Предложения за странни, необичайни и интересни имена!

• 159 652
  • 1 477
  •   1
Отговори
# 1 335
Флорче, интересно значение! Е, те едва ли са знаели именно него Grinning, но явно и в българския е останал някакъв реликт с подобна семантика.

# 1 336
  • Бургас
Лита е наистина интересно Peace.И като цяло идеята за имената.Аз да се включа по темата-имам позната Диамантина,сигурно идва от диамант,но за мен си е необичайно Mr. Green.Иначе скоро видях името на бебчето на нашата съфорумка Янтра,пише и в този подфорум,даже коментирахме име за третото и момченце,та името е Томан.Интересно е и необичайно.Само не знам къде е точно ударението Thinking.Да и е честито   bouquet!

# 1 337
  • София
Томан на Янтра и аз току - що го видях.
За първи път разбирам, че има такова име.
Да й е жив и здрав!
Диамантина е наистина интересно име.

# 1 338
  • UK
Аз харесвам Томин, с ударение на "о".

# 1 339
Ама аз май ви обяснявах някъде вече, че е Томан  Thinking
Името много го харесвам аз, най-много от трите, които беше дала за избор.

# 1 340
LITA - meaning of the name

(Herbew) - fruit garden; fruitful land.

Казах ви аз, че има общо с литосферата Wink

# 1 341
Днес от един некролог - Домлина.

Страшни изкривявания вече имам. Имена отвсякъде ми попадат, от странни по-странни.

# 1 342
Да, но цветето се казва така, защото цъфти по Димитров ден. А Димитров ден е деня на Св. Димитър.  Simple Smile Иначе се казва хризантема.
Blush изложих се.Мислех че димитровче си е някакво неизвестно цвете.

# 1 343
За бабите си е димитровче, те хризантеми не признават  Simple Smile

# 1 344
От друга тема се бъзнах със Сирма, което си е не особено обичайно, та се сетих, че в предучилищната (преди има-няма 100 години) за кратко се мярна едни Сирма, чиято сестра беше Дивна. А може и обратното да е било... и двете едвам ги бях запомнила...

# 1 345
За мен страхотни имена Peace

# 1 346
  • Пловдив
Аз за димитровче знам друго цвете - вишнево на цвят - малко и чудя се как да го опиша - пухкаво може би  Embarassed

# 1 347
Ето една статия за димитровче/хризантема - http://www.cvetar.com/tiki-slideshow2.php?page_ref_id=66    Има и други, сигурна съм, че е хризантема, но има разновидности хризантеми и може някакъв конкретен вид да визираш  Thinking Обаче вишняво и пухкаво, не знам защо се сетих за петльов гребен - да не е то?
http://www.google.bg/search?hl=bg&safe=off&gbv=2&q=% … =1276&bih=591

Понеже и то се среща октомври, макар и през цялото лято.

# 1 348
  • Пловдив
А, аз веднага отидох в гугъла и видях, че моята представа е грешна.
Не е петльов гребен, цветето е кръгло, като топчета с диаметър около 2 см. Пак като малки хризантеми, но не се вижда средата, а е топчесто. Ако ми попадне ще го покажа, просто не знам как да го обясня.

# 1 349
Мисля, че се сетих за какво става дума. Май е пак хризантема, но друг вид. Имахме такива на село. Те са подобни - ружи, димитровчета, гергини, ама гергините са мнооого едри, пък тези са малки, но пак като гергини.

Общи условия

Активация на акаунт