Машина за хляб - 19 част

• 52 192
  • 833
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте момичета, днес се сдобих с ел. везна Wink  само за 20лв. от търг в AUKRO.BG
Ох за съжаление со следващата седмица няма да мога да се възползвам от нея защото съм на работа вече не знам от колко време без почивен ден.
Но ще дойде и нейния ред в кухнята, нямам търпение   chef  bouquet

# 466
Кокошинке, честита покупка! Много са удобни тези везнички, аз си я ползвам редовно моята, меря всякакви неща, включително проверявам дали не саме метнали като пазарувам плодове или зеленчуци от пазара.  Mr. Green

# 467
хе хе мисля си че даже ще е подходяща да измеря колко е надебеляло рижавото чудовище в къщи, че пследно време само яде и спи тоя котарак. Joy Joy Joy Joy

да видим ще се вмести ли в капацитета на везната до 5 кг  hahaha

# 468
  • Русе
Аз съм готова с питката на мах-мама (   bouquet). Направих малко промени и имах помощник. Стана страхотна и на вид и на вкус. Резултата:

# 469
  • Разград
Опааааа, значи козунак ще се прави в почивен ден.  Embarassed
Благодаря за съветите.  bouquet

Съветвам те да прочетеш съветите на Пина за правене на козунак,много ще ти помогнат.
Аз го правя на програма за френски хляб.

# 470
  • Разград
Ели,страхотна е Peace.Сподели де,сподели промените.

# 471
  • Русе
Промяната е че не я оставих да втасва в машината и не съм разбивала нищо предварително. Набутах всичко вътре и я пуснах. Щом започна втасването я спрях, разточих и оформих. Тогава я оставих да втасва във фурната близо 30 мин. За съжаление нямам подходяща тава и тази дойде малко голяма но няма значение от питата останаха само снимките  Mr. Green

# 472
  • Разград
Промяната е че не я оставих да втасва в машината и не съм разбивала нищо предварително. Набутах всичко вътре и я пуснах. Щом започна втасването я спрях, разточих и оформих. Тогава я оставих да втасва във фурната близо 30 мин. За съжаление нямам подходяща тава и тази дойде малко голяма но няма значение от питата останаха само снимките  Mr. Green

Хе-хе,много се радвам,че ви е харесала.
А имаше ли конци?Пухкава ли беше?
Имам една рецепта от много години,но е само с кисело мляко+вода.Тя е такава,само се меси,веднага се оформя и после вече втасва.Правила съм я,много е вкусна,но не помня дали не съм направила някакви промени.Та,нея мисля да напрвя тези дни.Ще докладвам веднага за резултата.

# 473
  • Русе
И конци имаше и беше пухкава.
Рецептата за пита на мама е мн. хубава но влиза близо кило брашно а моята машина е от малките, няма как да го омеси.
Тия дни мисля да пробвам и рецептата на Пина.

# 474
  • Разград
И конци имаше и беше пухкава.
Рецептата за пита на мама е мн. хубава но влиза близо кило брашно а моята машина е от малките, няма как да го омеси.
Тия дни мисля да пробвам и рецептата на Пина.

Раздели продуктите наполовина и ще се получи.Ако искаш пусни я и ще я нагодим към машинката ти.

# 475
  • Германия
За първи път пробвах да направя кекс във машината и стана пухкавичък отвътре, нещо като кекс страциадела се получи.

# 476
  • Разград
Този,за който споменаваш не го зная,но пък твоя изглежда много добре. Peace

# 477
Здравейте, много хубава питка. Записах си рецептата. Може ли маята да се замени със суха и какво количество?

# 478
  • Русе
Мах-мама, ето я рецептата на мама:
400 гр. кис. мляко
3 яйца
1 с.л. сол
1 с.л. захар
3 с.л. олио
1/2 пакетче краве масло
1 кг. брашно
1 кубче мая
30 години така я прави и няма провал а става разкошна.
Аз пък какво забърках . На основният хляб от книжката сложих 1 яйце и малко кис. мляко в добавка към продуктите ( намалих водата ). Дали ще става за ядене?

# 479
...Аз пък какво забърках . На основният хляб от книжката сложих 1 яйце и малко кис. мляко в добавка към продуктите ( намалих водата ). Дали ще става за ядене?

Ще става, разбира се. Аз често добавям нещо друго към дадена рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт