С кой посредник е най-изгодно да се пазарува от САЩ?

• 218 648
  • 739
  •   2
Отговори
# 285
  • София

С DHL със сигурност първо я носят, а после плащаш. Даже някои мацки в темата за fragrancex бяха получили писмо с таксите за плащане около 2 месеца, след като си бяха получили парфюмите.  Peace
Това може и така да е, имам спомен за едни 14 паунда ДДС, дойде някаква бележка, че ме издирват за плащане. Но май беше от Федекс. Аз изобщо не си спомних за коя пратка и кога е дошла. С превозвача даже спорихме, аз си мислех, че нямам нищо за плащане към никого, но ги бяха дали на фирма за принудително събиране, че не са платени парите навреме. Та си ги платих, но до ден днешен не знам за какво бяха.

# 286
  • Sofia
Аз нямам нищо против да си плащам, но моите досега не са ми казвали предварително и не са ми давали сайт, където се плаща. Понякога споменават, че за нещо са ми платили ДДС и като дойде го виждам кое е и им давам парите тук. Може и да не знаят, че става от България. А с Габко не знам.

То, може би така е по-добре, да не се занимаваш и направо на превозвача да си заплатиш необходимите такси, но явно Габко не желаят да се нагърбват и с тези отговорности.  Laughing

# 287
  • Sofia
Аз от личен опит знам, че Габко не освобождават пратки , доставени в Германия. За доставени на английския им адрес мисля, че няма проблем . Не ми се е налагало да ги моля да плащат вместо мен, но все си мисля, че предлагат тази услуга за УК.

Относно купуването от Хонг Конг, пак бих го пратила до УК , по - сигурно ми се струва.

# 288
Спечелих стока от ибей на стойност 7 долара, която тежи не полече от половин килограм. Колко пари ще ми вземат посредниците ако изпратя до техен адрес? Чудя се дали си заслужава или да направя гимнастиката с изпращане на стоката до Англия срещу 11 долара и от там с посредник до БГ.

# 289
  • Sofia
Спечелих стока от ибей на стойност 7 долара, която тежи не полече от половин килограм. Колко пари ще ми вземат посредниците ако изпратя до техен адрес? Чудя се дали си заслужава или да направя гимнастиката с изпращане на стоката до Англия срещу 11 долара и от там с посредник до БГ.

Ами, тези BuyNowFromUSA ще ти вземат $10 комисионна + около $4-5 за доставката. Не знам дали има разлика в таксуването, предвид, че ти вече си закупила стоката и искаш само да я препратиш към техния склад, но по-вероятно не.  Peace

За други посредници аз не се сещам - както съм писала по-назад в темата, наскоро поръчвах по този начин и направих малко проучване - оказа се, че май само тази фирма все още оперира...  Thinking

# 290
Благодаря ти! В този случай нещата са на кантар, а така ми се искаше да чуя, че отнякъде някой ще ми иска само 4-5 долара Simple Smile

# 291
  • Sofia
   Моля!  Simple Smile Наскоро коментирахме и тази фирма - www.bg.shipito.com - мисля, че тарифата им е малко по-ниска, но този доставчик май е базиран в Щатите и не съм много наясно какви са условията на регистрация.  Thinking Все пак, ако решиш да заложиш на тях, сподели после в темата, моля те, за да добием представа и за тази фирма.  Peace

# 292
Здравейте момичета,
моля ако имате идея да ми помогнете. Имам една пратка в щатите, която си платих и доставих на адрес на мои приятели там. Сега се оказва че съм прибързала защото нито една фирма за доставки не иска да я достави до България т.к. те били посредници и не правили само доставки, а трябвало и да платят стоката. Пратката не е малка (11 кг)и предполагам че с DHL или подобни ще ми излезе солено. Имате ли идея кай мога да използвам за тази услуга?

# 293
  • Sofia
   Здравей, МравчицеSimple Smile

Първият логичен въпрос, който ми хрумва, е защо приятелите ти не ти пратят артикула директно по пощата? Мисля, че така би ти излязло най-евтино, а има и допълнителни услуги като експресна доставка, тракинг и т.н.

Ако все пак по някакви причини този вариант е неосъществим, сещам се за една фирма, коментирана малко по-назад в темата - www.shipito.bg - доколкото съм чела общите им условия, предлагат и единствено превоз на покупките, не само асистирано пазаруване; цените им, пак според информацията, дадена в сайта, са доста сносни. За жалост, не мога да ти дам повече подробности, понеже нямам личен опит с тази фирма, а, мисля, и никой друг в темата не е ползвал услугите им.  Rolling Eyes

Успех!  Peace И сподели отзиви после.

# 294
Аз ги използвах, но все още не съм получила стоката и затова не съм се похвалила. До тук много ми хареса как работят (не че съм ползвала други от САЩ, но хиляди пъти съм ползвала от Англия). След като се регистрирах, искаха да пллатя 8.50 долара депозит който се използва при първата ти поръчка (това е стойността на услугата им). Аз използвах код за отстъпка за нов клиент и платих 5 долара. Когато стоката пристигна при тях ме уведомиха веднага и в профила ми се появиха снимки на пакета и митническа декларация която трябваше да попълня. В профила ми има пълна информация за пакета - размери, тегло. Следва избор на начин на изпращане, т.е. с кой куриер искаш да ти го пратят, като е дадено и колко ще ти струва с и без застраховка. Избрах си най-евтиния и сигурен и ми отчете веднага колко още трябва да доплатя. Платих и това и всичко общо за пакетче от по-малко от 500гр. ми излиза малко над 11 долара, това е тотал.

# 295
Благодаря ви за отговорите.
Пратката е мокет за лодка Crazy , която съпруга ми чака с нетърпение и ми се струваше несигурно и бавно за по пощата. Но ще проверя и двата варианта. smile3525
Благодаря

# 296
  • София
Да се включа за shipito. Има един потник, който много си харесах и нямаше доставка до България, та реших да ги използвам. 8,50 еднократно, ако искаш абонамент е по 10 на месец или 50 долара на година. Та дадох 8.50, направих акаунт, излезе ми адрес, изпратих потника до там и какво мислите. Задържаха ми пратката докато не достигна 65% сигурност на акаунта. Това може да стане като си снимаш личните документи - снимах личната карта, шоф. книжка и искат отделно и сметка от дома, прикачих една сметка, ама нея не я приеха. Отделно един формуляр 1583 подписан и сниман, та да мога да достигна тия прословути 65 процента. И в крайна сметка, ако не ми приемат сметката от къщи никога няма да ги достигна и явно няма да ми изпратят пакета. А сметката от нас изискването е да има същия адрес, както на адреса, който си посочил там. Само, че сметките в нас са на името на мъжа ми, не знам това ли е проблема, но аз на мое име сметки нямам. Дори телефона не е на мое име. И изобщо се чудя за какво ли се набутах да ги ползвам, сега само проблеми.

# 297
  • Sofia
Да се включа за shipito. Има един потник, който много си харесах и нямаше доставка до България, та реших да ги използвам. 8,50 еднократно, ако искаш абонамент е по 10 на месец или 50 долара на година. Та дадох 8.50, направих акаунт, излезе ми адрес, изпратих потника до там и какво мислите. Задържаха ми пратката докато не достигна 65% сигурност на акаунта. Това може да стане като си снимаш личните документи - снимах личната карта, шоф. книжка и искат отделно и сметка от дома, прикачих една сметка, ама нея не я приеха. Отделно един формуляр 1583 подписан и сниман, та да мога да достигна тия прословути 65 процента. И в крайна сметка, ако не ми приемат сметката от къщи никога няма да ги достигна и явно няма да ми изпратят пакета. А сметката от нас изискването е да има същия адрес, както на адреса, който си посочил там. Само, че сметките в нас са на името на мъжа ми, не знам това ли е проблема, но аз на мое име сметки нямам. Дори телефона не е на мое име. И изобщо се чудя за какво ли се набутах да ги ползвам, сега само проблеми.

Съжалявам за негативния опит, който имаш. Confused И на мен преди време ми беше направило впечатление, че като че ли изискванията им откъм попълване на формуляри и верифициране на данните са малко множко, и всъщност, това ме беше отказало, но чак пък толкова...

Явно това не важи за всички нови акаунти, тъй като нали една дама по-нагоре беше писала, че всичко е минало безпроблемно, странно наистина. Rolling Eyes

Дано всичко се разреши в твоя полза, стискам палци. Hug

# 298
  • София
В крайна сметка им писах на чата, момичето каза, че не вижда проблем в сметката, че адреса съвпадал и не знаела защо не са я приели да пиша имейл на съпорт отдела, писах им и им обясних, че сметката е на същия адрес, но на името на мъжа ми, та взеха , че я приеха. Сега остава само един формуляр да попълня и ще вземе да отпътува. Пиша това всеки да бъде наясно дали може да достигне тия 65 % и дали му се занимава. Иначе бях питала buynowfromusa, но реших да пробвам с тия. Като отпътува и пристигне ще дам отзиви.

# 299
Аз такива проблеми не съм имала при  регистрацията си там. Много съм доволна засега от тях, но съм само на една поръчка все още. Поръчката ми между другото пристигна много бързо, може би за около седмица.

Общи условия

Активация на акаунт