В МАРТенската ни дружина пълзящи вече има !

• 23 090
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Привет

И аz давам готови пюрета. Ако преценя, че нещо от кухнята на Яни става и zа Калина и й го давам. Основно кремсупички и яхнийки. Десертите от кухнята още не давам и приготвям сама ако ме е огряла някаква кривораzбрана муzа. Рядко ми се случва, но има проблясъци. Днес ще правя и аz обаче нещо домашно, zащото ме домърzя и до магаzина да ида в това време.  Embarassed
Давам и сурови плодове, пасирани с 2 обикновени бисквити. Ей така zа гъстота и раzкош.  Grinning

Роси, zа ориzовата каша.. Не съм сигурна дали Стела ще я иска след въведени zеленчуци. То си е до дете, но от опит zнам, че въпросната каша малко беzвкусна идва. Пробвай, а ако не я иска, а ти държиш на кашата, я иzполzвай zа сгъстяване.  Peace

3а болестите_ ами болни сме все още. Вече цяла седмица. Ко беше това чудо, неzнам. Сополи, хреми, кашляне, рев, тръшкане и мрънкане, капки и сиропи... Вече се zамислям zа една хубава греяна ракия. Хем мен да ме отпусне малко настинката, хем да не ми пука от мрънкотенето около мен и да се усмихна и аz кат ряпа  Mr. Green Само дет след такова състояние после 9 месеца дебелея и почвам да сменям памперси hahaha

Весело иzкарване на срещата  Hug

# 616
Ох нямаше такава нощ, направо ужасно беше. От 1,30 Алек се будеше на всяка пета минута. По едно време не виждах смисъл да лягам, в момента в който легнех той изпищяваше...Накрая реших да му намажа венците и о чудо - от 3 заспа до към 7. Дали хремата и кашлицата не са от зъбите newsm78
Днес вече определено си кашля, добре че следобед ще мине тукашната педиатърка да го види и евентуално да каже какво да му даваме. Пробвах се сутринта да му изчистя нослето - е нямаше такова пищене - не дава. Ох, дано всички болни бебоци бързо да се оправят, че е ужасно така...

Приятно изкарване на срещичката. И на мен така ми се идваше, ама...

Ел, дано това с Влади да е било нещо моментно Hug

СЗА бяхме в ето този хотел. Беше много хубаво - обслужването като цяло е на ниво, само дето поради това, че хотелът е отворен в края на август СПА центъра не работеше още както трябва - басейна беше студен и нямаше масажист постоянно.

Хайде, оставям ви Hug

# 617
А бурканчетата от АМ-АМ също ли са с винт?Имам няколко от тях и се чудя дали мога да ги ползвам? newsm78

# 618
Привет,
И аз да се разпиша днес с неспало дете, вече стерео гледам. Айде да пробиват тия горни зъби, че не се издържа вече  Crazy Нощес се буди на всеки 10-20 мин. Да ни се събират 2 часа сапне без будене  Whistling

Нинче - Ам-Ам са на винт Hug

# 619
  • София
 Здравейте Hug
 Влади спа нормално след Панадола..не знам дали изобщо имаше нужда. Навярно не са уши, днес е ОК. Но ми се струва зачервено и подуто мястото на десния долен резец, току виж и неговите зъби растат нестандартно Crazy Иначе мъжът ми ходи снощи и за Генгигел, че беше полудял, човекът и с него го намазахме и Панадол 3мл дадохме. То това зъбите ще да са по-лоши от коликите, Влади и със зверски колики си е спал..
 Рила, Вили ст, при вас е доста труден етап..да избиват вашите, че после да избиват и нашите Praynig
 И на всички мами бебоците с растящи зъбки и запушено нослета, мн кураж, здрави нерви и смели помощници Peace

# 620
  • Стара Загора
Ето ви един поздрав от нас -  http://slancetoo.multiply.com/video/item/29/29

# 621
Не сме болни, зъби са - докторката потвърди. Каза, че гърлото не е зачервено(слава богу) и че един от долните почи е прорязал.
Ел, радвам се че днес сте добре. Ние сега се кърмим и след това навън, че издивяхме 2 дена без да излизаме #Crazy

И аз давам готови пюрета, от толкова местене нямам кога, въпреки че ми се е случвало от време на време и Алек с удоволствие ги яде.
Слънце Симонка е голям бонбон Hug

Последна редакция: нд, 04 окт 2009, 15:00 от vily_st

# 622
Браво на Симонка! Hug Ние знаем само "боц" и "дай ръчички" Laughing

# 623
Браво на Симонка! Hug Ние знаем само "боц" и "дай ръчички" Laughing
Оооо ние знаем и да пръхтим като кон  Joy Майтап  Hug Симонка е чудна, голяма умница е  Heart Eyes

# 624
  • Варна
Няма смисъл да ви казвам как мина нашата нощ  Tired А и това че и вчера и днес след като сутринта заспива чак сега за 20 мин и това е  Shocked как издържа това дете незнам, поне през нощта да спеше ми то....

И ние сме изцяло на купешки пюренца за сега - причина - нямам домашна  продукция и за захранването ще ползвам купени, пък по натам ще и правя аз. И в този ред на мисли да се похваля, че днес за първи път откакто сме се захранили, Вики яде  newsm44  Досега беше една борба с това ядене, една мъка, и в резултат само няколко лъжички изяждаше, а днес тъкмо се бях приготвила за поредния неуспех и тя не само че изяде повече от половин бурканче, ами си отваряше устичката и се надигаше на коремни мускули да лапне по бързо лъжичката, а попаднала веднъж в устата и така мляскаше че едва я вадех за да гребна отново...какво бе това чудо идея си нямам, но пък така ми повдигна настроението  newsm19  Може би  е било само за днес и утре пак ще е мъка, но пък ми стана много приповдигнато...

Относно оризовата каша съм съгласна с Тедсън  Peace  Пробвах се да вкарам ориза с каша след като вече съм въвела 4 зеленчука, но не се получи,бих казала пълен провал - една лъжичка и следва едно плюене, едно мръщене, рев и т.н. Три дни все така и се отказах. Ще въведа ориза с пюре, пък каша по натам пак ще пробвам.

За захранването пак две въпросчета, ще ме извинявате ама от толкова четене съвсем се обърках, а нямам кой да ме посъветва. Искам да си направя план в главата, та въпроса ми е жълтък или месо първо ? и втори въпрос ако даваш плодова каша например бананова, трябва ли да си въвел преди това банана като плод или не ?  Embarassed

Момичета като ви чета какъв е гърч с тези зъби и мноооого се плаша  newsm09  Че те щом кротките дечица така ви подлудяват от зъби как ще сме ние....  Crazy Дано по бързо минат тези периоди при вас  Hug

Браво на Монката  Hug и ние правим "боц" и "дай ръчички"

# 625
  • София
 Слънце, сигурна ли си, че не си научила Симона да казва така чао само на Мама Свеки? Laughing Laughing Браво на момичето! Simple Smile Нашият човек такива работи не умее и не ще и да научи. Виж, да изяде половин руло тоалетна хартия може, ама няма кой да му даде. Laughing

# 626
Ей ме на! Най-после си имам клавиатура и мога и да пиша даже! Laughing

Слънце, браво на Симончето!

Деси, Роси дано скоро ви се кротнат дечицата, че да се успокоите и вие и да не ви идват глупави мисли на ум!

Та с тези градини както писах преди дни баткото ни лепна нещо! Дребната е още на АБ и дано утре го спрем, но вече мисля че е по-добре! Най-странното за мен е, че и дваматас баткото нямаха зачервено гърло, но така бухаха, че сърцето ми спираше като ги чуех! А Петя се будеше по н-пъти на нощ от кашлицата и беше неспокойна! На всичкото отгоре от АБ веднага я хвана разстройство и за минути дупето и се подсече така, че кръв течеше! Хора не съм плакала така от много време! Със смрадлика и правен крем от аптеката се оправи бързо, но е на АМ за диария и само на пюре от моркови и ориз! Тези дни ще махаме диетата и да почне да яде детето по-разнообразно, че чак ми е жал!

За капките слагам едни правени от аптека с адреналин и още две съставки,но рецептата не е пред мен за да ги напиша! Само тези и помагат! И двата пъти със запушен нос само тези капки и помагат!

От няколко дни и правя пюретата в нас и ги хапва с удоволствие, та имам амбиците да и давам вече домашни! Поне имаме градина с зеленчуци и каквото можах прибрах във фризера за маджички! За баткото купувах и от замразените зеленчуци на Бондюел и сега май така ще правя!

Другата седмица ще правим кръщене на Петя та тази седмица ще има доста ангажименти свързани с предстоящия празник! Поне баткото от утре ще е на градина та да пообърна малко повече внимание на Петя!

Хайде лек и приятен ден на всички!До скоро!

Последна редакция: нд, 04 окт 2009, 17:43 от Zora*

# 627
Здравейте, мамчета  Grinning

Аз не съм чела назад, че нямам много време тези дни. Уикендите ми минават, като един миг просто  ooooh! Нали сме заедно с таткото и все гледаме да ги оползотворим  Sunglasses

За пюретата - и ние сме на купешки. Въобще не ми се занимава да бъркам пюре всеки ден + стандартните закуски, които така или иначе трябва да ги бъркам  Laughing С Маги правих пюрета от купешки зеленчуци. Но тя ми скърши мерака, като не искаше да яде нищо  Laughing Та сега въобще не ми се и почва. Иначе си имам много хубав пасатор на Браун и кошница към тенджерата под налягане за варене на пара  Laughing
Към 10-ти месец ще минаваме на кухня, така че останаха 2-3 мес. още с пюретата  Wink

При нас положението с глутена се нормализира, пу-пу  Grinning То всъщност не знам дали беше въобще някакво положение, де. Не сме имали разтройство, а просто акаше по-кашесто и пръцкаше малко повече. Но понеже не знам дали е от глутена или от зъбите, реших да я пробвам още няколко дни с по 2 бисквитки на Хипп сутрин за закуска да видя реакцията. Е, вече не пръцка и си се изхожда нормално. Но ще караме по-дълго време само на двете бисквитки сутрин. Към края на месеца ще въвеждам повече глутенови неща. Тя и без това нещо не е особено гладна сутрин  Rolling Eyes Сучеме последно между 6,30-7,30ч. Преди пак сукахме към 10,30ч. Сега й предлагам закуската, но яде много малко. Тези две бисквитки с малко плодово пюре и 1 м.л.АМ ги изяжда пряко сила  Rolling Eyes Но тя попринцип си понамали апетита последните две седмици  Rolling Eyes

Аз продължавам опитите да я премествам вече в нейното легло. За сега с променлив успех  Rolling Eyes Просто всяка нощ е различна - ту спи спокойно и се събужда само веднъж за ядене, ту пак започне да се буди през 2-3ч. Имам чувството, че така й няма да си ползваме това легло пълноценно по предназначение  Laughing Аз така или иначе мисля да я премествам при кака й към годинка и нещо. Май направо там ще си ходи.

По едно рамо и от мен за всички с растящи зъби, хреми и т.н.  Hug И ние имаме още два дни побра да си даваме сиропите и да си капваме капките  ooooh! Леле, препотявам се 5 пъти, докато приключим процедурите с даването на лекарствата  ooooh! Няма такова ревани и такива ритници просто  Tired

Момичета, мислите ли да органицираме Коледно парти  Close-mas:  В другата отчетна редовно си правим Коледно парти и е много весело  Grinning То още е раншко от сега. Но другия месец е хубаво ад се организираме, защото клубчетата доста бързо се заемат за декември месец  Grinning

Последна редакция: нд, 04 окт 2009, 16:57 от veselina_s_p

# 628
Здравейте,

Хич не съм на кеф. Утре имаме годишнина с таткото, а ми иде да го пребия. И то пак заради свекитата. Ама няма да ви занимавам.

Деска- браво на Вики. Лека полека ще се нормализирате и вие.
Аз още не съм дала жълтък. Започнах със зеленчуково пюре, плодово, каша, месо, глутен и междувременно давам и сок. Но аз не въвеждам по схема, така, че да не съм ти критерии. Мисля да дам жълтък като Елия стана на 7м.

Слънце- и на мен като на Мънки ми прилича, че си научила да казва Кук- ку на мама свеки.  hahaha Много е сладка.
В този ред на мисли една приятелка съвсем съзнателно си го научи нейния сладур да вика ку-ку на свеки (ама и тя си го заслужаваше)
Ние правим "дай ми 5", много е сладка и си пеем "ла-ла-ла"

за коледно парти- навита съм на 100% (тамън да ви видя всички).

Хайде отивам да си взема съкровището то свекървището.

# 629
  • Стара Загора
Ами незнам дали е ку-ку или чао но тази сутрин още като се събуди Симона и отидохме в хола където беше баба й щом я видя веднага и го направи това с ръчичката  Joy може би детето усеща за кого е ку-ку и за кого е чао-чао  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт