Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 92

  • 77 781
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • София
  • Мнения: 178
Здравейте, момичета! Напоследък никва ме нямаше, та затова сега ще се върна доста назад във темата да ви коментирам последните творения.
Дидка - ангелчето ти е просто невероятен сладур и наистина е много по-симпатично от оригинала. И цялата торта е супер!
Дидоча - явно голямо творене е паднало лятото. Всичко ти е супер - пеперудите нежни и красиви, мечо Пух и къмпани супер сполучливи и готини, френските глезотии - истинска наслада за окото и небцето (предполагам). Браво на теб!
Стаси - много приятна торта книга, цветовете ми харесват (и сами по себе си и как са съчетани).
Радина - много готина морска торта, харесват ми цветовете, композицията и отделните детайли. Браво!
Пепи - двуетажната е разкош, страшно ми хареса!!!!
Антоан - благодаря ти за снимката, но наистина допълнителните елементи са съсипали цялата красота и стил. Много жалко!
Патрияни - спонджа е супер, чак ме е страх да го покажа на средния да не ревне, че и той иска такава торта (голям фен му е), а дракончето ти е станало много сполучливо. Обаче тая история със 100 бройки на месец ми се вижда доста изтощителна. А и няма ли да ти писне да правиш едно и също?
Ванче - и вторият ягодов сладкиш си е истински сладкиш! Невероятна си!
Дарилка - поздравлиния и за стриптизьора, и за рибаря! Имаш усет ти за готините мъже, ей! И двете тортета са супер! Страшно ме изкефиха!
Краси - high school musical е станала много яка!
Албенка - тортата със слънчогледите ми е супер стилна и красива (да не говорим, че и много апетитна изглежда), обувките на другата са просто супер, а слънчицето е страшно симпатично.
А сега и аз да се отчета с последната торта, която правих за едно момиченце от компанията. Стилово нещата доста се разминават - искаше рокерска торта на тема BRATZ, но куклата, която имаше е далеч от тоя стил. В крайна сметка се получи това


Рожденичката беше толкова щастлива и доволна, а каква по-голяма награда от това да видиш радост в детските очи!

# 556
  • Мнения: 3 861
Здравейте сладурки!
Влизам с въпрос към боравещите с фотодекорация....
Какво представлява вафлената плака върху която се отпечатва картинката?
Твърда ли е, мека ли е, като лист ли е, ронлива ли е?

Ще ви обясня защо питам...
Имам да правя торта с картинка, но тъй като не съм фен на тези торти се чудя как да я разчупя...
Не става за 3д, не мога да направя апликация защити ще я разваля, картинката е такава, че  няма как да я направя реалистична освен ако не я разпечатам и си мислех ако и придам малко обем нагоре и положа картинката дали може да се опъне по обема? Малко тъпо го обяснявам дано сте ме разбрали...Ако е твърда няма как да стане, но ако е мекичка  newsm78
ако намеря картинката в нета ще ви я покажа за да видите за какво говоря...

ето я.....както и да го мисля не се сещам за вариант различен от фотодекорация...съвети, някой?

Последна редакция: нд, 11 окт 2009, 23:46 от доня КОПРИВА

# 557
  • Мнения: 335
най добре намери картинката за да ти дадът повече съвети
иначе това е като лист хартия,средно плътно, само че по специфичен погледнат отблизо, някак си ми седи поне на мен като на нишки както при например платовете, но определено не е кораво, ако греша някои да ме поправи моля

# 558
  • У дома
  • Мнения: 1 741
How to Ice a cake
1. Crumbcoat (series) - http://www.youtube.com/watch?v=mCEV5bCJBEU
2. http://www.youtube.com/watch?v.....re=channel
3. http://www.youtube.com/watch?v=dIXHFqpJK84
4. Square - http://www.youtube.com/watch?v=dIXHFqpJK84
5. Ganache - http://sugaredblog.blogspot.co.....-cake.html


How to stack a cake:
1. http://www.youtube.com/watch?v.....re=related
2. http://www.youtube.com/watch?v.....re=related


How to cover a round cake in fondant:
1. http://www.youtube.com/watch?v=vecmy4nKT-A
2. http://www.youtube.com/watch?v.....eature=fvw
3. http://www.youtube.com/watch?v=We26gwKS_tw
4. http://www.youtube.com/watch?v=SnTjyRwPsN4


How to cover a square/rectangle cake in fondant:
1. http://www.youtube.com/watch?v=lyRy2QX2wKo
2. http://www.youtube.com/watch?v=nbU5O1YRjBI


How to make a bow
1. http://www.youtube.com/watch?v.....re=related
2. http://www.youtube.com/watch?v=4vcVtBfgG8Y
3. http://www.youtube.com/watch?v.....re=related
4. http://www.youtube.com/watch?v=fpNShpcXE3I
5. http://cakecentral.com/cake-de.....orial.html


How to make gumpaste flowers:
Carnations 1 - http://www.youtube.com/watch?v.....re=channel
Carnations 2 - http://sugarteachers.blogspot......orial.html
Roses 1 (series)- http://www.youtube.com/watch?v.....re=related
Roses 2 (check flickr comments)- http://www.flickr.com/photos/franjmc/2927935625/
Sweet Peas - http://www.youtube.com/watch?v.....re=channel
Orchids 1 - http://www.youtube.com/watch?v.....re=channel
Orchids 2 (series) - http://www.youtube.com/watch?v.....re=channel
Small flowers - http://www.youtube.com/watch?v.....re=channel
Calla Lillies (series) - http://www.youtube.com/watch?v=vUIjP1zRhH4
Cally Lillies- http://sugarteachers.blogspot......orial.html
Cherry blossoms - http://sugarteachers.blogspot......orial.html
Duff Roses - http://www.youtube.com/user/ni.....c_A2CgKKM8
Gerbera - http://www.make-fabulous-cakes.....lower.html
Peony (series) - http://cakecentral.com/cake-de.....orial.html
Dogwood - http://www.youtube.com/watch?v.....re=channel
Fuschia - http://www.youtube.com/watch?v.....re=channel
Hydrangea - http://www.youtube.com/watch?v.....re=channel



Stripes:
vertical stripes - http://www.flickr.com/photos/3.....165399596/
zebra stripes - http://www.youtube.com/watch?v.....r_embedded



Brush Embroidery:
1. http://www.youtube.com/watch?v.....re=channel
2. http://www.youtube.com/watch?v=u6r8MYHYz00


Frilling:
1. (series) http://www.youtube.com/watch?v.....re=channel
2. http://www.youtube.com/watch?v=5RXyBljHNKk


Topsy turvy tutorial:
1. http://www.youtube.com/watch?v=xHY_F53ClJ8
2. http://www.flickr.com/photos/d.....259103302/
3. http://cakecentral.com/article.....ake#more-6
4. (wedge) http://sugaredblog.blogspot.co.....-cake.html



How to make shoes:
Heels 1 - http://sugarteachers.blogspot......el%20shoes
Heels 2 - http://www.youtube.com/watch?v.....re=related
Baby shoes 1 - http://www.youtube.com/watch?v.....re=channel
Baby shoes 2 - http://www.youtube.com/watch?v.....re=related
Baby shoes 3 (series) - http://www.youtube.com/watch?v.....re=related
Shoe box - http://sugarteachers.blogspot......el/Shoebox


How to make a homemade cake board: http://www.youtube.com/watch?v.....re=related

Cover a board in fondant: http://www.flickr.com/photos/extra-icing/sets/72157594575839118

Gelatin bows and flowers: http://www.cakecentral.com/cak.....latin.html

FBCT: http://www.youtube.com/watch?v=CV2DZDuv9XA

How to use a pearl border: http://www.youtube.com/watch?v.....re=related

Ribbon Insertion: http://www.youtube.com/watch?v.....re=channel

Stacked luggage cake: http://sugarteachers.blogspot......orial.html

Gumpaste teacup: http://sugarteachers.blogspot......20tutorial

Gumpaste swans: http://sugarteachers.blogspot......-swan.html

Pillow Cakes: http://sugarteachers.blogspot......-toni.html

How to use funky letter tappits: http://www.youtube.com/watch?v.....eature=fvw

# 559
  • Мнения: 2 185
При мен повечето от линковете изобщо не се отварят, а сигурно има полезни неща.

# 560
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Atalanta страшен труд си положила - само да приключа с туршиите и отивам да гледам - за реанимация.


# 561
  • Мнения: 559
Добро утро!
И аз да се разпиша.

Аталанта-Безценна си да знаеш!
Бубе,нали ти казах и аз за тия украси?Брац са страхотни -Браво!
Красимира-Справила си се с 3Д.Трябваше масата да я оставиш за Предизвикателството!
Албенка-Слънчогледите са чудни,само ми се струва че са прекалено големи за тази торта.Така на мен ми се струва.
доня КОПРИВА -Фотодекорацията е мекичка-Да!Но е много капризна и хигроскопична- поглъща незабавно влагата.Ако не успееш да я нагодиш от първият път и няма да имаш време за поправка.Ако можеш направи тортата като вулкан(безформен разбира се) и я залепи вертикално.Би могло да се получи.Но във въздуха няма да може да стои без да е лепната!
Дано да съм помогнала.

Лек ден на всички ...

# 562
  • Мнения: X
Дими,bubolinkata , antoan2006 ,    bouquet

Дими,лицата са залепени върху сърцата.Може би ти изглеждат изпъкнали,защото са по-големи и от овала на тортата се изкривяват леко.

доня КОПРИВА , захарната плака си е като лист хартия,само че по-тънък.Не мисля ,че може да се огъне по релеф.Ще се намачка и ще се изкриви образа.За да остане гладка картинката,трябва да е на равна повърхност.Това от моя опит ...   Grinning

antoan2006 , аз и кошницата мислех за предизвикателството,и аз масата се чудех,ама много елементарни ми се сториха... Mr. Green   имам идея за нещо по-грандиозно...пък да видим.Може да си остана само с идеята.  


# 563
  • Мнения: 102
Здравейте ... Разгледах линковете които е дала Атланта и този третия ме впечатли Laughing Моля някой да поясни какъв е този бял крем. Ако е айсинг как е направен така гъст(или има рецепта и за друг айсинг) Много ми хареса. Немога да копирам нищо иначе щях да го пусна Embarassed

# 564
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
здравейте и аз с едно въпросче-купих глицерин от аптеката да ме упътите дали такъв трябва за руската мастика-да не съм взела нещо друго да ги изпонатръшкам удома  Laughingблагодаря предварително

# 565
  • Мнения: 4
Здравейте! Много моля за помощ относно торта Трюфел! Предупреждавам, че съм скарана с кухнята и днес реших да се пробвам с тази торта, но пълно фиаско. Блатовете станаха горе-долу,но с крема пълен провал. Стоплих сметаната и добавих течен шоколад. Пробвах да я разбия, но си остава все така течна.Изстудих я и пробвах отново, но няма резултат.Сметаната е течна /Хопла/. Консистенцията е много гладка, за да съм я пресякла, но знам ли.Моля, за съвет как да я сгъстя и защо се получава така? Благодаря предварително!

# 566
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
betina33, точно това е глицерина



Здравейте! Много моля за помощ относно торта Трюфел! Предупреждавам, че съм скарана с кухнята и днес реших да се пробвам с тази торта, но пълно фиаско. Блатовете станаха горе-долу,но с крема пълен провал. Стоплих сметаната и добавих течен шоколад. Пробвах да я разбия, но си остава все така течна.Изстудих я и пробвах отново, но няма резултат.Сметаната е течна /Хопла/. Консистенцията е много гладка, за да съм я пресякла, но знам ли.Моля, за съвет как да я сгъстя и защо се получава така? Благодаря предварително!

За ганаш крема трябва да се изстуди минимум 4 часа преди да се разбие - става мноооого гъста смес, с нож да я режеш. Не знам дали след като си го била вече 2 пъти може да стане нещо от него.

# 567
  • София
  • Мнения: 2 130
Здравейте! Много моля за помощ относно торта Трюфел! Предупреждавам, че съм скарана с кухнята и днес реших да се пробвам с тази торта, но пълно фиаско. Блатовете станаха горе-долу,но с крема пълен провал. Стоплих сметаната и добавих течен шоколад. Пробвах да я разбия, но си остава все така течна.Изстудих я и пробвах отново, но няма резултат.Сметаната е течна /Хопла/. Консистенцията е много гладка, за да съм я пресякла, но знам ли.Моля, за съвет как да я сгъстя и защо се получава така? Благодаря предварително!

Не съм правила по тази рецепта, но доколкото си спомням, кремът й е по рецепта за ганаш. А ганаш се прави с шоколад, не с течен шоколад. Освен да пробваш коментирания преди 1-2 страници стабилизатор за сметана... newsm78

# 568
  • София
  • Мнения: 1 832
Аз също се опитах да направя крема и се получи същия резултат - остана си течна сметаната. Сметаната е готварска, загрях я до кипване, настъргах нат. шоколад "Своге", разбърках леко и на следващия ден я разбивах, но си остана течна.

# 569
  • Мнения: 4
Благодаря Ви много! Hug Оставах сместа във фризера за по-дълго /беше почти замръзнала/ и разбих. Втвърди се веднага. Тъкмо смятах да баламосвам мъжа ми, че това е шоколадов шейк EmbarassedТака се бях отчаяла от себе си, но се получи и не мога да повярвам. Grinning Миналата седмица правих кекс без брашно /забравих де/ и се получи нещо, като сладък омлет. Sick Та за това сега радостта ми е огромна. Още веднъж благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт