Предложения за странни, необичайни и интересни имена!

• 159 808
  • 1 477
  •   1
Отговори
# 1 245
Цитат
Оо, това е много интересно! И значението е хубаво, много ми харесва!

Кръстиха на нея внучка Велиана, чак яд ме хвана  #2gunfire На мен също Воля ми харесва, със сигурност много повече от Велиана.

# 1 246
Като заговорихте за женски имена с буквата В, се сетих за една колежка на майка ми -  Вакрилия.

# 1 247
Това звучи като валкирия Crazy

# 1 248
Воля си е точно като английското Уил, само че на бг е женско Simple Smile Готино е!
---
Майка ми имаше приятелки Правда и Буря, за съжаление и двете вече покойници Sad
---
Дали сме споменали името Вида? Една дружка си има баба Вида, на която е кръстена - Валентина, и много се радва, че не са копирали името й дословно, а аз много съжалявам, че не са - много ми харесва! Също и Видин - може би защото обожавах Видин Даскалов, не знам...

# 1 249
О, Вида и според мен е по-хубаво от Валентина! Peace

# 1 250
Имам позната Видалина, кръстена на баба си Вида.
Воля ми е прекалено твърдо за жена.

# 1 251
  • Бургас
И Вида е много хубаво, по-красиво и от Видалина, и от Валентина (последното пък е толкова тривиално). Видин е родният ми град, пристрастна съм както към името на града, така и към легендата за Вида.  Heart Eyes
А Воля е страхотно име, жалко, че внучето не носи същото име - пропуск за родителите според мен. Едно чудесно българско име - благозвучно, с хубаво значение, кратко и лесно за произнасяне от чужденци.
Сега се сетих за една позната - Вихрена, също интересно име.

# 1 252
Воля е интересно, харесвам такива имена- Вихър, Вихрен, Искрен...преди много харесвах Волен, ама покрай оня господин вече не ми допада чак толкова... Laughing

# 1 253
  • Бургас
И аз много харесвах Волен, сега също го харесвам, ноо... жалко, че "онзи господин" (както го нарече aniese) така опорочи представата за името.

# 1 254
А и все се сещам за Валя Ахчиева, чийто син се казва Волен, и откакто научили името му, в жълтата преса упорито се пишело " Валя Ахчиева, която има син от Волен Сидеров"...Жената се видяла в чудо, представете си логиката и тъпоумието на жълтурковците.

# 1 255
Името Волен го свързвам по-скоро със свободен, отколкото "да бъде със силна воля", както го пише из именниците. Хубаво е името, жалко, че всеки прави асоциации с Волен Сидеров.

# 1 256
Името Волен го свързвам по-скоро със свободен, отколкото "да бъде със силна воля", както го пише из именниците. Хубаво е името, жалко, че всеки прави асоциации с Волен Сидеров.

Точно! И аз откак се пръкна тоя, все за Болен си помислям...

# 1 257
Асоциациите принципно са много силни. Ето, като чуя Преслава или Галена, все за чалгаджийките се сещам. Ясно е, че не всяко дете, което носи тези имена е кръстено на тях, но не мога да се избавя от тази асоциация, и съответно имената не са ми любими. Не е правилно, но така ми идва.

# 1 258
  • Бургас
Странно,само на мен ли Велиана ми харесва много повече от Воля и Валинтина ми харесва мноооого повече от Вида newsm78?

# 1 259
  • софия
Асоциациите принципно са много силни. Ето, като чуя Преслава или Галена, все за чалгаджийките се сещам. Ясно е, че не всяко дете, което носи тези имена е кръстено на тях, но не мога да се избавя от тази асоциация, и съответно имената не са ми любими. Не е правилно, но така ми идва.
Аз пък си мечтаех да си кръстя детето Моника, но тази Люински ми прецака далаверата....

Общи условия

Активация на акаунт