Августовски бебета - тема № 3

• 28 305
  • 742
  •   1
Отговори
# 540

При нас го има същото и идея си нямам защо се случва Sad Забелязвам обаче, че се случва най-вече, да не кажа само когато я кърмя в ръце - аз по принцип кърмя само легнала. Понякога обаче се налага на ръце (в парка примерно) и тя сякаш не е свикнала така и след петата мин започва борбата с цицата и рева  Shocked Повече от 10 мин така не мога да я кърма Sad Някой има ли идея от какво се получава това при мъничетата ни?? Дали при мен наистина е заради това, че в тази поза не е свикнала??  newsm78

Дани сто: милата, много кофти звучат нещата при вас. Постоянно ли плаче или само докато се храните??????

Rumik: ха добре дошла!  Laughing Дааам, плюнчим се, лигавим се и т.н.  И други мами казаха тук, че се случва на бебоците им. Явно е нормално за периода и определено не е защото им растат зъбки. Твърде рано е за това.  Peace

Лека ви   bouquet

Янче, ние пък сме точно наобратно, храним се на ръце, много рядко пробвам да го храня легнал и то е една борба с гърдата, сърдене ... Така че мен ако питаш - просто така са си свикнали и като е нещо необичайно и започват да се сърдят бебоците. Иначе ние не плачем докато се храним.
За плюмченето - и ние се плюмчим, правим си балончета и мнооого си лапаме вече юмручетата  Shocked

# 541
Добро утро мами. днес май аз съм първата тук  Sunglasses Ама я какво прекрасно време си имаме ние в Софияяяяя , уффф не мога да му се нарадвам!  family 1swing  grinning039  Nature Sunny И какво ще правим като от тук насетен ни чака цяла половина година скапано време??  smile3502 smile3506 smile3516 Та по случай временцето аз вече се захванах с  newsm28 1ironing wash hang

Нещо моята бебка я урочасах какви хубави пяаузички ми правеше напоследък, та последните три дни нещо започна да ме буди на 3-4 часа  Shocked
Така че Италианче, хич не ми завиждай!  Laughing Тази нощ за пръв път сигурно откакто беше на месец се будеше на 3 часа да яде. Може 5 мин да црокна в 2.30 ама ме събудииии  Thinking

Обръщам се към мамите, които преди да забременеят са пушели. Абе мами, сега как го усещате, припшва ли ви се??  Thinking защото аз до преди няколко дни не си и помислях за цигара, сиреч не ми се пушеше, но нещо напоследък така ми се иска да си запаля една. Е, разбира се, че НЯМА!  Naughty НО искам да кажа, че има промяна в организма ми относно желанието за никотин  Shocked #Crazy newsm78

# 542
аз докато се борех да кърмя не ми ссе пушеше, но като ми спря кърмата нямаше и три дни и ...уж само да си дръпна и аре пак наново  ooooh!

# 543
Добро утро и от нас!
За пушенето - и на мен не ми се пушеше, ама нещо напоследък ... ужас бе хора. Паля си ама ми става лошо и пак продължавам  Sick
Едно въпросче - може ли да се извеждаме при вятър. Тук е топъл вятъра , амае все пак си духа ????
Айде да ви е лек деня и бебоците да са спокойни  Hug

# 544
И аз като Калина. Спря ми кърмата и пак пропуших . Порока си е порок и това е. Винаги съм била закоравял пушач и едвам съм се въздържала повреме на бременността. Сега когато беба не е в мен и не се храни от мен нищо не може да ме спре. Може са звъчи отвратително, но е така и съм безсилна. Sad

# 545
А я да питам кърмещите пие ли ви се биричка? Аз хич не съм по алкохола и изобщо не ми е липсвало по време на бременността, обаче сега като кърмя ми се допива от време на време бира, пък знам, че е пълна с консерванти.

Времето днес е много кофти:( 
Бебка сутринта пак имаше кръв в изпражненията, но поне знам причината - през нощта докато  я кърмих пак ми разрани едното зърно и усетих ужасна болка, макар на пръв поглед нищо да не се вижда.
Някой път докато я кърмя не знам кръвотока ли намалява, обаче ми се схваща ръката чак до рамото и ме хваща секлет, въздух не ми  достига, изнервям се ужасно и ми идва да пусна бебето и да не го храня повече.

# 546
  • Sofia
Здравейте, мами!   bouquet
Ама че гадно време...  Close Как ще я караме незнам вече, ние бяхме все навън досега ...
За биричката - аз си пия по една чашка биричка всяка вечер, след като накърмя детето. Мисля че чак толкова няма да ми навреди.
За пушенето - изобщо не ми се пуши. Но после ще видим. Аз и преди това не пушех много де, по 3-5 цигари дневно.
За спането на бебето - аз хич не се оплаквам. Моята бебка много спинка. Лошото е, че вечер по-късничко заспива между 12ч. и 1ч. през нощта, но пък иначе спи непробудно цяла нощ, събужда се чак към 8-9ч. И аз така се наспивам перфектно.

Да ви питам, кога смятате да захранвате детето, след 4-ия месец или след 6-ия?

# 547
За захранването аз мисля, ако си имам достатъчно кърма да захранвам след 6м. Много малко ми се вижда бебенцето на 4м. за да го тъпча с каши и пюрета.

# 548
Момичета,много ми е гдано!Нищо не ми върви както трябва.Постоянно се караме с моя мъж.той все правия,а аз кривата.Не смогвам с чистенето и готвенето.И за това ми мърмори също.Малкия иска много внимание,ама това е нормално де.Баткото пише домашните си по 5 часа-направо нерви не ми останаха вече.Зълва ми ме дразни супер много.имахме спречкване с нея по телефона.И тя веднага се оабдила на батко си.И в резултат се карахме заради нея.Той моя мъж за убиване естествено,защото й обръща  внимание.Ама аз нямам на кой да се оплача!И да ми помогне!Вече нямам нерви.За това и скоро не съм писала,а и не съм чела много.Просто вече няма сили.Килограмите ми пък се качват-83 съм,а отидох да разюждам 85. ShockedАма заради кърменето не смея нищо да направя по въпроса.Тука е лошо врмемето и няма да мога да отида да заведа баткото до училище.И сега се притеснявам и как ще стигне до там,да не го издуха вятъра.
Някой ползва ли вече кенгуру?Аз имам на Чиполино-модел Лате и се чудя дали не е малук още за него? Thinking
Просто ми е супер криво и мисля че лека полека съм се запътила към депресията,а нищо не мога да направя по въпроса....

# 549
А я да питам кърмещите пие ли ви се биричка? Аз хич не съм по алкохола и изобщо не ми е липсвало по време на бременността, обаче сега като кърмя ми се допива от време на време бира, пък знам, че е пълна с консерванти.

И аз не съм много по алкохола,да не кажа хич,но напоследък си пийвам малко бира(но не прекалявам да не напия бебо Joy)
Леле мамчета имаме едно съседче което е с 3 месеца по голямо от нас и сега му излизат зъбки,направо ужас!Ми то реве постоянно-сутрин,на обяд и вечер и помеждутаците,не ми се мисли когато дойде това време и започнем и ние със зъбките ooooh!
Сега искам да помоля някой,който е наясно със захранването да ми го обясни,че нищо незнам.Кога се започва с кое се започва и как(имам предвид една лъжичка пюре сутрин и после кога(на обяд или след няколко дни))Пък ако не ви се обяснява насочетеме на къде да чета.Мерси  bouquet
И аз съм в чуденка дали да излизаме на вън днес,тук подухва и не е толкова студено... newsm78                         чао за сега

# 550
Диди, На вятър в никакъв случай! Не рискувай, че сега и без друго е кекав сезон, камоли за тези мъниета, които нямат какъвто и да било имунитет и един вятър в нослето вероятно е достатъчен да се разболеят. Ей сега кабелджията с 6месечно бебе каза, че детенцето му е болно от бронхоплевмония... Извеждане на вятър, мъгла и дъжд НЕ  Naughty

Славенче
: Sad ама наистина ли мъжът ти не зацепва, че имаш нужда от помощ??? Наистина ли като си я поискаш и не ти я дава??? Наистина ли изобщо не те разбира???? newsm78 Ако е така какво друго да ти кажа, освен, че ми е жал за теб и се вбесявам от такива мъже.  #Cussing out

Хариела: хахахаха, ти ме разби - не стига, че ти спи по 10 часа, пък се оплакваш, че ЧАК в 12-1 заспивала  hahaha Joy Мноооооожко искаш пЪ  Joy hahaha

За захранването: ами или на пълни навършени 5 или на 6.  Моята педи е много против, но на мен хич не ми пука! Тя иска на 3 месеца, пък след 6 месечна ако се захранели им падал хемоглобина, та вероятно ще съм по средата - на 5!

Бира пия както сега, така и през бременността. Пия по чаша, две когато ми се припие, което всъщност напоследък не е така често, както когато бяха летните жеги. Ама не се притеснявайте момичета. Не сте ли чували, че бирата стимулира кърмата??  newsm78  Да не говорим, че и по чаша вино на ден е позволено, да не кажа полезно!  Laughing

Някой пазарувал ли е от Ла Редут, че само чувам колко било хубаво и изгодно. Я разкажете...

# 551
Славенче, маистина и на мен ми е много мъчно за теб. От това което пишеш и си писала и преди, оставам с впечатлението, че мъжа ти е мноооого неразбран, за яко мъмрене е според мен, аз сигурно щях да му вдигна някой скандал. И аз с бившия ми имах проблем със сестра му, само гледаше проблеми да ми създава, а той я защитаваше, та знам какво ти е. И ако ти кажа да не й обръщаш внимание, знам че полза няма да има, щото просто не става ... Какво да ти кажа, дано да се вземе в ръце твоя мъж, че ... направо бих  го набила.
Янче, аз съм пазарувала в Ларедут, много интересни нещица имат и много изгодно, когато са намаленията  Peace
Биричка на мен не ми се допива (никога не съм я обичала и никога не съм пила), но пък винце ми се допива и даже на няколко пъти пийвам по 100 мл. след като накърмя вечер  Laughing
За захранването, аз ще захранвам след шестия месец  Heart Eyes (по схемата на сестра ми  Joy Joy Joy ) хаха, ще ми я даде наготово Simple Smile така че още не съм чела нищо, като знам, че има кой да ми обясни като дойде времето  Mr. Green
Тук при нас също е много кофти времето вече, през нощта бяха паднали температурите на 5 градуса, през деня постоянно вали, излизаме за по малко из квартала, ако завали или задуха слагам дъждобрана и газ към вкъщи (или в магазина)  Mr. Green Mr. Green Mr. Green все пазарувам в повече, ама то като вляза да се скрия от времето и какво ми остава освен да пазарувам  Joy Joy Joy

# 552
  • На плажа
Ние днес излизахме,нищо ,че духа вятър,сложих му дъждобрана и готово.
Лидия,наистина си направила нов албум Mr. Green Снимките са супер,много сте готини всичките.Ти къде живееш?
Славенка,мила,много кофти,но мъжете са такива ,в повечето случаи,очакват всичко да е наред,без да се запитат,как се справяш.Кураж,като порасне малкия ще се наредят нещата.
Аз вчера си взех пак жито,че ми се прияде и усещам коренна разлика в храненето.Преди беше едно борене ,сърдене,а сега се нахранва кротко,даже само от едната гърда,тъка,че продължавам с житото.
За цигарите,толкова много исках да ги откажа преди да забременея,че сега въобще не  смятам да паля,дори да ми се припуши,ще стискам зъби,и това ще мине.

# 553
Момичета,не го написах,за да ме СЪЖАЛЯВАТЕ!не искам това.Просто исках да споделя с някой,защото тука няма с кой.Моя мъж просто смята,че аз трябва да върша домакинската работа.Нали съм жена!Така е свикнал и така е научен от майка си.Говорила съм,спорила съм,скандал съм вдигала-файда няма.Просто в един момент като се натрупат повечко неща и ми писва.И ако има къде наистина ще се махна.Много го обичам,но той ми е стиснал душичката с две ръце и аз вече се задушавам!!!Като бях само с едното дете не ми пречеше.Даже на работа ходех и пак аз чистех и готвех в къщи.Сега от както съм родила е пуснал прахосмукачката точно три пъти и то само след като му го повторя поне десет пъти.Иначе детето гледа често като си дойде от работа, но аз не смогвам за 1-2 с всичко,защото трябва да кърмя, да го преобувам, да го къпем и така.Просто съм на ръба.А със сестра му не мога да говоря,щото супер ме дразни и ще я набия най-много,а тя ще доприпка при батко си.Просто е свикнала за всичко на него да звъни,все едно мъж няма.
Лек ден на всички!Дано вие и бебчетата да сте добре.
Ще водим Валентин на консултация довечера и ще слагаме Пентаксим.Утре ще ви пиша как я е понесъл. Peace

# 554
Момичета моята принцеса най-накрая почна да гука. Heart Eyes По едно време си мислех, че ще пропусне, но ето че на.... научила се е и сега не спира.Simple Smile.
 Днес съм в супер лошо настроение, боли ме главата а и това времеее. Като се замисля, че занапред така ще бъде направо ми се доревава. Не знам как ще изкарваме бебетата навън. В тази връзка при какви условия трябва да излизаме на разходка ???? Ако може мамите с по-големи дечица да кажат. Все си мисля, че децата трябва да са извеждат при всяка възможност.  Thinking

Славена мисля, че трябва да поговорите с твоя мъж. Без скандали, така спокойно да му обясниш, че не можеш да огрееш навсякъде.

За захранването тепърва започвам да чета и да се информирам. Не мисля да започвам скоро, нека да стане на 5 навършени месеца. Мисля, че колкото по-късно , толкова по-добре. Едва ли храносмилателната система на бебе на 3-4 месеца е готова да се справи с по-тежки храни.

Пентаксима ние няма да го сложим скоро. С това лечение 1 месец няма как да го боцнат. Всичките ваксини ще ни се изместят с 1 месец, което не е добре, но няма какво да се прави. Нека се излекува напълно мъничето

Общи условия

Активация на акаунт