СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 013
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 150
Откриват яслена група със сензорна стая

Официално ще бъде открита нова яслена група за деца със специални образователни потребности и сензорна стая в ОДЗ 59 „Елхица” в „Младост” 3, съобщиха от пресцентъра на общината.
 По инициатива на район „Младост” и Столична община, читалище „Джон Атанасов” освободи помещение, които сега ще се ползва от 27 деца от яслената група.
Сензорната стая стимулира неагресивното поведение на малчуганите. С терапия в нея могат да бъдат повишени устойчивостта и концентрацията на вниманието – едни от основните критерии за доброто функциониране на всички процеси у най-малките. Тя е финансирана с помощта на настоятелството и обществениците към ОДЗ 59 и „Ротари клуб интернешънъл” по предложение на специалните педагози от група „Сладурани”- група за интеграция на деца със СОП. Това е заключителната част от проекта „Различни, но заедно” . Той се осъществи с финансовата подкрепа на Столична община и район „Младост”, както и с различни благотворителни акции.

# 151
  • София
Откриват яслена група със сензорна стая

Официално ще бъде открита нова яслена група за деца със специални образователни потребности и сензорна стая в ОДЗ 59 „Елхица” в „Младост” 3, съобщиха от пресцентъра на общината.
 По инициатива на район „Младост” и Столична община, читалище „Джон Атанасов” освободи помещение, които сега ще се ползва от 27 деца от яслената група.
Сензорната стая стимулира неагресивното поведение на малчуганите. С терапия в нея могат да бъдат повишени устойчивостта и концентрацията на вниманието – едни от основните критерии за доброто функциониране на всички процеси у най-малките. Тя е финансирана с помощта на настоятелството и обществениците към ОДЗ 59 и „Ротари клуб интернешънъл” по предложение на специалните педагози от група „Сладурани”- група за интеграция на деца със СОП. Това е заключителната част от проекта „Различни, но заедно” . Той се осъществи с финансовата подкрепа на Столична община и район „Младост”, както и с различни благотворителни акции.

newsm78

А защо ми го съобщаваш това? Сигурна съм, че има информация достатъчно - за който има желание да научава подобни неща. Нас тук, в голямата ни част, ни интересуват местата за средно - статистическите, необременени (слава Богу), но и необлагодетелствани... ами, "обикновени" дечица. За които нито Столична Община, нито район Младост, нито Ротари Клуб Интернешъл, нито група Сладурани, нито читалище Джон Атанасов, нито който и да било друг иска да даде подкрепа.

Разбира се, всички ние се радваме, че някой се грижи поне за ощетените ... "на входа" дечица.
Но просто темата е за друго. И пишещите в нея са достатъчно изнервени от собственото си безнадеждно положение, за да се интересуват активно от шумни... как да кажа, показни действия.

# 152
  • гр.София
 Кати, я пък ти!!
 Инормацията е полезна и радваща.
 Ако пък спазим точно темата-половината пишещи тук трябва да се ометем вече .(Приетите дразним ли неприетите според теб?)

# 153
  • София
Не, разбира се.
Нито ме дразнят тези дечица.
Подразни ме... как да кажа. Оф- топика. Все едно някой да ми постне информация, че някъде отварят ... сладкарница. Това в никой случай не би било лошо, дори напротив - много хубаво е, просто... ирелевантно.
Един вид, не е нещо, което ми помага, или ме утешава, или разтушава, или изразява съпричастност.

# 154
Чудесна новина, ама от къде я знаеш? Ние дето не ровим насам -натам от къде да разберем? Като гледам в ИСОДГ не са се похвалили за тези нови места (пък макар и предназначени за деца със СОП)......
Утре идва класиране

# 155
Докато ги постороят и отворят тези детски градини до 2015, нашите деца отдавна ще са пораснали. Тогава сигурно няма да има места и в училищата.

А какво да правят тези, които нямат баби и лели и трябва да напуснат работа???  Вероятно да се редят на опашките за социални помощи или може би да просят по улиците заедно с децата си???

А след 2 години когато трябва да тръгнат на училище вероятно трябва да си дадем децата за осиновяване в някоя наистина Европейска държава, за да може наистина да ходят поне на училище.

# 156
В новините по bTV показаха ББ да открива нова градина, не чух къде е, но чух коментара му относно кризата с недостига на места в София - каза, че в София винаги ще има недостиг на места и проблема няма решение, защото всяка година в София прииждали да живеят 120 000 - 130 000 семейства от провинцията.
Ей това е, като няма политическа воля за решение на проблема, премиера казва, че решение няма. Положението е безнадеждно.  smile3549
A може ли някой да каже наистина как да се справят институциите с този наплив към града? Аз разбирам да се каже  "няма политическа воля" и да се посочат решения, да бъдат гражданите активни в разрешаването им, но само така да се говори мисля, че е просто неуместно.
Треска ме тресе, затова и в 53 ЦДГ едно място оставяме, т.е. освобождаваме - ще жертваме така да се каже баткото да посещава градина, която към момента не намирам за много хубава, само и само да имам някакъв шанс бебето догодина да влезне. Евентуално.И то ще падне жертва в борбата за места, но по-добре в някаква градина, отколкото без хич.

/Ако някой има информация за добра работа във Варна, Бургас, Пловдив, мисля, че съм склонна да емигираме натам, защото ми писна да казват, че столицата е някаква блажена среда за живот. /

Чаена, забрави ли протестите?! Забрави ли колко писма писахме до ББ и Фандъкова, колко пъти разказвахме и устно и писмено какви са исканията ни и как виждаме решение на кризата с местата...И сега ако кажеш, че гражданите като нас, които организирахме тези мероприятия и участвахме в тях, не сме били активни - здраве му кажи!  Sunglasses Ако си забравила какво предлагаме и под какви искания се подписахме, припомни си с последната електронна подписка - има я в подписа ми.

ПС. Решенията би трябвало да ги мислят политиците, а ние, обикновените граждани, би трябвало да мислим когато избираме политиците на избори.  Naughty Ако всеки си гледа съвестно собствената работа, битието ни може да е различно.

# 157
  • София
В новините по bTV показаха ББ да открива нова градина, не чух къде е, но чух коментара му относно кризата с недостига на места в София - каза, че в София винаги ще има недостиг на места и проблема няма решение, защото всяка година в София прииждали да живеят 120 000 - 130 000 семейства от провинцията.
Ей това е, като няма политическа воля за решение на проблема, премиера казва, че решение няма. Положението е безнадеждно.  smile3549
A може ли някой да каже наистина как да се справят институциите с този наплив към града? Аз разбирам да се каже  "няма политическа воля" и да се посочат решения, да бъдат гражданите активни в разрешаването им, но само така да се говори мисля, че е просто неуместно.
Треска ме тресе, затова и в 53 ЦДГ едно място оставяме, т.е. освобождаваме - ще жертваме така да се каже баткото да посещава градина, която към момента не намирам за много хубава, само и само да имам някакъв шанс бебето догодина да влезне. Евентуално.И то ще падне жертва в борбата за места, но по-добре в някаква градина, отколкото без хич.

/Ако някой има информация за добра работа във Варна, Бургас, Пловдив, мисля, че съм склонна да емигираме натам, защото ми писна да казват, че столицата е някаква блажена среда за живот. /

Чаена, забрави ли протестите?! Забрави ли колко писма писахме до ББ и Фандъкова, колко пъти разказвахме и устно и писмено какви са исканията ни и как виждаме решение на кризата с местата...И сега ако кажеш, че гражданите като нас, които организирахме тези мероприятия и участвахме в тях, не сме били активни - здраве му кажи!  Sunglasses Ако си забравила какво предлагаме и под какви искания се подписахме, припомни си с последната електронна подписка - има я в подписа ми.

ПС. Решенията би трябвало да ги мислят политиците, а ние, обикновените граждани, би трябвало да мислим когато избираме политиците на избори.  Naughty Ако всеки си гледа съвестно собствената работа, битието ни може да е различно.

Ннн, да - и това ще дойде. Скоро.

# 158
                Е и когато се строи пак се сърдите. Laughing Важното е ,че все пак има желание да се облекчи положението.И при нас в момента се проектира и строежа започва 2010 или както ни казаха щом са готови и утвърдени проектите.Така,че в Красно село се увеличават местата.     

# 159
А какво мислите за факта, че деца, които към днешна дата стоят в списъка на Чакащите, всъщност вече посещават същата градина (за която според системата чакат)? Дали може да е техническа грешка или пък не точно.......?!
Сестра ми не иска да раздухва случая, защото племенничката ми ходи във въпросната градина.
Моля, дайте съвет как да подходя без да цитириам направо имена, че ми се струва доста неетично, ако все пак дечицата нямат вина за тази ситуация!

# 160
                Елементарно  Laughing Директорката не е подала в общината записаните и за това не са свалени от чакащи .Когато децата са класирани също не се свалят от чакащите,а би трябвало.Един път са свалени,друг - не,тая система нещо не е най- добре направената като програма.Би трябвало това да става автоматично.

# 161
Имам няколко въпроса не знам дали са за тази тема , но знам , че знаете всичко  Simple Smile

При записване на дете родено 2005 нужни ли са копие от личните карти на родителите и служебни бележки , че работят. Директорката длъжна ли е да ми даде някакъв входящ № , когато и занеса документите....или някаква бележка ,че детето е записано. И последно след като в здравната книжка е отразено "проверка на БЦЖ " трябва ли да нося допълнителна бележка за това.
Благодаря на отзовалите се .

# 162
                Всяко ДЗ си иска определени документи и за това те съветвам да отидеш на място и да провериш какво точно искат.
                Не е необходимо да носиш допълнителна бележка за БЦЖ след като го има в документацията на детето.
                Не се дава никакъв номер , защото ти записваш детето и уточняваш кога ще го заведеш.Казва ти се в коя група е и при кои учители.Документите се съхраняват в досието на детето при директора.

# 163
  • София
                Елементарно  Laughing Директорката не е подала в общината записаните и за това не са свалени от чакащи .Когато децата са класирани също не се свалят от чакащите,а би трябвало.Един път са свалени,друг - не,тая система нещо не е най- добре направената като програма.Би трябвало това да става автоматично.

В системата гарантирано има бъг.
Съобщение, което би следвало да ми се изпрати автоматично, не ми е било изпратено изобщо - говоря още за съобщение, че Давид се е класирал в злополучното Бухово - каквото никога не е било изпращано.
По принцип, ако това беше моя програма, правена само с изследователски / научни цели, бих поставила под въпрос и всички предишни резултати, получени с нейна помощ. В науката този принцип е известен като правилото на 13тия удар на часовника. Гласи, че когато часовникът удари 13 пъти не 13тия удар е грешен, а и всички 12 преди него. Но... това е съвсем друга тема и ясно е, че, независимо от обстоятелствата, дори и да се покаже, че програмата е работила изцяло некоректно, през цялото време, да се върне часовника до пролетта - да се отменят всички класирания и записвания до момента - е просто абсурдно.

# 164
                   Като се замисля права си за 13-я удар на часовника! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт