Подготовка за "Зимата" Отопление с КОНВЕКТОР

• 183 463
  • 171
  •   1
Отговори
# 30
Програмируеми са и са много икономични..

колко 'много'?
Колко кВт харчат и колко кВт отдават?

Ще ти кажа точно - следващия месец..от вчера съм ги включила..
Иначе и преди съм била с такива, но с по-стария модел.. Сметката ни беше към 300-400 лв. за голям тристаен и с пълзящо бебе навсякъде.. newsm78

Пеца, имат голям шоу-рум (и наличности) на Г.М. Димитров, точно преди бензиностанцията на ЛукОйл, до Симеоновско шосе..

# 31
  • Sofia
Аз също ползвам ADAX от 3 години, от серията Галмох. Икономични са, с електронен програмтор. Настройва се по-желание. Много съм доволна.
И ние сме с АДАКС. Много съм доволна.  Peace

# 32
  • София
Наскоро питах момичетата в съседния подфорум( темата за всякакви въпроси) каква ел.печка да купя за спалнята и преобладаваха отговорите за маслен радиатор, имало дори такъв с вентилатор  за по-бързо затопляне. Предимството пред конвекторната печка било ,че маслото поддържало стаята топла дори след изклюване на уреда.
Иначе от моя опит от миналата зима-отопление на 1 помещение 28 кв.м. с обикновен климатик Мидеа 18-ка, сметки от 220 лв.нагоре.
Тази зима няма да ползвам въпросната Мидеа, ако не успеем да купим инверторен климатик (от 1200 лв. нагоре били), ще взема маслен с 12 ребра.
Ние преди две години бяхме с маслени радиатори Теси с вентилатор.Докато вентилаторът работи е добре,но в момента,в който изключи започва да става по-хладно в стаята.А и шуми много,докато е включен вентилатора.Сега сме с конвекторни радиатори Адакс и сме много доволни,защото се настройват на определена температура и я поддържат еднаква цял ден и във всяко кътче на стаята.Работи безшумно.Спалнята ни е маолко под 12кв.м. и миналата година бяхме с Адакс от 1200вата.Тази година си купихме един 800вата и го сложихме в спалнята, а този от 1200 - в хола,който е 17кв.м.Държим ги вечер като се приберем на 21градуса,а сутрин ги намаляваме на 17-18.Не се изключват денонощно.Не изсушават много въздуха и сме доволни.

# 33
  • София
Какви са цените на Адакс? Става въпрос за стая 16 кв.м.И ние сме пред голяма чуденка.В другите стаи имаме климатици.За първа година ще се отопляваме с нещо различно от ТЕЦ( в нов апартамент сме) и ми е малко притеснено какви сметки ще дойдат.

# 34
  • Sofia
Не си спомням точно, но около 250-300лева май бяха. Имаше тема за тези радиатори тук във форума потърси я.

# 35
Здравейте и аз съм в голяма чуденка! Колебая се между конвектор и климатик! Никъде не моткривам инфо колко гори този конвектор! С маслен радиатор топля вече 2г. но като се има  напредвид,че го пускам само вечер сметката ми не пада под 150лв,а лятото е 30-40лв. Затова се отказвам от него! Тази година съм решила да топля всички стаи,че с 2деца в една неможе,та се чудя кое е по-икономично конвектора или климатика! Климатиците на които съм се спряла харчак около 1кВ/ч,ако знаете колко харчат конвекторите моля да споделите! Hug

# 36
няма какво да се чудиш и аз бях с Адакс уж най добрите конвектори тралала  250 лева като за една стая само след това купихме климатик само че 100% да е инверторен  сметката ни е 130 лева ,така че ако имаш пари не му мисли  е вярно  скъпи са климатиците но според мене си заслужава  newsm78

# 37
  • Sofia
Имаме и климатик и конвектор. климатика ми харчи 0.7 на час( малък е), конвектора е по конфортен. Не изсушава въздуха, не духа, с термореле е. Поддържа ми 22 градуса. Така, че не е вечно включен. Сметките ми не са били високи.

# 38
Някой има ли впечатление от панелните отоплителни уреди с инфрачервени лъчи ?
http://www.infraswiss.bg/?page_id=1

# 39
В едната стая сме с Concord - супер е - затопля много бързо, монтира се лесно и здраво!
В другата стая сме с Теси - голям боклук - затопля по-бавно, за 2 месеца го ремонтирахме 3 пъти, захваща се по много смотан начин и с едно леко бутане може да падне!
До колкото знам Адакс са най-добрата марка! Въпреки, че ако бяхме в собствено жилище, не на квартира, щяхме да си сложим климатици!

# 40
Топлим се точно с конверторите "Адакс".Невевоятни са.Нещо много важно и съществено-произведени в Норвегия.Страна,която зимата е 2/3...За разлика от климатика,те не изсушават въздуха,температурата в помещенията е еднаква.Много бързо затоплят,след което изключват.Трябва да се включат в началото на отоплителния сезон,изключване в края.Задавате температурата,която Ви харесва,а,ако отсъствате от дома,не се излючват,оставят се на 15 градуса.Препоръчват се за хора с дихателни проблеми и малки деца.Детето Ви не може да се изгори на панела.Купихме си ги от Пловдив-фирма "Елит2000".Те са представител на "Adax"за цяла южна България.Имат 4 магазина-ж.к"Тракия" бл.202,ул"Богомил"84;бул"6 септември"252 и ул."Страхил"6.Ето и телефони за връзка:032/ 284 172 ; 032/ 638 569. Имат различни модели на отоплителните панели.Сериите: Стандарт,Гламокс,Нео.Зависи каква е квадратурата и кубатурата на помещението Ви и дали е санирано.Продавачките им са изключително любезни и ще Ви обяснят всичко,което Ви интересува.

# 41
Ако взимаме климатик,задължително ще е инвертор,след обстойно търсене на информация стигнах до извода че са по-добри от сплит системите,но така и неразбрах колко гори конвектора,ако някой има инфо нека сподели! Разбрах,че нямат клас на енергийна ефективност,защото неработели на този принцип  като останалите отоплителни уреди newsm78 но никъде не пише колко харчат

# 42
  • град-държава
Ние взехме stiebel eltron ,може да се наглася да работи на 3 степени на мощност 0.75/1.25/2 Kw ,затопля до 30 градуса,с термостат и перка за бързо затопляне,която се включва по желание...от тази зима ще сме с конвектори,за сега съм доволна,миналата седмица беше много студено и стопли изключително бързо на минимална мощност,не изсушава въздуха,ще видим в голямата зима как ще е...

# 43
  • In my tropical dream
Програмируеми са и са много икономични..

колко 'много'?
Колко кВт харчат и колко кВт отдават?

Ще ти кажа точно - следващия месец..от вчера съм ги включила..
Иначе и преди съм била с такива, но с по-стария модел.. Сметката ни беше към 300-400 лв. за голям тристаен и с пълзящо бебе навсякъде.. newsm78

Пеца, имат голям шоу-рум (и наличности) на Г.М. Димитров, точно преди бензиностанцията на ЛукОйл, до Симеоновско шосе..

magarence, дойде ли ви сметката за тока?
По-икономични ли са от старите? Май и аз към тях ще се насоча...С масления радиатор е топлично, но бая ток гълта...
Вижте какво мнение прочетох в друг форум, съгласни ли сте с него?
"Колега, всички електрически уреди (без климатиците) харчат толкова ток колкото пише.
Няма значение печката каква марка е, щом е 2кВ, значи толкова харчи.
Говорили сме и в други теми, че тия Адакс и разни други такива марки искат токова много пари,
не защото печките им са по-икономични, а просто защото имат по-точни релета, и защото самото нагревателно
тяло се загрява до по-ниска температура и така изгаря по-малко кислорода от въздуха.
С други думи отоплението на думи с тях би трябвало да е по-комфортно, но че са по-икономични е леко казано невярно."

Последна редакция: нд, 08 ное 2009, 21:07 от michelle25

# 44
Не, още не е дошла - аз се нанесох реално преди седмица и оттогава са си включени постоянно..Ще видим.. Peace

Общи условия

Активация на акаунт