Предложения за странни, необичайни и интересни имена!

• 159 669
  • 1 477
  •   1
Отговори
# 1 320
Баща ми го обясни, но забравих, да пак свързано с флората Blush

# 1 321
Lita \l(i)-ta\ as a girl's name is pronounced LEE-tah. It is of Latin origin. Originally a diminutive ending.

И още:

he meaning of the name Lita is  Manly

The origin of the name Lita is Spanish

Notes: Nickname for CARLITA, the female diminutive form of the name CARL. Lita Ford, singer.

Няма нищо общо с цветята.
В случая се превежда и като жена с мъжки характер, мъжествена - Manly.

# 1 322
Може да е свързано с литосферата Wink Ако не съм се омотала тотално, туй ще да беше почвата, в която живее флората Grinning

# 1 323
Литос е камък на гръцки.
Може на някакъв диалект Лита да е име на цвете.

# 1 324
Явно хората са били с особено мнение по много въпроси - щом и Димитър е кръстен на цвете Wink

# 1 325
Защо?
Нали има цвете димитровче?

# 1 326
Да, но цветето се казва така, защото цъфти по Димитров ден. А Димитров ден е деня на Св. Димитър.  Simple Smile Иначе се казва хризантема.

# 1 327
Със сигурност Димитър е по-добрият избор от Хризантемий Wink

# 1 328
Баща ми го обясни, но забравих, да пак свързано с флората Blush
Ако се сетиш и не те затруднява, питай пак баща си. Заинтригува ме с това име.

# 1 329
Кефи ме, че хората са имали концепция за избора на имената и са вложили нещо от себе си. Не името на свекъра, на свекървата и т.н., без мозъчни упражнения.

# 1 330
И мен това ме кефи. И дори обяснението за димитровчето ме кефи. То името може да значи нещо, но те са му дали и някакво значение от себе си.

# 1 331
О, това с димитровчето ми е любимо вече, ще го разказвам, като случай! Много яко  Simple Smile

# 1 332
Прадядо ми и баба ми са били кореняци шопи, простодушни хора, тъй като аз не съм расла по този край и не съм особено наясно и с неговата диалектика. Явно наистина са си имали своя логика и смисъл за имената, но съм запомнила, че всички са ''цветисти'', дори име толкова популярно като Димитър са го нагласили към цветните имена Simple Smile

# 1 333
Със сигурност Димитър е по-добрият избор от Хризантемий Wink
Joy

# 1 334
LITA - meaning of the name

(Herbew) - fruit garden; fruitful land.

Общи условия

Активация на акаунт