С кой посредник е най-изгодно да се пазарува от САЩ?

• 218 556
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • Varna
Момичета  за колко време ви пристигат поръчките от buynowfromusa? Confused

# 346
Здравейте.Въпреки изключително обширната тема съвсем се загубих и обърках.

Казуса при мен е ,огромното желание за поръчка на билярдна щека от щатите.Цената на щеката в ebay.com е 118,99 долара.

Интересува ме ,може ли да ме насочите към кой сайт най-добре да се обърна и каква ще бъде цената на доставката до България ,плюс мита и всякакви такси ,това което ще трябва да платя тотално след всичките мъки? Simple Smile

Поздрави!

# 347
 Така, значи като начало Black Cat 13, е някой от Buy Now From USA. Първото, което мога да кажа е, че е обидно, обидно е за останалите участници в темата да ги смятат за толкова найвни. Няма как да не се забележи. То самата подредба на текста на "юзъра" е прекалено бизнес оформена (макар и неуспешно). Аз също ще се опитам да оформя малко по-прегледно текста си (макар и аз неуспешно  Grinning).

Малко е странно когато един потребител участва толкова много във тема и постоянно споменава една и съща фирма. Това което се постига в случая е далеч от търсената реклама. В най-добрия за тях случай ще си хванат още някой заблуден като мен, та да се възползва от услугите им.

Бил съм техен клиент и бяха некачествени. Служителката е откровенно арогантна и неприятна заради това. За мен не е нормално в 21-ви век фирма, която претендира, че предоставя професионални услуги да държи клиентите си в тотално неведение за това което се случва с техните поръчи. Отиваш, плащаш като капоро поне цялата сума (плюс техните комисионни) и от там на сетне тъмнина и мрак, никой не ти каза какво се случва с това, което си поръчал.

Отношението на жената в офиса е откровенно грубо и арогантно, контактът с нея ми беше буквално неприятен, имах честта и да чуя нейн разговор с клиент по телефона. Аз ако се бях обадил преди да поръчам определено нямаше да съм им клиент. Теглото на продуктите, което се води международен транспорт въобще няма нищо общо с реалността. Не стига, че като помолих колегата й да го премери се оказа, че разликата е с 50гр. но и като се прибрах, на везната вкъщи отново претеглих обувките и се оказа че и това не е вярно а кантара им явно е закръглил теглото. Извинявам се ама когато човек плаща 30лв. на кг. според мен не е редно да го удряш със закръгляне. Това не само не е добро отношение към клиентите но е и обидно! Ако някой от тях отиде да си куп да кажеме сьомга за 27-8лв. килограма и продавача от 900гр им закръгли на 1050, дали ще им стане приятно, дали ще се върнат там като клиенти?

Не се съмнявам, че има и доволни от услугите на фирмата, но при мен съвсем не се случи така. Пратката се забави адски много и при всеки контакт, в който се опитвах да разбера какво се случва, не ми беше даван какъвто и да било конкретен отговор. Най-дразнещото е това, че смятат хората за глупави и, че не могат да проверят как стоят нещата, за това и реших да напиша този пост, защото видях, че и тук са писали, уж като клиент. Жалко че не съм видял темата по-отрано щях да  кача и снимки на продукта, да видите как си го получих, в една опърпрана торбичака. Оправданието беше , че не съм пожелал изрично кутия, егати, аз от къде да занам, че трябва да си пойскам и кутия. Рожденният ден, за който поръчах обувките беше на 18ти Октомври а аз получих пратката в началото на Ноември.

А тия такси, които те ги водят ДДС (хаха), нямат нищо общо както много добре е пояснил тук Stelfy.
Не всяка стока се облага с мито, а дори не всяка стока се облага и с ДДС ако е под 15 долара. Там си пише "комисион", не пише "държавни такси" или нещо такова. Пък и митата и ддс-тата се събират от държавните служители на територията на БГ, а на от фирми-превозвачи в САЩ. Ениуей Simple Smile

Както вече казах в Buy Now From USA смятат, че другите пасат трева и са прости. В цитата долу се вижда как The Black Cat 13 не много тънко се опитва да прехвърли топката при Еконт. При мен се получи кажи-речи същото, самоче направих грешката да отида до офиса, който едва открих и бяха закасняли вече и не ми трябваха, защото бяха за подарък. Все пак ги подарих накрая де  Laughing

Хм, много странно, определено не са се проявили като коректни в твоя случай. Thinking А какво точно обяснение ти дадоха относно завишената транспортна такса? Това не е било наложен платеж, правилно ли разбирам? Ако наистина не е, тогава как е възможно таксата да е толкова висока? От Еконт какво обяснение ти дадоха?
Не са ми давали обяснение, просто нямах избор дали да платя доставката или не понеже вече съм дал пари за обувките. От сайта ми пратиха разписка, която беше променена от първоначалните 153лв., които платих на 180+лв. и твърдяха, че международната доставка не била добавена - 30лв., а аз платих общо почти 200лв. И като им премерих обувки, сметнах доставка всичко и им го пратих на имейл, на който до преди 5 минути ми пишеха, спряха да ми отговарят и до там беше..

В никакъв случай не се наемам да кажа на някой не ползва или ползвай тези или онези, просто афектиран от факта, че се опитват да пишат тук като уж клиенти реших да изпиша как протече при мен услугата.

# 348
Съжалявам за всички, които са имали неприятен опит с поръчка от САЩ, но така да се напада не е решение. Исках да намеря начин за поръчки от САЩ, защото за доста от нещата, които си харесах разликата в цените с европейски сайтове е почти двойна. Наложи ми се да изчета цялата тема от самото начало и не бих казала че The Black Cat 13 е от фирмата посредник. Толкова труд да пише няколко месеца в темата, като разпитва за други фирми и да прави проучване, /за което вярвам, защото аз самата проверих всички фирми, които открих в нета и едва след като установих, че май са само две, реших да прочета цялата тема/, за да може на последните 2-3 страници да хвали Buy Now From USA ми се струва малко вероятно.
По отношение на фирмата, наистина се оскъпява значително доставката, но всеки сам може да прецени дали му е изгодно. Вярно е, че международния транспорт няма как да се знае, но може приблизително да се сметне. Същото е и с времето за доставка. Нормално е поръчката да дойде за 3-4 седмици, предполагам, че не изпращат всяка поръчка, а изчакват докато се съберат. Лично аз не бих поръчвала за подарък или за конкретен повод ако не съм си оставила поне месец и половина време. Общо взето само една поръчка с Buy Now From USA, и всичко мина както трябваше - пристигна за близо месец, струваше горе-долу колкото очаквах, така че нямам забележки.

# 349
Съжалявам за всички, които са имали неприятен опит с поръчка от САЩ, но така да се напада не е решение. Исках да намеря начин за поръчки от САЩ, защото за доста от нещата, които си харесах разликата в цените с европейски сайтове е почти двойна. Наложи ми се да изчета цялата тема от самото начало и не бих казала че The Black Cat 13 е от фирмата посредник. Толкова труд да пише няколко месеца в темата, като разпитва за други фирми и да прави проучване, /за което вярвам, защото аз самата проверих всички фирми, които открих в нета и едва след като установих, че май са само две, реших да прочета цялата тема/, за да може на последните 2-3 страници да хвали Buy Now From USA ми се струва малко вероятно.
По отношение на фирмата, наистина се оскъпява значително доставката, но всеки сам може да прецени дали му е изгодно. Вярно е, че международния транспорт няма как да се знае, но може приблизително да се сметне. Същото е и с времето за доставка. Нормално е поръчката да дойде за 3-4 седмици, предполагам, че не изпращат всяка поръчка, а изчакват докато се съберат. Лично аз не бих поръчвала за подарък или за конкретен повод ако не съм си оставила поне месец и половина време. Общо взето само една поръчка с Buy Now From USA, и всичко мина както трябваше - пристигна за близо месец, струваше горе-долу колкото очаквах, така че нямам забележки.

Точно нещата който спомена са подозрителни  Grinning именно факта, че се отделя толкова време за споделяне и хвалене на Buy Now, както и фактът, че е твърдре наясно с нещата и добре е пролучил/а конкурентинте фирм ме навежда на тази мисъл. Говориш меко казано противоречиво. Както казах прекалено е няасно как стоят нещата и прекалено много време отделя за да препоръчва фирма във форум въпроснията потребител The Black Cat 13. Лично на мен не ми дреме. И в предния си пост казах, че просто се подразних и по-скоро поста ми е за да им се изясни, че мен не са заблудили ама по никакъв начин.

Всеки сам си има глава на раменете и може да си разсъждава, аз лично ако бях попаднал на тая пропаганда нямаше да им стана клиент.

Освен това не виждам проблем да се поръча каквото и да е за рожден ден, като те се ангажират, че ще доставят всичко за 2-3 седмици. Не е коректно да се поемат ангажименит към клиенти при положение, че после ти се обясняват, че това не зависело от тях, много, ама много непрофесионално. А за оскъпяването си тотално прав/а всеки сам си праценява, това е факт, не е правилно да си избереш дадена услуга доброволно и после да мрънкаш, че ти е скъпа. За това и не писах по повода, не ми е работа да искам обяснения на някой защо ми иска даден процент комисионна, тяхно си е решението какво да искат, така както е мое решението да преценя дали да се възползвам.

И накрая, аз никого не нападам, просто споделих как стояха нещата с моята поръчка, също споделих, че съм наясно с това, че някой си помпа фирмата по форумите, което си е пошло като похват за реклама. Grinning

В никакъв случах не се наемам да кажа на някого от къде да не поръча!Всеки сам да си решава от къде му е най-изгодно за това е темата, хората да си споделят опита а не да повтарят в 15 поста една и съща фирма, като във всеки казват едно и също.

# 350
някой купувал ли си е айфон 5 от Щатите? и дали ще работи телефончето в България ако е купено с план от там/може би ще трябва да се отключи/? Определено тая цена от 199 долара много ме блазни  Embarassed
Поста е много стар , но може отговора да е на някой. Да айфон 5 закупен от САЩ работи успешно в БГ, но ако решиш да си вземеш карта от Теленор ти искат 150 лв. за разкодиране , а във Виваком 20лв. Реалната случка със същия модел телефон е от ноември 2014.

# 351
Не мисля, че е подозрително да имаш информация за останалите превозвачи, при положение, че не са много. Аз също проверявах как са условията за доставка от САЩ. Ами въобще не са много фирмите - сигурно намерих инфо за 5-6, като едната имаше само един измислен сайт от една страница без информация за условия, цени, дали предлагат само доставка или асистирано пазаруване, друга беше прекратила доставките от сащ, шипито ми си видя много сложно с техните проверки и удостоверяване на самоличност и затова поръчах с Buy Now From USA
Лично аз за подарък или повод бих си предвидила поне една седмица в плюс, за да нямам неприятни изненади. Това, че казват до 2-3 седмици е по-скоро ориентировъчно и наистина зависи от много фактори. Ако просто те се качват на камиона и карат поръчките до Бг, да ги следя за колко време ще пристигнат.  newsm01 За мен направена поръчка чрез която и да е фирма до неин адрес в САЩ и след това до Бг, мисля, че максимум до месец трябва да е пристигнала и след този период трябва да си я търсиш и да искаш обяснения.
Само за пример лятото чаках месец и половина поръчка директно от сайт с доставка до Бг, която са по напряко мина през Германия и след това Румъния, където престоя 10 дни  Mr. Green

# 352
Не мисля, че е подозрително да имаш информация за останалите превозвачи, при положение, че не са много. Аз също проверявах как са условията за доставка от САЩ. Ами въобще не са много фирмите - сигурно намерих инфо за 5-6, като едната имаше само един измислен сайт от една страница без информация за условия, цени, дали предлагат само доставка или асистирано пазаруване, друга беше прекратила доставките от сащ, шипито ми си видя много сложно с техните проверки и удостоверяване на самоличност и затова поръчах с Buy Now From USA
Лично аз за подарък или повод бих си предвидила поне една седмица в плюс, за да нямам неприятни изненади. Това, че казват до 2-3 седмици е по-скоро ориентировъчно и наистина зависи от много фактори. Ако просто те се качват на камиона и карат поръчките до Бг, да ги следя за колко време ще пристигнат.  newsm01 За мен направена поръчка чрез която и да е фирма до неин адрес в САЩ и след това до Бг, мисля, че максимум до месец трябва да е пристигнала и след този период трябва да си я търсиш и да искаш обяснения.
Само за пример лятото чаках месец и половина поръчка директно от сайт с доставка до Бг, която са по напряко мина през Германия и след това Румъния, където престоя 10 дни  Mr. Green
Ами често си портъчвам с доставка директно до България и проблеми нямам никакви. Поръчките ми пристигат точно както си трябва и на време, да не говорим, че огромна част са с Free World Wide Shipping и си пристигат абсолютно безплатно. Не виждам разлката в това да чакам 1 месец или да чакам 4 седмици (които са си 1 месец). Освен това не е логично аз да си добавям още седмици при положение, че фирмата се ангажира със срокове. Да не говорим, че предварително те оверяват че всичко ще дойде едвали не за 1 седмица ама те слагали до 3 за всеки случах. Аре няма какво да го обсъждаме това, който не е контактувал с тях може и да не е на ясно. Също така не ми дреме какво правят с пратката, в 21 век е съвсем нормално поръчакта да си я следиш постоянно къде се намира без никакъв проблем. Да не говорим, че съм поръчвал и самостоятелно музикални инструменти и имах информация за всеки град, в който се намират!!! Найстина и тогава се забавиха около 10 дни в Ромъния. Само дето, когато ти е безплатна доставката не върви да мрънкаш.
Не виждам причина обаче при положение, че стабилна сума за тегло, за международен транспорт, (с което в крайна сметка се оказва, че те лъжат), да седиш в неведение. 12$ за килограм не са нито малко нито ефтино! Да пратките логично идват на групаж, за което съм сигурен, че надценката (тъй като явно печелят и от международният транспорт) не е по-малко от 400%.
Освен това сега се сетих, че и цената за килограм също варира, тъй като и долара варира и с тяхното забавяне може да се окаже, че вместо 18.9лв ще платиш 21лв.
Що се отнася до сайтове, Buy Now определено не могат да се похвалят с техния, ням да го коментирам него въобще щото...  Joy
Да не споменавам, че нямам идея как така постовете на The Black Cat 13 не са ти подозрителни.  Joy

# 353
  • софия
ooooh! Много трудно се чете нещо, написано с толкова грешки. Ти си единственият, на когото постовете на Black Cat са му подозрителни. Нищо подозрително няма в това да знаеш условията на фирмите. Нали избираш. Аз знам условията за доставка на повечето фирми, доставящи от Англия, Германия и Франция. За коя точно работя? Айде стига толкова!

# 354
ooooh! Много трудно се чете нещо, написано с толкова грешки. Ти си единственият, на когото постовете на Black Cat са му подозрителни. Нищо подозрително няма в това да знаеш условията на фирмите. Нали избираш. Аз знам условията за доставка на повечето фирми, доставящи от Англия, Германия и Франция. За коя точно работя? Айде стига толкова!

newsm10Напълно подкрепям мнението на звънче. Ти Legion, изрази своето, и то няколко пъти. Смятам, че е достатъчно. Има и такива като мен, които не споделят твоето мнение и с повтаряне на своето не би ни убедил. Благодаря ти за споделеното, но смятам вече е добре да прекратим нападките към Черното коте 13. Успешен ден!

# 355
Хах, ами изивинявам се за милионите си грешки. Също така нямам никакво намерение да нападам когото и да било.
Мнението ми е, че не би трябвало да се рекламира чрез постове във форуми, което мнение го споделих само веднъж. В следващите си постове се наложи да обяснявам едвали не защо не съм найвен.
Зтранното е, че когато човех няма за какво да се хване, то тогава темите се разрастват невъобразимо, то не бяха правописи, пък сатйове, пък 100 други глупости. Та чак било трудно за четене.
Нападки към никого няма, има единствено констатация на некоректност, нямаше да има тия няколко поста, ако бяхте възприели първият ми пост като мнение, каквато беше и целта му. Вместо това обаче вие се хванахте да браните служители на фирмата като се опитвате да ме изкарате едвали не някакъв хейтър  Laughing (още не знам как някой не ме е нарекъл така).
Оценявам градивните ви критики по правописните ми грешки, првя ги и ще продължавам да ги правя.
Както вече казах аз си споделих мнението и опита с дадена фирма, споделих също така и мнението си по можеби за 10 поста на даден потрепител. Вместо да се появят постове по темата обаче се появиха постове на отявлени защитници, критики към правописа ми (класика в онлайн споровете) и др. такива. Е не съм аз този който излиза от темата! Да не говорим, че няма да спра да пиша опровержения (ако имам такива) към постове, които са насочени към мойте такива! Найвно е някой да мисли, че ще напише коментар по мой пост, с несъстоятелна критика (като изключим такава по правописа) и аз ще си мълча. Няма такива филми. Аз лично смятам, че е по хубаво да се пише по темата, но ако вие сте преценили, че по-важно да ме опровергаете за мнението, което имам за даден потребител - заповядайте. Следващия път ще си напълня поста с "неподозрителни" цитати от съответният потребител ако искате?
Надявам се, че колкото и трудно да е прочитането на постът ми, ще успеете да го разберете. Laughing

# 356
  • софия
Кое точно не разбираш? Не приемам твоите "аргументи". Те не доказват нищо. Това да обвиняваш някой в нещо без доказателства  само на основание някакави твои размисли, които са различни от общото впечатление е нападка (защото това, че някой е добре запознат с условията не е доказателство. Някои хора са мислещи и взимат информиран избор.). "Правописът" ти е само бонус. Ти нали си направил своя избор?
Единственото полезно от твоите 5 безкрайни поста е споделеният опит. Другото е спам. Повече в полемики с теб няма да влизам. Объркал си форума.

# 357
  • Sofia
   Интересен цирков спектакъл се е разиграл по време на моето форумно отсъствие. Жалко, че не съм била сред публиката. Положителната нотка в цялата история е, че "господинът" не остава с усещането, че е "найстина найвен". Peace

# 358
Мога гордо да заявя, че от няколко години вече работя с BuyNowFromUSA.com и лично Ви ги препоръчвам. Отначало поръчвах повече бебешки дрешки, но в последствие започнах да си купувам и дрехи, електроника, обувки, авточасти и т.н.
Изключително коректни и бързи са с доставките и услугите си. Пратките ми пристигат средно за 13-18 дни.

Главно си поръчвам Ralph Lauren понеже е американска марка, а в България са решили да режат глави. Цената в Европа също не е много по-различна. Други препоръчителни с доста по-добри цени от БГ марки са Timberland, Calvin Klein, Guess

Както и да е, не вярвам на нищо от гореизписаното от този Legion.
Всичко е много просто и ясно и хората постоянно го обявяват- цената на килограм се плаща при получаване на поръчките вече в БГ и струва 12$ за килограм. А преди това са ти калкулирали всичко останало и няма никакви скрити такси.

Казвам го с опит от над 20 успешни поръчки с тях. Хората, които работят за BUYNOWFROMUSA, са вече и мой лични приятели. Офиса им е в Дианабад и можете да ги посетите лично, за да се запознаете и вие.

# 359
Горещо препоръчвам BuyNowFromUSA на всички за пазар от САЩ. Поръчката ми от сайта на BestBuy пристигна за 13 дни от деня на поръчка.
Трета поръчка за мен и за нея вече ще напиша едно ревю. Първите две бяха преди години, но нямах толкова свободни средства напоследък. А пък и бяха по-мънички като суми- за тази специално се притеснявах Simple Smile

От този форум оригинално научих за тях и започнах да ги разучавам като фирма.

На 27-ми Януари видях, че са намалили http://www.bestbuy.com/site/lenovo-yoga-3-pro-2-in-1-13-3-touch- … amp;skuId=9643005
И реших да го поръчам понеже цената ми се стори много добра. Продукта вече е изчерпан обаче и не може да се купи повече.

Копирам директно ценовата разбивка на BuyNowFromUSA, която платих, и съответно фигурираше в първоначалната оферта, която ми бяха изпратили на емайл:

Цена на закупуване: $749.99
Цена за вътрешна доставка в САЩ: $0.00
Такси по продажбата (Вид американски данък): $67.50 - начислявал се главно на електроника и варирал между 7-8%
Комисионна с включени митнически такси: $150
Международен транспорт USA - Bulgaria: $0.00
Общо: $967.49

Цената ми хареса.
Международен транспорт ми начислиха за пратка 2.5кг точно или $30. За тази такса ме уведомиха няколко пъти предварително - По телефона, по емайл и като бях на място да плащам в офиса им в София.
Транспорта се плащал винаги при получаване на поръчките в БГ, $12 на килограм.

Крайна цена: $997.49 или 1810.44лв.

Курса за 27-ми Януари беше 1.83лв за долар на ПроКредит, към които явно им е вързана системата, но аз им платих директно в долари понеже имам връзка с приятел за по-нисък курс. Може да се вземат долари на по-хубав от прокредитския курс също и от Tavex.
Buynowfromusa позволяват плащания директно в долари, дори така казаха, че било по-лесно за тях.

Отначало малко се притеснявах относно това авансово плащане, което искаха, и дали няма да ме измамят по някакъв начин, понеже е голямо. Всичко обаче мина като по вода. Обясниха ми, че политиката им е да не закупуват продукти предварително, понеже може и да не си ги взема след като вече са в БГ.
Дадоха ми разписка, получих емайл разписка и започна чакането.

Имам няколко системни емайла с движението на поръчката от момента на плащане, който прочитах на момента както си седях на работа- 1. разписка, като я купиха от BestBuy, 2. като пристигна в техния офис в Америка, 3. като беше изпратена и 4. като са я описали в офиса им в СФ.

Като получих последния емайл нетърпеливо като малко момиченце изтичах до офиса им да видя аджеба к'во точно е дошло.
Лаптопа си беше с кутията и добре опакован. Чисто нов. Все пак останах малко недоверчив докато не се прибрах се вкъщи набързо, включих го да пробвам.
Е'па нищо му нямаше, страхотно си работи лаптопчето. В момента пиша ревюто от него.

Получих добро обслужване, обясниха ми хората всичко относно самото пазаруване и цената ми легна доста под пазарната за конкретния лаптоп в България.

Прикачвам Линк към идентичен, понеже за Европа или БГ явно самият продуктов код е различен или не мога да намеря точният.
Моят е лаптоп е Yoga 3, 8GB RAM, 256SSD, 13.3" големина дисплей, тъчскрийн 2-in-1.

http://www.pcstore.bg/bg/laptopi-serii/lenovo-yoga-3-pro.html

Разликата в цената е стабилна, около 30% по-ниско отколкото като си го взема от България.
Надявам се подобно ревю да е помогнало.
BuyNowFromUSA.com отново са коректни и аз лично съм много доволен. Както обещаха, нямаше никакви допълнителни такси, за които не ме бяха уведомили- Става въпрос за 3-та поредна поръчка.

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 14:05 от ivailo_consult

Общи условия

Активация на акаунт