МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 2

• 207 675
  • 801
  •   1
Отговори
# 555
Моми4ета ние  са6то  имаме проблем smile3518.Някои знае ли добар  лекар  в Стара загора за иследване на мажки фактор.Аз сам от Сливен !Благодаря  ви предврително

# 556
Само да споделя, че говорих със специалист от клиниката в Плевен. Според спермограмата имаме шанс при кандидатстване, защото два от факторите са лоши. След Великден ще ходим да подаваме документи и дано, дано, дано - много искам, много...

Пожелавам и на вас всичко!

# 557
Само да споделя, че говорих със специалист от клиниката в Плевен. Според спермограмата имаме шанс при кандидатстване, защото два от факторите са лоши. След Великден ще ходим да подаваме документи и дано, дано, дано - много искам, много...

Знаеш ли, нашите резултати са май по-лоши от вашите.
Колко време се чака при кандидатстванеото?

# 558
  • София

Знаеш ли, нашите резултати са май по-лоши от вашите.
Колко време се чака при кандидатстванеото?
Бързо се подават документи, но се чака за заповед може би около 5-6 месеца.
По-надолу има тема за фонда, там може да се ориентираш.

# 559
Моми4ета ние  са6то  имаме проблем smile3518.Някои знае ли добър  лекар  в Стара загора за изледване на мъжки фактор.Аз сам от Сливен !Благодаря  ви предврително
didi8103, не съм от вашия край, обаче до колкото знам има добри специалисти по мъжки стерилитет в Пловдив. Може би е по-удачно там да отидете. Чета, че много момичета са доволни от д-р Мариела Даскалова, но държа да отбележа, че нямам лични впечатления. Ние ходим при д-р Милен Кацаров - София.

# 560
здравейте момичета  newsm51,нова съм сред вас .Ние със съпруга ми също правихме спермограма на 31.03.10 г. в Пловдив при д-р Заимов.Пише хубави неща за него,ние също останахме доволни.Д-р Даскалова също е ОК smile3521

# 561
Бихте ли погледнали и нашата спермограма
брой -сперматозоиди в 1 мл:64,500,000
обем на еякулата 3 мл,ph7,6
втечняване 60
нормално подвижни 50%
слабо подвижни 18%
с ненормални движения 12%
неподвижни 20%
нормална морфология 48%
незрели 3%
стари 7%
дегенерирали 39%
клетки от сперматогенезата 1%
други клетки 2%
Бихте ли ми казали нещо по нея.Благодаря ви  Hug

# 562
Виктория, морфологията ви е страхотна- 48%  Peace Но обемът ми се струва малък  newsm78 Не си дала стойности за сравнение. Това се оправя с хапчета и здравословен начин на живот!  Hug Какво е заключението?

# 563
viktoriq86 къде е правена спермограмата?Не ми изглежда реална  и  най-вече  заради прекалено високата морфология.
Момичета има ли някой отговор на моя въпрос?Притеснено ми е да давам на мъжа ми да пие нещо което, не знам какво е.

# 564
Морфологията май е по СЗО, не по Крюгер.И не е разширена спермограма, няма ph и други неща.
Но, ако е Крюгер, браво, за такъв резултат мечтаем!

# 565
спермограмата е правена при д-р Заимов в Пловдив,а заключението немога да го разчета newsm12 някакви сегментоядрени вътрешни клетки .данн за възпаление няма.нешто такова пише

# 566
beba81 незнам по СЗО ли по Крюгер newsm78 каква е разликата ?извнявам се за въпроса но не съм запозната

# 567
Моля ви погледнете и нашата  Whistling

Цвят   Белезникав      
Втечняване   11   минути    
Вискозитет   Повишен      
Обем   2.2   ml    
pH   7.9      
Общ брой в 1 ml   29 284 000      
Общ брой   64 424 800      
Нормокинезис   35   %    
Хипокинезис   40   %    
Акинезис   25   %    
Нормални форми   94   %    
Патологични форми   5 % шийни , 1 % главични форми      
Находка   12 - 20 левкоцита на зрително поле , чести простатни телца , детритни материи .      

# 568

Цитат
Спермата се изследва по ред показатели, които включват: втечняване, външен вид, обем, вискозитет, pH, брой, подвижност и виталност на сперматозоидите, аглутинация, левкоцити и други клетки в еякулата, морфология на сперматозоидите, тестове за антитела. В заключение се определя дали е нормална или се касае за някакъв вид отклонение от нормата, което налага по – нататък консултация с уролог, микробиологично изследване, лечение или оперативна намеса.

Какво означава морфология на сперматозоидите по Крюгер?

За оценката на морфологията на сперматозоидите по критериите на Kruger е необходимо да се направи специално оцветяване и да се оценят 200 броя сперматозоиди, като за всеки се преценява дали има дефект в отделните части – главичка, среден сегмент, опашка. За тази преценка се изисква добре подготвен специалист, който да работи стриктно и добросъвестно.

Виктория, по-прецизна е!
Вашата къде е правена,?

nas тези левкоцити май са признак, за тревога.Андролозите казха ли нещо?Но иначе мисля, че е добре.
Все пак тук повечето не сме специалисти, ами от неволя се учим.И другите момичета ще помогнат.

# 569
viktoriq86, а мен вашата СГ ми се вижда добра, само това "време на втечняване" ми се вижда дългичко, но не зная дали има отношение към фертилността. Най-добре уролог/андролог да се произнесе по въпроса. Сподели какво ви е казал.

nas, попитайте как влия на бебеправенето повишения вискозитет! (не казвам, че е проблем, но мисля, че трябва да пише "нормален").
Бройката ви е малко нисичка, но това по мои наблюдения лесно се коригира след 3-месечен прием на витамини. Добре е да напишеш референтите, които са ви дали за вашата СГ, защото на някои СГ границата е 20 млн/мл, а на други 50 млн/мл.
% на нормокинезис ми се струва нисък, долната граница обикновено е 50%.
% на нормалните форми ми се вижда нереален. До сега не съм виждала такова чудо (препоръчвам ви да повторите СГ в клиника по стерилитет).
Левкоцитите обикновено свидетелстват за наличие на инфекция - пуснете микробиология.

Общи условия

Активация на акаунт