Нормално ли е?!?! (отношението на личния лекар)

• 3 693
  • 48
  •   1
Отговори
Здравейте мили мами.Скоро се регистрирах,но отдавна ви чета.Преди няколко дни си направих тест за бременност,защото ми закъсняваше и имах съмнения...е резултата беше +.Не е планирано,но това не означава че не е желано.Реших да отида при личната ми лекарка да ми обясни какво да правя за напред,но се прибрах вкъщи много разочарована и ядосана.След дълго чакане пред кабинета в "компанията" на доста такива като мен,тя излезе и ме кара да й обяснявам какви ги върша там. След като обясних не само на нея,но и на всички в коридора и я попитах дали ми трябва направление за гинеколог,защото искам да отида да ми потвърди "диагнозата",тя ми отвърна (цитирам):" Не ти е нужно да ходиш на гинеколог,няма смисъл да те бъркат...Ела след 3-тия месец и ще ти дам направление и тогава ще отидеш."След което се обърна към един господин до мен и почна да го разпитва него,излязох чувствайки се много неловко...
Дори не си направи труда да ме попита как съм...
Е запазих си час за утре при гинеколог,ще ида на преглед въпреки "съвета" й да го отложа.
Питам се това нормално ли е?Вие мили дами преживявали ли сте такова "нещо"?Аз ли не съм наред,че искам да се прегледам и да ми кажат какво да правя за напред или....Моля споделете вашето мнение и.ли съвет
П.С. Съжалявам ако темата не е подходяща или се повтаря.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 08:53 от Сънчи - Пънчи

# 1
  • София

Че се повтаря, се повтаря  Mr. Green
Ама разбираемо, като си притеснена. Това в България ли се развива?
За тук не е нормално. Ходи се на лекар около седмица след закъснението, за да се установи бременност.
Просто тук като ходиш по ЗК те правят на луд. Аз бих вдигнала голям скандал на тази лекарка, но
предвид твоето положение, по-скоро ще те посъветвам да я забравиш и да отидеш на частно.
Ако искаш може да пратиш мъжа ти да вземе направление  Flutter

# 2
  • София

Че се повтаря, се повтаря  Mr. Green
Ама разбираемо, като си притеснена. Това в България ли се развива?
За тук не е нормално. Ходи се на лекар около седмица след закъснението, за да се установи бременност.
Просто тук като ходиш по ЗК те правят на луд. Аз бих вдигнала голям скандал на тази лекарка, но
предвид твоето положение, по-скоро ще те посъветвам да я забравиш и да отидеш на частно.
Ако искаш може да пратиш мъжа ти да вземе направление  Flutter

Peace затова въпреки че съм си осигурена здравно НИКОГА не се занимавам с тъпото джипи за бременност,гинекология,мамология.... а аз незнам какво бих й наговорила на тъпанарката, а съм бая прасната в устата #Cussing out направо ако не друго сеир щях да спретна голям!мърлата с мърла, да се държи така с хората и то когато са в такова деликатно положение! Мацка бегай при някой частник или незнам..от София ли си...иди в Тина Киркова, Майчин дом, Шейново....

# 3
  • София

Бягай от Тина Киркова... аз оная коза, вещичова с червена коса ще я проскубя ако я видя пак,  #Cussing out бих казала и още по-лоши неща за сестрата там, но все пак има хора тук в деликатно състояние  Blush 
Голяма хубава болница- Токуда, Щерев примерно. Че не видях от София ли си?  Hug

# 4
  • София

Бягай от Тина Киркова... аз оная коза, вещичова с червена коса ще я проскубя ако я видя пак,  #Cussing out бих казала и още по-лоши неща за сестрата там, но все пак има хора тук в деликатно състояние  Blush 
Голяма хубава болница- Токуда, Щерев примерно. Че не видях от София ли си?  Hug

що бе? аз от Тина Кирквоа съм доволна.. и от Панова от патологична и от Иванов от 3етаж...а за Токуда...Щерев съм чувала обратното,еле па за Щерев... за такива болници не че нямам средства,напротив, но за там си дай боже да е всичко окей, ама ако видят дебелия край всичките ги пращат в Тина, Майчин...не ме кефи обстановката в Тина или Майчин например,но не тя е важна

# 5
  • София

Аз имам приятел лекар в Тина и като съм с него е екстра, но така както сестрата вещица никой
не си е позволявал да се държи към мен. Е и аз й обясних. Покрай нас само цигани.. мъжа ми искаше
да се маха и т.н. Grinning МД се разпада.. Токуда има една от най-добрата апаратура и страхотни специалисти
(дават добри заплатки все пак де  Crazy) В Щерев не съм била, ама момичетата от седмичната (вече
отчетната) ходят и са много доволни. Но си права де... от 200 човека ще има 300 различни мнения  Crazy
Важното е - ha-ho , лекарката ти е ужасно, не е нормално и свиквай да ходиш на частно  Mr. Green

# 6
Благодаря ви момичета за бързите отговори и за разбирането.  Hug Утре съм на лекар,надявам се тя да не е като личната,че....ужас.Надявам се всичко да е наред.  Praynig
Това ми е първа бременност и съм като в небрано лозе  Grinning Бихте ли ми казали какво следва,кога се правят изследвания и т.н.
Аз съм от Варна,намерих няколко темички за акушер-гинеколози във Варна,но мнения всякакви.За сега ще отида при Терзиева(мисля че така беше).Надявам се да не се повтори днешния ужас.

# 7
ha-ho мале как се ядосвам като чуя такива случки.  #Cussing out #Crazy #Cussing out Ти явно си много възпитано и търпеливо момиче, защото аз изобщо нямаше да й позволя да се държи така с мен. Ти имаш право на направление, и след като си й казала състоянието ти , тя е длъжна да ти даде. Ако нещо ти каже на въпреки, заплаши я с директора на болницата или директно си смени личния лекар. Не й се оставяй, на тази лекарка това й е работата. Тя не е журналистка да разпитва хората и да си ги отпраща след това. Успех и не се тревожи, мисли само положително  Hug  bouquet

# 8
Tinaina благодаря ти миличка.  Hug Не бих се определила като възпитана или търпелива,но понеже за първи път изпадам в такава ситуация и не знам какво да направя...Не исках да търся съвет или помощ от роднини и приятели,защото исках първо да ми потвърдят,че съм бременна и след това да казвам.
Както и да е,да е жива и здрава лекарката,но аз определено няма да съм й повече пациентка.
Добре че има такива форуми и мили и добронамерени момичета като вас!  Hug   

# 9
  • T"A
Не е нормално, не знам как си я изтърпяла  Crazy На ултразвук е добре да се отиде след 2 седмично закъснение (просто тогава се вижда повече, при мен се видя и туптенето на сърчицето), но в ранен етап е можела да ти пусне поне един кръвен тест, да те пита дали взимаш фолиева киселина (предполагам, че не взимаш, щом не е планирана бременност, значи започвай веднага с витамините  Wink). Добре подбирай гинеколога, най-добре - някой, за който имаш препоръки от доверен човек, все пак от него зависи много за следващите месеци  Peace Успех и лека и приятна бременност  Hug

# 10
  • Brokenpromiseland
Подобно отношение лекар-пациент съвсем не е нормално, но за съжаление поради несъобразеното количество пациенти за 1 джипи това е често срещано явление.
ha-ho тепърва ще видиш колко неуредици и безсмислици има в здравната ни система по отношение на майките и бъдещите такива. Важното е да не се впечатляваш особено от приказките им, не си го слагай на сърце, а си гледай спокойствието.
Много е важно да избереш добр акушер-гинеколог, защото от тук натам взаимоотношенията ти ще са най-вече с него.
Повече работа с личното джипи няма да има по отношение на бременността.
Що се отнася до изследванията, смятам че не е наложително да ти правят вагинален преглед. За сега е достатъчно само ежемесечно (а може и по-честичко) да те гледат на видеозон, за да  установят дали зародиша се развива нормално.
записването на женска консултация и изследванията (кръв, урина и т.н.) започват след 3м, когато се е оформил плода.

П.С. Когато аз отидох при акушерката в началото на бременността (6-7г.с) ми каза, че дори на този етап не следвало да се смятам за бременна, защото "всичко се случвало".....прозвуча ми ужасно. Пречупи за миг радостта и трепета който изпитвах от факта, че ще ставам майка...но го преживях ..и наистина "всичко се случва" - бременността ми беше успешна и сега си имам едно прекрасно момиче. Laughing

# 11
Отношението на тази лекарка изобщо е безобразно, но по ЗК май навсякъде е така. Аз ходих в 9 сед. при моят личен лекар, т.е. при сестрата и тя каза, че било рано за направление да отида след 3-ти месец. Аз й заявих, че няма да мръдна от кабинета докато не ми даде нужното направление. В крайна сметка плащам  по 45лв. здравни на месец и искам да си използвам това което ми се полага.

А на въпроса какво да правиш от тук нататък, ще ти споделя какво правя аз:
Фолиева киселина задължително !!!
До 10 сед ходих 2 пъти на частно да видя плодния сак и да видя тупкащото сърчице. След това се записах на ЖК по ЗК при д-р Тодорова в окръжна (и аз съм от Варна). По ЗК ти се полага 1 ехография през първия триместър, затова освен при нея ходя и при д-р Георгиев в АГ-то. Изследванията по ЗК си ги пуснах чак в 12 сед. В 13 сед правих ранна фетална морфология при доц.Балев. За сега съм до тук и незнам какво се прави от тук нататък.

ЖЕЛАЯ ТИ ЛЕКА БРЕМЕННОСТ.

# 12
Не е нормално, разбира се! Независимо от това къде живееш и по какъв повод посещаваш личния си лекар. Такова отношение е недопустимо! Самият факт, че е разпитвала пациентите си за болежките им пред кабинета, е предостатъчна причина да се преориентираш към друг доктор...

И как така чак от втория триместър ще ходиш на преглед? Точно първият е най-рисков и трябва задължително да се види на ехограф дали ембриончето е където трябва и дали има сърдечна дейност. Освен това е важно гинекологът ти да те ориентира какви промени трябва да внесеш в ежедневието си, кои храни да избягваш, на кои да наблягаш и т.н.

# 13
Ако съм на твое място ще седя пред кабинета да ми даде направление.При моята докторка отидох в началото на 6седмица.Първо че се зарадва за мен все едно тя ще става баба и не е имало хън-мън,веднага ми пусна направление.Даже тогава се регистрирах и за ЖК.Според мен е най-хубаво да си имаш лекар ,който да си те следи от по-раничко и да знаеш ,че можеш да разчиташ на него,защото всичко се случва.А тия работи за след 3-тия месец.................хич не ми харесват!!!Нали трябват изследвания,прегледи.......някак си не ми се връзва!Ако за такова нещо се прави на ритната докторицата ,какво ли ще е ако ти трябва по-сериозно внимание?Стискам ти палци и лека бременност!!!

# 14
Аман от такива смотани GP-та!!! Трябвало е просто да ти даде направление. Може да е изчерпала лимита за месеца... Дано всичко е наред при гинеколога. Ако имаш оплаквания, пиши ми на ЛС - ще ти дам координати на лекар, от който не виждам как някой може да се оплаче и чуе ли, че идваш да ти установи бременност, направо се разтапя Simple Smile  Той ми следи бременността и като слушам оплакванията на други мами не мога да повярвам какъв късмет съм извадила.

Общи условия

Активация на акаунт