По какво се определя кой "клас"хора?

• 6 519
  • 106
  •   1
Отговори
# 75
...Холандия....Но, ако си паркираш колелото до него, едва ли ще му влезеш в социалния кръг. ...

вярно е  Simple Smile.
не ми се дават определения за класа, но със сигурност познавам  Mr. Green  поне един класен холандец  Heart Eyes и един не по-малко класен българин  Heart Eyes .

# 76
Bis-kara, стига с тая генетика.
Генетично ни е заложено с какъв цвят на кожата да се родим, колко високи и с каква структура. Родителите ни пренасят гените си чрез нас. Парите не са гени, те се придобиват.

Не само това е заложено, интелекта също, таланта, бързия ум, способността да учиш езици,етц . Всички тези неща, плюс семейство, среда, образование, приятели, познати, прави хората различни. Не е сигурно от кой прародител взимаш гени и какво е заложено в тях.

Парите са променяща се величина, и нямат общо по принцип. В Бг се демонстрира друго.

# 77
Не е сигурно от кой прародител взимаш гени и какво е заложено в тях.

По-важното е от кой прародител взимаш кинтите, за да станеш аристократ.  Mr. Green
Извинявай, не се заяждам, просто не се сдържах.  Peace

# 78
По-важното е от кой прародител взимаш кинтите, за да станеш аристократ.  Mr. Green
Извинявай, не се заяждам, просто не се сдържах.  Peace
Точно си е тъй - като е имало кинти поколения назад има и аристократизъм, а не парвенющина.  Друг е въпроса , че в БГ няма аристокрация, каквато има например в една изпаднала според нас Румъния. Класата идва с парите, но когато ги има от поколения. Парите сами по себе си не купуват класа.
Обама шляпна мухата с ръка в белия дом на среща  - това е далеч от пример за "висока класа"Simple Smile Каквото и да правиш , произхода и средата в която са минали детските ти години  те бележи за цял живот. Ако ще да сои най-умния и надарения, ако ще да имаш 100 дипломи и да си напражил състояние с акъла си. Може да компенсираш до някъде ама винаги ще си личи че не си от "сой".Децата и внуците, ползвайки парите , могат вече да постигнат нещо в тази "класна" насока ако разбира се искат.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 18:42 от WebMama

# 79
Не е сигурно от кой прародител взимаш гени и какво е заложено в тях.

По-важното е от кой прародител взимаш кинтите, за да станеш аристократ.  Mr. Green
Извинявай, не се заяждам, просто не се сдържах.  Peace

Е, някой трябва и да е остроумен....

# 80
хич не сме в един клас с моите комшиЙ. не са ми на нивото, така да се каже. Outta Joint Mr. Green

# 81
Опрделение за думата "класа":

1.Обществена група, обединена от еднакво отношение към средствата за производство. Феодална класа. Работническа класа.
2.Категория на предмети или явления според качествеността им. Висока класа.Образование от висока класа. Тези обувки са от ниска класа.
3. Равнище на интелект, обноски, владеене на професия и др. Човек от висока класа. Писател от висока класа. Показвам класа. Футболист от най-висока класа.
4. Категория места според удобствата в превозно средство. Пътувам в първа класа. • От класа. От висока класа. Той е професионалист от класа. Шивачка от класа.

# 82
  • Има много детски смях.
Това че, комшиите ядат по-скъпи храни от вас, не ги прави по-висока класа.

Явно просто имат по- висок стандарт  Grinning

# 83
В Индия клас =  каста. Детето от Slumdog Millionaire е 1-ва каста. Само тези от трета и четвърта каста (най-високите) иамт право на висше образование, контакти, добра храна, дом и слуги - при другите е борба за оцеляване. Не е прието да се правят бракове от смесени касти, затова и има много семейни войни и дразги.

Това е класово разделение.
Нашенското си е надуване и гъзария.

# 84
Това че, комшиите ядат по-скъпи храни от вас, не ги прави по-висока класа.

Явно просто имат по- висок стандарт  Grinning
               Абсолютно подкрепям. Peace

# 85
Не е прието да се правят бракове от смесени касти, затова и има много семейни войни и дразги.
Това е класово разделение.
Нашенското си е надуване и гъзария.

Това го казваш, понеже си била влюбена в цигански барон, но неговото семейство те е отритнало, понеже нямаш благородническа кръв, признай си!  Mr. Green

# 86
Тц. Имам много приятели от 3-та и 4-та каста.

# 87
Тц. Имам много приятели от 3-та и 4-та каста.

да, ама класа и каста не е баш едно и също.
при класата произходът може да е разнороден, класите имат сходни интереси,  образование ( буржоазна класа) и т.н.
кастите са много по-профилирани, така да се каже, освен по произход, може да има да кажем свещеническа каста, военна и т.н.
класа пак можеш да придобиеш, но каста не, там се раждаш априори решен какъв си.

# 88
  • Plovdiv->Toronto
Колко по-лесно е в бг, набараш някакви парцалки от Испания и една германска кола, платинена или черна коса, да говориш за "бизнес" и вече си върха на сладоледа  Grinning. Винаги се чудя и ми е смешно колко изпитателно, почти нагло и разсъбличащо преценяват всички Laughing, от главата до петите още от вратата - в банката, в магазина, в ресторанта, очи-ренген, ей, направо да се сгърчиш Mr. Green. Ако ми пукаше поне малко както преди, ако споделях същите ценности и ако наистина ми липсваха средства Simple Smile сигурно нямаше да ми е весело.
За първи път виждам някой така откровено да пита за метода на тази преценка Wink. За която се пръскат невероятни средства, най-вече за прикриване на истинския "статус", който кой знае защо трябва да личи та да дрънка  hahaha ...
Мразя клишетата, чантите коуч и вутон, последните модни тенденции и стереотипите в изгледа и начина на живот. Счупете калъпа бе другари, ужасно е направо Twisted Evil.

# 89
Парите идват и си отиват... и пак идват  ..., зависи донякъде от ума , донякъде от обективни обстоятелства, донякъде от ценностната система.

Стар виц:

- Какво е нужно, за да  принадлежиш към интелигеницята?
- Нищо особено, само 3 висши образования -
едно твое, едно на баща ти и едно на дядо ти.

Това беше преди 20 години, сега значи стават 4.
А аз познавам и такива с 4 , на които пък снобизмът е до небето.  Simple Smile
И по- неизучени, които са душа - човек!
Така че си е до човека.

Не разрешавам да ме "класират".
Пък ако някой си го прави наум - негов проблем.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 08:49 от white s.

Общи условия

Активация на акаунт