СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 013
  • 1 619
  •   2
Отговори
# 135
  • София
Възможно ли е занятие на единия родител "докторант в БАН" да се третира като
"поне един родител, който работи в системата на столичното образование",
генерирайки по този начин допълнителна 0.1 точки при кандидатстване в 66 ОДЗ Елица, Район     Панчарево? Майката на
първото дете на опашката за новооткриващата се 2ра яслена група във въпросната градина искрено вярва, че е така - и го е отбелязала някъде, по някакъв начин в профила, детето има 8.2, не 8.1 точки.
Мисля, че ако редовната докторантура се третира като заетост в системата на Столичното Образование, това би следвало да се анонсира надлежно, така щото и други желаещи докторанти да се възползват от тази възможност.
Не знам защо не са го описали. Дали момичето все пак е объркало нещо, или администраторите на системата за пореден път са "забравили"  да обявят нещо.
При всяко положение, моето дете е твърде далеч на опашката, за да има някакво значение това за мен; но пък може някой, чието дете е близо до "критичното" 19 - 20 то място да се интересува.

# 136
  • София
Първо на Борисов едно трябва да му се признае НЕ ДАДЕ ДА СЕ КРАДАТ ДГ! Докато преди него имаше построени 0 и разграбени над 30 ДГ по негово време не позволи да се крадат нови и направи всичко което беше по възможностите(говориме за пари все пак) на общината да прави и строи нови. Но има още някои договори които изчакват да изтекат на откраднати градини от СДС-то и Софиянски а трябваше просто да ги прекрати но не посмя! Верно общината щеше да плаща неустойки но все пак цената сис труваше......
Между другото държавата има няколко ДГ които също разграби от София! Например държавна сграда " ул. Васил Друмев" (община Оборище) била детска градина с ясли е дадена под наем на частна клиника. Това е сграда излизаща на три улици с огромна вътрешна градина.Та дали наистина няма места в градините или просто са "приватизирани" от Софиянски и след това от тройната коалиция?????
Дали не може сега г-н Борисов да ги върне на софиянци?

Това е груба лъжа.
Именно той ги разкраде. Е, посредством Фандъкова.
Нито тройната коалиция, нито Сакса, нито който и да е освен Софиянски и Борисов са управлявали София в последните... над 15 години.
Но по време на Софиянски нямаше раждаемост, сградите пустееха и се превръщаха в свърталища на наркомани - и преотдаването им под наем беше единствен начин за спасяването им - и въпреки това не той отчисляваше масово детски заведения от активите на Общината - а по времето на Борисов имаше - и има - бум на раждаемостта и... въпреки това сградите се раздават - а сегиз - тогиз се предлагат и за отчисляване.
Класически пример е сградата, обитавана до миналата година от НАП - Младост, която НАП освободи, най- голямата ДЗ в Младост, място за 4 градини с по 2 групи от размер... място за о/о 720 дечица - по груби сметки... беше харизана на Социално Министерство, Частно Училище и не-помня-какво, с предложение за отчисляване.

# 137
  • София
Хриса, политиката е час от живота ни, аз не им се сърдя, че някои може да залитат в тази посока.
И в нашата община ще се избра кмет - даже се чудех дали да не ги пообиколя кандидатите и да ги препитам какво мислят за недостиа на места в Ообщината им, та после като тръгна пак да са ме виждали и да са ми обещавали евентуално нещо.
А за Столична бях забравила, че ще избираме, честно.
Не виждам и защо някой няма да си изкаже мнението, ако то просто според него отговаря на истината, само защото видите ли задавали се избори. А тези, които плюят, и тези, които хвалят - все са аст от родителите и аз им уважавам мнението, пък било и то да не е като моето.

Относно мерките, напълно сте прави!!! Подкрепям.  Peace

Не говоря за личните пристрастия на хората, говоря за това че е имало, има и ще има политически агитатори по форумите. Имало е доста политическа агитация под формата на съчувствие и съпричастност, което не смятам за редно. Някои от по-старите кучета в темата ще се сетят за подобни случаи. И много често са гости.  

Понеже вероятно визираш и мен - аз съм открит противник на Фандъкова във всичките й проявления - винаги съм се аргументирала и никога не съм писала като гост... или като каквото и да било друго, освен като себе си.

В новините по bTV показаха ББ да открива нова градина, не чух къде е, но чух коментара му относно кризата с недостига на места в София - каза, че в София винаги ще има недостиг на места и проблема няма решение, защото всяка година в София прииждали да живеят 120 000 - 130 000 семейства от провинцията.
Ей това е, като няма политическа воля за решение на проблема, премиера казва, че решение няма. Положението е безнадеждно.  smile3549
A може ли някой да каже наистина как да се справят институциите с този наплив към града? Аз разбирам да се каже  "няма политическа воля" и да се посочат решения, да бъдат гражданите активни в разрешаването им, но само така да се говори мисля, че е просто неуместно.
Треска ме тресе, затова и в 53 ЦДГ едно място оставяме, т.е. освобождаваме - ще жертваме така да се каже баткото да посещава градина, която към момента не намирам за много хубава, само и само да имам някакъв шанс бебето догодина да влезне. Евентуално.И то ще падне жертва в борбата за места, но по-добре в някаква градина, отколкото без хич.

/Ако някой има информация за добра работа във Варна, Бургас, Пловдив, мисля, че съм склонна да емигираме натам, защото ми писна да казват, че столицата е някаква блажена среда за живот. /
:peace Успешно справяне с този наплив имаше преди 30 години.Не ме интересува кой е в Парламента  NaughtyПросто искам:утре децата ми да имат място и в някое от училищата в родният ми град София. Не може ние тук да живеем под непрекьстнат стрес #Cussing out

Преди 30 години имаше понятие "жителство". Сега има понятие "Конституция". И тогава процесът по справянето отне 10 години... сега ще бъде далеч по- трудно.

# 138
Хриса, политиката е час от живота ни, аз не им се сърдя, че някои може да залитат в тази посока.
И в нашата община ще се избра кмет - даже се чудех дали да не ги пообиколя кандидатите и да ги препитам какво мислят за недостиа на места в Ообщината им, та после като тръгна пак да са ме виждали и да са ми обещавали евентуално нещо.
А за Столична бях забравила, че ще избираме, честно.
Не виждам и защо някой няма да си изкаже мнението, ако то просто според него отговаря на истината, само защото видите ли задавали се избори. А тези, които плюят, и тези, които хвалят - все са аст от родителите и аз им уважавам мнението, пък било и то да не е като моето.

Относно мерките, напълно сте прави!!! Подкрепям.  Peace

Не говоря за личните пристрастия на хората, говоря за това че е имало, има и ще има политически агитатори по форумите. Имало е доста политическа агитация под формата на съчувствие и съпричастност, което не смятам за редно. Някои от по-старите кучета в темата ще се сетят за подобни случаи. И много често са гости.  

Понеже вероятно визираш и мен - аз съм открит противник на Фандъкова във всичките й проявления - винаги съм се аргументирала и никога не съм писала като гост... или като каквото и да било друго, освен като себе си.

В новините по bTV показаха ББ да открива нова градина, не чух къде е, но чух коментара му относно кризата с недостига на места в София - каза, че в София винаги ще има недостиг на места и проблема няма решение, защото всяка година в София прииждали да живеят 120 000 - 130 000 семейства от провинцията.
Ей това е, като няма политическа воля за решение на проблема, премиера казва, че решение няма. Положението е безнадеждно.  smile3549
A може ли някой да каже наистина как да се справят институциите с този наплив към града? Аз разбирам да се каже  "няма политическа воля" и да се посочат решения, да бъдат гражданите активни в разрешаването им, но само така да се говори мисля, че е просто неуместно.
Треска ме тресе, затова и в 53 ЦДГ едно място оставяме, т.е. освобождаваме - ще жертваме така да се каже баткото да посещава градина, която към момента не намирам за много хубава, само и само да имам някакъв шанс бебето догодина да влезне. Евентуално.И то ще падне жертва в борбата за места, но по-добре в някаква градина, отколкото без хич.

/Ако някой има информация за добра работа във Варна, Бургас, Пловдив, мисля, че съм склонна да емигираме натам, защото ми писна да казват, че столицата е някаква блажена среда за живот. /
:peace Успешно справяне с този наплив имаше преди 30 години.Не ме интересува кой е в Парламента  NaughtyПросто искам:утре децата ми да имат място и в някое от училищата в родният ми град София. Не може ние тук да живеем под непрекьстнат стрес #Cussing out

Преди 30 години имаше понятие "жителство". Сега има понятие "Конституция". И тогава процесът по справянето отне 10 години... сега ще бъде далеч по- трудно.
Имаше и Домова книга вьв входа на блока-това работеше перфектно. WinkАко тези критерии бяха наложени от самото начало в ИСОДГ /кой от кьде е,какви даньци и задьлжения има кьм НОИ в Столицата/,то големият ми син нямаше да чаак сега да бьде приет в ДГ "под носьт" ми.На текущо класиране за набор 2004-та.ДВЕ ГОДИНИ чаканееее,за ДГ построена да обслужва блокьт ми от 1974-та Joy-Това за ОДЗ 71 "Щастие" Mr. Green А,директорката на 11 ОДЗ "Мики Маус"/пак построена да обслужва блокьт ми от 1974-та/,така се е увьртяла в подкупи м/у столичани и прованс,че не знае горката на кой да угоди -ФАКТ в МЛАДОСТ-1 Mr. Green rotfImbo

Последна редакция: ср, 30 сеп 2009, 22:13 от dannyangel

# 139
Кати, въобще не визирам теб като политически агитатор. Имах предвид хвалебствения пост на госта от предната страница и тъй като гостите не ги познаваме, лесно може лично политическо пристрастие да се въпзприеме като политическа агитация.

Теб те познаваме.

# 140
                 Я не спорете и не си хабете нервите за това кой какъв е бил и кой какво крал и раздал.Каквото е станало .... май трудно се оправя сега,но докато вие губите нерви в спорове и изясняване на отношения аз изпадам в шок от наглото поведение на определени уж обикновени родители,които търсят и намират вратички за заобикаляне на ВСИЧКИ критерии и те са най-активните защитници на "прозрачния" прием.Вече не знам какво да мисля и днес отново участвах в една инициатива за подобряване условията и оптимизиране на учебно-възпитателната  работа в ДЗ и честно да си призная бях убедена,че си губя времето. Embarassed Все ми се иска да се работи спокойно и наистина приема да е "прозрачен" ,ама не се получава. Sad

# 141
Кати, не се дава подточка за докторант в БАН. Има го описано в "Често задавани въпроси" на сайта на ИСОДГ. Нека момичето да прочете там, ако не вярва на теб и да си коригира профила  Simple Smile

# 142
  • София
Да си кажа, че и аз започвам да губя вяра. Гледам политиците, гледам хората пишещи във форума...и само върлият ми инат не ме отказва от идеята, че положението може да се оправи и че все още има хора, които не правят всичко иот лични интереси.

# 143
  • София
Диана, аз пък гледам, че около мен не остана нито едно неприето дете, независимо дали е класирано.  Joy Който не е поискал, той не е успял.
И аз твърдо вярвах в системата до едно време.

# 144
  • София
Кати, не се дава подточка за докторант в БАН. Има го описано в "Често задавани въпроси" на сайта на ИСОДГ. Нека момичето да прочете там, ако не вярва на теб и да си коригира профила  Simple Smile

Ами... и аз така мислех. Но... от утре не съм на работа - понеже няма ДЗ - пък и никак нямам желание да настоявам - още повече, че нямам и полза - лично - от подобен конфликт. Пък и като огледах по- подробно нещата - с тази измислена 0.1 допълнително с гаранция влиза детето, без нея - няма никакъв шанс. Може би ще им се размине при записването... т.е. може би няма да се обърне внимание на това. Не знам. Ако някой е в групата на лично заинтересованите - да се занимава.

# 145
Хм, katiABV колко ти плащат или си плюеш като начин на мислене?
Фандъкова е светица! Е жена с такъв интелект и класа нормално да предизвика по-непросветеното население.

А иначе вероятно тука е била част от вчерашните задължения на Савина:

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=407820
има и аудио коментар.
За 2години 40млн. лева! Браво!

# 146
  • София
 Shocked

Ели (Hrisa), разбирам за какво говориш - май до сега подобни... "хвърчащи" екземпляри - и, респ., техните... излияния просто съм ги пренебрегвала - за пръв път забелязвам наличието на...нннн... "интелигентни" изказвания, изразявани от хора, до такава степен стараещи се да запазят анонимност, че се появяват като гости.

# 147
  • София

Фандъкова е светица! Е жена с такъв интелект и класа нормално да предизвика по-непросветеното население.

Joy Joy Ама такива са светици всичките, че ореолите им чак ни заслепяват и карат всички да си затворят очите  Laughing

40млн лева...и какво? Тя и магистрала Тракия е доста скъпа ...ама...ние непросветените не ги разбираме тези неща. Много умните само хлъцват, като чуят сумата...наистина. Останалите глупаци се чудят къде отиват тези десетки милиона лева и дали ремонта на крило от ДГ струва два милиона  Laughing

# 148
  • sofia

Най-трагичното е, че си вярвате...или поне така изглежда, което пък значи, че сте добри актьори.

Ако пък има и точен списък с тези "нови" ДГ ще е супер.....защото това са нови сгради, а не нови места............капацитетът е минимално подобрен.

# 149
  • София
Гледам, тази тема много страстна е станала... Много ми липсва работната тема, където модераторите минаваха с метлата и триеха всичко не по същество.

Току-що от ИСОДГ получих отговор на запитване кога ще се прилага точката за преместване. По последни данни, трябваше да се прилага от началото на октомври, затова питах дали ще важи за класирането на 3.10.09. Отговорът е, че се чака решение на СОС. Когато излезе решение, ще започне да се прилага. Не го коментирам, информирам ви само.

Общи условия

Активация на акаунт