бира и кърмене

• 3 441
  • 22
  •   1
Отговори
Здравейте,мами!Чували ли сте,че бирата увеличава кърмата.
Една приятелка ми каза този факт и аз пия редовно бира.Май има ефект Simple SmileДъщеря ми е на почти 5 месеца....Не знам доколко алкохолът в бирата е вреден,обаче!

# 1
Чувала съм.Не съм пробвала.Мразя бира,и да пиех обаче не бих пробвала.Слабо алкохолна е знам но все пак има алкохол.
Любопитно ми е обаче колко бира пиеш и съответно колко ти се увеличи количеството кърма?Как засече разликата един вид,преди бирата и след редовната и употреба?

# 2
   Има купища други начини да стимулираш кърма!
   Струва ли си да се рискува с алкохолни такива?  33uu

# 3
за известно време спрях да пийвам бира,защото ме заболя гърлото...и така разбрах .Може и да е просто съвпадение newsm78Иначе пия по 3 чаши на ден....

# 4
По-добре пий бирена мая Peace 3 чаши бира на ден ми се струват много.1-2 са по-приемливо количество Simple Smile

# 5
Здравейте.И аз кърмя и пиивам биричка по 1-2 чаши почти всяка вечер, но съм далеч от мисълта че увеличава кърмата,но изкам да попитам какво според вас наистина я стимулира,защото чувствам че верер особено никак не е достатъчна на бебо да се нахрани.Усещам по това че гърдите ми са толкова меки и отпустати за разлика от през деня.

# 6
Според мен в бирата има АЛКОХОЛ, а той е УЖАСНО ВРЕДЕН за толкова малко дете. Аз от 1 бира си се позамайвам, пък за другите не знам. Има много други начини, къде - къде по - безвредни за стимулиране на лактацията и увеличаване количеството кърма. Лично аз мисля, че е пълно безумие да се пие системно бира под предлог, че увеличавала кърмата. А имам и една книга, в която изрично с големи черни букви е написано, че това са митове и легенди и по този начин може само да се навреди на детето.

# 7
Хах, аз пийвам до половин чаша бира 2-3 пъти седмично и се чувствам виновна, а тук какви неща чета  Laughing! При мен динята много стимулира кърмата, но им отминава сезона...

# 8
но изкам да попитам какво според вас наистина я стимулира,защото чувствам че верер особено никак не е достатъчна на бебо да се нахрани.

една позната ми каза - мед , копър (на семена ) , анасон (на семена) - това всичкото се смесва и си хапваш по 3-4 супени лъжички на ден , това й го е казал професор от софия и специално на нас действа ... моята кърма беше рязко намаляла , направих си тази "отвара" Simple Smile и някъде към 2 дена след това имаше голям ефект .
аз си го правя в бурканче от лютеницат (малко бурканче) и слагам около 1 1/2 чаена лъжичка и от двете - анасона и копъра. и си го забърквам и хапвам. и помага!

# 9
Най - вече течностите и сукането на бебето стимулират лактацията. Бирата (особено съчетана с пържени картофки, плажна ивица и добра компания) стимулира много важното усещане, че и ти си човек и ти е гот  Mr. Green Бирата и виното в малки количества са съвсем съвместими с кърменето. Но едва ли усещането за намаляване на кърмата е свързано с липсата на бира. На много майки им действа стимулиращо бирената мая, житото, овесените ядки, всякакви течности (чай например). Имам приятелка, която смесваше бира със сода за да увеличи количеството течност за сметка на алкохола в бирата. Пробвах, става  Simple Smile.  Това не го правехме с цел стимулация на лактацията, просто обичаме да пием бира  Peace

# 10
Бирата (особено съчетана с пържени картофки, плажна ивица и добра компания) стимулира много важното усещане, че и ти си човек и ти е гот  Mr. Green

newsm10 newsm62

# 11
   Има купища други начини да стимулираш кърма!
   Струва ли си да се рискува с алкохолни такива?  33uu

Има много хубави безалкохолни бири PeaceАз лично когато беба беше малко кърмаче не съм пила никакъв алкохол,но сега вече си позволявам понякога бира,а ако искам да си стимулирам производството на кърма пия от безалкохолната Wink

# 12
  • софия
Бирата в България е силно алкохолна,за да може да издържа по-дълго време.
Пък и е газирана,а навсякъде казват,че газираното никак не е за препоръчване
при кърмачки.

# 13
  • Mediterraneo
Докато кърмех, много ми се пиеше бира. Позволявах си по една малка( 330мл) 2-3 дни в седмицата. Не смятам, че кърмата ми се е увеличавала, но пък усещането, че и ти си човек си заслужаваше  Grinning

# 14
безалкохолната бира на мен определено ми вляе. Друга много рядко пия, при това не повече от 100 мл след като мадам заспи.

Общи условия

Активация на акаунт