Отговори
# 255
SOS     Момичета моля ви за съвет за целувки.никога не съм правила а сега ми се налага да направя и ми трябва вашата помощ.моля да ми дадете изпитани рецепти и точни разяснения за приготвянето им и печенето.

Целувки
Няма нищо особено при приготвянето им, успех! Peace

# 256
TheNMaster ,благодаря ти !  Hug
Сега ще чета дано да намеря рецептата.
На мен по-скоро ми се струва ,че има мед в туршията ?! Може и да греша !

# 257
Скоро ходихме на китайски,и ние харесваме леко лютивата им туршия,сервитьорката каза,че става така като аз правя зеле с моркови за бързо втасване,а именно-нарязвам зеле,настърган морков,посолявам,затискам с обърната чиния,да се притисне зелето и наливам вода колкото да покрие чинията и похлупвам тенджерката.Слагам на балкона,след два дни е готово за консумация-отцеждаш от водата и хапваш-хрупкава и леко кисела туршийка.В китайската има нарязани парченца люта чушка и захар/или мед/+ зелето и моркова.

# 258
Скоро ходихме на китайски,и ние харесваме леко лютивата им туршия,сервитьорката каза,че става така като аз правя зеле с моркови за бързо втасване,а именно-нарязвам зеле,настърган морков,посолявам,затискам с обърната чиния,да се притисне зелето и наливам вода колкото да покрие чинията и похлупвам тенджерката.Слагам на балкона,след два дни е готово за консумация-отцеждаш от водата и хапваш-хрупкава и леко кисела туршийка.В китайската има нарязани парченца люта чушка и захар/или мед/+ зелето и моркова.

newsm44  love001

# 259
здравейте
мога ли да напълня червени чушки със сготвен боб

# 260
здравейте

Можеш да напълниш чушки с всичко, което се яде Peace.

# 261
Благодаря ти ,нещо специфично има ли при приготвянето им, аз ги напълних пиперките и ги наредих в тавичката ,остана сос дали да го налея в тавичката или трябва да направя друг сос

# 262
Сигурно питаш за соса от боба. Направи си нов, както си правиш обикновено за пълнени чушки.

# 263
  • София
Искам да ви попитам как да ползвам шоколад на прах,мъж ми го донесе и чака нещо от него....но в сладкиш ли,как да го ползвам,с вода или мляко се разтваря? Моля ви дайте ми идеи Simple Smile ? На холандски пише...ама .....  Simple Smile

# 264
здравейте

С боб, с леща... с всичко можеш да ги пълниш.

# 265
  • Пазарджик/Лондон
Искам да ви попитам как да ползвам шоколад на прах,мъж ми го донесе и чака нещо от него....но в сладкиш ли,как да го ползвам,с вода или мляко се разтваря? Моля ви дайте ми идеи Simple Smile ? На холандски пише...ама .....  Simple Smile

Има един сладкиш, "Дукесата" , точно с такъв шоколад се прави, сега ще издиря рецептата.

Ето я :

2 п. бисквити (не от твърдите)
1 1/2 п. краве масло
1 1/2 ч.ч Dricking Chocolate (топъл шоколад на прах)
1/2 ч. ч захар
3/4 ч.ч вода
1 ванилия
1 яйце
1 жълтък

Разстопявам кравето масло и добавям всички останали продукти с изключение на бисквитите.Яйцата се разбиват предварително и с непрекъснато бъракене се смесват с продуктите.Накрая натрошените на не много дребно бисквити.
Разтила се в форма (аз използвах тази за кекс-продълговатата) и се остава да престой в хладилника за час.За да искарам после Дукисата от формата, поставих в топла вода и обърнах в подноса.
Порусва се с кокос, шам фъстък....
излизат 2 броя

Рецептата е на KRISTI4, много лесен и вкусен сладкиш Heart Eyes.

# 266
  • София
Благодаря много  bouquet  bouquet

# 267
Момичета,някой знае ли сполучлива рецепта за сладко от дюли,но да не са настъргани?
Опитах едно в заведение,рязано на малки парченца,но бяха някак твърди,все едно са преварени.
Благодаря! Peace

# 268
  • София-Младост
Момичета,някой знае ли сполучлива рецепта за сладко от дюли,но да не са настъргани?
Опитах едно в заведение,рязано на малки парченца,но бяха някак твърди,все едно са преварени.
Благодаря! Peace
Без да съм категорична, защото от дюли не съм правила, но май на парченца винаги ще са твърди.

# 269
  • Географският център на България-Габрово
Благодаря! Peace

3 средно големи дюли
1кг захар
3 супени лъжици оцет
1 чаена лъжичка лимонена киселина

Начин на приготвяне:

* Измивате дюлите, обелвате ги и нарязвате на парченца.
    * Потапяте ги в студена подкиселена с оцет вода.
    * Отцеждате ги добре и слагате във врящ сироп, направен от 600мл вода и захарта.
    * Сладкото варите на умерен огън, като отстранявате образуваната пяна.
    * Пет минути преди да свалите от огъня прибавяте лимонената киселина.
    * Сладкото насипвате в буркани.

Общи условия

Активация на акаунт