Кой ден да броя за първи от МЦ?

• 2 448
  • 11
  •   1
Отговори
Знам, че въпросами е много тъп - но ме интерисува когато кървенето започне късният следобяд дали се брои за първи ден. Интерисува ме защото трябва да си направя едни изследвания /за яйчников резерв/, които да са на третият ден от идването на цикъла ми. Затова не знам как да ги преброя.

# 1
  • На планетата Земя
Не. Утре ти е първи ден.

# 2
Въпроса ти не е тъп и аз доста пъти съм се чудила, на мен повечето пъти ми идва все по-това време - привечер даже
по принцип трябва да се счита за първи деня, когато ти е дошло.
 smile3506

# 3
Според мен първи е деня, в който има ясно кървене/ не зацапване/ независимо дали е късния следобед.

# 4
За първи ден от цикала се отчита, ако е дошло до обяд. Ако е по-късно следобед или вечер - се брои следващия ден за първи.

# 5
И аз съм се чудела, но наскоро го разбрах във връзка с неприятен повод - има ли кръв 1 ден /няма значение, по кое време на деня се случи/, а за край се брои първият абсолютно чист ден. Надявам се, да съм била полезна  Simple Smile

# 6
За мен първи е денят, в който си теква менструалната кръв.Независимо дали е преди или следобед  Peace

# 7
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 А защо не попитащ лекаря? Тъкмо и на нас ще кажеш после.  Peace Успех!  Hug

Иначе аз броя от първия ден с кръвотечение, но нямам идея как трябва всъщност.

# 8
Моят гинеколог ми каза, че за 1-ви ден се брои, ако мензиса дойде до 5 следобяд, както трябва, без зацапване. Ако дойде след 5, брои се за 1-ви, следващия ден. Надявам се да съм била ясна!   bouquet

# 9
Моят гинеколог ми каза, че за 1-ви ден се брои, ако мензиса дойде до 5 следобяд, както трябва, без зацапване. Ако дойде след 5, брои се за 1-ви, следващия ден. Надявам се да съм била ясна!   bouquet
Точно ! И на мен така ми го каза доктора-миналия месец изрично го питах пак, защото с тези наши изследвания на 2-ри, 3-ти  и т.н. ден се объркваме.
Зацапванията НЕ се броят-само когато текне добре!

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 11:01 от Анонимен

# 10
питала съм лекар и в токуда и при Стаменов клиниката- брои се от първия ден на нормалното течение, не от зацапването

# 11
  • София
И аз това се чудех, за това попитах моята АГ докторка и тя каза, че се смята първия ден с нормално кръвотечение (не леко зацапващо течение)

Общи условия

Активация на акаунт