Августовски бебета - тема № 3

• 28 308
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Норче и Анди не си спи в креватчето. Даже си мисля, че това се превърна в най-ненужната покупка на първо време и можеше да изчакаме с 2-3 месеца,ама като не знаехме. Спи си в едно кошче до мен, но за това имам вина и аз Embarassed понеже ми е много по лесно да си я разнасям с мен през деня и съответно нощно време като я храня не ставам да се разсънвам ами само я придърпвам да папа. За храненето те разбирам, но и ние сме с половин месец по-малки.

Янче сигурна съм, че всяка една от вас си гледа детето по най-добрия начин, просто ума ми не го побира как бих успяла да се разхождам по 3-4 часа - имам чувството, че ще ми спре кърмата от преумора, но и всеки човек пък има различен праг на поносимост към натоварвания. Вие и по време на бременността доста се разхождахте така, че не си изгубила тренинг, пък аз само лентяйствах вкъщи.

Ние вчера правихме погача вкъщи и беше много приятно!

# 301
Здравейте мамчета Hug
Включвам се засега с един бърз въпрос към мамите с момиченца. От няколко дни забелязах блед секрет / с гъста консистенция и без мирис / от вагинката/ незнам как да я наричам още  Simple Smile / на Зоя. Като течение при нас жените .. но по мъничко. Обаче на всяка смяна на памперса Embarassed При някоя от вас случвало ли се е ? До сега нямаше нищо и изведнъж почна.Ще се обадя и на педито, но да питам все пак и вас.

# 302
  • София
Вики, честита погача Simple Smile
Анди в какво кошче спи? От количката или някакво допълнително сте взели, гледам, че има разни плетени кошчета, малки люлки - като от "едно време", ама не ми се ще да купуваме още едно легло, пък и все си се надявам да свикне скоро да си спи в креватчето.

# 303
  • София
Здрастите, дано не сте организирали вече някоя среща в Ю парк. Да ме информира и мен някой, ако случайно пропусна.
Джемма, като 5 извадят цици няма ли да се престрашиш да си шестата? Вземи си един шал, покрий се и нищо няма да се види. Аз Ивайла така я кърмех, сега и това не правя.

Дю, мерси че ме подсети за тинктурата. Аз правих миналата година (мъжо и девер ми гледат пчели), но Ивайла нещо не я уважи, все ми я надушваше, където и да я сложех. Ти от коя марка си доволна? Аз на д-р Михайлов много му харесвам препоръките.

dyndla, моля ти се не пиши такива неща, че се потресох. Ще му даваш адапте вместо кърма, хубава работа!
Какво значение има дали изяжда 90 гр или по-малко. Яде колкото му се яде. Нали наддава и е спокойно, друго не те интересува!

Аз съм водила Ивка при Драганов, но няма да пиша впечатления, първо ще дочета, че то май вече е късно.

Количка - аз съм с Пег Перего, много ми е удобна, лошото е, че като иска да се вози Ивайла (има и такава опция) ми идва байгън.
Но то туй не е от количката.

Отивам да дочитам, че съм на 10 страница.

# 304
Здравейтееее !!!
За отслабването - тази сутрин в "Денят е прекрасен" се говореше точно за това, ако не сте го гледали, д-р Михайлов каза, че Детоксикацията по време на пълнолуние е нещо с което здрвасловно се отслабва
за желаещите http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=12596
Иначе ние отново кашляма е кихаме и вече незнам да се притеснявам ли или не. Доки каза да пръскам от капки ОЛИНТ  newsm78 newsm78 newsm78 някой знае ли безвредни ли са за бебе и сироп СТОДАЛ ???
Моля кажете за капките за нос

# 305
  • София
Диди, виж какво пише на опаковката.
И аз капя на Калоян едни капки, но ми ги правят в аптека. Другото е стеримар и помпичката, с която почти нищо не става. Витамин Ц по половин ампула 2 пъти на ден също давам.

Мале, как не ги е срам мъжовете да ви държат сметка за домакинството. Я им оставете детето за 2-3 часа да ги видим.
Моят чудесно се оправя, но с 1 брой, с двете наведнъж още не се престрашава. Като се оправя само с детето, друго трудно.

Захира, съчувствам ти, че така ти плаче малката като лежи, но моя съвет е да се опиташ да не я държиш цял ден на ръце.
Аз така нищо не бих могла да свърша. И каката не позволявах много да се дундурчи на ръце, защото кой ще свърши всичко останало. Общуване, радване, пеене и т.н. може да има и докато бебето си е в легълцето или шезлонга.
От четвъртък е на градина каката, но дотогава бях с двете, плюс цялата къща, готвенето и т.н. Мъж ми много ми помага, но вечер.
Не казвам, че ако не се гърчи от колики няма да го гушна и успокоявам, но ако реве само, защото иска на ръце, не е познал.

Ивушке, не се кефи от стеримара, но нищо му няма. Другият ти вариант е физ. разтвор със спринцовка да му слагаш. Но не знам кое е по-гадно.

Asaly, не се притеснявай. Ако ти е наддал много първия път, съвсем нормално е сега да си регулира теглото. Те не могат всеки месец по кило и половина да наддават. По принцип го дават на годинка детето да си е утроило рожденото тегло, така че смятай.
А и защо да изяжда точно еди колко, може да не му се яде толкова много.
Моята щерка се роди 3300, на 1 годинка беше 8200. Никога не е имала вид на недохранена и неспокойна.
И сега е клечо, а учителката и ми казва, че яде за двама и че ако някое дете не си иска яденето Ивайла го изяжда.

Мисля, че моят засега може да кандидатства за категорията най-поспаливо бебе. Голям е поспалан. Сутрин спи до 10 часа, после до 11 и 30-12 се занимаваме, после сам си заспива и така пак до към пет.шест часа. После се почва едно мрънкане, което понякога преминава в заспиване, докато стане време за баня. Е, като сме навън си нани също повечето време. Слагам го към 10 вечер да спи, до 11 обикновено е заспал (слуша и той приказки), буди се след 5-6 часа първия път и след 3-4 втория път.
Аз все се чудя дали е нормално да спи толкова много, но нали все трябва да има нещо, за което да се чудим. Да ми е жив и здрав.

Днес още не сме излязли, че нали Ивка я взимам от градина към пет, като изляза и трябва до пет да го докарам, че иначе трябва 2 пъти да вадя количката от колата.

# 306
Мамчета, АЙДЕ В СРЯДА СРЕЩА В ЮЖНИЯ ПАРК! КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА 10.00 НА ВХОДА НА НИШАВА??? ВРЕМЕНЦЕТО Е СУПЕР И ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАМЕ...  Hug

# 307
Еееей, колко нови майчета имаааа. Това е хубаво, увеличаваме се Simple Smile
Сънчо, споко, и моя мъж така спи, че и повече май Simple Smile А и на мен така ми е добре, че иначе мрънка иска да му говориш, да го забавляваш или на ръце.
За леглото - и той не иска да спи в него. Та поръчахме Магнифлекс, ама да видим кога ще имат наличен, че дюшечето му хич не става. Ако не той, поне каката да я науча да спи там пак ще е добре, че и 2-мата няма как да стане  Whistling

# 308
  • София
Италиана, аз съм За срещата. Нишава ми е далече и неудобно, но ще дойда, само да сме живи и здрави, че нали Ивайла от мин. четвъртък е на градина. Най-вероятно с трамвая и после пеша до срещата. На всички ли им е удобна тая Нишава, не може ли примерно пред паметника с гълъбите, ако още го има де.

Ей, да видите какво ми е спокойничко и оправеничко в къщи. Като съм била само с Ивайла да не мислите, че съм се оправяла, сигурно и при мен всичко е било надолу с главата. Но като се пръкне още едно и то отиде на градина, направо все едно съм без деца.
А много мразя да ми е разхвърляно и сега съчетавам форума с чистене, бебо спи.

Цвети, мерси за успокоението. То не че съм се притеснила де, но да си споделя. После ще искам да спи, ама той пък няма да иска. Въобще угодия няма.

# 309
[
Янче  просто ума ми не го побира как бих успяла да се разхождам по 3-4 часа - имам чувството, че ще ми спре кърмата от преумора, но и всеки човек пък има различен праг на поносимост към натоварвания. Вие и по време на бременността доста се разхождахте така, че не си изгубила тренинг, пък аз само лентяйствах вкъщи.

Ние вчера правихме погача вкъщи и беше много приятно!

Захира честит празник!   bouquet Нашата погача също беше вчера - много хубаво си изкарахме - на гостите изобщо не им се тръгваше - едва спазиха поверието да си тръгнат по светло! Simple Smile

Иначе и ние се разхождаме по 3-4 часа, но това не означава непрекъсната разходка -  Simple Smile просто отивам до някоя градинка и си сядаме на пейка. Ако си съгласна може някой път да организараме заедно една такава разходка(т.е. почивка на чист въздух) Аз почти не се движех през бременността - да не говорим, че първите 5 месеца направо на легло си лежах и при първите разходки дори мускулна треска имах! Blush

# 310
Захира, правилно ти е казала Силви, що трябва нонстоп да ходиш? Аз мога да мина мн км, ама трябва да имам посока или поне още някой с мен да си лафим, сама безцелно направо се побърквам. А сега с каката е направо невъзможно почти. Иначе хич не ми пречи разходката, нито толкова се уморявам, нито ме боли нещо. Теб какво те боли? Даже аз май като се движа по-малко и ме болят срамните кости, от какво не знам. А като си нямам дружка, и така ме мързи да излизам, а с 2-мата още повече, щото обичам да ходя бързо, ама малката няма как да ходи с мен, ако се заседя - скука. Само като ходим за нейната кухня и се засечем с Биа става лафа. А Южния парк, ако бях само с бебето съм на линия, но с двамата няма как. Та така, повече сме домушари с отворени прозорци  Laughing А днес е страхотно времето, и цяла седмица ще е така, та ще гледам да се възползвам все пак.
Иначе съм с 2кг отгоре на това което бях преди да забременя, ама то беше и точно след диета, та дано сваля още. Иначе точно на бедра и ханш хич не свалям, а коремчето почти го няма.

Аз да ви похваля моя мъж, че забравих. В петък вечер след баня, го бях оставила по коремче, само по памперс. И нашия се обърна  Shocked Много е жилав, каката късно започна да се усмихва и гука, късно се обърна, но пък рано пропълзя, проходи и махнахме памперса, да видим как ще е с брат и Simple Smile

М/удругото, докато спят аз добавих новите мами, ако има нещо неточно пишете, или ако съм пропуснала някой.

# 311
Здравейте,
и аз съм била на опашката кадето са раздавали добрите бебенца Simple Smile Спим и ядем, а като бодуваме само гукаме и се смеем, какво по-хубаво от това. Мрънкаме за ядене и за чист памперс, защото нямаме глес за рев. Дано да си е добричк и за напред, ама пък за сметка на това си имаме други проблеми, така че всеки има закакво да се тревожи, за да не изгубваме тренинг, че сме майки все пак Wink
tracy_t - нищо не ми каза идиота. Вит. Д имало в млякото, не е нужно да давам допълнително. Мен изобщо не ме прегледа, нито шевове да види ак са нито нищо, Макси нямал екземи и чудеса, а само суха кожа (защото наистина за 6 дена изглежда много добре), ама това е защото му правя промивки 2 пъти на ден с преварена водичка и стои вързан, за да неможе да си разнесе инфекцията надруго място. Аз си поисках овлажняващ крем AVEENO CREAM да ми изпише, една приятелка ми го препоръча. Някои ползвал ли го е ??? Поисках да ми се направят кръвни изследвания заради желязото в кръвта ми, била съм изгубила много при форцепса, а той дори забрави да ми даде направлението. ИДИОТИИИИИИИИИИИИИИиииииииииии колкото си искаш. Винаги така ходя и сама си казвам имам еди какво си, дай ми рецепта за едикакви си лекарства Sad  ooooh!
Я да ви питам - някой имал ли е такива симптоми : сърбеж по тялото, няма значение каде, когато си под стрес или някакво напрежение и на мястото кадето се чешеш илизат бели петънца като охапано от комер??? Понякога насън се чеша и даже се събуждам от сърбеж. Със сигурност нищо не ме лази, ако това си мислите. Изумявам приятелите си като го правя пред тях както си пием кафето, такаче нещо ми има, ама какво ли е??? Аз съм така откакто родих и четох някаде, че се изследвало все още и се наричало TOXIC ERYTHEMA ??? Ако някоя мама е имала нещо подобно или е чувала, моля ви пишете ми.

# 312
Италиана, Сънчо моля ви да е към 12 срещата, че по-рано не мога, а и в 10 си е бая хладно все още. Иначе на мен Нишава ми е най-удобно заради паркинга, но ако на повечето ви е удобен центр. вх ще се опитам... (?Бети предполагам него имаш предвид?  newsm78 )

Захира: оо да определено на всеки му е различен прагът на търпимост. При мен въпросът е, че изморен неизморена, боли неболи кръст, гръб, крака и т.н. се насилвам да ходя, че да не се обездвиждам. Може би разходките ми помогнаха поне да не качвам много кила докато бях бременна - 15 кг, като се има предвид, че съм си предразположена към пълнеене и мислех, че поне 20 ще кача Simple Smile

Ох сладкото ще спра, колкото и да ми е трудно, но ако хляба спра то не мога да се наяждам да му се невиди!!  Shocked Баааси глада дет ме годни с това кърмене Sad

# 313
Янче и аз така виках, че хляб, ако не ям, не мога да се наям, а бях като Ивката на Бети - ям двойно, нищо не ми се лепи. Ама заради мъжо, че беше почнал Дюкан и аз не ядях хляб, и хич не ми направи впечатление. Важното е да се настроиш и най много първите 1-2 пъти да ти е кофти, но ще се изненадаш  Peace Опитай!

# 314
Цвети знам знам. Аз до преди да забременея години наред не знаех що е то хляб различен от хляб тип Бонус , тоест без брашно. Години ядох само него или просто не ядях никакъв хляб и не ми правеше впечатление. Но като забременях съответно ми се засили апетита+на нашия магазин спряха да карат от моя хляб и ето как проядох отново това изклюшително вредно за мен нещо!  #Cussing out А сега просто си ям по 3-4 филийки понякога! Такова нещо никога не е било!  Shocked

Поли–Зо
забравих да кажа, че абсолютно съм съгласна, че от разходки (при мен специално) не се отслабва, като тук добавям и секса! Просто не съм ли на много ограничено хранене + 3 пъти по 3 часа в седмица на фитнес трябва да забравя да съм 62 кг, което е нормалното за мен!  #Cussing out smile3511 smile3515 newsm45 Banghead #Sniper

Общи условия

Активация на акаунт