С кой посредник е най-изгодно да се пазарува от САЩ?

• 218 566
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
   Аз проучвах последно преди няколко месеца, понеже трябваше да поръчвам едно нещо от САЩ и тогава на практика единственият функциониращ посредник за Б-я беше този: www.buynowfromusa.com. Не вярвам да има особено промяна и да им се е появила конкуренция. Доволна съм от тях, ползвала съм ги 2-3 пъти. Стоката ти се оскъпява горе-долу с 30%, отделно плащаш и транспортните такси до Б-я – именно затова казах, че не е евтино. На сайта им има ориентировъчни цени, може да погледнеш. Нещата пристигат за около 2-3 седмици. Това е... Wink

Благодаря за инфото Simple Smile

# 331
Наскоро пазарих от BuyNowFromUSA и всичко  6 мина изписа ми 150лв. общо за 2 чифта обувки. Бяха начислени доставка от USA до БГ - 14$ + тяхната комисиона и си платих всичко. Пратиха ми, че е пристигнала в София и ги пуснаха по Еконт. Мислех си ще платя едно 10лв. отгоре за еконта и като отивам да си ги взема гледам доставката близо 45лв само от София, а дори нямаше опция за преглед и тест.... Разменихме няколко имейла и нито ме бяха предупредили нито нищо, че ще е такава сума доставката, почнаха да ми се обясняват, изтеглих и колко Кг г/д са двата чифта и дори бяха по-леки от колкото те ми казаха и изведнъж спряха да ми пишат и до там..

Някой има ли идея какво може да се направи по въпроса то е ясно, че сами няма да благоволят да ме компенсират?

# 332
  • Sofia
   Хм, много странно, определено не са се проявили като коректни в твоя случай. Thinking А какво точно обяснение ти дадоха относно завишената транспортна такса? Това не е било наложен платеж, правилно ли разбирам? Ако наистина не е, тогава как е възможно таксата да е толкова висока? От Еконт какво обяснение ти дадоха?

# 333
  Хм, много странно, определено не са се проявили като коректни в твоя случай. Thinking А какво точно обяснение ти дадоха относно завишената транспортна такса? Това не е било наложен платеж, правилно ли разбирам? Ако наистина не е, тогава как е възможно таксата да е толкова висока? От Еконт какво обяснение ти дадоха?
Не са ми давали обяснение, просто нямах избор дали да платя доставката или не понеже вече съм дал пари за обувките. От сайта ми пратиха разписка, която беше променена от първоначалните 153лв., които платих на 180+лв. и твърдяха, че международната доставка не била добавена - 30лв., а аз платих общо почти 200лв. И като им премерих обувки, сметнах доставка всичко и им го пратих на имейл, на който до преди 5 минути ми пишеха, спряха да ми отговарят и до там беше..

# 334
  • Sofia
   По принцип, международната доставка се заплаща в момента на получаването на поръчаните от теб стоки – за това не са те излъгали. Няколко пъти съм ползвала техните услуги и всеки път съм плащала транспортната такса на място, в офиса им, когато съм си взимала пратката. Така че, според мен, няма как да си заплатил авансово тази стойност, защото те няма как да ти кажат предварително точно колко е, поради простата причина, че нямат такава информация.

Да не би да си се объркал и всъщност, тези $14, за които говориш в първоначалния си пост, да представляват транспортната такса за пращане на стоката от самия американски сайт до US адреса на BuyNowFromUSA? Мисля си, че точно такова недоразумение се е получило, понеже стойността от $14 ми се вижда много ниска за транспортирането на 2 чифта обувки до Б-я. За един-единствен лак за нокти заплащам обикновено около 8 лв. допълнително за транспорт, а той, все пак, е с миниатюрни размери...

Ако бях на твое място, бих им звъннала по телефона – не виждам защо изобщо си решил да се разправяш чрез мейли, щом налице е някакъв по-значим проблем.

# 335
В един от многото посочени сайтове видях формулата ' Цена + www.BuyNowFromUK.co.uk 8% Комисионна + Доставка от UK до BG Адрес = Цената която плащате ' .От къде мога да разбера поне долу-горе колко е доставката от UK до БГ?На вас обикновено колко ви излиза?
Сега като се замисля ако живеех някъде в Англия,може би само в онлайн сайтовете им щах да кисна и да разглеждам разни продукти,да ги купувам,докато не ми свърши мястото вкъщи... Grinning

# 336
  • Sofia
В един от многото посочени сайтове видях формулата ' Цена + www.BuyNowFromUK.co.uk 8% Комисионна + Доставка от UK до BG Адрес = Цената която плащате ' .От къде мога да разбера колко е доставката от UK до БГ?

Темата е за пазаруване от САЩ, не от UK, а цената на кг. си я пише в сайта.

# 337
  • София
Не мога съвсем да разбера на базата на какво взимат комисион при това не колко да е, а 30 (!) % !?!
Куриерите от ЮК взимат комисион, когато поръчват вместо теб, при това до 10%, а тези от щатите не правят нищо подобно, за да ти оскъпяват стоката с 1/3. Това е потресаващо просто, бих се чувствала измамена да им ползвам услугите и доброволно да дам едни 30% "комисион", които не виждам с какво са оправдани...

Това го казвам по повод на това, че търсих доставка от Щатите вчера и понеже остана силно изненадана просто трябваше да споделя....

# 338
  • Sofia
Щатите не са в ЕС...

# 339
  • София
Да, е?

# 340
  • Sofia
Доколкото знам в тези 30% се включват мито и ДДС.

# 341
  • София
Не всяка стока се облага с мито, а дори не всяка стока се облага и с ДДС ако е под 15 долара. Там си пише "комисион", не пише "държавни такси" или нещо такова. Пък и митата и ддс-тата се събират от държавните служители на територията на БГ, а на от фирми-превозвачи в САЩ. Ениуей Simple Smile

Последна редакция: нд, 08 фев 2015, 20:48 от Stelfy

# 342
  • Sofia
Имах предвид стоките, които се облагат.
При директна поръчка от сайтовете, пак не излиза особено евтино  (току що за бански , който струва $55 , ме одраха $103 )

# 343
никога не пазарувайте от shipito.com. Много умен начин за измама-поне ако говорите английски попорочетете коментари из форуми в Интернет с хиляди негативни коментари. Аз за съжаление се доверих, защото бях позлвала други подобни успешно, но не доставяха от САЩ (gabco)  и реших на доверие да пробвам.
Добре че пратката ми беше само за 100тина лв та не е чак такава загуба. Първо като ти простигне пратката започва до безкрай да ти иска документи за да уж идентифицира че си ти- копие на сметка за режийни с твоето име, копие на кредитната ти карта, документ з аидентификация изпратен по поща до сащ нотариално заверен  и т.н. до безкрай. Вече си си платил з а6 месеца депозит з апратката и депозит за изпращане (в моя случай 30$). След като не успях в рамките на тези 6 месеца да докажа че аз в край на каищата съм аз след като направих всички идентификации без слава богу глупостта да сипратя кредитната карта, си посиках пратаката-или да върнат в магазина и д ас еопитам да се разбера с тях да изпрратят с/у заплащане на приятели в сащ, или да самите шипитто да изпратят на друг адрес в сащ (не на този, от който са получли) оказа се че понеже бил минал срока за скла били унищожили пратката ми...уж са ме предупредили, но аз НЕ съм получавала съобщение от тях. а за да си върна парите з аизпращане, които с азадържали условията са следните:връщане на средства в акаунта ви

Име на юридическо лице: Denitza Nikolova
Оставащ депозит: $30.17

Правила при връщане на средства:
Таксата за връщане на средства е $5. Средствата оникновено се връщат по метода по който са получени. • Ако сте заплатили с кредитна карта, средствата ще бъдат върнати на картата. Банкова такса от 4.3% ще бъде удържана от крайната сума за връщане
• Ако сте заплатили с Paypal, средствата ще бъдат върнати в същия акаунт.
• Ако искате средствата да бъдат върнати с банков превод, ще ви бъде удържана банкова такса от $32

моята сума е 30$ за изпращане- преценете сами дали ще се занимавате с тези мошеници- чрез приятели в сащ мисля да намеря подходяща институция, която да провери доколко са законни, защото явно всичко това го пише в някои общи условия ,които не съм прочела изцяло....но това, че на хартия е законно съвсем не прави схемата по-малко измамна. Не се хващайте!!!

# 344
  • София
Аз по нагоре бях писала за подобния си опит, имах някакво разминаване с кодовете, но в крайна сметка успях да се идентифицирам. И при все, че се бях заканила да не пазарувам чрез тях бях поръчала два пакета и единия от които го измериха грешно и не можех да го изпратя към БГ, чрез най-евтиния куриер, а само чрез DHL  и другите и не  за по-малко от 40 долара. А той беше супер малък - само една дреха вътре. Ядосах се много и поисках да го измерят пак, струвало два долара, ако се окаже, че грешиш. Чаках няколко дена изобщо не го измериха. И аз какво да правя реших да обединя пратките за което платих още не помня колко долара мисля, че около два. Обединих ги и ги пуснах, чрез по-евтиния куриер за около 40 долара, но ако бяха разделени, щеше да ми е по-евтино. Както и да е, поръчах още един път, последния път нямах проблеми, но нямам намерение повече да поръчвам чрез тях.

Общи условия

Активация на акаунт