Августовски бебета - тема № 3

• 28 305
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
ssiillvvyy, просто суче по лакомо от биберона - вдигни я по-високо(около 45 градуса наклон) за да може по-лесно да и влиза Фризолака в коремчето. И Ния го правеше тоя номер в началото.

Мерси - ще пробвам още днес!

Разгледах снимките на вашите бебчета - всички са големи сладури. Качих и наши - да се запознаем! Simple Smile
От тук до края
http://august2009.snimka.bg/baby/avgustovskite-bebcheta.403930.15324667

# 481
Здравейте мацки-вчера ходихме за второ мнение при д-р Алексиев в София. Резултата е, че всичко е в норма и няма нужда да носим ортопедични гащи, за което много се радвам newsm44. От друга страна ме е яд защо трябва да се ходи при по голям специалист в областта, за да ти каже как стоят нещата-просто първия лекар ако не е сигурен, че има проблем или не разбира чак толкова да каже отидете еди къде си да ви прегледат, а не ами трябва да носите гащи #2gunfireТака че мами ако не сте ходили на ортопед или и  вас някой ортопед ви е шашнал по добре намерете добър специалист в областта и направо там Peace
Иначе пътуването мина горе долу добре за беба-на отиване си спеше спирахме да се храним, ама на връщане като ревна от Пловдив та чак до тук-голямо реване беше(омръзна ли и пътуването или коликите се обадиха незнам-ама чак пуснахме лампата вътре, пяхме песни, но нямаше голям ефект) и като влезнахме в къщи и млъкна гък не каза, а беше вече гладна newsm78
Хубав ден на всички ние ще ходим на събор на село при баба Simple Smile

# 482
Янче, не мисля, че е рано за гимнастика, никак даже. А иначе, правя гимнастика на ръчички и крачета. Ръцете - свиване пред тялото и разпъване, после вдигане над глава и сваляне, после същото, но като се разминават. След което лява ръка, десен крак се допират и пак се разминават. Крачетата (Шайн ли беше опсвала - ами същото), все едно кара колело, сгъване и разгъване, опиране на петичките в "земята". По коремче, свиваш краката да се опитва да се оттласква, така се научават да пълзят Simple Smile Няма нищо лошо, че си надига дупето, подпирайте с ръка да се опитва да се избута.

Аз нямам идея колко пъти яде на ден, нито колко време, различно, и май повече време съм биберон Simple Smile И той си смуче ръцете, но каката така се научи да си смуче палеца, и сега така заспива Sad

# 483
Жижин, много се радвам, че всичко е наред!  Hug Бях сигурна, че няма смисъл да носите ортопедични гащи.  Laughing

Ние бяхме до преди малко навън, сега хапвам, ще събера прането и пак на разходка.

Лек ден.

# 484
  • Варна
Ето тук е показана много добре гимнастиката  http://www.letsgym.com/2007/03/05/bebe-1-6/

Шайн защо не пробваш вечер като и правиш масаж тогава да я сложиш по корем и да я масажираш и тогава предполагам няма да протестира и ще почне да си вдига главичката.

# 485
  • На плажа
И ние ядем по 8-10 пъти на ден,като едно хранене трае около осемм минути.През ноща се задържа повече на гърдата ,може би защото е сънен.
ssiillvvyy, от къде знаеш колко изсуква,да не го мериш?Иначе,аз бих предпочела,да не го прехранвам,за да не му е тежко,пък и доки ми каза,че не е нужно да е дебело бебето,нормално било да качват около800-900гр.изцяло на кърма,ако са.

# 486
  • Варна
Здравейте, момичета! Все ви чета, без да пиша, защото никак не ми остава време. Моето бебе, което се роди на 31.08, ми е трето детенце и на тримата все им трябва мама, така че до компютъра се стига много трудно. Страхотно е, че го има този форум, тази тема, че можем да обменяме опит. Чета, че много от дечицата имат колики. На нас ни останаха 2 шишенца Инфакол, ако на някоя мама й трябва, да ми пише на лс.
Растете здрави, умни и красиви! И дано се разминаваме с вирусите и болестите. Успех на всички! Grinning

# 487
ssiillvvyy, от къде знаеш колко изсуква,да не го мериш?

Ми да - меря го! Blush Преди и след ядене! Mr. Green Е не всеки път разбира се! Simple Smile Само като ориентир - бяхме влезли в едни нормални рамки, но сега нали почна да връща - започнах да я меря почти на всяко хранене!

# 488
Силви, за мен меренето повече от 1 път в месеца (освен, ако видимо не е добре детенце) е просто излишно. А пък за майката е и стресиращо. Ако се мери всеки ден дете, което качва по 1500гр на месец, и такова което качва по 800гр, може да се окаже, че второто изяжда повече от първото, но всичко е до метаболизъм и организъм като цяло. А и това, че децата не ядат едно и също количество всеки път, т.е. ако през деня изяде 70мл, ти да му додадеш още 30, щото сутринта толкова е изляло.
И не вярвам, че не може да ти се увеличи кърмата. Сама казваш, че от 40гр си стигнала до 100, значи може, щом може до 100, може и до 120 примерно. Да не мислиш, че аз винаги имам по много? По някога не му стига, яде по-начесто целия ден примерно. Вечер пак суче по често и за няколко дена се нормализира. А и те израстват, трябва им повечко кърма, все по някое време трябва да я регулират. Това е моето мнение, но мисля, че най-добре е да се свържеш с Айла или някоя друга мама, дето е спец по кърменето, смятам, че ще са ти много полезни, и няма да дохранваш, и за теб ще е по-лесно  Peace

# 489
здравейте на всички,
малко ви поизоставих,защото имаме гости от чужбина и е голяма лудница. Качихме Макси на Лондон Ай  Laughing (ненормални сме просто), но в музея с восъчните фигури не успяхме, защото не ни пуснаха с количката, а аз най-малко не ми се мъкнеше детето на ръце, тежи, неудобно, млека, памперси...айде може и да почака  восъка докато проходим Joy

ralence , Slavena80 - аз тормозих със същия проблем мамите тука, ама никой нищо конкретно не ми помогна, честно казано. Наистина гледа в посока светлината Макси, но съм го въртяла на мястото на краката, за да гледа пак към прозореца, ама не ми се получи. Имам много добра представа от човешко тяло, мускули, сухожилия и т.н. (свързано с работата ми), но и без да е така всяка майка би се усетила, че нещо става нередно. Има от двете страни на врата идентични 2 мускула, които завъртат главата в ляво и дясно. Аз също смятам, че единият е по-добре раздвижен от другия. В началото сме на тия раздвижвания на мускулите (след 2-я месец започва активната гимнастика), но все пак ако не се оправи може да се окаже проблем с времето. Аз сега чакам час да ми изпратят за физиотерапевт, защото по повод едното краче сме ходили преди няколко седмици и аз случайно вметнах въпроса за завъртането на главичката и тя точно същите неща ми каза жената. Обърна Макси да легне на една страна върху ръчичката си и завъртя дупенцето и крачето също и го подпираше с ръка отзад, едно че повърна (беше ял преди повече от 1 час) и друго, че въпреки позата се мъчеше да се завърти и гледаше на противоположната посока. Посъветва ме ако не успея да го оправя скоро проблема сама да си запиша нов час. При контролен преглед пак поисках да го погледнат за същото и му светиха в очичките с фенерче, за да проследи светлинката и плавно и леко да се завърти на другата страна - гледа я до едно положение и като се усети, че ще се завърти на неудобната му страна спря да следи светлината. Проблем със завъртането на главичката като го хвана за вратлето няма също, просто е раздвижил предполагам само единия мускул добре, а другия е в лек застой.
Решението според мен е с тази активна гимнастика ние да имаме 1 упражнение повече от другите мами, но несмея да си го наложа сама искам да ми го покаже специалист или поне да ми даде идея, аз ще реша как точно да го правя вкъщи.
Съжалявам за дългото обяснение, но не съм по кратките изказвания явно  Joy
Успех и кажете моля ви какво са ви посъветвали в Бг, аз също ще ви държа в течение какво е положението с нас тук.

# 490
забравих,че имам и въпросче  Rolling Eyes
ако някоя мама е ползвала Аптамил 1 моля да ми каже кога и как се преминава на 2. Тук моите приятелки били минали направо на Аптамил 3. Двойката пише, че е за много гладни деца. Моя хубостник е лаком, но не е дебел в никакъв случай. Яде от 2 седмици на 3часа по 120 мл. като през нощта прави 8 часа сън без мляко. чудим се с татко му да минаваме ли на Аптамил 2 при положение, че за неговите седмици (до8) трбва да си хапва по 5 пъти на ден по 150 мл??? Четох им в официалният сайт, че Аптамил2 правело в коремчето на бебчо нещо като пресечено мляко, което се раздува и смисъла е да му е пълно по-дълго време и да не усеща глад. Това раздуване ме притеснява, честно казано да не му разширим коремчето или знам ли, така добре се храни в момента, че (пу да не му е уроки) ако му го разбутам нещо ще откача.

# 491
Цвети Да и аз ги знам същите упражнения по принцип, но просто е противоречива инфото, която чета и чувам за това кога трябва да започнем да ги правим. Но определено не мисля, че бебето трябва да се учи да лази от сега! Shocked  Naughty Аз си я обръщам по коремче да изправя главата. Тя инстинктивно тръгва нагоре все едно да лази, но това е само инстинкт. Определено не мисля да я насилвам, а като й дойде времето сама ще си пролази, ако иска. Някои бебета въобще не лазят а директно прохождат  Peace

Jijin браво, че всичко е наред! Абе второто мнение и то на специалист от добра болница е задължително!  Hug

Лидия: еехх блазе ви Simple Smile Аз съм живяла в Лондон 4 години и понякога така ми липсва .. Heart Eyes Добре че успях тази година отново да си го видя, а и заради мъжо пак обиколих всички забележителности, много яко  Joy

Ние днес бяхме на Витоша и какво оф-роуд рандеву направихме с количкатаааа, мани мани  ooooh! Бойно кръщене на Анди в планинския туризъм  Joy Беше труден марчрут с количката, но беше супер. Заредих се за седмица напред  Sunglasses и тен хванах  Peace bowuu

# 492
Цвети - не исках да кажа, че изобщо няма да се регулира - просто става постепенно - ето при мен всичко това се случи в порядъка на 1 месец. Написах го така, за да избегна съвети от рода - изобщо няма нужда да дохранваш - спри и за няколко дни нещата ще се нормализират - ми не се получава толкова лесно - поне при мен де! Просто драстичното премахване не свърши работа - детето си стоя гладно, а кърмата не дойде като с магическа пръчка. За това меренето може и да е стресиращо, но точно благодарение на него стигнах до тук. Абе общо взето работя по системата от първа страница за премахване на добавката от АМ - постепенно я намалявам. Пробвах метода на Калина - да я храня под наклон - определено има ефект. Освен това намалих количеството добавка на 15 мл. Реших, че щом връща определено й е много, но пък ако я премахна изцяло си е гладна, така че още ще си ядем допълнително, само че по-малко. За сега е спокойна. Дано в един момент наистина успеем да останем само на кърма.

# 493
Здравейте мами,

Manik, Sandra, и Калина си смуче юмручето особено, когато е гладна, но напоследък забелязвам, че и след това понякога. Явно е от възрастта, но и аз се притеснявам да не свикне да смуче палеца  Thinking , биберона обаче го плюе, много рядко се излъгва да засуче няколко минути даже. Педито казва, че кърмените бебта често не обичат бибата, но аз гледам да и махам ръцете. Дано е от възрастта и да отмине  Wink
Лидия, аз не съм коментирала това с главичката с педито. Ще я стимулирам да се обръща на тази страна, а ако до края на месеца нямам успех ще говря с нея. Моля те, ако ти покажат някое упражнение, сподели с нас  Praynig

# 494
Стела77: ама на теб и кг ли са ти отгоре? Щото аз скоро май ще стана на кг като бременна!!!!!  Shocked Започнах лека диета, та да видим, че страшна работа, какааааа  newsm45 smile3511 smile3514
Аз преди да забременея за първи път бях кожа и кости, даже костите преобладаваха - 48 кг. 167 см висока, абе щиглец, нооо в 9 месец станах 72 кг.  #Crazy, е все пак бебо беше едричък - 4200 се роди. След 6 месеца вече бях 55 кг., но с течение на годинките ги качих на 62, на които и забременях сега. Този път стигнах до 75, а сега съм 70  #Crazy ама нали се мъча с къменето. Ти се радвай поне, че има файда от килогтамите и циците ти  Laughing
 Моят мъж се бъзика, че съм погребала целия футболен отбор с житото дето съм го изяла  Mr. Green
Моите мъки с кърменето се усложниха след боледуването на малкия. Сега кърмя по 1-2 мин. и после дохранвам с изцедена кърма от предното кърмене, но понеже и това не стига правя и 30-60 гр. АМ. Та кат дойде време за яденеее са големи приготовления: 2 цици и две шишета и една помпа  Tired Ама ко да се прави, по-добре нещо, отколкото нищо!!! Party

Общи условия

Активация на акаунт