Машина за хляб - 19 част

• 52 059
  • 833
  •   1
Отговори
# 825
От скоро имам хлебопекарна и видовите хляб, които съм правила до момента стават сполучливи. Първият ми опит със сладкиш обаче нещо не стана. Спазих всичко,което пише - да няма студени и горещи продукти, последователността на поставяне на продуктите също е спазена и грамажа също. И познайте сместа започна да прелива. Явно толкова много е втасала, че е преляла от купата. Защо се получи така и къде сбърках 
Момичета помогнете ми с ценни съвети
За съжаление нямам нужното време да изчета всички теми

# 826
Tasha, честита ти машина. за сладкиша няма причина да прелее, ако рецептата е точна. Аз също ползвам от месец машина, но нямам проблеми с кексовете, освен че ми се попрепичат. гледай още веднъж рецептата.

Аз пък искам да попитам за изпитана рецепта за хляб с кашкавал. Намерих рецептата от темата с рецепти, но там няма нищо относно програмата, кога се слага кашкавала, така че моля ако някой го прави успешно да сподели подробностите. Аз съм с мулинекс 5000 или 5003 - вече непомня.....

# 827
От скоро имам хлебопекарна и видовите хляб, които съм правила до момента стават сполучливи. Първият ми опит със сладкиш обаче нещо не стана. Спазих всичко,което пише - да няма студени и горещи продукти, последователността на поставяне на продуктите също е спазена и грамажа също. И познайте сместа започна да прелива. Явно толкова много е втасала, че е преляла от купата. Защо се получи така и къде сбърках 
Момичета помогнете ми с ценни съвети
За съжаление нямам нужното време да изчета всички теми

На първа страница има рецепти за хлебопекарна, има рецепти и за кексове. Вижте ги! Темата не е голяма, може да се прочете. Има и полезна информация там......

Ето и примери, но не са всички. Знам,че преди време имаше един кекс, който всички го хвалеха, но кой беше........То и аз като Полина предпочитам с миксера. А в последно време и в робота. Както в робота се разбъркват продуктите за кекса - до сега не съм успявала въобще с миксера.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg484145#msg484145

КЕКСОВЕ

Кекс със стафиди
100 мл. Мляко
2 яйца
125 гр. Масло
120 гр. Захар
1 пак. Ванилова захар
250 гр. Брашно
½ пак. Суха мая
1 щипка сол
6 с.л. смяни бадеми
125 гр. Стафиди

програма : 6 (1 ч и 63 мин.)
степен на препичане : 2
тегло 750 гр.

Лимонов кекс
2 яйца
200 гр. Масло
200 гр. Захар
250 гр. Брашно
2 ч.л. суха мая
1 щипка сол
лимонени кори

тегло 750 гр.

Кекс с орехи
200 мл. Мляко
2 яйца
150 гр. Масло
200 гр. Захар
1 пак. Ванилова захар
200 гр. Брашно
½ пак. Суха мая
1 щипка сол
6 с.л. смляни бадеми
100 гр. Орехови ядки

тегло 750 гр.

Шоколадов кекс
100 мл. Мляко
2 яйца
125 гр. Масло
120 гр. Захар
1 пак. Ванилова захар
250 гр. Брашно
½ пак. Суха мая
1 щипка сол
6 с.л. смляни бадеми
125 гр. Настърган шоколад

тегло 750 гр.

Кекс “Данди”
4 яйца
225 гр. Разтопено масло
225 гр. Захар
2 с.л. захаросани лимонови резанчета
100 гр. Стафиди
10 захаросани вишни разрязани на части
225 гр. Брашно
ситно настъргана портокалова кора
50 гр. Смляни бадеми

тегло 750 гр.

Лимонов сладкиш на anincenceto
Ето я и рецептата :
Яйца:  3
Маслко: 70г.
Сол: 1/2 ч.л
Захар: 195грама
Брашно: 320г
бакпулвер 2.5ч.л
корички от 1 лимон
сока от 1 лимон

За програма 9 за Лимонов сладкиш
1 час и 50 минути е програмата

След като е готов може да се намаже отгоре с течен шоколад

Разкошни рецепти на Ердинч, този и следващия негов пост - на тази и другата страница има много полезни съвети на Ердинч

Полина в последните страници се е постарала да даде също полезни рецепти за хляб.

Сиса, кашкавала се слага при звуковия сигнал. Всяка рецепта може да се използва. Има една на Амарена - за нея ли става въпрос?

# 828
Това е pецептата ХЛЯБ С КАШКАВАЛ - aleks

3 с .л. зехтин
250 мл. прясно мляко
100мл. вода
1 мерит. лъж захар и 1 мер. лъж. сол/ от малките /
450 гр. брашно бяло
Две с. л. пшенични трици и една шепа зърнени ядки ,може и без тях ,но се увеличава количеството на брашното.
100 гр кашкавал, може и повече.
1 пакетче суха мая на др. Йоткер.

пусната е от poli n

# 829
# 830
Благодаря  bouquet

# 831
Позволих си да пусна НОВА ТЕМА  Blush

# 832
Здравейте! Хайде и аз при вас! От месец март имам хлебопекарна Мулинекс. Много от рецептите във форума ползвам и съм доволна. Изчетох всички 18 теми...Обаче имам питане: при хляб Джеймс Оливър морската сол във водата ли я разтваряте или си я слагате направо. Благодаря. newsm78 newsm78 Heart Eyes Heart Eyes

# 833
  • Географският център на България-Габрово
Здравейте! Хайде и аз при вас! От месец март имам хлебопекарна Мулинекс. Много от рецептите във форума ползвам и съм доволна. Изчетох всички 18 теми...Обаче имам питане: при хляб Джеймс Оливър морската сол във водата ли я разтваряте или си я слагате направо. Благодаря. newsm78 newsm78 Heart Eyes Heart Eyes

Има нова тема за това,задай си въпросите в нея.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=440164.0

Общи условия

Активация на акаунт