Августовски бебета - тема № 3

• 28 307
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
Привеет на всички  Wink
Благодаря за отговорите на въпроса ми. Все пак се чух с педито и тя каза, че този секрет е хормонална реакция на организма на кърмата която приема. Посъветва ме да я мия при всяка смяна на памперс. Което си е доста трудоемко..ние акаме почти на всяко кърмене  Embarassed А и нали сме гладници .. вече сме 5800гр. и 61 см. Как се справяте сами с миенето..че аз леко и притискам коремчето и се притеснявам да не и направя нещо.
Пак въпросче имам ще ме извините. И досега като кърмя, като засуче от едната гърда и усещам напрежение и в другата, и винаги тече мляко и от нея. При вас как е? Не е ли нормално след толкова време да се нормализират нещата?
ЗА килограмите..аз покрай грижите за беба и домакинството си слабея. Вече съм 66 кг., а преди да родя бях станала 82 / за мой кошмар / .А сега си ми стават всички панталони и дънки. Проблема е в бюста ми ..който стана доста по - голям.
Lidiya_81 Ние спим и на двете страни. По гръб я слагам винаги а тя сама си върти главата.
Яна  Супер сте  с теглото  Simple Smile Ние нямахме реакции след ваксината а лекарката изрично ми каза да не давам Панадол..Ох тез лекари ще ме довършат.

# 361
Маник, същата работа с гърдите докато кърмя, така беше с Емо докато кърмех до края, и сега пак е така, нормално е. То млякото като слиза, слиза и в двете, за това казват, че няма проблем да се кърми от двете на всяко хранене, защото в другата гърда задното се смесва с предното и бебето си хапва достатъчно и от двете (предно и задно мляко говоря).

# 362
Ама вие шофирате вече самички с бебетата ли? Shocked

# 363
]Ralence, и Дани е така - няма видимо течащи сополи, и аз като му гледам жв ноздрите не виждам нищо, но самия звук е като на хрема, а и докторката потвърди. Дано да ви се размине, че е много неприятно.
Шайни, браво, радвам се че сте по-добре. Само така  Hug
Магаре, моята помпичка се казва някакво Косатко(ама е чешка де) и се включва към прахосмукачката. То същност е една тръбичка с два накрайника, единия пъхаш в прахосмукачката, другия в носа и така.
Данче, не се кахъри за килцата. Има време - ще ги смъкнеш.
Янче, сложихте Превенар все пак гледам. Аз още съм в чуденка дали да го слагаме. Ще кажеш дали има странични ефенти после  Hug Браво за наддаването  Peace добре хапвате   bouquet
Поли, ние сега се чудим дали да ходим на Livingo в Италия или на Schladming-Dachstein Tauern в Австрия. Вече сме го планирали за края на януари  Mr. Green Нямам търпение. Вие в Грац ли сте? Ако сте там - няма да минем  оттам Sad за съжаление. Гледам, че пътя ни е през Munchen.
Аси, честита племеничка и дано бързо се възстановят и двечките и да се прибират вкъщи.
Джиджин, дано всичко е наред при ортопеда. За пътуването не се притеснявай, всичко ще е ОК. Бебчетата спинкат през повечето време от пътуването (поне повечето де).
Захирка, честити ви подаръчета. Аз шофирам, макар че малко ме е шубе от време на време с тия луди шофьори из Прага. Ама ако не е много из центъра - не се притеснявам  Peace
Джули,аз Дани вече веднъж го слагах в Кенгуру, струва ми се, че му е по - удобно, отколкото в слинга. А и той вече си държи главичката, надявам се и гръбначето да му е заякнало достатъчно.
Гануша, добре дошла при нас. Браво за кроткото бебенце. И аз съм в тази група от мами с кротки бебенца Peace
Лидия, Дани спи сега и на двете страни, както дойде. Но като беше по-малък (в родилното ни казаха) слагах одеало навито на руло и слагах Дани с гръбче опряно на рулото, така няма как да си завърти главичката на другата страна. Сменях страната всяка нощ и така един ден спеше наляво, следващия надясно. И той свикна да спи и на врете страни. Можеш да пробваш, дано съм го обяснила добре   bouquet
Мъник, и аз съм така с кърменето. В момента, в който засуче и усещам как ми слиза мляко от другата гърда. Сестра ми кърми вече година и три месеца и каза, че все още го има това чувство, каза, че е нормално.
Аз да ви питам сега. Някоя от вас почнала ли е противозачатъчни. Вчера бях на преглед и доктора направо си ми ги насади, без да ме пита дали искам. Каза, че били за кърмачки. Та се чудя дали да ги почвам. Казват се Cerazette. Вие как се пазите? Ние вече открихме лав сезона и засега сме на "дано да не хване"  Joy Joy Joy предпазния метод, демек никакъв  Mr. Green

# 364
zahira - аз изкарах цялата бременност на колела, даже и с контракциите можех да се закарам на 4 мин. ама мъжа ми се смили  Laughing
след 7-я месец слушахме с бебто приказки и песнички в колата Simple Smile и сега много обича да слуша, предполагам че е свикнал. От раждането си е също в колата и много му харесва.
tracy_t - знам си аз, че нещо става. Дано по-скоро да ми изпратят гадовете час за преглед. Страх ме е да го обръщам на една страна, защото се дави доакто спи от слюнката си, гълта накриво ли какво прави не го знам и само стоя и го гледам как спи и не се отделям от него. Все си мисля,че трябва да му е удобно както той иска, за да преглъща по-добре. И аз пробвам така, но той плаче, бушува докато не се освободи от позата, много е упорит. С тия обриви спрях да го тормозя седмица някаде, ама минават почти и пак го почвам с мъките по затисканията.

# 365
Поли, ние сега се чудим дали да ходим на Livingo в Италия или на Schladming-Dachstein Tauern в Австрия. Вече сме го планирали за края на януари  Mr. Green Нямам търпение. Вие в Грац ли сте? Ако сте там - няма да минем  оттам Sad за съжаление. Гледам, че пътя ни е през Munchen.

Не сме в самия град, а в околностите едно селце, на 5-6км от магистралата за Италия (А2), но то е ако се идва откъм Словакия, Унгария, Сърбия, тази част на Европа, верно че на вас май не ви е много на път. Шладминг съм чувала че е много хубаво, аз съм ходила на тукашните ски курорти само на Gaberl и там ми харесва много, макар че аз ски не мога да карам, ходим само да се пързаляме с шейни и ей така на разходка. Но Шладминг казват, че е дин от хубавите им курорти. И аз мисля тази година да се запиша на някой ски курс, Емо също, че тук всички карат ски, децата щом проходят кажи речи и ги качват на ски лудите. Да извинят останалите, че разводнявам темата, моля  Blush!

# 366
  • София
Захира, и аз до последно бях в колата преди да родя зад волана... И сега си карам, малката я слагам отзад в кошчето и тя точно само като запаля и е заспала... Много обича да се вози. Е не ходя на далечни разстояния...
И нашето носле хърка от време на време. Аз ползвам помпичка на Чико, но май не вади много сополки, по ми е лесно като видя, че има нещо в ноздричката да го издърпам с клечка за уши.
За кърменето-не че кърмя кой знае колко, понеже нямам много кърма, но си го имам това усещане все още като започна да кърмя как млякото слиза и текват капчици.
Лидия, аз въртя малката и на двете страни... дори когато е в количката я обръщам от време на време, но напоследък тя самичка си прави това упражнение.  Grinning
Днес ходих да си взема рецепта за ваксините. Ще слагаме Пентаксим, но педито каза, че не е добре да се слага заедно със синфлорикса, за да не се натоварва много мъничето, та втората евентуално ще я слагаме допълнително.
Аз ходих на кардиолог за това шантаво кръвно, беше 125/85, но имах и екстрасистоли и всичко това било последствие от стреса за организма по време на раждането, та евентуално може да се наложи да пия известно време хапчета, ако продължава в същия дух... само че това автоматично означава спиране на кърменето, а на мен ми е толкова съвестно, така исках да си кърмя малкото човече. Ревах като магарица допреди малко, че може да се наложи изцяло да минем на АМ. Само като я погледна и ми се доревава, така искам да й осигуря всичко най-добро... а как да направя така, че да се чувствам добре без лекарства, просто ми е много мъчно днес.  Cry Cry Cry.

# 367
Лидия: да на двете страни се върти  Peace Интересно име на синчето бай дъ уей  Simple Smile

Мъник, наистина всеки доктор казва ама абсолютно противоположното на съседния до него  Joy С преварена вода ли ти каза д миеш долу или с обикновена? С тампонче или на течаща?

Трейс: ами да, реших се мила. Мисля, че болестите срещу които е болестта недай си боже биха имали кофти последици в живота и щом има ваксина срещу тях е редно да я сложим! Засега май нямаме странични ефекти, да чукна на дръвче, но после пак ще пиша  Peace

Силви, Терпсихора ами хайде дано успеете да дойдете миличкииии  Hug Силви и аз не знам как да стигнеш честно казано... Питай приятели, роднини или друг тук от Люлин примерно да каже  Thinking

Гануша
: добре дошла!  Hug Аз също бях с термин 5 август и родих на 30 юли!!  hahaha

# 368
Здравейте и от мен!
За позата на спане - моята Калина я обръщам и от двете страни. Имам чувството обаче, че главата й се е удължила от това спане, тоест не ми изглежда вече кръгла каквато беше след раждането. В тази връзка - докога трябва да обръщаме децата да спят по този начин?
За усещането в гърдите - абсолютно по същия начин е и при мен, като теча на кърма от свободната гърда го спирам по съвет на мама от нашата тема - с пощипване на зърното.
За почистването на секрета от половите органи, на мен са ми казали познати акушерки - с тампонче напоено с олио или с преварена вода, но на мен ми е по-лесно с олиото. И го почиствам когато се сетя.
Много ми е зор придвижването с тая количка, особено в центъра и си чакам с нетърпение кенгурото. Поръчахме да ни доставят от Е-bay някаква марка, която не се продава в БГ, а има много добри отзиви за нея - Бейби Бьорн. Надявам се на Калина да й хареса, та и аз да се родя.  Laughing
Между другото сигурно ние имаме най-шантавия начин на заспиване, особено вечер - трябва да я разхождаме с баща й на ръце из целия апартамент и то задължително права, за да разгледа всичко. Така се унася и заспива (след 30-40 мин. разходка).  Laughing
Иначе заспива и сучейки на гърдата ми, и в количката, но за съжаление все по-рядко. През повечето време от разходката е будна, добре, че съм й окачила разни плюшени животинки на количката, та ги разглежда. Абе деца!  Laughing
Чао от мен засега!   bouquet

# 369
Ама те бебтата ви не се ли въртят сами като спят, Соня вече и да я сложа на ляво или дясно, тя след малко сама се обръща по гръб и главата си я върти накъдето и скимне докато спи. Също се мести зи кревата, обикновено я намирам забутана в решетките на леглото.

# 370
Eхо, и ние днес бяхме на консултация - 1200 е качил и 4 см е порастнал малкия!!  Сега е 5650 гр Мнооого съм доволна! Долс, и ние предния месец имахме проблеми с кърменето - изкуствени зърна и рагади и Марти беше качил само 600 гр, така че не се притеснявайм не може всеки месец да качат еднакво кърмените бебета.. А линка, който си пуснала е изключително полезен и има много вярна инфо!
Янче, аз съм много доволна от нашата педиатърката (Захира ми я препоръча) - никакво захранване до 6 месец! Поздравления и на вас - добре наддавате!!!
Та сега да попитам мамите кърмачки с опит: педиатърката каза да махна нощното хранене - да прави 6 часа пауза .. и на мен ми се ще мнооого, че не мога да се наспивам въобще , ама имам две притеснения:
- дали няма да ми намалее кърмата, като не го храня през нощта?
- как да го накарам да прави тази пауза - вода ли да давам?
Не знам за вас, ама Марти откакто му спряха коликите е коренно различен - много по-спокоен, стои си сам в шезлонга, усмихва се и си гука и просто е друго дете.. колко ли го е боляло детето като ревеше така..  newsm78

Айде, нямам търпение да се видим утре!!  Hug  

# 371
Правите ли масаж и гимнастика на вашите бебета? Нашата педиатърка   с italiana ни даде един сайт с нагледни материали:

http://www.momentofpeace.net/category/motherhood/massage_gymnastics

Между другото и аз съм много доволна от нея.

# 372
Boiana_P аз купих от магазина на Премаман кенгуру - Бейби Бьорн за 188,00 лв. Много съм доволна, страшно е удобно и на Надя й харесва. В момента, който я сложа и заспива. Ние също предпочитаме да заспиваме прави.

# 373
Здравейте, и ние днес бихме Пентаксим на Ники. Добре понесе боцкането. Дадох му Панадол и дано няма проблеми  Praynig
Шайн и Никола спи цял ден. Буди се само да папка и пак заспива. И аз не знам дали е от ваксината или от Панадола.
Lidiya_81,той сам си се върти както му е удобно.
Кърмата и аз си я усещам , като слиза в другата гърда, докато го храня, но вече не капе. Явно кърмата ми се е регулирала вече.
Захира, ние сме само с масажи все още.
Купих си чая - Лактогонно средство и започвам редовно да го пия. По колко чая пиете на ден  newsm78
Мале тея деца пощуряха  #Crazy . Сега гледам по новините, че вчера са убили 16 годишно момче, а клиповете  на бой с момичета ме втрещяват. Направо ме е страх за синчето. Дано нишите деца имат нещо в главицата и не се занимават с глупости  Praynig
Италианче радвам се че линка е полезен. На мен лично много ми помога и успокой Peace

# 374
Поли, ами да, тука също е така със скиорстването. И нашия тати чака само да стане малкия на 2 години и да го качи на ски. Моя мъж вече сам се върти накъдето си иска. Само в началото, първиямесец съм го слагала на страна, сега вече не седи.
Италиана, браво на вас, много добре наддавате  Hug

Общи условия

Активация на акаунт