С кой посредник е най-изгодно да се пазарува от САЩ?

• 218 620
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Доста ги повишиха и тях, 1 кг. е малко над $20.

# 196
Здравейте. Мисля да си правя поръчка от САЩ чрез фирмата buynowfromUSA . Някой използвал ли я е и надеждна ли е тя?

# 197
Здравейте, намерих ето този посредник : http://pazaruvane.net/
Някой ползвал ли е услугите им да каже някакви отзиви?
Писах им имейл - отговориха ми, че за тях е единствено 6% комисионна от поръчката, което ми изглежда доста изгодно спрямо другите посредници (които взимат например 30%).
Има ли някаква уловка?
Някой да даде отзиви Simple Smile
Благодаря много предварително!

# 198
  • Пловдив
Сайта като гледам е за доставка от Англия.. Wink) , тъкмо се зарадвах.

# 199
Хм, писах им със запитване относно стоки от американски сайт?
Да не би пък да не са ме разбрали Grinning?

# 200
  • Пловдив
Може би да правят някаква схема за доставка на стоките първо до Англия... "Цените са в американски долари, но всички стоки се доставят от Великобритания, тоест без мито и без ДДС !!! ГАРАНТИРАНО !!!"   Thinking , което пак е вариант и бих ги ползвала ако е така. Пиши като проучиш нещата.

# 201
Така, разучих нещата, значи поръчват от амеркански сайтове наистина, а не само от английски. За стоки до 100лв- за тях комисионната е 6лв, а за стоки над 100лв. - 6%... до тук добре Simple Smile
...но ми казаха, че не е гаранция, че пратката няма да бъда спряна на митницата и да се наложи да платим 20% ДДС.
Това е от мен Simple Smile

# 202
  • Sofia
Така, разучих нещата, значи поръчват от амеркански сайтове наистина, а не само от английски. За стоки до 100лв- за тях комисионната е 6лв, а за стоки над 100лв. - 6%... до тук добре Simple Smile

Искаш да кажеш, че доставката на нещо /без значение с какво тегло е / до БГ ще ми струва 6% от стойността му ?  Rolling Eyes 

# 203
На стоки до 100лв - 6лв.
Стоки над 100лв - 6%.
"нашата комисионна 6 лв до левова равностойност 100 лв
или 6% ако е повече" - това е техния отговор, след като им писах....

# 204
  • Sofia
Просто не виждам как могат да докара такава цена, освен ако не пълнят контейнер, който да чакам с месеци . Ще се радвам да споделиш, ако решиш да се възползваш.

# 205
Това им е комисионната. Доставката няма нищо общо.
В САЩ има достатъчно на брой складове, които играят ролята на английските прекупвачи - регистрираш си адрес, поръчваш си, после събираш пратките, там ги преопаковат и ги пращат по пощата. Няма смисъл да се пълни гушата на посредници.
Като цяло рискът за митница е като при китайчетата - я иде на митница, я не иде. Складът си пише минимална стойност и оттам въпрос на късмет.
Пощенските са зверски, минимумът е около 55 или 60 долара някъде за малък размер колетче/пакетче; средно поръчаната стока се оскъпява 100% като й се сметне шипинга. Но много неща и на такова оскъпяване пак са си по-евтини отколкото в Европа...
Естествено, складовете взимат комисионна - или на бройка пакет, или на пратка. Много от тях правят и поръчки от сайтове, които не приемат европейски карти.
Така че....

# 206
Здравейте,
имам нужда от малко помощ! Praynig

Извинявам се, че не съм съвсем по темата, но не открих друго по-подходяща! Embarassed

Аз съм в БГ, а искам да поръчам нещо от американски сайт(амазон), което да бъде доставено в САЩ(т.е да направя подарък на едно наше близко детенце), но никога не съм го правила до този момент и изобщо незнам как става! Embarassed

Нямам кредитна карта - прочетох, че има виртуални кредитни карти от изипей - дали амазон ще приемат такива!?

Ако по картата парите са в лева, а плащането в долари - какъв е курса, по който става обръщането на валутата!?

Има ли някакво оскъпяване - например такса за плащане и т.н!?

Знам, че звуча тъпо, но изобщо не съм запозната, а като четох в сайта на изипей се обърках още толкова! Embarassed

Ако някой е наясно с някой по-икономичен и по-лесен вариант за плащане - моля, нека пише! Praynig

# 207
  • Sofia
За плащането с виртуална карта не мога да помогна , ползвам дебитна/ кредитна и оскъпяване няма , курса на $ се изчислява по курса на моята банка, няма никакви други такси, комисионни и т.н.

# 208
Благодаря!

# 209
Аз съм в БГ, а искам да поръчам нещо от американски сайт(амазон), което да бъде доставено в САЩ(т.е да направя подарък на едно наше близко детенце), но никога не съм го правила до този момент и изобщо незнам как става! Embarassed

Аз исках да поръчам нещо от Амазон и да се достави в Щатите, но не ми приеха кредитна карта издадена извън САЩ. Това е моя опит от средата на юни.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт