Машина за хляб - 19 част

• 52 941
  • 833
  •   1
Отговори
# 795
  • Разград
Кари писа,че машинката й е подгрявала до сега продуктите.
Кари,гледай тестото да стане на хубава стегната топка в началото,за да няма проблем накрая.

# 796
Мерси Данип, добавих брашно още в началото две чаши и половина \200 милилитрови \ са малко количество. Мах, твърдичка е топката  Mr. Green
Чакам дъщеря ми да донесе стафидите..Може би ще гарнирам с тях вече изпечения козунак... Laughing щото туткането за "добави" мина newsm78 по-късно не моЕ ли да ги добавя.. newsm78
И още нещо да питам адски бързо ли трябва да сплета плитките..щото се чувствам като в състезанията неделните от едно време "Бързи, смели, сръчни" Sick

# 797
Леле ,моя грешка-наистина не съм доразбрала,че сега подгрява EmbarassedАма така е ,като чета и пиша отговор между наддаванията в ибей Mr. Green
Кари,после да се похвалиш със снимки PeaceАз и да искам не мога да плета адски бързо и пак си става козуначето Laughing

# 798
  • София
Кari, аз единия път ги понапъхах, докато го плетях,понеже ги забравих. А иначе, никога не съм поставяла норматив с плетенето-голяма ми е мъка и понеже все ги правя по-дълги от контейнерчето,обикновено, повтарям упражнението. При това положение, стига до капака,като се изпече, а не знам какво би станало, ако бях малко по-сръчна  newsm78

# 799
Сега втасва, после има второ втасване...ПОнеже ми дойдоха стафидите мисля сплитайки плитките да турна стафиди малко между тях..Па да видим кво ще стане..или да не напъвам сега за украса Tired

# 800
  • София
Петя,като я правих за втори път сложих луканков колбас+много магданоз+сирене.На мен много ми хареса комбинацията.Тестото става голямо,ще ти трябва голямо тава.Аз като разделих тестото на четири,едната част прибрах в хладилника и на следващият ден направих мекички.От останалите три части направих баницата и пак ми беше много за най-голямата ми тава.

мале, може и да не я правя тогава като става толкова голяма. Thinking Няма кой да я изяде, ще я оставя като ходим на гости някой път.

# 801
  • Разград
Петя,направи половин доза,пак ще стане.Готовото тесто ще разделиш на две и готово.Като завиваш на охлювче в тавата оставяй разтояние между отделните навивания,за да има пространство да втасва спокойно.

Сигурно е късно вече,но пак да кажа за сплитането на тестото за козунак.Става много бързо,не се притеснявайте.Предварително се подготвяте,намазнявате повърхноста,върху която ще сплитате,намазнявате ръцете и чакате машината да направи последното премесване.Без да се притеснявате отваряте капака,вземате си тестото(обикновено и бъркалката излиза с тестото-махате я),затваряте капака,разделяте на три,всяка част леко разтегляте,сипвате стафиди,затваряте и така трите парчета,като гледате да не са много дълги.Сплитате на плитка,леко прегъвате краищата навътре и прибирате в машинката.И вече само наблюдавате.Малко преди печенето намазвате с това,което сте приготвили,поръсвате със захар и оставяте.

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 21:15 от max-mama

# 802
  • София
Любопитко,да ти е здраво и много щастливо детенцето!  bouquetА всичко изглежда страшно вкусно-поздравления Peace
Кафе със сметана-заповядай http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=358742.msg9938249#msg9938249
  bouquet  bouquet  bouquet

# 803
Здравейте,
Да питам - в дърпаната баница като се слеге кисело мляко не се ли слага сода в него?

# 804
  • Разград
Здравейте,
Да питам - в дърпаната баница като се слеге кисело мляко не се ли слага сода в него?

Не,не се слага.

# 805
  • с/у ОколоМръсТното
Привет!  Hug
Имаше наскоро репортаж по ТВ-то, за кофти хляб по магазините, който се водел пълнозърнест/ръжен.
И показаха един възрастен мъж, който си купил хлебопекарна и в нея си правел хубав и истински ръжен хляб. Та показа, че слага някаква смес, която се продавала по големитъе хранителни вериги.

Каква е тази смес? За какво говореше тоз човек? Някой сеща ли се...?

# 806
момичета, правили ли сте кексове в машинката-пробвах веднъж, но не ми бухна особено, пък и програмата е доста дълга-2. 50 мисля беше-вижда ми се не особено рентабилно newsm78

# 807
момичета, правили ли сте кексове в машинката-пробвах веднъж, но не ми бухна особено, пък и програмата е доста дълга-2. 50 мисля беше-вижда ми се не особено рентабилно newsm78

Кекс - 2 пъти съм правила и се отказах........Но...мисля,че програмата за кекс бе по-кратка - някъде 1,20ч. Не се ли прави кекса на бърза програма?

Привет!  Hug
Имаше наскоро репортаж по ТВ-то, за кофти хляб по магазините, който се водел пълнозърнест/ръжен.
И показаха един възрастен мъж, който си купил хлебопекарна и в нея си правел хубав и истински ръжен хляб. Та показа, че слага някаква смес, която се продавала по големитъе хранителни вериги.

Каква е тази смес? За какво говореше тоз човек? Някой сеща ли се...?

Шани, гледах и аз това....И се сетих за наш Дедо Хаджия.......Аз не обърнах внимание на сместта, но по цената - каза 2,40лв.  - си мисля,че става въпрос за някоя от смесите на Техра. Те имат такава смес - ръжена за хляб. Ползвала съм я. По принцип те имат най-различни смеси и са долу-горе на тези цени.....Обаче...аз въпросния мъж ще го репликирам и ще го питам - а дали тази смес е истинска също? Защото аз нещо съм предубедена към смесите на Техра.....Вярвам,че в тях има и набухватели и разни консерванти, които не са написани на опаковката....Но...въпреки всичко на Техра много са ми на сърце смесите  - Селски хляб, Многозърнеста смес, и ....долу-горе - Градинарски хляб........Много ароматен хляб става от тях. С уточнението - че точно заради цената - не мога да им издържа, признавам си - ги смесвам с бяло брашно и резултата винаги е бил отличен.

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 15:35 от Мама Цоцоланка

# 808
  • с/у ОколоМръсТното
както винагаи си перфектна мама цоцоланке  Heart Eyes

# 809
Аз съм с Аляска и моята за кекс е толкова

Общи условия

Активация на акаунт