Литературен клуб - ІХ

• 67 013
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Здравейте, момичета!

Моля за компетентно мнение от четящите хора!
Чели ли сте Скитница на Стефани Майер? Днес я купих заради дъщеря ми, която изгълта всички Здрач-ове, но не съм сигурна дали ще е подходяща за нея - 14 год. Мислех си първо аз да я прочета, но тя я намери и плановете се провалиха...

Що се отнася до книгите от поредицата на Труд, за мен разтърсваща беше 1984 на Оруел. Мисля, че всеки, който е поживял във времето на социализма, би я харесал. За по-младите, които нямат ясен спомен от това време - не съм сигурна.

# 91
  • Mostly in my mind
изгълта всички Здрач-ове

Това ме изкефи  Laughing Нямам мнение по въпроса, не съм я чела, но ако иска книга тип Здрач сега тази е много модна http://vampirediariesbg.wordpress.com/tag/%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0% … 0%B8%D1%80%D0%B0/

# 92
Здравейте, момичета!

Моля за компетентно мнение от четящите хора!
Чели ли сте Скитница на Стефани Майер? Днес я купих заради дъщеря ми, която изгълта всички Здрач-ове, но не съм сигурна дали ще е подходяща за нея - 14 год. Мислех си първо аз да я прочета, но тя я намери и плановете се провалиха...

Моята дъщеря не я хареса, даже не я дочете. Но тя и Здрач-овете не изгълта всички, а онези, които прочете- за да е в крак с интереса на приятелките си.  Laughing

# 93
Струва ми се, че цари някакво объркване относно книгите на 24 часа и Труд. По-горе сте публикували списъка с предходните им издания. http://www.vgb.bg/goldencollection/default.asp?IssueID=6- ето това е линк към новата им колекция. Аз имам вече всичките книги, които са излезли до този момент.
Относно аудио книгите: аз съм им фену защото съм свикнала със слушането на детски приказки покрай дъщеря ми и са добро занимание за колата. Сега слушам Тери Пратчет и наистина се радвам много.

# 94
  • Mostly in my mind
Струва ми се, че цари някакво объркване относно книгите на 24 часа и Труд. По-горе сте публикували списъка с предходните им издания. http://www.vgb.bg/goldencollection/default.asp?IssueID=6- ето това е линк към новата им колекция. Аз имам вече всичките книги, които са излезли до този момент.
Относно аудио книгите: аз съм им фену защото съм свикнала със слушането на детски приказки покрай дъщеря ми и са добро занимание за колата. Сега слушам Тери Пратчет и наистина се радвам много.

Не е станало объркване Peace

# 95
Tsugumi, за "Дивните облаци" - превода наистина не е на ниво, издразни ме на доста места. Богатия език на Фр.Саган изисква доста по-поетичен превод според мен, наличието на прилагателни като "идиотски" и "тъпанарски", които срещнах в книгата въобще не ми се връзват  Crossing Arms. Завиждам на хората, които могат да я четат в оригинал  Sunglasses. На мен ми харесва много тази безметежност, бавност на живота и действието в книгите и, ритъма на това далечно време, толкова различен от нашето забързано ежедневие  Confused. И прилагателните, не прекалено много /което при Вирджиния Улф например ми дотежава/, но достатъчно  Heart Eyes.

# 96
Luisalote, много жалко наистина. Автори, които са имена и не от днес, заслужават по-сериозно отношение от българските издатели (въпреки, че "Фама" преди години бяха едни от най-добрите точно за френска литература). Да, има я безметежността, въпреки че Саган е обичала много скоростите (дори е катастрофирала със своя Jaguar ).

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 00:11 от Tsugumi

# 97
  • Ямбол
Скоро привърших "Крайбрежие" на Джоан Харис. Дали вече се наситих на тази авторка, може би, но малко се насилих да я дочета. Харесват ми описанията й, направо мога да усетя мириса на море и водорасли, но ще си дам почивка от ароматите й(шоколадови, винени, бонбонени и морски).
Сега съм започнала "Спускане от върха" Ъруин Шоу - харесва ми началото.

# 98
Здравейте и от мен;))
Благодаря на Суити, че ме насочи към вас;))
С интерес чета коментарите ви!
Иначе препрочитам "Китайски загадки".

# 99
  • Пловдив / София
Аз днес си купих това

http://www.helikon.bg/books/56/144986_sabiraneto.html

Ще пиша отзиви, като я започна.

# 100
"Събирането" беше доста тегава откъм съдържание, но облечена в красиви думи  Grinning

# 101
  • На планетата Земя
Здравейте,

дали имате отзиви от "Усмихнатият ангел" на Барбара Келвърли?

# 102
А нещо да кажете и за "Изпепелени сенки" от Камила Шамзи???

# 103
  • Майничка
Здравейте,

дали имате отзиви от "Усмихнатият ангел" на Барбара Келвърли?

Според мен е най-хубавата книга от поредицата за Джо Сандиландс и първата, в която действието не се развива в Индия. Много ми харесва стилът на тази авторка, един такъв леко старомоден, напомня ми Агата Кристи, сякаш.

# 104
ще се запиша, за да се замислям все повече - не чета от години почти нищо, но ми се иска да се науча... имам предвид да се настройвам по-лесно, да намирам време, и, най-вече, да намирам точната книга, което ми е най-трудно... в последните години съм чела само паоло коелю, поне за него съм сигурна, че ми харесва... хъхъ като манекенките с този коелю Mr. Green

искам да помоля, имаше преди теми, но не намирам - къде онлайн има книги за родител-дете, напр. 'изкуството да бъдеш родител' и други, сигурна съм, че съм ги виджала някъде...

Общи условия

Активация на акаунт