С кой посредник е най-изгодно да се пазарува от САЩ?

• 218 629
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia
   Аз получих и втората си поръчка от BuyNowFromUSA и пак съм много доволна. Peace Казаха ми, че по принцип цената на доставката е еди-колко-си (не запомних точната цифра), но понеже пратката ми е с тегло от едва няколко грама (лак за нокти), момчето каза, че ще ме таксуват само 4.50 лв. Sunglasses

# 316
  • Sofia
Мда, аз вече се възползвах и поръчах до адреса на габко в УК и пристигна за по-малко от седмица и от габко до тук 10 дена, абе доста бързо. Като цяло съм много доволна. Друг е въпроса, че напоръчвах едни М номера на Calvin Klein и като дойдоха едни огромни торби, сигурно XL бг стандарт, та се чудя сега какво да ги правя Grinning. Иначе чакам да ми върнат от депозита, че ми взеха доста, на 113 долара ми взеха 50 долара депозит. Не знам дали ще върнат де, но се надявам. Написаха ми ,че до 60 дни след покупката връщат, вече имам около месец и няма нищо дотук
Shantal, на теб след колко време ти ги върнаха, защото като гледам фактурата ти явно и на мен са надвзели?

Да напиша и за Shipito. При мен тези блокирания на акаунта в крайна сметка се оказаха заради различните пощенски кодове, някакви техни си мерки за сигурност. Ако нямате разлики в адресите, не очаквайте да ви правят проблеми. Ако всичко е наред и ми пристигне стоката мисля да ги ползвам пак
[/quote]
Давай да видим този Кейвин Клайн, че може и да ми стане:-)))

# 317
Здравейте, по рано в темата е станало дума но не добих ясна представа. Какво точно се случва ако поръчам от САЩ или Китай до УК с DHL примерно? До колкото разбрах

-пристига за 3 дена до УК
-10 дена чакам писмото от превозвача
- плащам мито и ддс
-10 дена чакам стоката

Така ли е? Има ли ка кпоне първите 10 дена да се избегнат?

# 318
  • Sofia
Ползвам Габко и те ми препращат писмата за митото на мейла, аз си плащам и до 2 дни задържаната пратка е при тях.

# 319
Аз по принцип си ползвам Uktobg за неща от Англия, с тях пробвал/а ли си? То не е проблем и гъбко де, а трябва ли да ги предупредя нещо или те си знаят? Ти с DHL или с обикновени пощи си пробвал/а или е се тая, всичките писма ти препращат на мейла?

# 320
  • Sofia
   zorvalth, на мен досега пратките ми от САЩ (и 2 от Австралия) са пристигали на UK адреса на Габко за около 5 дена.

Хубавата новина е, че не винаги ти слагат ДДС на поръчаните от теб стоки, макар куриерът да е DHL. Общо взето, на късмет е дали ще ти начислят допълнителните такси. Ако артикулът е на стойност до 100+ лв., може да се разминеш и без ДДС.

Другото специфично нещо е, че пратките с DHL не се задържат на митницата, дори и да им е сложено ДДС – биват доставени на адреса на превозвача и чак след това те получават известие за дължимите такси, което ти препращат.

Мисля, че няма смисъл да уведомяваш превозвача си, за тях не е от значение откъде идва пратката. Peace

# 321
  • Sofia
Аз също нищо не съм предупреждавала превозвача. За митото , наистина е много на късмет, имала съм пратки за доста пари, които са минавали без да ги обмитят.

# 322
Моля за помощ! Насочете ме към посредник, който сам превозва стоките - инак аз си имам приятели в САЩ, които бих могла да помоля да ми препратят пратката, но пощенските ми разходи по всички калкулатори надхвърлят $130, понеже става дума за 8кг детска количка, а тя самата струва само $200. Имаше преди едни дето взимаха 25% и само това(без допълнително разход по доставката), но те нали не работят май вече - има ли други такива, на които може да се разчита?

# 323
  • Sofia
   Аз само за тези, за които съм писала по-назад в темата, се сещам – BuyNowFromUSA; преди време, като проверявах, май бяха единствената фирма, оперираща в тази сфера. Не знам дали ще могат само да ти превозят стоката до Б-я, но нищо не пречи да им звъннеш и да провериш. Peace

Shipito.bg май са по-скоро това, което би ти свършило работа, но аз не съм добре запозната с условията им. Имаше 2-3 мацки от темата, които са ползвали услугите им, дано да се включат със съвет. Simple Smile

# 324
Шипито са посредници. При тях може да изпратиш стоката като адрес и те ти я изпращат с доставчик който си избереш, но там цената се калкулира върху килограми. Например ако избереш тях и ползваш отстъпката им към USPS Express Mail, доставката ще ти излезе 118,29 долара с включена застраховка + 8$ за Шипито. С Федекс например ще е 172 и т.н.
Загледах сега условията и на BuyNowFromUSA. Доколкото разбирам няма да намериш посредник който да ти превози стоката само срещу процент от стойността и. Навсякъде ще ти вземат и за килограми. Ето и даден пример в Бай нау: "Яке A|X - $100 + BuyNowFromUsa.com Комисионна $30 + Доставка до БГ x $12 на КГ = Цената, която ще платите".Та тук ще ти излезе 135$

Последна редакция: нд, 13 юли 2014, 16:01 от карамелена

# 325
Нчкой ако може да помогне, харесах кутия и искам да си я поръчам, но незнам как да си я докарам до бг. Всъщност не ми е ясна схемата с цялото пазаруване, защото искам да я поръчвам всеки месец. http://www.boxycharm.com/ Моля помогнете Simple Smile благодаря предварително

# 326
  • Sofia
Нчкой ако може да помогне, харесах кутия и искам да си я поръчам, но незнам как да си я докарам до бг. Всъщност не ми е ясна схемата с цялото пазаруване, защото искам да я поръчвам всеки месец. http://www.boxycharm.com/ Моля помогнете Simple Smile благодаря предварително

"Our site is only intended for use of individuals residing within the United States of America and we do not receive orders from parties located outside the United States of America"

# 327
  • Sofia

Коя точно "схема" не ти е ясна? Simple Smile Както непосредствено над мен са ти посочили, от сайта не приемат поръчки извън САЩ. Можеш да ползваш услугите на посредник, за което, всъщност, е темата, но имай в предвид, че е доста скъпо. Peace

# 328

Коя точно "схема" не ти е ясна? Simple Smile Както непосредствено над мен са ти посочили, от сайта не приемат поръчки извън САЩ. Можеш да ползваш услугите на посредник, за което, всъщност, е темата, но имай в предвид, че е доста скъпо. Peace

Ами точно това ме интересува какво горе долу е като цена и кой да е този посредник, и главното дали някой е правил подобна поръчка. Преди да пиша тук видях че те няма да ми изпратят кутията до бг. Ако някой има идея все пак Simple Smile да драсне един ред Simple Smile

# 329
  • Sofia
   Аз проучвах последно преди няколко месеца, понеже трябваше да поръчвам едно нещо от САЩ и тогава на практика единственият функциониращ посредник за Б-я беше този: www.buynowfromusa.com. Не вярвам да има особено промяна и да им се е появила конкуренция. Доволна съм от тях, ползвала съм ги 2-3 пъти. Стоката ти се оскъпява горе-долу с 30%, отделно плащаш и транспортните такси до Б-я – именно затова казах, че не е евтино. На сайта им има ориентировъчни цени, може да погледнеш. Нещата пристигат за около 2-3 седмици. Това е... Wink

Общи условия

Активация на акаунт