка към мамите кърмачки. Сега, като сука следобяда и видях, че раничката на едното ми зърно е прокървила  Rolling Eyes Мога ли да й давам да суче от него? Мен не ме боли осбено. Тези дни ме болеше много повече. Дори се учудих, като пусна кръв  newsm78
Егати и венците. Тя в началото не ми правеше такива ранички  Tired А най-интереснот е, че раничката е от горната страна, където още няма зъби  Thinking

Ето това четох преди време в кърмаческия - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=430087.0

# 223
Имам питанка към мамите кърмачки. Сега, като сука следобяда и видях, че раничката на едното ми зърно е прокървила  Rolling Eyes Мога ли да й давам да суче от него? Мен не ме боли осбено. Тези дни ме болеше много повече. Дори се учудих, като пусна кръв  newsm78
Егати и венците. Тя в началото не ми правеше такива ранички  Tired А най-интереснот е, че раничката е от горната страна, където още няма зъби  Thinking

Ето това четох преди време в кърмаческия - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=430087.0

Мерси  Hug
Използвах темата и аз да пусна моето въпросче, пък ще видим  Rolling Eyes

Вече прочетох в още няколко теми, че не е проблем да се кърмим с разранено зърно и съм много доволна  Grinning
Хич не ми се занимаваше с помпи  Tired
Дано бързо ми мине  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 25 сеп 2009, 20:11 от veselina_s_p

# 224
Хм, Мария няма и един зъб, а разкъса една найлонова торбичка с уста/венец...

А за другия въпрос-и аз бях останала с впечатление, че при кръв от зърното не е проблем да продължаваш да кърмиш, но ти си провери все пак. Успех! За сиренцето и закуската- също!
А за сиренето- аз мисля да й взимам от био магазина като дойде време, поне в началото. Не знам, някак си ми е много гадно да й дам от тези, които се предлагат по супермаркетите...За жълтъка, понеже обсъждахте преди време яйцата- също ще й взимам от златните БИО яйца. но това за в началото.
Каква е тази количка на фишър прайс- не бях чувала. Очаквам с нетърпение снимки.
Нинче, много готини чаршафи! А Радо от снимките ми изглежда много дългокрак, незнам така ли е в действителност.

Ето и от кръщенето на Мария малко снимки - порева си детето, ама така както не я бях чувала до сега- май се уплаши много от попа...

Вили
, въобще не се чуди, ами го разкарвай този шезлонг. На мен Мария 2 пъти ми падна така от столчето за кола, което на нас ни е на принципа на шезлонгите, т.е. тип люлка е...Втория път болната ми глава я беше оставила на холната маса отгоре- та оттам се преобърна- стола назад, детето напред, през масата и на земята Crazy

Завиждам на Дез и на Вили за приятностите, които ви очакват- да си изкарате много готино и да се заредите за дълго с хубави емоции!

Общи условия

Активация на акаунт