1001 нощи - приказката , която остана в сърцата ни , започва отново - 103

• 30 980
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • Plovdiv

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 00:06 от mar_tomova

# 106
  • Plovdiv

Това клипче май е ново!

http://www.youtube.com/watch?v=StoSN9w7ky4&feature=player_embedded

bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 107
Добро утро, геджеманки, нека денят на всички да е весел и слънчев, като усмивките на тези двама влюбени и щастливи.

# 108
За анкетата, гласувах за Каан, както повечето от вас. И не само защото той беше в основата на сценария, беше точката, около която се фокусираха всички събития във филма.
Заболяването му беше причина за всичко, което по-нататък видяхме, и то разказано по толкова майсторски и заинтригуващ начин, че ни увлече неусетно, накара ни да забравим ежедневието и да се впуснем с любопитство и нетърпение и да чакаме развитието на тази невероятна история. Този малък мъж през цялото време игра като завършен артист, сцените с него всички до една бяха брилянтни. Накара ни да плачем, когато страдаше, предизвикваше умиление, когато беше радостен, караше ни да се замислим с неговите детски разсъждения. Показа изключителна зрялост в много критични ситуации, не прояви нито веднаж детски каприз, обичлив и внимателен към всички. Всичко това беше изиграно с толкова майсторство, толкова искрено и истински, че понякога се замисляш дали той е дете или умален образ на невероятно добър актьор. Не зная чия заслуга е всичко това - дали на режисьора, дали на правилния избор, или имаме пред себе си едно дете с голям талант и което има бъдеще на добър актьор. Ролята му във филма беше изключително сложна и многопластова и това дете я изпълни по един невероятно добър начин.
И останалите деца играха много добре, но тяхните роли не бяха толкова сложни, те не носеха толкова голяма тежест в сценария, както Каан и той се справи блестящо.
С него започна тъжната в началото история, и той беше в основата на щастливия завършек на приказката, която ни държа в напрежения във всичките 90 епизода, а както всички се убеждаваме, все още сме й подвластни.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 16:46 от hiacint

# 109
  • Plovdiv
ДОБРО УТРО И ПРЕКРАСЕН ДЕН!
По едно кафенце не от Еда , а от мен!

# 110
  • Plovdiv

# 111
Добър ден и от мен !!!ЖЕЛАЯ ВИ ОЩЕ ЕДИН СЛЪНЧЕВ ЕСЕНЕН ДЕН !!!
Марче,мила мерси за кафенцето,но  newsm78ти май се обърка JoyЕда предлагаше
чайче,нали ??? Joy Joy Joy
Гледах отново63с./за кой ли път newsm78 Joy Joy Joy/ и май взех да
свиквам с тези прибързани реакции на Шех.Щом се връща...още по влюбена !!! newsm78
Вчера гледах в нета и "Гордост и предразсъдъци" и там Лизи постъпва по същия
начин-първо дейста,после мисли.И ... newsm78 стигнах до извода,че почти всички,да не кажа всички жени действат така. ooooh!Май и аз ... Joy Joy Joy

# 112
Здравейте HugФерина- Мари,нк страхотно сте се изказали в рими  bouquet  bouquet  bouquetМар Томова ти също  bouquet А отговорите на всички по анкетата са много впечатляващи и ги изчетох с удоволствие CrazyМного ми харесаха отговорите на децата за любовта,понякга можем да се поучим от тяхната мъдрост Rolling EyesРедеми радвам се,че си успяла да постигнеш своя мечта,ще чакаме да разкажеш за впечатленията си и снимки разбира се HugЧестит празник на Сестрата на Светлето,да е жива и здрава и много обичана

# 113
МамоДани честита годишнина,още много години щастлив семеен живот ви пожелавам от сърце Crazy

# 114
  • Plovdiv
Добър ден и от мен !!!ЖЕЛАЯ ВИ ОЩЕ ЕДИН СЛЪНЧЕВ ЕСЕНЕН ДЕН !!!
Марче,мила мерси за кафенцето,но  newsm78ти май се обърка JoyЕда предлагаше
чайче,нали ???
Joy Joy Joy

СВЕТЛА,   Hug Hug Hug
Не съм се объркала!  Heart Eyes
Чайчето и е любимото  питие ! Знам го.   Peace
Внимам  Naughty   с Еда , hahaha hahaha че каквото и да поднесе ,
  newsm78 newsm78 newsm78 може да крие изненада! #Cussing out

bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 115
Специални БЛАГОДАРНОСТИ ЗА ВСИЧКИ ВАСот сестра ми !!!
 Hug  bouquet Hug  bouquet Hug  bouquet Hug  bouquet Hug

# 116
  • Plovdiv
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Моля за кратък превод , ако е нещо ново!
Срещам в тази статия името на  Халит Ергенч. БЛАГОДАРЯ!

BIGGISTANBUL/BLOG - 24 Eylül 2009

Aşkın Işığı

“GÖRÜNÜRLÜK PROJESİ ‘09”DA AŞK İÇİN YENİ BİR DANS BAŞLIYOR!

Bu yıl Galata Perform tarafından 5’incisi düzenlenen “Görünürlük Projesi ‘09” kapsamında “Aşkın Işığı” mucizesi yaşanıyor! Dans ile tiyatronun birleştiği, farklı ülkelerden yeni nesil sanatçıların toplandığı, Halit Ergenç’in sesiyle hayat verdiği yeni dans tiyatrosu “Aşkın Işığı”; 10 Ekim 2009, Cumartesi günü saat 12:00 ve 16:30’da Avusturya Lisesi’nde sanatseverlerle buluşacak!

“Aşkın Işığı” oyunu; aşkı için ölümü göze alan bir kahramanın hikâyesi ile başlıyor ve aşkı için yaşamayı seçen bir kartalın savaşı ile devam ediyor. Sözün, müzik ile dansın aşkına büründüğü oyun; her daim güneye iltimas geçen güneş ışınlarının, kuzey için hazırladığı bir sürprizle doruğa ulaşıyor. “Aşkın Işığı”nın, Kuzey Işınları’nın bu mucizevî oyunu ile son bulup bulmadığı sorusunun cevabını ise ancak oyunu izleyenler öğrenebiliyor.

“Görünürlük Projesi ‘09” programı kapsamında yer alan oyunda; Batur Belirdi ve Seda Orsel aşkı yaşatırken, Paul Strachan, Eray Düzgünsoy ve Gülce Özen Gürkan aşkı dinletiyor. Tuğba Özkul’un aşkın dansını kurguladığı “Aşkın Işığı” adlı oyunun; sahnesi Jörn Fröhlich’e, kostümleri Aslı Ersüzer, grafiklerini ve internet sitesinin tasarımı Gül Arguner’e ait. Nazlı Özpay ise “Aşkın Işığı”nın vücut bulmasında destek oluyor. Kendi dallarında deneyimli ve başarılı sanatçılardan oluşan bu ekipten unutulması zor bir aşk şöleni izliyoruz.

Türkiye’de aşkı tartışmasız en güzel anlatan isimlerden Halit Ergenç, “Aşkın Işığı”na sesiyle hayat verirken; “Aşkın Işığı” ateşini ilk yakan, eserin yazarı Pınar Altanoğlu Salman oyunun yönetmenliğini üstleniyor.

Müziğin, şiirin, dansın ve tiyatro sanatının bütünleştiği “Aşkın Işığı”; 10 Ekim 2009, Cumartesi günü Avusturya Lisesi’nde 12:00 ve 16:30 saatlerinde iki seans olarak sahnelenecek. Fantastik öyküsü ile beğeni toplayan gösterinin biletleri Biletix, Galata Perform ve www.galataperform.com adresinden temin edilebilir.

Projeye Destek Veren Kuruluşlar: Galata Perform, Avusturya Lisesi, Avusturya Liseliler Derneği, Beşiktaş Belediyesi, IMA (İstanbul Moda Akademisi), DORE Müzik, Cretum Reklam

Tarih : 10 Ekim 2009 Cumartesi

# 117
  • на морето
И така …едно твърде забавено обобщение на анкетата от 98 и 99 тема  . Пред вид факта , че идеята за „доверието” е на дневен ред почти постоянно във всички моменти и сюжетни линии на нашия филм , не мисля ,че съм закъсняла особенно … Все пак се извинявам  Praynig , че не „поех по гребена на вълната” тогава , а оставих данните да „втасват” толкова време…

Въпрос:   Каква според Вас е причината Шех да не се довери никога 100% на Онур ?
Общ брой гласове: 136
- Шех е горда жена и разчита първо на себе си- такъв й е характера      15 (11.0%)

- Шех е страдала много в живота и я е страх да се довери,за да не страда пак      61 (44.9%)
- Основната причина за недоверието й към Онур е "Черната нощ"      38 (27.9%)

- Както "обобщи" Онур :" Една жена никога няма доверие на един мъж. Прави се че му вярва ..."      9 (6.6%)

- Истината е някъде "по средата "  .... или на "съвсем друго място" ....- моля напишете мнението си в темата       13 (9.6%)

„Виновникът „ за хроничното недоверие на Шех  според мнозинството мнения е нейната „черна съдба „.Изразено с една хубава  нашенска поговорка ,това  гласи  : „Парен от каша ,айрян духа „ …..   Обяснено с други думи , на база горчивия си личен опит  въпросната личност е изгубила варата си в „доброто развитие на събитията” и очаквайки да я дебне зад „всеки ъгъл” нещастието , държи да се презастрахова и гледа много –много да не „кривва „ от правия път …., там ,където е светло , право , равно  и всичко се вижда отдалеч . Няма изненади , няма  неприятности… А да се появи някаква сенчица , някакво камъче , не дай си боже –кръстопът  и  … „отива коня в ряката”…  Обаче в това обяснение нещо ми липсва ….   Confused Rolling Eyes

Повече от една трета гласували  са  “набедили”за виновник  неприличното предложение  на Онур и по – точно неговото реализиране в така наречената „Черна нощ”.  Тоест , при този случай отново имаме , Някой и Нещо ,върху които да стоварим „всичките вини на човечеството „ . Нюансът е , че можем спокойно , че и даже малко злорадо да подхвърлим "– Е , Онур бей – сам си го направи ,мой човек ! ….".
/следва /

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 15:03 от asha

# 118
  • на морето
/продължение /
За мене обаче  и едното  и другото са  външни  фактори. Ако приемем , че изграденият начин на поведение при Шех е реакция  спрямо  житейските събития , то това е  само Последица  от Причините , но според мен Първопричината е  нейната личностна нагласа – характера й.
За мене нещата са комплексни .
 Ако един човек  е суров материал , то живота и събитията са неговите ваятели. А материалът може да е различен – кал,глина,пясък,дърво,камък,вода и т.н.  Някой се моделират лесно , някой с усилие , други са неподатливи на обработка … а трети направо се разпадат … С две думи – на едни и същи или сходни събития всеки реагира индивидуално –според собствените си разбирания и вътрешното светоусещане .
Моето лично мнение ,в случая е , че Шехерезада  си  такъв характер . Тя е по –интровентна личност , по –студена , по –дистанцирана .Просто това ,което е преживяла ,е дозатвърдило тази база на характера й. Няма „Ах!” ,”Ох! „ – чупки , „къдри „, маймуджулъци „ , фръцки и фасони … Дори и цупенето й е някак по –сухо , по –дръпнато .Няма ревове , сополи ,тръшкане  -  сълзите са малко , изцедени с много болка , от дъното на душата й ,но тихо ,без показност ,без разиграване на трагедии , без ангажиране на чуждото внимание . Такава е и любовта й - силна , дълбока , по своему страстна , но без излишна показност, без звезди , геройства и фанфари . Просто Любов .Защото и това чувство , подобно на всичко останало при нея е в черно -бялата гама - или я има и е 100%  , или я няма .

Всъщност  Шех е олекотена демо-версия на мама Периде в някои отношения  , което само доказва факта ,че огромният процент мъже подсъзнателно избират жени , които приличат на майките им.
Знаменателен е момента от снощната серия , когато мама Периде отиде при Шех  да изкаже солидарността си с нейните действия (т.е. че е напуснала сина й) след като научи за Нилюфер. Насред категоричните осъдителни изказвания  , които нито търпяха ,нито искаха обяснение за събитията , Шех сякаш се почувства неловко и се застъпи в защита на Онур с опит да  обясни ситуацията . Тя , която уж приемаше само „черно „ и бяло „ ,сега откри „сивия цвят”. Тази й реакция предизвика стискане на устни , възмутена  физиономия не търпяща различно мнение , врътване и демонстративно тръшване на вратата от страна на мама Периде . Имам чувството , че в този момент сякаш Шех се „гледаше в огледало „ …и се сепна от това , което вижда …  За съжаление ,този спомен не” държа влага „дълго време ….
край

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 15:09 от asha

# 119
  • на морето
За анкетата - безапелационният фаворит , включително и мой,  е Каанчик ! Детенце -злато ! Момченце - самороден талант !  Всички толкова пространно и всеобхватно сте изложили неговите достойнства , че не ми се иска да се повтаря всичко .
Бих искала да спомена само следното:  приятно съм  впечатлена от факта , че независиво от безспорната слава , която ги е споходила , нито родителите , нито продуцентите , нито който и да е от екипа не си е позволил да въвлече което и да е от децата -артисти във водовъртежа на "светския живот ".  Независимо от засиления интерес (дори и нашия  ) , въпреки вироятното нездраво любопитство -всички ,целокупно съумяват да опазят , да съхранят спокойно Детството на тези дечица .  Дори и да е малко по -особенно от това на останалите им връстници ...... Ето ,това , на фона на нездравите родителски амбиции  ,които опустошават душите на собствените си рожби  ми прави невероятно силно впечатление ...И ми харесва !

Общи условия

Активация на акаунт