Августовски бебета - тема № 3

• 28 305
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Jijin  радвам се, че всичко е наред!Ние все още не сме ходили на ортопед-та се замислям при кой да отида. Ти в Енина ли беше на събор защото и ние днес бяхме там .

# 496
Здравейте  мами !
Аз най-накрая успях да се включа.
Ние също хъркаме с нослето но незнам дали е хрема и кашляме. Иначе гърдите и гърлото са ОК, сменям вече 2 сиропа за кашлица ама нъц, не се оправя.
Моля за съвет какво да й слагам в носа, не става с физиологичен. Едната докторка каза даже че може и Олинт за възрастни, ама мен ме е страх.

ganusha80 ние сме на 7 хранения по коло 110 мл. Като ти реве на 140 мл. просто увеличи водата в разтвора. Аз давам 100 мл вода с 3 лъжици сухо и става 110, но това я засища.

Момичета как разбирате коя е любимата играчка на бебоците? И още нещо вашите мятат ли ръчички? Нашата беба като й се спи много и почва като хеликоптерче с тези ръце - тамън се унсе и се събужда от тях  #Cussing out

Jijin и моята беба реве като е тъмно и се вози в колата. А като е светло по-рядко реве. И ние така като се приберем сме най-кротките и тихи.

Да ви споделя нещо напоследък съм се изчаткала май ми идва в повече това че съм сама с бебето постоянно ... е майка идва през ден за по няколко часа ама нещо не ми стига. Та съм решила ако мога да си намеря свястна работа след нова година да започвам, защото ще изкукам съвсем.

Бързо оздравяване на болните бебета, а на мамите да пожелая да са по-спокойни.
Щях да пиша още ама ме викат !!!

Последна редакция: нд, 11 окт 2009, 10:40 от didi_168

# 497
  • Варна
Didi_168 ние сме обаче на шест хранения, даже от вчера на пет, а на АМ за тази възраст е посочено че трябва да има 5 хранения по 150мл вода и 5 лъжички, което сигурно ще стане 180мл. готов разтвор #Crazy. Та затова се чудя какво да правя, а на АМ изрично пише че повече или по малко от указаната субстанция на прах може да доведе до дехидратация или да лиши бебето от необходимата храна, затова ме е страх да слагам повече вода от указаното.

За хъркането на нослето като ходих на лекар УНГ ми каза че така може да продължи до годинката и в никакъв  случай да не и давам антибиотици дори и педито да ми изпише.

# 498
vhm да в Енина бяхме  Simple Smile ако се знаех, че и ти ще си там щяхме да си ударим една селска среща  newsm62

# 499
Силви, за мен меренето повече от 1 път в месеца (освен, ако видимо не е добре детенце) е просто излишно. А пък за майката е и стресиращо. Ако се мери всеки ден дете, което качва по 1500гр на месец, и такова което качва по 800гр, може да се окаже, че второто изяжда повече от първото, но всичко е до метаболизъм и организъм като цяло. А и това, че децата не ядат едно и също количество всеки път, т.е. ако през деня изяде 70мл, ти да му додадеш още 30, щото сутринта толкова е изляло.
И не вярвам, че не може да ти се увеличи кърмата. Сама казваш, че от 40гр си стигнала до 100, значи може, щом може до 100, може и до 120 примерно. Да не мислиш, че аз винаги имам по много? По някога не му стига, яде по-начесто целия ден примерно. Вечер пак суче по често и за няколко дена се нормализира. А и те израстват, трябва им повечко кърма, все по някое време трябва да я регулират. Това е моето мнение, но мисля, че най-добре е да се свържеш с Айла или някоя друга мама, дето е спец по кърменето, смятам, че ще са ти много полезни, и няма да дохранваш, и за теб ще е по-лесно  Peace
Силви, подкрепям напълно Цвети!!! Сякаш аз съм го писала поста.. не мери бебето и не се вманиачавай с тези милилитри! Просто го слагай да суче по често... и почнеш ли с добавката означава спиране на кърменето.. Успех!

# 500
Стела77: ох милата,  Hug напълно ти съчувствам. Ама това от 48 до 72 си е било бая разлика и супер, че си успяла да си направиш после едно супер тегло, което е подходящо за твоя ръст!  newsm20 Ох дано и аз успея след някой друг месец да поотслабна, че много съм се депресирала заради тези килограми...  smile3518 Да ти кажа обаче откакто тази седмица намалих храненето и чувствам, че и кърмата ми намаля  Weary Не е значително, но определено си го усещам. Преди като не кърмех от едната гърда по 10 часа (нощем се случва) на др ден ми е като бомба, твърда и капеща като чешма, а сега не е така. Днес сутринта след 11 часова пауза на лявата гърда (която попринцип ми произвежда повече кърма) изцедих едва 80 мл за цял час и половина  Shocked Те такова чудо до сега не е имало Sad И преди цедях по толкова, но бяха минали по-малко часове+се цедях не повече от половин час!!  Rolling Eyes Явно трябва наистина да ям колкото и каквото и когато искам, че детенцето да е сито и то с най-хубавата и здравословна храна за него...

Jijin, Vhm, чувала съм, че на Енина било много хубаво. Там ли се намира някакво заведение за риба? Веднъж бяхме тръгнали със свекито за там, но времето изведнъж адски се скапа. Vhm и ти ли си от Казанлък??  Grinning

Ние днес сме по двора, че преди да се развали времето има бая работа. Хубав ви последен летен ден на всички   bouquet

# 501
Янче, не съм казала да пълзи, просто да се слага ръчичката да се избутва, да развива мускулчетата. Рано е за пълзене, чак към 7-ми месец. А иначе не пълзят обикновенно по-пълните бебчета, или тези дето ги слагат в проходилки, то как да пропълзи, като няма този шанс.
Силви, БРАВО, точно това исках да чуя. Продължавай все така, и дано скоро махнеш съвсем добавката и да останете само на кърма  Peace
Стеле, то и аз така бях 166см, 48кг (това за мен беше максимума едно време, обикновенно бях 42-45). Но мъжа ми все викаше, че съм слаба, та бях станала 54кг (не вярвах, че ще мога, но уви), и забременях, или може би съм забременяла на 52, не знам точно, щото разбрах към 3-тия месец. Последно като се премерих преди да родя бях 77кг, но може и 80 да съм стигнала, едва ходех. После свалих до 62, след 1м диета станах 58 и пак забременях, ама този път към 70-71кг влязох да раждам. Сега съм 60 и дано сваля още  Praynig  А защо кърмиш по 1-2мин? Суче само докато е силна струята ли?
Диди, а кой ще гледа бебче, като почнеш работа? И се радвай, че през ден имаш няколко часа само за себе си. Аз съм нонстоп с децата, ако все пак каката я гледа таткото, то съм с малкия, но са заедно покрай мен. Само 1 път съм излязла за 2ч без тях, и още веднъж, докато занеса документите за еднократната помощ. Та...кога ще мога да си почина няколко дена не знам, ама няма да е скоро. Така, че радвай се и на това  Wink

Ние днес ходихме в Северния парк, че ни е на близо, та каката си поигра, бебчо спа. Сега яде и 2 пъти повърна доста и то направо мляко, що така, дали на дивана беше под наклон  newsm78 Сега ще пробвам да приспя каката, че е станала в 12 и не е спала, а доста се умори. А снощи имахме гости и легна към 2ч, та така.

# 502
Мамчета здравейте, Ема вече си е в къщи. Добре е човечето , но искат да пие антибиотик още 25 дни, което на мен ми се вижда ужасно много. Ще я заведа на второ мнение в сряда, защото не искам да си блъскам детето с лекарства излищно. Все пак мога да кажа , че съм изключително доволна от докторите в педиатрията на Токуда. Грижиха се по най-добрия начин за детенцето и сега изследванията и са добри.
С пентаксима ние ще изчакаме. Най-вероятно ще и го сложат другият месец и ще вървим с 1 месец закъснение с всичките ваксини, но не мисля, че в момента той е най-важен.

Най-лошото от всичко е, че аз съм болна от върлуващия грип и не мога да се грижа за нея, пък да я нацелувам не може и да става дума. Преди 3 дни пих антибиотик, уж много силен , но за сега ефект няма. Sad Имам чуството , че от ден на ден ставам по-зле.

Целувки на всички Ви и много благодаря за подкрепата , киоято ми оказахте през всичките тези тежки дни за мен.

# 503
Силви, подкрепям напълно Цвети!!! Сякаш аз съм го писала поста.. не мери бебето и не се вманиачавай с тези милилитри! Просто го слагай да суче по често... и почнеш ли с добавката означава спиране на кърменето.. Успех!
Италианче - ние добавката отдавна сме я почнали - още от родилния дом, докато беше на антибиотик и не ми я даваха. Като се върнахме ядеше в добавка 60 мл на всяко хранене, постепенно я намалихме и вчера беше само на 15 мл., 3 пъти по време следобедните хранения. Обаче днес вече махнах и това - за съжаление не е проблема в количеството - повръща изглежда самия фризолак - от къде изведнъж й се появи тази непоносимост незнам. Лошото е, че сега ще си стои малко гладна, но ще я мъча няма начин. Исках всичко постепенно да стане, но както дам фризолака - така почва да връща. С кърмата изобщо нямам проблем - днес сутринта например изяде 110 мл, без да връща и по никакъв начин не показваше да й е тежко на корема. Дано успеем да издържим така, защото ако се наложи отново нещо да додавам - май ще трябва да сменям мллякото! newsm78

# 504
Йоанче, бързо да се оправяш. А малката принцеса, дано няма нужда от антибиотика, но ако се налага, по-добре давай, че после да не е по-зле.
Силви, дано да минете без добавката, че за едни 15-20мл да почваш ново мляко, не се знае как ще понесе и него...

А моя мъж пак повърна. Т.е. след като повърна 2 пъти доста, му дадох пак да яде (яде в 16ч и сега в 18ч пак сука). Пак повърна малко. После в люлката 1 път доста, и малко по-късно пак доста. Сега до 21ч, че може и до 22 да опитам да не му давам да яде. Защо така стана, отдавна не ми е повърщал толкова, а и в такова количество толкова често пък хич. То даже не е и пресечено мляко, или леко само, което ме навежда на мисълта, че още не е започнало да се обработва, и май му е пълно коремчето. Дано не е нещо друго  Praynig А гърдите ми са пълни, та може и да се поизцедя под душа май. Тия дни повечко ядох, да не би да му дойде повече кърмата  newsm78

# 505
здравейте,момичета Hug
аз да се похваля-в петък водихме Тонито на ортопед,и доктора каза,че е много добре,даже си имаме ядра на таз.стави,които се получавали в 5-6месец,а ние на 2-я вече ги имаме Laughing и чак на 3годинки да ходиме да го видят дали ще има нужда от ортопедични обувки. иначе сме 6кг. и 58см.
и ние си ядеме ръчичките-а вашите бебета лигават ли се,правят ли си балончета?
Тони така се лигави,човек ще каже,че зъбчета ще му никнат ooooh!
ето и малко снимки на Дон Антонио Laughing http://august2009.snimka.bg/baby/avgustovskite-bebcheta.403930.15353298

Последна редакция: нд, 11 окт 2009, 21:36 от rumik

# 506
Тази вечер организирам нощна група за гледане на бебета Crazy.Приемам без ограничения Laughing.От 6 насам изпих 1,5 л кола и сега не знам какво ще правя цяла нощ Laughing.Та си търся занимавка.
Ние използвахме максимално последните слънчеви дни.Дано след това застудяване има още един-два по-топли, че не съм измила прозорците.Но разходките на детето са по- важни сега.

Цвети, да не се е натиснало коремчето или да сте се преобличали, или да сте сменяли памперс?Дано да е от препълване или нещо механично Hug.
Йоанна, бързо да се възстановявате Hug.Нищо не мога да кажа за АБ, защото при бебетата нещата са по-специфични.
Янче, това с избутването на крачетата на нас ни казаха да го правим още от 7 ден.Обикновено го правим, когато лежи върху гърдите на баща си, защото само там търпи да е по корем.Имаше връзка с отпадане на някой от атавистичните рефлекси, но не знам точно кой Embarassed.
Диди, ако можеш да се организираш за половин ден работа, мисля, че няма да има сериозни проблеми.На мен ми се отразява невероятно.Белослава е неотлъчно с мен или с баща си.Успявам да се възползвам от най-продължителния й сън,. който е около 4 часа.Мисля, че и срещите с толкова много хора я направиха много контактно дете.А аз станах много по-организирана.
Лидия, кажи какво са ти казали за вратлето, защото много деца са така Sad.На консултацията ни казаха, че ще се компенсира, след като започне да сяда.

# 507
Здравейте, мили мами !
Аз не съм писала отдавнааа, още от бременността, май..Но ви чета редовно и сте ми изключително полезни, а и внасяте страхотно настроение и разнообразие в този 24-часов бебешки филм, който разиграваме с мъжа ми..
Малката Димана е добре, вече е почти на 2 месеца, расте, мисля че нормално наддава, само на кърма сме и дано така да продължаваме..
Имам едно питане към майките, които кърмят.. Случва ли ви се рев по време на кърмене? При нас това, не само че се случва, ами и зачестява..Много ми е мъчно, а и тя се измъчва докато се нахрани..Схемите са няколко, но винаги има рев.Общо взето е много лакома, мисля че суче добре.Често се задавя, от което заключих че вероятно стуята и е много силна и сега прекъсвам често.Понякога се храни нормално 10 минути и тогава започва да плаче.Иска да засуче още, но плаче. Изправям я да я оригвам, понякога се получава, понякога не..Когато сменя гърдата понякога се успокоява, понякога - не. И така, успокоявам я, люлея я, прекъсвам за 5 минути, като е спокойна  пак я слагам. Имам усещането , че нещо ми убягва и трябва да има логична причина за този плач.
Имате ли личен опит с такава ситуация или пък идеи какво може да е и как да постъпвам?

# 508
  • Стара Загора
mama vinetu - ние сме със същия зор с тази подробност че при нас ревне ли не повтаря вече да суче само повече се изнервя като му предлагам и аз не знам защо така и не знам докога мога да му търпя постоянния рев. от вчера съм със адски световъртеж от реването му и залитам по улиците, той в къщи не спи, само навън, а нощем е със 300 зора работата...не знам кога ще предам богу дух...не мога повече така и не знам какво да правя Sad

# 509
Аз не кърмя, но това се среща и при хранене с биберон,Първо проверете за млечница или някоя афта в устата.Много често преди да се появят плаките има парене в устата и бебетата реват по време на хранене и се дърпат.
Белослава упорито плюе водата и не може да изплакне добре.Тогава педи каза да слагам във водата сода бикарбобат.Тя я плюе още по-упорито, но след 2-3 дена имаше огромна разлика и вече се храни спокойно както преди.

Общи условия

Активация на акаунт