Машина за хляб - 19 част

  • 52 059
  • 833
  •   1
Отговори
# 825
  • Мнения: 3 622
От скоро имам хлебопекарна и видовите хляб, които съм правила до момента стават сполучливи. Първият ми опит със сладкиш обаче нещо не стана. Спазих всичко,което пише - да няма студени и горещи продукти, последователността на поставяне на продуктите също е спазена и грамажа също. И познайте сместа започна да прелива. Явно толкова много е втасала, че е преляла от купата. Защо се получи така и къде сбърках 
Момичета помогнете ми с ценни съвети
За съжаление нямам нужното време да изчета всички теми

# 826
  • Мнения: 592
Tasha, честита ти машина. за сладкиша няма причина да прелее, ако рецептата е точна. Аз също ползвам от месец машина, но нямам проблеми с кексовете, освен че ми се попрепичат. гледай още веднъж рецептата.

Аз пък искам да попитам за изпитана рецепта за хляб с кашкавал. Намерих рецептата от темата с рецепти, но там няма нищо относно програмата, кога се слага кашкавала, така че моля ако някой го прави успешно да сподели подробностите. Аз съм с мулинекс 5000 или 5003 - вече непомня.....

# 827
  • Мнения: 11 607
От скоро имам хлебопекарна и видовите хляб, които съм правила до момента стават сполучливи. Първият ми опит със сладкиш обаче нещо не стана. Спазих всичко,което пише - да няма студени и горещи продукти, последователността на поставяне на продуктите също е спазена и грамажа също. И познайте сместа започна да прелива. Явно толкова много е втасала, че е преляла от купата. Защо се получи така и къде сбърках 
Момичета помогнете ми с ценни съвети
За съжаление нямам нужното време да изчета всички теми


На първа страница има рецепти за хлебопекарна, има рецепти и за кексове. Вижте ги! Темата не е голяма, може да се прочете. Има и полезна информация там......

Ето и примери, но не са всички. Знам,че преди време имаше един кекс, който всички го хвалеха, но кой беше........То и аз като Полина предпочитам с миксера. А в последно време и в робота. Както в робота се разбъркват продуктите за кекса - до сега не съм успявала въобще с миксера.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg484145#msg484145

КЕКСОВЕ

Кекс със стафиди
100 мл. Мляко
2 яйца
125 гр. Масло
120 гр. Захар
1 пак. Ванилова захар
250 гр. Брашно
½ пак. Суха мая
1 щипка сол
6 с.л. смяни бадеми
125 гр. Стафиди

програма : 6 (1 ч и 63 мин.)
степен на препичане : 2
тегло 750 гр.

Лимонов кекс
2 яйца
200 гр. Масло
200 гр. Захар
250 гр. Брашно
2 ч.л. суха мая
1 щипка сол
лимонени кори

програма : 6 (1 ч и 63 мин.)
степен на препичане : 2
тегло 750 гр.

Кекс с орехи
200 мл. Мляко
2 яйца
150 гр. Масло
200 гр. Захар
1 пак. Ванилова захар
200 гр. Брашно
½ пак. Суха мая
1 щипка сол
6 с.л. смляни бадеми
100 гр. Орехови ядки

програма : 6 (1 ч и 63 мин.)
степен на препичане : 2
тегло 750 гр.

Шоколадов кекс
100 мл. Мляко
2 яйца
125 гр. Масло
120 гр. Захар
1 пак. Ванилова захар
250 гр. Брашно
½ пак. Суха мая
1 щипка сол
6 с.л. смляни бадеми
125 гр. Настърган шоколад

програма : 6 (1 ч и 63 мин.)
степен на препичане : 2
тегло 750 гр.

Кекс “Данди”
4 яйца
225 гр. Разтопено масло
225 гр. Захар
2 с.л. захаросани лимонови резанчета
100 гр. Стафиди
10 захаросани вишни разрязани на части
225 гр. Брашно
ситно настъргана портокалова кора
50 гр. Смляни бадеми

програма : 6 (1 ч и 63 мин.)
степен на препичане : 2
тегло 750 гр.

Лимонов сладкиш на anincenceto
Ето я и рецептата :
Яйца:  3
Маслко: 70г.
Сол: 1/2 ч.л
Захар: 195грама
Брашно: 320г
бакпулвер 2.5ч.л
корички от 1 лимон
сока от 1 лимон

За програма 9 за Лимонов сладкиш
1 час и 50 минути е програмата

След като е готов може да се намаже отгоре с течен шоколад


Разкошни рецепти на Ердинч, този и следващия негов пост - на тази и другата страница има много полезни съвети на Ердинч

Полина в последните страници се е постарала да даде също полезни рецепти за хляб.


Сиса, кашкавала се слага при звуковия сигнал. Всяка рецепта може да се използва. Има една на Амарена - за нея ли става въпрос?

# 828
  • Мнения: 592
Това е pецептата ХЛЯБ С КАШКАВАЛ - aleks

3 с .л. зехтин
250 мл. прясно мляко
100мл. вода
1 мерит. лъж захар и 1 мер. лъж. сол/ от малките /
450 гр. брашно бяло
Две с. л. пшенични трици и една шепа зърнени ядки ,може и без тях ,но се увеличава количеството на брашното.
100 гр кашкавал, може и повече.
1 пакетче суха мая на др. Йоткер.
 
пусната е от poli n

 

# 829
# 830
  • Мнения: 592
Благодаря  bouquet

# 831
  • Мнения: 4 458
Позволих си да пусна НОВА ТЕМА  Blush

# 832
Здравейте! Хайде и аз при вас! От месец март имам хлебопекарна Мулинекс. Много от рецептите във форума ползвам и съм доволна. Изчетох всички 18 теми...Обаче имам питане: при хляб Джеймс Оливър морската сол във водата ли я разтваряте или си я слагате направо. Благодаря. newsm78 newsm78 Heart Eyes Heart Eyes

# 833
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Здравейте! Хайде и аз при вас! От месец март имам хлебопекарна Мулинекс. Много от рецептите във форума ползвам и съм доволна. Изчетох всички 18 теми...Обаче имам питане: при хляб Джеймс Оливър морската сол във водата ли я разтваряте или си я слагате направо. Благодаря. newsm78 newsm78 Heart Eyes Heart Eyes

Има нова тема за това,задай си въпросите в нея.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=440164.0

Общи условия

Активация на акаунт