Машина за хляб - 19 част

• 52 066
  • 833
  •   1
Отговори
# 810
Е, то е ясно, че за някаква изкуствена добавка става пак въпрос. Щом се купува готова Stop. Я без нея....
Мамееее, загледах ти се в лентичката ooooh!....Ми то не останало Laughing....

Уф, забравих за кекса да напиша doh.

Деси, правих и аз веднъж  и се отказах. На моята машина правих на много дълга програма и ми се овидя ooooh!...Иначе си стана, но то голямо бъркане беше на една шепа продукти - безсмислено според мен.

# 811
Не съм правила кекс в машината, но според мен не си заслужава освен ако не се пусне в супер бързата програма която при мен е 59 мин.. Все пак ако се пече във фурната ще стане за около 30 мин заедно със смесването  Grinning

Е, то е ясно, че за някаква изкуствена добавка става пак въпрос. Щом се купува готова Stop. Я без нея....

И аз съм на това мнение относно пакетчето.
Чудя се обаче дали и при пълнозърнестия е пълно с схимикали. Все пак се предполага да са основно зърна...
А и друго се замислих, ми то и млякото и яйцата ни са все леко кривнали от правия път  Rolling Eyes

# 812
Правих кекс два пъти.
Единия на Танита, а втория по рецепта от книжката към машината.
Вторият беше с ябълки...Мммм много вкусен.
Пограмата за кекс ми е 1ч. 25 мин.
За мен като време е нормално. Отчитам като минус само това , че кекса и хляба имат една и съща форма. Confused
Но мен това не ме притеснява. За вкусовите качества съдя по това колко бързо го изяждаме.
Мисля, че ще продължа да правя кекс в машината дълго време.Пестя лично време и една камара посуда за миене, ако използвам миксер и т.н.

В неделя купихме пълнозърнесто брашно на Техра от Метро. И аз това се чудех- колко е пълнозърнесто, но пък стана разкошен хляб.
Все е по-добър от този в магазина. Peace

# 813
Правих кекс два пъти.
Единия на Танита, а втория по рецепта от книжката към машината.
Вторият беше с ябълки...Мммм много вкусен.

Дай рецепта за този кекс с ябълки  Praynig Може и аз да пробвам да направя в машината  Wink
А, на каква програма го правиш?

# 814
  • София
Здравейте,
Аз имам машина за хляб Мулинекс (1,5 кг), но искам да ви попитам дали има начин да изваждам хляба без да останат тези огромни дупки там, където са били перките? Много ме дразни това  Rolling Eyes
Благодаря ви предварително   bouquet

# 815
Дай рецепта за този кекс с ябълки  Praynig Може и аз да пробвам да направя в машината  Wink
А, на каква програма го правиш?

Яйца: 4
Захар: 220 г.
Ванилова захар:  1 пакетче
Сол: 1 щипка
Ром: 2 супени лъжици
Масло: 220 г.
Пресято брашно: 450 г.
Бакпулвер: 3,5 ч.л.
Стафиди: 100г.
Захаросани плодове: 100 г.
Лимон: 1,5

Това е оригиналната рецепта.
Замених сока от лимона и захаросаните плодове със същото количество на дребно нарязани ябълки.
Настъргах малко от кората на лимона.

В книжката пише, че първите 4 продукта се разбъркват отделно в купа, но на мен не ми се занимаваше.
Ябълките добавих преди маслото, а стафидите след звуковия сигнал.
Програма 10, време-1ч 25 мин.
За 1000 г.
Машината ми е Мулинекс 5003, ако това има значение за избора на програмата.
Успех.

П.П. Направи ми впечатление, че когато правих пълнозърнестия хляб, бъркалките си останаха на местата без да правят огромни  дупки на хляба.Докато при белия, си останаха в хляба.

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 16:10 от ana_

# 816
Пълнозърнестият ми хляб по рецепта на Ердинч. Толкова бях горда bowuu като гледах как се надуваше и дори си представях как се лепва за прозорчето, че само дето не получих инфаркт като видях тази спатъхнала тухла. Embarassed Голям срам и мисля, че знам причината.  Но пък е ужасно вкусен.
Ердинч, още веднъж благодаря за съветите! newsm03
И ако може някой да ми отговори на въпроса, който зададох преди две страници - на коя програма да правя кекс - на тесто без мая ли? Искам и за козунака да питам, но да не ви досаждам толкоз!

# 817
ana, коя е тази програма 10? При различните машини е различно. Напиши само на какво отговаря - напр. обикновен хляб, бърз, сладко.... това се сещам за сега

petu6ka63, за козунака писах малко по-нагоре, но ще повторя. Обикновената програма за хляб, слабо запичане на кората. Peace

# 818
ana, коя е тази програма 10? При различните машини е различно. Напиши само на какво отговаря - напр. обикновен хляб, бърз, сладко.... това се сещам за сега
ooooh! ooooh! ooooh!
Програма 10 :
Кейк- може да се използва за направата на сладкиши и кейкове с бакпулвер-това пише в книжката  с инструкции.

Обаче аз не задавам време-машината си го определя според програмата.

# 819
Аз ползвам програмата за лимонов сладкиш от книжката или програмата за тесто и като стигне до втасване изключвам машината и включвам програмата за печене.

# 820
  • София
на мен не ми харесват много кексовете приготвени в машинката, защото стават по-сухи от обикновеното. То е и въпрос на вкус де, но ако нямам никакво време бих го правила така, защото ми отнема 5 мин. да сложа всичко в машинката и готово.

# 821
  • Географският център на България-Габрово
Момичета не е ли време за нова тема,да не ни заключат.

# 822
  • Географският център на България-Габрово
ooooh! ooooh! ooooh!
Програма 10 :
Кейк- може да се използва за направата на сладкиши и кейкове с бакпулвер-това пише в книжката  с инструкции.

Обаче аз не задавам време-машината си го определя според програмата.

В моята машина програма 10 е за хляб сандвич.А програма 6 е за кекс.Хлебопекарната ми е Клатроник

# 823

Време е, но тя Лео си я пуска Rolling Eyes. Някой ако се наеме, да пусне.

# 824
  • Русе

Време е, но тя Лео си я пуска Rolling Eyes. Някой ако се наеме, да пусне.

И да сложи трите клипчета на Ердинч също в първият пост  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт