СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 013
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 120
  • гр.София
 ГлеЙте сЯ ! Чудеса и магии в ДГ Буката-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=432328.0

Време е вече да си обирам чукалата от тази тема. Какво правихме - струвахме и докъде я докарахме?! До под кривата круша !

За София и несофия вие зачекнахте темата, аз се въздържАх Laughing Като чух думите на ББ веднага ми хрумна,че ни подготвят за нов критерий в приема за догодина.

Хималоми-в хижа в планината Wink Детето ти ще усети природата. Маугли...

# 121
Уф, като гледам малкия, хич няма да му е зле в Хималаите - сополив е като шерпско дете и на никого няма да прави впечатление... А и там, мисля, че няма недостиг на места в детските заведения...  Joy

Didia, симпатизирам на номадството като убеждение, но не и на насилствената емиграция.  Peace

# 122
ГлеЙте сЯ ! Чудеса и магии в ДГ Буката-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=432328.0

Време е вече да си обирам чукалата от тази тема. Какво правихме - струвахме и докъде я докарахме?! До под кривата круша !

За София и несофия вие зачекнахте темата, аз се въздържАх Laughing Като чух думите на ББ веднага ми хрумна,че ни подготвят за нов критерий в приема за догодина.

Хималоми-в хижа в планината Wink Детето ти ще усети природата. Маугли...
Ха, виж ти! Еми защо не се направи проверка?
То нищо няма да се промени, ако само си пишем по форумите.

# 123
В новините по bTV показаха ББ да открива нова градина, не чух къде е, но чух коментара му относно кризата с недостига на места в София - каза, че в София винаги ще има недостиг на места и проблема няма решение, защото всяка година в София прииждали да живеят 120 000 - 130 000 семейства от провинцията.
Ей това е, като няма политическа воля за решение на проблема, премиера казва, че решение няма. Положението е безнадеждно.  smile3549
A може ли някой да каже наистина как да се справят институциите с този наплив към града? Аз разбирам да се каже  "няма политическа воля" и да се посочат решения, да бъдат гражданите активни в разрешаването им, но само така да се говори мисля, че е просто неуместно.
Треска ме тресе, затова и в 53 ЦДГ едно място оставяме, т.е. освобождаваме - ще жертваме така да се каже баткото да посещава градина, която към момента не намирам за много хубава, само и само да имам някакъв шанс бебето догодина да влезне. Евентуално.И то ще падне жертва в борбата за места, но по-добре в някаква градина, отколкото без хич.

/Ако някой има информация за добра работа във Варна, Бургас, Пловдив, мисля, че съм склонна да емигираме натам, защото ми писна да казват, че столицата е някаква блажена среда за живот. /

# 124
  • София
Да, това ми беше основната теза за нарушение в 5 страничната жалба - че местата не са били обявени (какот се правеше преди лятото), а просто вписани по градини и който чул от "приближени" или ровел денонщно, както всъщност налага системата е успял.

По същия начин беше и новооткритата яслена група в Младост. Никаква информация никъде - ни в Новини, ни в Нови места...

# 125
  • София
В новините по bTV показаха ББ да открива нова градина, не чух къде е, но чух коментара му относно кризата с недостига на места в София - каза, че в София винаги ще има недостиг на места и проблема няма решение, защото всяка година в София прииждали да живеят 120 000 - 130 000 семейства от провинцията.
Ей това е, като няма политическа воля за решение на проблема, премиера казва, че решение няма. Положението е безнадеждно.  smile3549
A може ли някой да каже наистина как да се справят институциите с този наплив към града? Аз разбирам да се каже  "няма политическа воля" и да се посочат решения, да бъдат гражданите активни в разрешаването им, но само така да се говори мисля, че е просто неуместно.
Треска ме тресе, затова и в 53 ЦДГ едно място оставяме, т.е. освобождаваме - ще жертваме така да се каже баткото да посещава градина, която към момента не намирам за много хубава, само и само да имам някакъв шанс бебето догодина да влезне. Евентуално.И то ще падне жертва в борбата за места, но по-добре в някаква градина, отколкото без хич.

/Ако някой има информация за добра работа във Варна, Бургас, Пловдив, мисля, че съм склонна да емигираме натам, защото ми писна да казват, че столицата е някаква блажена среда за живот. /

Аз бях описала доста конкретни идеи - които са въпрос само и единствено на политическа воля... но да започнем отново - от по- "леките".
1. Незабавно освобождаване на всички помещения, строени за ДЗ и заети от... каквото и да било различно. Незабавно означава от дата утре - за 1 седмица да изнесат какъвто багаж имат там. После ще им се търсят на тях места; във всеки случай когато най- голямото ДЗ в Младост - което има капацитет о/о 720 деца при 20 деца в група - е заето от подразделение на Социално Министерство, Частно училище и... н'ам какво си, това не означава, че данъкоплатците не плащат наем за необходимите за Социални Грижи помещения - ако, примерно, бяха настанени в околните свободни офис- сгради; това означава, че наемът, вместо да бъде разпределен равномерно от всички данъкоплатци в София, се поема изцяло от мен и другите 719 семейства, на член от които предстои да изгуби работата си поради несправедливото - и неморално, ако не точно незаконно - заемане на помещенията, платени от нашите родители - от техните данъци - за детска градина на внуците им, не за помещение на частно училище с... немски ли, френски ли , не помня вече. Немски май все пак.
Това беше първото - то е особено лесно.

2. Да не се издава разрешение за нов строеж - никакво, нито едно! - докато не бъде осигурен строеж на ДЗ в близост. Част от данъците, плащани от фирмата - изпълнител на строежа / инвеститора / директно да се отчисляват за строеж на ДЗ в района на увеличения брой жилища. Това също е въпрос на политическа воля, на нищо друго.
 Има и други... но със сина в скута на работното ми място мисля, че направих достатъчно мислене вместо някой, който си седи спокойно...

# 126
Бойко кат' не може, ето че православната ни църква - може:

"Православна детска градина отваря врати
30 септември 2009 / News.dir.bg

На 1 октомври 2009 г., когато Светата Православна църква чества големия християнски празник Покров на Пресвета Богородица, в столичния квартал "Малашевци" отваря врати Православна детска градина.
Детската градина е към местния храм "Успение Богородично". Тя е лицензирана от РИО-София. Градината приема деца на възраст от 3 до 6 години. Наред с основните общообразователни занимания децата ще могат да изучават православно вероучение, английски език, руски език и народни танци."

Майки от една друга тема трябва да са доволни...

# 127
Следващата гордост на ББ, т.е. открита градина, ще бъде в софийското село Воняговци!
Ей, ще си отдъхнат хората от селото най-накрая!!!  Twisted Evil

# 128
  • София
Никой не иска да се спира наплива. Всеки има право да живее където си поиска. Въпросът е, когато се разрешава строителството, т.е. изготвя се градоустройствен план да се предвиди и инфраструктура...а не да наблъскат в един квартал от едноетажни къщи блокове на по7-8 етажа с по 5-6 апартамента на етаж. И в квартала- една ДГ. Не става така. Градът трябва да се разраства в широчина, а не във височина. Иначе ето какво се получава...
В крайна сметка, ако за хорат аот провинцият аняма жилища, те няма да идват, нали? Управляващите са разрешили построяването на тези жилища и може да се предвиди колко човека ще се заселят в тях.
Така, че да не се правят на луди. Като са гласували градоустройственият план да са предвидили, а не сега да си измиват ръцете все едно нищо не  е зависело и не зависи от тях...и те изведнъж са в това положение.
Защо на мястото на софия ленд не построиха детски градини, ами ще строят небостъргачи?!? Ето, това решение е взето сега, при това управление и сега е променен градоустройственият план. Гледат ни в очите, правят се на луди и това е. Пък и имат трибуна в медиите, където да хвърлят облаци розов прах в очита на наивниците.

# 129
Първо на Борисов едно трябва да му се признае НЕ ДАДЕ ДА СЕ КРАДАТ ДГ! Докато преди него имаше построени 0 и разграбени над 30 ДГ по негово време не позволи да се крадат нови и направи всичко което беше по възможностите(говориме за пари все пак) на общината да прави и строи нови. Но има още някои договори които изчакват да изтекат на откраднати градини от СДС-то и Софиянски а трябваше просто да ги прекрати но не посмя! Верно общината щеше да плаща неустойки но все пак цената сис труваше......
Между другото държавата има няколко ДГ които също разграби от София! Например държавна сграда " ул. Васил Друмев" (община Оборище) била детска градина с ясли е дадена под наем на частна клиника. Това е сграда излизаща на три улици с огромна вътрешна градина.Та дали наистина няма места в градините или просто са "приватизирани" от Софиянски и след това от тройната коалиция?????
Дали не може сега г-н Борисов да ги върне на софиянци?

# 130
Държа да отбележа, че предстои избор на кмет на София. В тая връзка, аз лично, някои постове във възхвала или оплюване на г-н Борисов малко ги приемам като предизборна пропаганда. Дайте си сметка като пишете, дали написаното няма да прозвучи с политически подтекст.

Със сигурност не казвам че някои постове са политически, просто казвам на мен как ми звучат. 

# 131
Хриса, политиката е час от живота ни, аз не им се сърдя, че някои може да залитат в тази посока.
И в нашата община ще се избра кмет - даже се чудех дали да не ги пообиколя кандидатите и да ги препитам какво мислят за недостиа на места в Ообщината им, та после като тръгна пак да са ме виждали и да са ми обещавали евентуално нещо.
А за Столична бях забравила, че ще избираме, честно.
Не виждам и защо някой няма да си изкаже мнението, ако то просто според него отговаря на истината, само защото видите ли задавали се избори. А тези, които плюят, и тези, които хвалят - все са аст от родителите и аз им уважавам мнението, пък било и то да не е като моето.

Относно мерките, напълно сте прави!!! Подкрепям.  Peace

# 132
Хриса, политиката е час от живота ни, аз не им се сърдя, че някои може да залитат в тази посока.
И в нашата община ще се избра кмет - даже се чудех дали да не ги пообиколя кандидатите и да ги препитам какво мислят за недостиа на места в Ообщината им, та после като тръгна пак да са ме виждали и да са ми обещавали евентуално нещо.
А за Столична бях забравила, че ще избираме, честно.
Не виждам и защо някой няма да си изкаже мнението, ако то просто според него отговаря на истината, само защото видите ли задавали се избори. А тези, които плюят, и тези, които хвалят - все са аст от родителите и аз им уважавам мнението, пък било и то да не е като моето.

Относно мерките, напълно сте прави!!! Подкрепям.  Peace

Не говоря за личните пристрастия на хората, говоря за това че е имало, има и ще има политически агитатори по форумите. Имало е доста политическа агитация под формата на съчувствие и съпричастност, което не смятам за редно. Някои от по-старите кучета в темата ще се сетят за подобни случаи. И много често са гости. 

# 133
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=407318

1200 са случаите на детско насилие годишно само в София

Ето това е истинския проблем!  Както сме я подкарали скоро ше се изколиме!

# 134
Ей това е, като няма политическа воля за решение на проблема, премиера казва, че решение няма. Положението е безнадеждно.  smile3549
A може ли някой да каже наистина как да се справят институциите с този наплив към града? Аз разбирам да се каже  "няма политическа воля" и да се посочат решения, да бъдат гражданите активни в разрешаването им, но само така да се говори мисля, че е просто неуместно.

:peace Успешно справяне с този наплив имаше преди 30 години.Не ме интересува кой е в Парламента  NaughtyПросто искам:утре децата ми да имат място и НЯКОЕ от училищата в родният ми град София. Не може ние тук да живеем под непрекьстнат стрес #Cussing outПьрво:Няма достатьчно работни места за хората от София+места за децата им в ДГ.Кьде се е "юрнал" народьт от страната? И какво очаква тук? ThinkingВторо:Даньците плащани от нас и родителите ни в Столицата София-трябва да са с "превес" над нелегално пребиваващите. Mr. GreenРадвам се,че системата за прием включи тази опция за родителите:Статус в НОИ,трудов договор и т.н. Wink Hug

Последна редакция: ср, 30 сеп 2009, 17:44 от dannyangel

Общи условия

Активация на акаунт